• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Túl sok antibiotikum, túl kevés eredmény

Orvos válaszol

Jelige: Túl sok antibiotikum, túl kevés eredmény

Tisztelt Doktornő / Doktorúr!

Fiam jelenleg 4,5 éves. Születésétől kezdve sok felső-légúti megbetegedése van, sokat náthás, sokszor van torokgyulladása, vagy mandulagyulladása....

... A sok alatt 3-4 hetente egyet értek, amiből átlag 2 hét alatt lábalunk ki. Ezen alkalmakkor mindig belázasodik, 38,5 fok körüli láza van, amit sem a lázcsillapítók, sem a hűtőfürdő nem mérsékel, így minden betegség vége antibiotikum. Ez az átlag minden évszakban igaz, nem csak télen, ha nyáron is ugyanennyit beteg. Végül 4 éves korára mind az orr-, mind a garatmandulája annyira megnagyobbodott, hogy 2011. novemberében ezeket eltávolították. Ez megoldást jelentett a levihetetlen magas lázra, így most már „csak" 38 fokra lázasodik, amit levisz a lázcsillapító, viszont, amikor ca. 3 nap múlva megpróbálom mérsékelni a lázcsillapító mértékét vagy teljesen leállni róla, akkor a láz visszatér és az orvos ismét antibiotikumot ír elő. Gyakorlatilag olyan, mintha a fiam szervezete nem védekezne, hanem mindent elkap és tenyészt ma
gában, olyan mintha nem lenne immunrendszere. Ezt kiszűrendő a műtét után 1,5 hónappal tökéletesen egészséges állapotban csináltattam egy teljes vérképet, melyet két orvos is látott, s mely alapján mindketten azt mondták, hogy teljesen egészséges, és milyen jó, mert a sok antibiotikum ellenére még a mája sem károsodott. A vérképben az eltérések az alábbiak:
Neutrofil granulocita értéke: 2,0 (Ref érték 2,0-7,0)
Hemoglobin: 117 (Ref érték: 120-140)
Kreatinin: 32 (Ref érték: 59-104)
Alkálikus foszfatáz: 631 (Ref érték: 68-270) (erre szedjük a D vitamint)
Teljes vaskötő kapacitás: 87,3 (Ref érték: 48-85)
Transzferrin szaturáció: 13 (Ref érték: 20-55)
AST menny. meghat: 3 (Ref érték: 5-200)
Nemrég egy garatkenetet is levettek tőle egészséges állapotban, hátha van benne ilyenkor is egy-két baci, de a kenet negatív lett. Szeptember óta nem járunk oviba, mivel négyszer futottunk neki az ovinak, s minden alkalommal 2-3 max 4 benn töltött nap után a fiam ismét beteg volt, s kezdődött az egész elölről. Jelenleg próbálunk úgymond immunt erősíteni a következőkkel: napi 10 csepp Béres csepp, 10 csepp Cebion C-vitamin, 1 tabletta Folsav, 1 csepp D vitamin, 10 csepp Maltofer csepp és 10 napig szedve 20 nap szünettel Broncho-vaxom. Mivel nagyon rosszul eszik, esete kap egy kávéskanál Peritolt (mióta ezt szedi - ca 2 hónapja - látványosan hízik, már 16,6 kg). Eredetileg szeptemberben műtötték volna, de a parc. Tromboplasztin idő 52 volt (Ref. Érték: 26-40), így nem műtötték meg csak novemberben, október-novemberben végig be voltunk zárva a lakásba, mivel, ha csak kimentünk az utcára is beteg lett. A műtét előtt is egészséges állapotban kis futástól is köhögő rohamai voltak.
A műtéttől azt is vártam volna, hogy ez elmúlik, de persze nem múlt el, és nem is csökkent. Mivel a ca 3 éves huga is erősen issza a történet levét, illetve májusban nekem is vissza kell mennem dolgozni, bármilyen ötletet, vagy javasolt vizsgálatot, ami előre visz, nagyon köszönök. Összefoglalva bármilyen iránymutatást várnék arra, hogy mivel tudom megoldani, hogy ne minden betegség vége antibiotikum legyen és ne köhögjük folyamatosan ha kicsit is fut.
Köszönettel


VÁLASZ


Azt javasolnám, hogy immunológiai kivizsgálásra vigye el a gyermeket. Ez például a Budapesti II.sz Gyermek Klinikán lehetséges, időpont egyeztetéssel. Amennyiben itt sem találják az okát az állandóan visszatérő fertőzéseknek, biztosan segítene egy homeopátiás kezelés, de ehhez be kell jelentkeznie egy homeopata orvoshoz.

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink