• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

JELIGE: "Mi a bajom???"


Tisztelt Címzett!

Az én problémám áprilisban kezdődött, hónap végén elmentem a házi orvoshoz az alábbi panaszokkal: levertség, szapora légzés, néha légszomj, mellkasi fájdalom, szúrás...

... Megmérte a vérnyomásom, megvizsgált, az mondta ez tipikus kimerültségi tünetek, pihenjek, de semmi bajom. Pihentem 1 hetet, otthon voltam, nem dolgoztam, elmúlt minden tünet. Rá két hétre ismét elkezdődtek a tünetek, főleg a szapora, nehéz légzés, melyek mellé társult gyomorszájnál lévő "puffadás", telítettség érzés, hasmenés. Elmentem azóta tüdőszűrésre, melynek lelete negatív lett, voltam teljes vérvizsgálaton ahol minden eredményem rendben volt, csináltak EKG-t az is rendben volt. A belgyógyászaton azt mondták, hogy vírus volt bennem ami már megy ki belőlem és ez okozta a néhányszor előforduló gyomorfájásos, hasmenéses tüneteket illetve a levertséget. Javasolták, hogy szedjek probiotikumot, 2 x 30 db-ot, napi kettőt, kúra szerűen és mire elfogy addigra elmúlik minden tünetem. A gyomor panaszaim azóta elmúltak, azonban a napokban újra kezdődött a nehéz lélegzés, melyhez társult nyaki és mellkasi fájdalom. Ismét nehezen kapok levegőt, gyengének, levertnek érzem magam, étvágyam alig van. Néha köhögés tör rám, ekkor néha hányingerem is van.
A rosszul létek mellé félelem, halálfélelem társul. Igaz, eddig az orvosok és a leletek (tüdőszűrés negatív, vérben találhatok értékek mindegyike megfelelt, egysem volt túl magas, EKG szintén rendben) azt mutatták, hogy minden rendben van nálam.
Az orvosok eddig mindent rendben találtak nálam, de most már kezd aggasztani állapotom. 26 éves vagyok, sem túlsúlyos, sem túl vékony (178 cm/74kg), nem dohányzom, nem iszom alkoholt, figyelek magamra, egészségesen próbálok élni, sosem voltam beteges típus - orvoshoz is alig jártam - eddig semmi ilyen jellegű panaszom és betegésem nem volt. A mozgás kicsit háttérbe szorult a munka miatt, illetve a sok üléstől, számítógépes munkától talán a tartásom is romlott - pedig próbálok egyenesen, jó tartásban ülni.
Kérem szíves segítségét és véleményét, tanácsát!
Köszönettel


VÁLASZ


A kérdésre korábban válaszoltam már. Röviden megismétlem: az orvosai alaposan és körültekintően vizsgálták ki. Ennek alapján a szervi eltérés nem valószínűsíthető. Inkább gondolni kell a külső körülmények, életmód, munkakörülmények kiváltó hatására. Ezeken csak Önnek van lehetősége változtatni!

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink