• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Dr, úr.Dr,nő.
Február közepén enyhén megfájdúlt a torkom.Akkor azt hittem hogy egy enyhe torok fájás ami párnap alatt elmúlt.1hét múlva nagyon erős nyelőcső fájdalom jelentkezett,kétszer éreztem éjszaka hidegrázást,valami szorította folytogatta a torkomat...

... olyan érzésem volt mintha a torkomba nőtt volna valami gombóc A magas nyakú ruhákat nem tudtam viselni mert kellemetlen fojtogató érzésem volt.Aludni is csak megemelt párnákkal,hanyat fekve tudtam, a fájdalom csillapítók nem használtak.Volta gégészeten nem talált eltérést.Reumatológián ez is negatív.Nyaki ultrahangon a pajzsmirigy jobb lebenyében 9mm éles szélű inhomogén göb.Mk. lebeny durvább szerkezetű kissé inhomogén,a TSH 10.Voltam gastroenteorológián ahol nem végeztek nyelőcső tükrözést mivel előtte 2 hónapja voltam mivel refluxos vagyok. 50 éves vagyok az állandó gyogyszereim metoprolo,letrox, és ha szükséges rabiprex.Vannak egyéb panaszaim is állandó fáradtság ,kimerűltség izületi fájdalmak ,éjszakai kéztő zsibbadás ,puffadás , gázosodás, jelenleg anőgyógyászaton gombát találtak.Gyakori jobb bordaív körüli fájdalom negatív hasi és labor lelettel.Nagyon szerte ágazó panaszaim vannak és csak járom az orvosokat de igazából senki nem mond semmit.Nem tudom mennyire fogható a menopauzára vagy a stresszre mert mindkettőben van részem. Hova fordúlhatnék mi lehet a bajom? Köszönüm a válaszát.


VÁLASZ


Nem lep meg, hogy a felsorolt panaszok és vizsgálatok alapján egyik orvos sem tudja megmondani, mi a betegség lényege. Két lehetőség áll fenn. Vagy nem szervi eredetű megbetegedésről van szó, ez a valószínű, vagy az eddigi vizsgálatok nem derítették ki a baj vagy bajok okát. A panaszok jelentős része biztosan nem szervi eredetű, azonban ha jól adta meg a TSH értéket, akkor még mindig nem megfelelő a gyógyszerbeállítása. A magas TSH szint oka lehet a helytelenül szedett gyógyszer is, olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót a szedéssel kapcsolatban. Nem zárom ki azt a lehetőséget sem, hogy a körülmények okozta eltérés, ami akár a korral együttjáró is lehet vagy valamilyen pszichiátriai jellegű (pl. a nem ritka pánikbetegség) mellett egy vagy több szervi betegség is fennállhat, illetve a már ismert betegségek nem megfelelő kezelése is lehet az ok. Ez utóbbira utal a nyelőcsőpanasz, a magasan fekvéskor panaszmentesség stb.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink