• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jo napot Kivanok.

42 eves ferfi vagyok. Panaszaim kb. 1eve (augusztus) kezdodtek. Az elso jelek az haspuffadas, savas felbofoges es rossz kozerzet volt, persze amit sok almatlan ejszaka kovetett amiatt hogy allando gondolataim csak a betegseg volt. A gasztroenterologus szakvizsgalaton (november) gyomortukrozesen egy kis savtultengest eszleletek, a leletvizsgalatbol sem jott elo semmi. 30 napos CONTROLOC kezelest irtak fel. A tunetek a kezeles utan kb. a 30 napig kimaradtak, majd ujra elojottek. A verkep a haziorvos szerint jo.A szekletvizsgalat negativ. A kovetekezo belgyogyaszati (majus) vizsgalaton hasi ultrahangon a gyomor telitettseget allapitottak meg eves utan 12 oraval. A kezeles 15 nap MOTILIUM . A panaszok kimaradtak. Eltelt kb. 2 het es ujra elojottek, de egesszen mas panaszok: Telitettseg erzes, neha jobb es baloldali alhasi fajdalmak, sok belgaz, napi tobszori (kb.3) higabb szeklet , hasi diszkomfort, es persze az allando idegeskedes. Mindezek panaszok mellet persze allandoan eloj
on a hirtelen leizzadas meg hidegrazas kb. naponta 2-3 alkalommal. Van amikor ejjel is erre ebredem, meg csak azutan erzem a tobbi panaszt. A szeklet reggel normalis de ha eszem valamit lehet hogy kb. 1 orara ujra szekletem van ami higabb, es utanna van meg egy delutan is. Nekifogtam dietazni de semmi eredmeny. Egy ideje elment az etvagyam is es kezdek fogyni. Novemberben 85 kg, julius 79 kg.Meg kell hogy jegyezzem hogy kb. 5 eve a haziorvos magasvernyomassal diagnotizalt es azota szedem a vernyomas csokkentot. Reggel 1 tabletta NOLIPREL FORTE es ASPENTER, este meg fel tabletta NEBILET. A nagyon furcsa dolog az hogy vannak idoszakok amikor teljesen kimaradnak a tunetek jo a kozerzet de az utobbi idoben mintha tobbszor lenne az hogy rossz kozerzet es a gondolat a betegsegekre. Az utobbi vizsgalaton a haziorvos felirt egy kis nyugtatot napi egy tabletta TRANXENE (este) es elkuldott belgyogyaszhoz vastagbel tukrozesre (augusztus 11). Meg kell jegyezzem hogy a szekletem sosem volt veres sot inkabb orokke vilagos. Befejezesul a haziorvos gyanakodik minden egyes alkalommal a pszihes haterre. Igaz hogy sokat stresszelem emiatt magamat.
Koszonom.
Jelige: Negro

A panaszai alapján a vastagbél betegségének a lehetősége merül fel bennem. A soraiból nem derül ki, hogy a vastagbél vizsgálata megtörtént-e, véleményem szerint ezt el kellene végezni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink