• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

Jelenleg külföldön tartózkodom és abban kérném a segítségét, h a tüneteim enyhülnek, d e nem múlnak, sajnos dolgozni több, mint egy hete nem tudok. az orvosok gyógyszert nem nagyon adnak, és hogy ami történik velem az normális...

... egy hete kezdődött vasárnap hajnalra éles hasfájással ébredtem, leírni talán úgy tudnám, h has puffadás és mintha belülről kapargásznák az egész hasam és néha meg-megszorítanák egy egy belső szervemet. így azonnal mentünk is az ügyeletre a kórházba, ott vettek vért, vizeletet, csináltak egy EKG-t is. végül haza küldtek fájdalomcsillapítás nélkül, mondván toalett problem..... mert a leleteim rendben voltak. rá pár napra elmentem a házi orvoshoz, mert még mindig nem voltam jól. ott azt mondta a doki, hogy vírusos gyomor fertőzésem van (gastroenternitis), nem tud gyógyszert adni 1-2 nap és túl leszek rajta . rá pár napra megint hívta ma dokit, mert már kellett igazolás, de meg se nézett, csak telefonon keresztül kiállította azt. a lényeg a lényeg, egy héttel ezelőtti állapotomhoz képest lényegesen jobban vagyok, de már 4 napja nem változik semmit az állapotom. hullámszerűen vagyok jól és rosszul, nem tudom egyenlőre mihez kötni. csak annyit tudok,h a mozgás nem esik jól, h remegnek ott bent a beleim, se fordulni nem tudok, mert olyankor szerintem nyomom őket, és oldalt se tudok feküdni, mert olyankor is fáj az egész hasam, főként itt fenn, ahol a gyomor van. az éjszakák a legrosszabbak, mert akkor sajnos még mindig úgy fáj, hogy nem tudok aludni, csak felhúzott lábakkal, de nem görnyedve. és pár napja ugyan csak észrevettem, hogy apró hólyagocskák vannak a nyelvhátamon. amikor csak hasi diszkomfortot érzek, akkor is elesettnek érzem magam a szemem hirtelen nagyon beesett lesz.
szóval lényeg a lényeg, h lassan két hete vagyok itthon, dolgozni nem tudok, és az aggodalmam az, hogy biztos normális ez, h szimpla fertőzéssel két hete itthon vagyok? nem-e lehet,h vmi más van a háttérben? v hogy tudnám az utolsó löketet megadni magamnak, a gyógyuláshoz?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel, Lili07


VÁLASZ


Nagyon ritka, hogy a vírusos gastroenteritis néhány napnál, egy-két hétnél tovább tartson. Azonban a baktérium okozta fertőzés kezelés nélkül sokkal hosszabb ideig is eltarthat vagy krónikussá válik. Azt hiszem a panaszok alapján a pontos diagnózishoz, megfelelő vizsgálatok nélkül, nem lehet közelebb jutni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink