• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Tanácsukat szeretném önöktől kérni. 32 éves vagyok. 1 évvel ezelőtt refluxot és rekeszizom sérvet állapitottak meg nálam. Esomeprazolt szedek a refluxomra. Most már több mint 1 hónapja megint rosszul vagyok a gyomromra...

... Ebből kifolyólag kértem időpontot ugyanahhoz az orvoshoz aki tavaj tükrözött. Elmentem hogy nagyon fáj a gyomrom és sok a savam. Kérdezte hogy a gyógyszeremet elhagytam e mikor jobb időszakom volt Mondtam neki hogy nem teljesen. Napi 2 szem van irva de mikor jobban éreztem magam akkor csak napi egyet vettem be. Azt mondta hogy valoszinüleg ez miatt vagyok rosszabbul. Ha ő azt irta hogy napi kettő akkor úgy kell szedni akkor is mikor jobb időszakom van. Azt mondta az orvos hogy most nem akar terhelni megint tükrözéssel de ha megint rosszul leszek akkor számitsak rá hogy autómatikusan tükrözés lesz a következő lépés. Mivel volt időpontom hozzá igy egyuttal a nőgyógyászatra is kértem mert multhónapban vérzés kimaradásom volt. Itthon és a munkahelyen is sok a stressz gondoltam lehet hogy az a gond vagy épp fel vagyok fázva. Keddi napon kellett mennem a gasztroenterológiára és utna csütörtökön a nőgyógyászatra. Ott kiderült hogy 9 hetes kismama vagyok. Óriási itthon a bolsogság de a gyomrom még mindig nem jó. A gyomorszájam nagyon fáj és iszonyatos hányingerem van még mindig. Gondolom a terhesség miatt is de sokszor érzem hogy a gyomorszájam miatt is van. Nagyon akarom ezt a babát! Nem tudom hogy most mitévő legyek megint mennyek vissza a gasztroenterológiára? A nőgyógyászatra 8 án kell mennem az ultrahangos eredményemmel. Így a terhességet hogy fogom végig csinálni ezzel a nyavaja refluxal és rekeszizom sérvel? Olvastam a neten hogy vannak akik ezért vetetik el a babájukat. Hát én nem akarom sőt nagyon várom hogy a kezeim közt tarthassam! Kérem önöket válaszoljanak a levelemre.Adjanak tanácsot. Előre is köszönöm!


VÁLASZ


A reflux kezelése nem merül ki a gyógyszer szedésében. Sokszor az életmód változtatása, a megfelelő diéta (kávé, tea, kóla, fűszeres ételek, bizonyos egyéb ételek mint hagyma, dohányzás mellőzése), testmozgás, az ágyvég megemelése is javíthat a helyzeten, alkáliás, kamillás gyógyvizek fogyasztása mellett.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink