• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jelige: fogyibogyi

Kedves Doktor úr/hölgy!

Szeretnék fogyni, amihez kinéztem egy gyógyszert (persze nem várok csodát fontosnak érzem mellette a mozgást)...

... Csakhogy epekövem van. Az érdekelne, hogy szedhetem-e a lent részletezett terméket. Gyógyszert nem szedek csak fogamzás gátlót és ritkán epegörcs esetén görcsoldót.
Válaszukat előre is köszönöm!!!
5 ponton segíti a zsírégetést:
Inzulin serkentő hatás
Zsírégető faktor
Étvágycsökkentés
Vízhajtó hatás
Termogeinkus formula
Felhasználási javaslat: fogyasszon naponta három tablettát, adagonként legalább 300 ml vízzel. Az első tablettát fogyassza reggeli előtt, a másodikat ebéd előtt, a harmadikat pedig vacsora előtt.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és a kiegyensúlyozott életmódot! A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni!
Összetevők:...


VÁLASZ


Kezdem azzal, hogy a magam részről nincs sok bizalmam a zsírégető gyógyszerekben. Ezt nem csak a hatásuk kétségbe vonására alapozom, hanem arra is, hogy sohasem vagyok abban biztos, hogy az, vagy csak az van a szerben, ami fel van tüntetve. Erre vonatkozóan igen sok szakember hangoztatta a véleményét. A másik dolog az, hogy én a természetes fogyásnak vagyok a híve, ami a diéta (kalória megszorítás) és a mozgás együttes hatására alapozott. Nem tudom megmondani, hogy a zsírégető faktor vagy a zsírszabályozó faktor ( almarost) mit fog csinálni az epekövével. A tájékoztatás akkor lenne korrekt, ha arra is felhívnák a figyelmet, hogy milyen betegségek, állapotok mellett nem javasolják vagy tiltják a szer alkalmazását. Persze ezt nem tudják megtenni, mert megbízható erre vonatkozó vizsgálatok nem történtek. Számomra furcsának hat, hogy az inzulint ( ami éhségérzetet okoz) serkenti, miközben étvágytalanságot okoz. Anélkül, hogy tovább magyaráznám az élettani kérdéseket, idézek egy, az internetről letöltött véleményt is a termogenikus faktorokról (az ephedrin pl. tiltott doppingszer). A gépelési hibáktól tekintsen el:
Gyakorlatilag az efedrin-koffein-aszpirin hatóanyagokhármas növényi (vagy mesterséges) "utánzatai". Ebbe a csoportba olyan növényi kivonatok tartoznak, melyek serkentő hatóanyagokat (Citrus Aurantium, Sida Cordifolia, Ma Huang - melyek efedrint,- és Kava, Guarana, Kola - melyek koffeint) tartalmaznak. Ezek az anyagok segítenek a szervezet anyagcseréjét akár edzés nélkül is meggyorsítani, viszont ennek sajnos ára van: nemkívánatos mellékhatásaik a megnövekedett vérnyomás és pulzusszám, alvászavarok, kézremegés, idegesség stb. Ezek a mellékhatások fokozottan jelentkeznek edzetlen egyéneknél. Ezeket a szereket CSAK teljesen egészséges egyének, főleg sportolók szedhetik. Érdemes elgondolkozni azon, hogy megéri-e az elérni kívánt eredmény az elérésével járó mellékhatásokat? Az adagolásuk függ az erősségüktől, de mindegyikre érvényes az, hogy nem szabad túl későn bevenni őket, mert megzavarhatják az (el)alvást.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink