• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Weborvos!

Arra lennék, kíváncsi, hogy a tüneteim megerősítik-e azt a feltételezésemet, hogy túl kevés a gyomorsavam. (25 éves nő vagyok) Már jó ideje vannak emésztési panaszaim,...

... amire kezdetben gyomorsav túltengésre gyanakodtak, és meg is tükröztek. Sajnos a tükrözés nem volt számomra túl eredményes, mert az orvos nehezen látott valamit is amit szeretett volna. Vagyis éhgyomorra mentem reggel, de helyette majdnem hogy tele volt a gyomrom az előző nap elfogyasztott ételekkel. (Főként a zsírt látta a gyomorfalamon.)Egy részét leszívták, de a nagyobb ételdarabokat nem tudták és emiatt nehezebben lett feltérképezhető a gyomrom.A lisztre nem vagyok allergiás, egyéb komoly dolgokat pedig nem mutattak ki. Emlegettek motilitás zavart is, de nem kezeltek vele.
A legzavaróbb tünetem ami miatt írok, hogy sajnos étkezések után egy kis idő elteltével kellemetlen szájszagom lesz(ami borzasztóan zavar), és sokszor úgy érzem, hogy nehezen szívódik fel az étel a gyomromból. Hajnalban ha megébredek hányingerem is szokott lenni, és érzem, hogy nem emésztett meg mindent a gyomrom. Sajnos a székletem sem normális, nagyon gyakran van hasmenésem, de ha picit normalizálódik is a helyzet, akkor is csak "masszás" a székletem, amiből arra következtetek, hogy zsírfelszívódási zavarom is van. A tejet, laktóztartalmú ételeket kerülöm.Étvágyam jó, sőt egy férfi megirigyelné amennyit eszek... Hízni sajnos ezek ellenére sem tudok, akármennyit eszek. A kérdésem az lenne, hogy milyen megoldást tudnának javasolni erre a problémára, vagy mitől lehet? A másik dolog amire gyanakszom az a pajzsmirigy túlműködés, de a legutóbbi vérkép alapján normális volt az érték. Várom megtisztelő válaszát!


VÁLASZ


A leírt tünetek, panaszok és a lelet alapján további, részletes gastroenterológiai kivizsgálás látszik szükségesnek, amibe bele tartozik a gyomor mozgásának és kiürülésének a vizsgálata is. Ezt megfelelő gastroenterológiai centrumban tudják elvégezni, segítséget családorvosa tud nyújtani. A pajzsmirigyműködéssel nem tudom összefüggésbe hozni és nincs alátámasztva a túlzott savtermelés sem.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink