• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktorúr,Doktornő!
Mr eredmény 2005-be:A lumbalis csigolyatestek magassága megtartott.Az alsó háti,felső ágyéki csigolyatestek zárólemezeit schmorl herniak domborítják be...

... Az I., III.V. ágyéki jelintenzitása,folyadéktartalma megtartott a T2 súlyozott mérésen.Ezzel szemben a II. ágyéki porckorong jelintenzitása csökkent.A conus ép.Valamennyi ágyéki porckorong a középvonalban eléri ugyan a durazsákot,de azt még nem deformálja.A kilépő gyökök szabadok, a porckorongoknak számottevő térfoglaló hatásuk nincsen.A canalis vertebralis nyílirányú átmérője megtartott.A kisízületek peremein egy-egy osteophyta van.
Vélemény 2005 mr:St.p. morbus Scheuermann.Discopathia disci intervert . L. II.
Mr eredmény 2012-be:A scarum dőlésszöge fokozódott.A lumbalis lordosis kifejezettebbé vált.A csigolyák magassága megtartott .A zárólemezeken csontos felrakódások az alsó thoracalis szakaszon és az L. I-II. csigolyákon Schmorl-herniák által okozott benyomatok látszanak.Az L. II. discus jelintenzitása a T2 súlyozott felvételeken csökkent,rajta számottevő előboltosulás nem látszik.Az L V. discus jelmenete mérsékelt fokú csökkenést mutat, a T2 súlyozott felvételeken rajta egy 2mm-0s gyöki compressiot nem okozó előboltosulás figyelhető meg.A conus medulláris az L.II. csigolya magasságáig ér,szélessége jelmenete normális.A canalis spinalis normális tágasságú.A formanekben szűkület nem látszik.A lumbalis gerincen enyhe ívű jobbra convex soliosis figyelhető meg.
Vélemény 2012 mr:Spondylosis et spondylarthrosis min.gard.Discopathia L. II., L. V.Status post morbus Scheuermann suspect.Protrusio disci L. V., mely gyöki compressiot nem okoz.Az L. V. discus jelvesztése és előboltosulása novum.
Panaszaim:Mostanában egyre többször érzem hogy fáj a derekamnál meg a nyakamnál a csigolyám,zsibbad a bal lábam ujjai kezd először zsibbadni utána a vádlim és az egész bal lábam alsó része ezt érzem mikor ülök is vagy állok de mikor lefekszem főleg akkor zsibbad és alig találom meg a jó fekvő helyzetet a bal kezem is szokott zsibbadni sokszor el gyengül alig tudok vele fogni!Sokszor összehúzza a bal lábamat a görcs.Óránként fél óránkét járok pisilni nehezen tudom vissza tartani a vizeltem és néha becsöppen!És mostanában lent a derekamnál egy nyomást érzek éjjelente valamikor arra ébredek hogy nagyon fáj a derekam és zsibbad a bal lábam! Meg szertném kérni a doktorurat hogy írja meg nekem pontosan hogy milyen a probléma van a gerincemmel és mi a teendő vele! Várom szíves válaszát! Üdvözletem


VÁLASZ


A leírások összehasonlítása alapján a folyamat előrehaladását lehet megállapítani, ha alakilag a romlás nem is jelentős. Az alsó végtagi panaszait az elváltozás, az azzal járó esetleges gyulladás okozhatja. Nem ad magyarázatot a kéz zsibbadására, amit nyaki gerinc vizsgálatával lehetne igazolni. Ideggyógyászati vagy reumatológiai vizsgálat megerősítheti, hogy a panaszok hátterében az említett elváltozások állnak. Az elváltozás lényege egyszerűen fogalmazva kopásos jellegű. Többnyire torna, reumatológiai kezelés, gyógyszer segíthet.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink