• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Tisztelt Weborvos!
A következő a problémám. Úgy 2 hete éreztem először gyengének az izmaimat. A bal lábammal kezdődött. Séta közben éreztem, hogy fáradt a lábam. Kifejezetten a térdkalácsomnál, majd kicsivel később enyhén zsibbadni kezdett a bokám is...

... Mivel ez este volt, úgy gondoltam majd éjszaka elmúlik.
Lefekvéskor, ahogy behunytam a szemem, és már-már elaludtam volna, arra riadtam fel, hogy nem tudom mozgatni a végtagjaimat, és a rekeszizmom is görcsbe rándul, és nem kapok levegőt. Szerencsére ez az állapot nagyon hamar megszűnt. Lényegében ahogy teljesen magamhoz tértem, mozgott mindenem, kaptam levegőt, elmúlt az egész.
Ez a lefekvéses dolog így ment kb 1 hétig, majd ahogy jött elmúlt.
Vagyis azt mondanám inkább, hogy átalakult.
A jelenlegi problémám, hogy mindenem nagyon gyenge.
Ébredés után közvetlenül, ahogy nyitom ki a szemem, úgy érzem, hogy néhány pillanatra mintha keresztbe állna a szemem, nem képes rögtön fókuszba állni akkor sem, ha bármikor napközben lehunyom a szemem egy kicsit.Úgy 2-3 másodperc kell neki.
A nyakammal is gond van. Onnantól kezdve, hogy felkelek az ágyból, nagyjából 20-30 percig kényelmes tartani a fejem, utána már elfárad a nyakam, néha úgy érzem kicsit görcsbe is áll. Olyankor nagyon nehezen tudok nyelni, mintha összeszűkülne a torkom. Ilyenkor jön mellé még 1 rossz érzés, mintha nem lennék ura magamnak, és nem tudok kényelmesen levegőt venni a rekeszizmom miatt. Komoly mentális erőfeszítésbe kerül, hogy ilyenkor ezen túl legyek. Szerencsére sosem fordult még komolyra, maximum 20 percig volt meg ez az érzés.
A medencém és környéke folyamatosan gyenge. Sajnos ez kitejed a lábaimra is. Pontosabban a jobb lábamra. Kifejezetten a comb feletti részre.
Ott időnként fájdalmat is érzek. Lüktető fájdalmat, ami 2-3 másodpercenként pulzál. 10es skálán azt mondanám 3-4-es a fájdalom.
A fent leírtak mellé van még szédülés is. Nem tudnám behatárolni, hogy forgó jellegű, vagy inkább bizonytalanságézés. Inkább úgy tudnám leírni, hogy bizonytalanság rézéssel indul, majd zsibbadás a halánték körül, ezután pedig átmegy forgó szédülésbe. Nem segít az sem, ha ilyenkor lefekszem.
Az elmúlt 1 hónapban több viszgálaton is voltam. KopnyaCT, EKG, hasi UH, vérvétel (labor), pajzsmirigy vizsgálat, valamint egy ideggyógyászati viszgálat(műszer nélkül), szóval csak a szokásos gyorsteszteket nézte végig rajtam.
A felsorolt vizsgálatok során semmi rendenellenességet sem sikerült feltárni az orvosoknak.
Teljesen tanácstalan vagyok. Ez az egész teljesen megkeseríti az életemet, és nem tudom kihez, hova kellene mennem, hogy végre megint rendben legyek.
Jelige: Keresem Dr. House-t
Köszönöm!


VÁLASZ


A részletesen leírt tünetek-panaszok alapján első sorban idegrendszeri, izomzatot érintő betegségről, állapotról lehet szó. Ezeknek nem mindig van laboratóriumi vagy Ct jele. Úgy vélem hogy egy szinttel magasabb neurológiai vizsgálatra kellene mennie (megyei kórház?klinika?), ahol esetleg részletesebb vizsgálatokat is el tudnak végezni. Hozzátenném, hogy a szokásos rutin vérvétel és vizsgálat a ritkább, különlegesebb betegségek tekintetében nem sokat mond. Nem tudhatom, milyen részletes volt a vizsgálat, mire terjedt ki.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink