• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Üdvözletem!

A férjem 2012. május 23-án stroke-on esett át. Jobb oldala bénult, beszélni nem tudott. Három hét kórházi kezelés után kezdődött meg a rehabilitáció...

... egy rehabilitációs intézetben, mely három hónapig tartott. Haza jövetele után itthon is járt hozzá logopédus, gyógytornász. A logopédus kb. 3 hónapig jött, mert utána a férjem megköszönte munkáját, és elküldte. A gyógytornász is először naponta jött egy hónapig, majd heti három alkalommal 4 hónapig, majd már csak heti egy alkalommal 3 hónapig, most pedig már nem jön, mert a férjem őt is elküldte, mondván nincs értelme, nem javul hónapok óta semmit. Én dolgozom, tehát nem tudom, hogy valójában amíg nem vagyok itthon mozog-e, mert állítása szerint tornázik. De én úgy vettem észre, hogy nem mond igazat, visszaesést tapasztaltam mind a mozgásában, mind pedig a beszédjében! Járunk cérnabeültetéses akupunktúrára is, és szerintem ő ettől várja a "csodát". Én hiába próbálom neki szépen, csúnyán mondani, hogy az akupunktúra az csak egy kiegészítő terápia, e mellett még ugyanúgy kell(ene) rendszeresen tornáznia, és gyakorolnia a beszédet is! Egészséges korában is nagyon nehéz természetű, ún. "öntörvényű" ember volt, most meg aztán pláne! Az internetről szoktam szakemberek által mondottakat összegyűjteni és kinyomtatni, hátha ezek az írások elgondolkodtatják, és ha nekem nem is hisz, ha rám nem is hallgat, de ezek újból motiválják.
Kérem írja meg véleményét, valamint mit javasol, mit tegyünk a javulás érdekében? Jelenleg egypontos bottal tud járni, időnként már bot nélkül is próbálkozik, lépcsőn tud felmenni is és lemenni is. A jobb karját egyáltalán nem tudja használni, szinte csak "lóg" . A beszédét lehet érteni, de nagyon sokat hibázik, sokat gondolkodik a mondanivalóján.


VÁLASZ


Véleményem szerint az egyetlen és valóban hatásos eljárás a már megtanult torna, beszédgyakorlat, aktív mozgás. Magam részéről nemigen bízok az alternatív eljárásokban.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink