• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tanácsukat szeretném önöktől kérni. 32 éves vagyok. 1 évvel ezelőtt refluxot és rekeszizom sérvet állapitottak meg nálam. Esomeprazolt szedek a refluxomra. Most már több mint 1 hónapja megint rosszul vagyok a gyomromra...

... Ebből kifolyólag kértem időpontot ugyanahhoz az orvoshoz aki tavaj tükrözött. Elmentem hogy nagyon fáj a gyomrom és sok a savam. Kérdezte hogy a gyógyszeremet elhagytam e mikor jobb időszakom volt Mondtam neki hogy nem teljesen. Napi 2 szem van irva de mikor jobban éreztem magam akkor csak napi egyet vettem be. Azt mondta hogy valoszinüleg ez miatt vagyok rosszabbul. Ha ő azt irta hogy napi kettő akkor úgy kell szedni akkor is mikor jobb időszakom van. Azt mondta az orvos hogy most nem akar terhelni megint tükrözéssel de ha megint rosszul leszek akkor számitsak rá hogy autómatikusan tükrözés lesz a következő lépés. Mivel volt időpontom hozzá igy egyuttal a nőgyógyászatra is kértem mert multhónapban vérzés kimaradásom volt. Itthon és a munkahelyen is sok a stressz gondoltam lehet hogy az a gond vagy épp fel vagyok fázva. Keddi napon kellett mennem a gasztroenterológiára és utna csütörtökön a nőgyógyászatra. Ott kiderült hogy 9 hetes kismama vagyok. Óriási itthon a bolsogság de a gyomrom még mindig nem jó. A gyomorszájam nagyon fáj és iszonyatos hányingerem van még mindig. Gondolom a terhesség miatt is de sokszor érzem hogy a gyomorszájam miatt is van. Nagyon akarom ezt a babát! Nem tudom hogy most mitévő legyek megint mennyek vissza a gasztroenterológiára? A nőgyógyászatra 8 án kell mennem az ultrahangos eredményemmel. Így a terhességet hogy fogom végig csinálni ezzel a nyavaja refluxal és rekeszizom sérvel? Olvastam a neten hogy vannak akik ezért vetetik el a babájukat. Hát én nem akarom sőt nagyon várom hogy a kezeim közt tarthassam! Kérem önöket válaszoljanak a levelemre.Adjanak tanácsot. Előre is köszönöm!


VÁLASZ


A reflux kezelése nem merül ki a gyógyszer szedésében. Sokszor az életmód változtatása, a megfelelő diéta (kávé, tea, kóla, fűszeres ételek, bizonyos egyéb ételek mint hagyma, dohányzás mellőzése), testmozgás, az ágyvég megemelése is javíthat a helyzeten, alkáliás, kamillás gyógyvizek fogyasztása mellett.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink