• nátha
  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

"Vajon mi lehetlehetett?"

Tisztelt Doktor ÚrNő!

Én azzal a panasszal fordulnék Önhöz, hogy betegségem már három hete húzódik. Három héttel ezelőtt csütörtök hajnalban arra keltem fel, hogy a bal vállam zsibbad, a bal oldalam- mellkas tájon iszonyatos erős fájástszúrást éreztem, olyan szinten, hogyha megmozdultam,...

... akkor még rosszabb volt- vízszintesbe pedig nem is tudtam helyezkedni- Ez mellett erőteljes remegtem egy jó erős fél órán keresztül. Másnap reggel elmentem iskolába, azonban az erős, fájdalom nem múlt továbbra sem, ellenben este már tudtam egy keveset aludni. Ez a nagyon erőteljes fájdalom úgy 4 napig tarthatott, viszont enyhébben még az elkövetkezendő pár napban is éreztem. Azóta ez megszűnt, csak néha-néha jön elő, vagy ha köhögök. Ez idő alatt, amíg eltelt másfél hét körülbelül- már az orrom is megindult, erős köhögés, rekedtség ami jellemző, de most már a bal fülem is be van dugulva harmadik napja. Múlt hét csütörtökön elmentem orvoshoz, megvizsgált, majd adott egy beutalót röntgenre (mellkasi és fül-orr-g
égészeti). A vizsgálatra még egyenlőre nem sikerült eljutnom, de jövő hét elején tervezem, mert nem igazán akar javulni a helyzet. Ezen kívül a doktornő írt fel orrcseppet és Fluimucilt, ezeket használtam most, de sokat nem segítettek. Már egy üveg kakukkfű-tinktúrás készítményt is elfogyasztottam, de semmi javulás.
Nem tudom pontosan, hogy összefüggésben lehet-e ez az egész mindenség, amit az előbb leírtam vagy két különböző dologról beszélünk?
Mitől lehetett ez az erős fájdalom?
Válaszát előre is köszönöm!


VÁLASZ


Vannak olyan vírusfertőzések, amelyek hasonló tüneteket okoznak és a lefolyásuk akár több hetes is lehet. Orvosa helyesen járt el, Ön azonban nem, mert halogatja a kiegészítő (fül-orr-gégészeti, röntgen) vizsgálatokat. A vírusos betegségeknek nincs gyógyszeres gyógyítási lehetősége, a tüneteket tudjuk enyhíteni, mérsékelni. Bár panaszolja, hogy a helyzet nemigen akar javulni, de akkor minek tekinthetjük a fájdalom megszűnését? Szerencsére, a vírusos betegségek jelentős része spontán meggyógyulnak.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink