• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Remulet

Orvos válaszol

Remulet

TTisztelt Doktor UR


A parom testverenek a 8 eves fiu gyerekerol van szo. Ugy gondoljuk, hogy valami oriasi problema van vele. A parom testvere onhibajabol rossz korulmeny kozott el. A legfontosabb dolog, hogy a gyermek horrorfilmeken nott fel. Olyan dolgokat muvel es muvelt ami megdobbento...

... 4 eves volt amikor leszurt egy macskat olloval. S amikor a szulei kiengedtek az udvarra jatszani az unokatestvereivel, akkor szamara az jelentette a jatszast, hogy kalapaccsal kergette oket, majd vascsovel leutotte az egyiket a masikat pedig belelokte az uvegbe. S a szulok csak annyit mondtak, hogy majd kinovi ezt a viselkedest. Majd 6 evesen minden elozmeny nelkul, csak ugy megfogott egy kest , neki szaladt a paromnak es azt ordototta, hogy megollek, kinyirlak, es le akarta szurni. Ha a parom nem kapja el a kezet, akkor leszurta volna. S amikor megkerdezte tole, hogy miert tette, csak annyit mondott. Nem tudom. En nem. En nem csinaltam semmit. A szulok elinteztek annyival, hogy kapott egy pofont, o pedig satani vigyorral a kepen rohogott, es azt orditotta, hogy nem fajt. Mindezt 6 evesen. Ez mar buncselekmenynek minosul. A masik eset pedig az volt, amikor a parom nem figyel, a gyerek elbujt, majd neki szaladt es hatba vagta egy hatalmas faval. Eszrevettuk, hogy amikor uj kornyezetbe kerul akkor kepes egy kis ideig angyali modon viselkedni, de par ora mulva ismet az a fegyelmezetlen gyerek lesz, aki azt keresi miben tehetne kart. Vegul a pszichologushoz elvittek, akik megallapitottak, hogy nincs neki semmi baja. Szerintem ot nem pszichologushoz kell vinni, masreszt pedig en nem hiszek ebben, mert szerintem kijatszotta az orvosokat. Azert sem vettek eszre semmit, mert az idegenek kozott meghuzza magat, majd utana valik ismet mas emberre. Tavaly, azt mondta nekem, hogy ha nagy leszek, megolom anyat, es ez meg viccnek rossz. Felunk, hogy esetleg bevaltja az igeretet. Meg csak 8 eves, es mar ilyeneket beszel. Mit tehetnenk?Szeretnem tudni , hogy mi baja lehet a gyereknek?


VÁLASZ


A szülők feladata a gyermek orvosi, pszichiátriai vizsgálatra vitele. Amennyiben ezt nem teszik, és a környezet szerint a gyerek önmagára és környezetére veszélyes lehet, bejelentést kell tenni a területi családvédelemnél, gyámügynél. A gyermek valószínűleg kezelésre szorul, ha valósak az Ön által leírt események. A horror filmek nézését nem szeretném minősíteni.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink