• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Orvos válaszol

 • vérben a magas vas

  2011.03.21

  mi okoza a vérben amagas vass tartalmát ,

 • penészölő prayel fújtam be a falat

  2011.03.21

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  3 napja este több helyen penészölő prayel fújtam be a falat (ultra savo), közvetlenül nem lélegeztem be, de nem hagytam el a lakást így a spray rendkívül erős szagában töltöttem az éjszakát is. Hatása olyan volt, mintha berúgtam volna, koordinációs zavar, szellemi tompaság stb. Ezek azóta elmúltak: kérdésem arra irányul, hogy ez okozhat-e (akár minimális mértékben) agykárosodást, más maradandó problémát?

  Válaszukat előre is köszönöm!

 • november óta állandóan tüsszentek!

  2011.03.21

  tisztelt dr.úr,hölgy! november óta állandóan tüsszentek! álltalában reggel jön rám és ilyenkor nem birom abba hagyni! voltam allergiavizsgálaton és gégészeten is,de nem találtak semmit,viszont enxhe orrsövényferdülésem van! nagyon idegesit a dolog mert már a munkámban is zavar! kipróbáltam mindent inhalálás orrspray, lámpázás,de semmi javulás!!! mi lehet az oka? lehet ez lelki dolog??? mit tegyek hogy elmuljon??? lehet ez valamiféle komoly betegségre utaló tünet? köszönöm válaszát!

 • fáradtság

  2011.03.21

  Tisztelt Doktor Úr!
  Azzal a problémával keresem fel Önt, hogy már hosszú ideje eléggé fáradtnak érzem magam. A napi 8 óra alvásom megvan, tehát erre nem hivatkozhatom. Lehetséges, hogy egy vitaminhiány miatt áll ez fent vagy más oka is lehet?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Jelige: fáradtság

 • repülés01

  2011.03.20

  Üdvözlöm! Jelige:repülés01
  Egy elég fontos és hirtelen felmerült kérdés:
  Szilikonos mellekkel lehet repülni? Úgy tudom hogy lehet,maximum bekeményszik. Remélem az alaptalan rémhír hogy szétdurranhat.....
  Válaszát köszönöm.

 • Bél-gyomor tükrözéseken CT-vizsálaton voltam

  2011.03.20

  Bél-gyomor tükrözéseken CT-vizsálaton voltam. vannak emésztési problémáim, van rekeszsérvem, enyhe refluxom,duedenum lefutási rendellenesség. A refluxra kapott gyógyszerektől az epém begörcsöl. Vagy nam jól alkalmazom mert cholagolt cseppeket veszek be, aztán jön megint az égés. Próbálom a teákat. Még a kamilla a legjobb. A vérképem egyébként nagyon jó. Csak én nem vagyok, még éjjel is jön a görcs, ilyenkor van széklet
  ez legtöbbször a hashajtó tamarint használok, de ha anélkül is. llyenkor egy nyugtató, esetleg nospa, aztán megint 4-5 órárig nyugszik. Ugy érzem mintha
  kő lenne a gyomromban és a hátamban a vállamig kisugárzik a a nyomás..
  Nagyon egyedi eset vagyok, és ha valaki meggyógyitani én lennék a legbodogabb, mert szinte 2 éve van ez az állapot , akkor még ritkábban
  de mostmár naponta.
  Köszönöm, hogy meghallgatnak és hogy egyáltalán foglakoznak a problámákkal.

 • 58

  2011.03.20

  58 jelige:Egy hónapja éjjel bal oldalt nagyon fájt a hasam.Labor eredményem 49 vérsüllyedés,45 Se C reaktiv protein ,egy hét múlva cifrán szedési után jó lett. Azóta hasi ultrahang, székletvér,gyomortükrözés negativ. Hasam,beleim azóta nincs jól. Púffadt a hasam. Hol szorúlásom,hol hasmenésem van.Beleimbe mindig érzem,hogy valami gond van. mi? köszönöm válaszát.

 • ezzel le százalékolnak e ilyen beteg embert

  2011.03.20

  azt szeretném meg kérdezni 28 éves nő vagyok és cukor beteg inzulinos most jár le gyesem 3 szor mutőtek kőldők sérvel és utoljár ahálo lett be ultetve a hasamba de ki szakat nagyon csunya a hasam ug ynézek ki mint eg y9 honapos terhes nő nem cipekedhetek sajnos ezért dolgozni se tudok máj nagyobodásom van meg aranyérel i smeg mutőtek a gerincem i sfáj nagyon álitolag gericsérvem is ezzel le százalékolnak e ilyen beteg embert

 • normál lép milyen méretű

  2011.03.20

  az egészséges , normál lép milyen méretű hosszra?

 • CSIPOGA

  2011.03.20

  Tisztelt Weborvos!
  Ezzel a panasszal vizsgáltak gasztroenteorológián/gyomor, vastagbél tükrözés/, voltam ultrahangon, epeelfolyás vizsgálaton, nem találtak nagyobb bajt.A panaszom még mindig fennáll.Jobb borda alatt szúr, feszít, fáj, egészen a derék felőli szélén, és a hát oldalsó vonalába, a lágyékba is átsugárzik a fájdalom, néha jobban fáj, néha kevésbé, laboreredményeim:eGFR alacsony/66/,a normál 90, Gamma GT 32 helyett 39. Vizelet rendben, fehérvérsejt 1/HPF, RDW 16, 10 a normálérték 14,80 helyett, MCW 82,7 a normál 83 helyett.Vese eredetű lehet-e, nem mozgásszervi, mert akkor is fáj, ha nem mozgok, főleg éjjel.Válaszukat köszönöm.
  CSIPOGA jeligére kérem a választ.

 • azóta nincs minden rendbe a gyomrommal, reggel kb. négyszer elmegyek WC-re

  2011.03.20

  Jó Napot!

  Azzal kérdéssel fordulnék magához, hogy sok antibiotikumot szedtem (kiújuló torokgyulladás) és utána szedtem normaflore-t és rá kb. 1 hétre elkezdtem szedni a Lacto Protectet is, azóta nincs minden rendbe a gyomrommal, reggel kb. négyszer elmegyek WC-re (nem hasmenés csak rendes széklet) , van amikor napközbe is rámjön, de hiába ülök a Wc-n nem jön semmi. Csak reggel. Eddig ilyen problémám nem volt minden reggel egyszer voltam.
  Lehet-e ez a gyógyszerektől, ha igen akkor elfog-e múlni mert már lassan 3 hete tart. De érdekes, hogy ha jól érzem magam reggel és nem gondolok rá akkor semmi bajom nincs. Mostanában székrekedésem is van.

  Köszönöm a válaszát!

 • Bélfájdalom egy ponton

  2011.03.20

  Doktor Úr!
  Mi lehet a háttérben , ha a hasamnak csak egy pontján érzek fájdalmat, ahogy a bél mozog, ahogy átmegy rajta a bélsár? Állítólag nincs bélszűkületem, mert az ultrahang nem mutatta. Köszönöm a véleményét!
  Jelige: Bélfájdalom egy ponton

 • vissza kerül a szervezetembe a helicobacter

  2011.03.20

  3 havonta ,gyogyszer szedés ellenére is vissza kerül a szervezetembe a helicobacter,és a gyomorsavam is nagyon sok.Több sav lekötő gyogyszert is szedtem már ,de eredménytelenül.Mit tehetnék?

 • Valami ISB nevő betegséget mondott az orvos

  2011.03.20

  Doktor Úr!
  Tisztelettel a kérédésem: Valami ISB nevő betegséget mondott az orvos, Mert van szorulásom és olyan hasgörcs félém. kaptam Motilium-ot és Dicetel-t, de nem segít!
  Ettől a betegségtől lehet m i n d e n délután egész estig ő r ü l t hasi fájdalmam a hasam egyik oldalán? Pontosabban csak balra.
  Mit tudok mégtenni? Már sok mindent próbáltam.
  Köszönettel olvasnám megtisztelő tanácsát.

 • IDült Székrekedés

  2011.03.20

  IDült Székrekedés

  Tisztelt Doktorúr /Doktornő . Szeretném , ha adna egy tippet , hogy mit tegyek konkrétan a következő esteben: 4. hete már , hogy nem érzem jól magam székletürítésem miatt. Alapadatok: 20 éves 95 kg-os izmos fiú vagyok, mivel szakmai iskolába járok , sokat rajzolok ülve és mint minden fiatal sok időt töltök szám.gép előtt ,de nem hagyom elpunnyadni sosem magam, tehát futni szoktam és kondizni, kollégiumban lakok ,tehát az étkezésem , nem hangulat , hanem inkább pénz fügvénye . Az éjszakázások miatt nagy mértékben kellett energiaitalt fogyasztanom. lejebb bővebben kitérek erre. Tünetek: az első héten legalább a 4. napig nem volt székletem. Aztán sikerült produkálni azóta majdnem minden nap sikerül , de csak keveset ilyen kis nyuszibogyókat. Változtattam az étrendemen, 3 szori étkezés, híztam is kicsit, de gontoltam , ha többet eszek , akkor majd visszaköszön újra a piton a csézéből. De nem így lett! Napi egyszeri székelés reggel és bogyócskák, illetve kis székletek, hüvelyu
  jj vastagságú - kavicsformájú székletek.Ha kicsit több adag jön észlelhető rajta váladék,nyák. De az igazi ok amiért írtam, hogy ma figyelmes letten fekete pontokra is székletemben,- ami ugye nagy ok arra , hogy az ember feltegye a kérdést mit csináljon. A kényelmetlenségérzet az igazán zavaró. olyan mintha Dugó lenne a fenekemben. Kényelmetlen ülni és figyelni előadásokon. Ha kávét , energiaitalt iszom természetesen , könnyebben székelek, de utánna visszaáll alaphelyzetbe. Stresszhelyzetben voltam az utóbbi egy hónapban- 1. hogy barátnőm felettem jár és mindig kioktatott, nem illettünk össze , szakítottunk, illetve a munkamorálom nem volt elengedő az előző félév sikeres teljesítéséhez így szégyen övezett a két szemeszter között.

 • úgy néz ki a körmöm, mintha rágnám

  2011.03.20

  Doktornő!
  Felnőtt nő vagyok, s úgy néz ki a körmöm, mintha rágnám! PEDIG NEM ! Egyszerűen képtelen megnőni! Letörik, felhasad, beszakad.... És már minden kapható erősítőt kipróbáltam kívül, belül. sikertelenül. Kímélem is ! Milyen hiányra vall ez?
  Köszönettel.

 • LEHET -E SÉRV

  2011.03.20

  LEHET -E SÉRV -DOKTOR ÚR KÉREM-, HA A HAS NEM TÜREMKEDIK KI?
  KÖSZÖNÖM.

 • SANDOMIGRAN

  2011.03.20

  Van-e forgalomban még Magyarországon SANDOMIGRAN drazsé, receptkötelese-e, ki írhatja fel, és szedhetö-e hasi abdominális migrén ellen? Köszönöm.

 • izomgörcs

  2011.03.20

  Tisztelt doktor nő/úr!

  Férjemről lenne szó.Pár héttel ezelőtt kezdődőt egyik pillanatról a másikra nem tudott mozogni.Hátától indult lefelé ami kihatott a derék, csípő, comb és térdre. A derék fölött kb 20centivel a gerincoszlop mellett kidudorodott.Egy hétig feküdt mire végre betudott menni az orvoshoz.Kapott Mydeton és Aflamin nevű gyógyszert és pihenést javasoltak.Én közben vettem neki lóbalzsamot aminek összetevője:rozmaring,eukaliptusz,és menta.Ezzel kenegettük és naponta többször masszíroztam is.A talpán és a combjában lévő csomókat is sikerült elmulasztani.A kidudorodás is szépen visszahúzódott a terület nyomásra már érzéketlen volt.Pár nap után láthatóan javult az állapota és szinte két hét leforgása alatt el is múlt.Megkérték segédkezzen egy disznóvágásnál nem cipekedős munka lesz,négy óra elteltével haza kellett jönni mert a lába újból elkezdett fájni.A combizom annyira begörcsölt, hogy orvost kellett hívni.Kapott injekciót de az csak pár órát segített azt mondták pihenjen két három na
  p múlva elmúlik.Kapott Mydetont újból de nem múlt el, kicsit javult de a legnagyobb probléma mikor pihenés után felkel a comb izomban borzalmas fájdalmai vannak.Kis idő elteltével elmúlik és mankóval közlekedni is tud.Ebben kérnék tanácsot, hogy mi válthatja ki ezt a görcsöt és mit javasolna merre induljunk tovább.Még fontos, hogy születése óta nagyon kötöttek az izmai és érszűkületet is állapítottak a lábában nem régen.

  Válaszát előre is köszönöm Jelige:izomgörcs

 • Hogyan lehet eltuntetni a boralatti pattanasokat?

  2011.03.20

  Hogyan lehet eltuntetni a boralatti pattanasokat?

 • SÚLYPROBLÉMA

  2011.03.20

  SÚLYPROBLÉMA
  Kedves Doktor Úr/Nő!
  A férjem miatt írok Önnek, 33 éves kb.170 cm és 105 kg a súlya, ami jó ideje változatlan. Az a gond, hogy nem tud fogyni, pedig életmódot váltottunk már jó ideje, változtattunk az étkezési szokásainkon, amikor jó az idő igyekszünk minden nap kerékpározni, ha ideje engedi, eljár szaunázni is.
  Sajnos van előtte, rossz példa, édesapja cukorbeteg, ami lassan mindkét szemébe kerül/t és lebénult a jobb oldalára.
  A munkahelye minden évben komoly alkalmassági vizsgálatra küldi őket, ott a vérnyomásán kívül minden rendben volt. 140/a pert sajnos nem tudom.
  Én azt tanácsoltam, keressen fel egy dietetikust. Jól tettem vagy Ön mást javasolna?
  Sajnos ez a probléma rányomja bélyegét a mindennapjainkra, teljesen depressziós lett emiatt.
  Köszönettel
  egy aggódó és segíteni akaró feleség
  ui: írtam már egy hasonló levelet, de nem tudom, hogy elküldte-e a rendszer, elnézést

 • Liza

  2011.03.20

  Jelige: Liza

  Tisztelt Címzett !

  Egy idős ismerősöm 1-es tip. inzulinnal kezelt cukorbeteg lett. Egy idősotthon lakója, ahol kap teljes ellátást, de sajnos a napi diétát nem nagyon tudja betartani. Segíteni szeretnék neki, kérem írja le pár szóban hogy kb. hány zsemlét, vagy rozskenyér szeletet ehet meg naponta, mert ezen a téren van nála gond, mivel nagyon szereti a pogácsa-féléket, süteményeket, s próbálom elmagyarázni neki, hogy miből mennyit ehet naponta.

  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Liza

 • Fogynék

  2011.03.20

  Fogynék. Kedves Dietetikus! 2010. júliusában szültem. Terhességem alatt 20 kg híztam (78 kg-val mentem szülni), a szülés után 69 kg-val mentem haza. A 6 hét után elkezdtem egy szoptatás alatti fogamzásgátló gyógyszer szedését, melynek hatására 7 kg-t híztam két hónap alatt. A gyógyszert abba hagytam, azóta a súlyom változatlan. Fogyni szeretnék, azonban még szoptatok. Kérem javasoljon valamilyen diétát, amit a szoptatás mellett is tudok tartani.
  Köszönettel.

 • EDITH

  2011.03.20

  tisztelt dr úr!! november óta folyamatosan tüsszentek!4 voltam kivizsgáláson,és nincs gond gégészetileg és allergiás sem vagyok! naponta kb 5* jön rám tüsszentési roham és nem birom abba hagyni! nem tudok dolgozni sem,mert pénztáros vagyok és az emberek félnek a náthától!:) heteken keresztül szedtem a gyógyszereket,lámpáztam magam,mindent kipróbáltam de nem segitett! mit tegyek?? mi ez fertőzés vagy lehet ennek lelki oka is?? lehet valami komolyabb betegség előjele? köszönöm válaszát!! EDITH

 • mire jo szedni eszt a NAPOZIN vitamint?

  2011.03.20

  En szeretnem mekkerdezni hogy miri jo szedni eszt a NAPOZIN vitamint?Es hogy onok ajaljak szedni vagy sem.

 • terfin tabletta

  2011.03.20

  Mire kell figyelni a terfin tabletta szedesénél

 • horkolás műtét

  2011.03.20

  jelige: horkolás műtét

  Kedves Doktornő / Doktorúr!

  A következő igen lényeges kérdéssel fordulnék Önhöz.
  Amennyiben rendezett az orrüreg és orrgarat állapota, és a horkolás ill. apnoe még mindig fennáll, végrehajtható beavatkozás a lágyszájpadon vagy ez annyira bizonytalan kimenetelű, hogy jobb lenne más megoldásban gondolkodni?
  (Tisztában vagyok vele, hogy minden műtétnek van kockázata, de tegyük fel egy mandula mütéttel szemben nincsenek túl nagy fenntartásai az embernek, mert rutin műtétnek nevezhető...)

  Válaszát előre is köszönöm!

 • mama

  2011.03.20

  Tisztelt Doktornő!2011.03.-án szakorvosnál voltam, a diagnózis:idült pharyngitis.Már előbb kezdődtek a tünetek, de háziorvosi kezelés után csak akkor jutottam gégészhez.Azóta szedem a szakorvos által adott gyógyszereket, de a torkomban az a bizonyos idegen test érzet /nyeléskor/ nem akar múlni, illetve csak nagyon lassan.Létezik az, hogy ez egy ilyen makacs betegség?Ha igy megy lassan ideggyógyászhoz kell fordulnom, mert roppant idegesítő.Egyébként a torokváladék tenyészet eredménye még nem jött vissza, de az orvosi vélemény szerint más egyéb gond nem látható.Köszönöm a válaszát.Jelige:mama

 • Dudorka

  2011.03.20

  Dudorka jeligére

  65 éves nő vagyok. Olyan problémám van kb havi rendszerességgel, hogy rossz a közérzetem, zúg a fejem, szédüléshez hasonló érzetem van, éjszaka 2-3 óra között felébredek, a fejem teteje fáj, illetve olyan nyomás-szerű inkább. A fájdalomcsillapító hatástalan. Általában 4-5 napon keresztül tart, a vége egy hányinger és áttetsző nyálkás hányadék távozik a gyomromból. Aztán mintha elvágták volna, a jó közérzetem visszatér, a fejzúgás, szédülés és alvászavar megszűnik, hetekig rendben vagyok. Gondoltam arra, hogy valamilyen ételt nem tud feldolgozni a gyomrom, de teljesen változó. A vérnyomásom rendben van. A rosszullétek általában akkor jelentkeznek, ha meleg, illetve kettősfronthatás várható, illetve van.
  Köszönöm a válaszát előre is!

 • fülkürthurut

  2011.03.20

  Mit jelent a fülkürthurut ? Köszönöm, hogy válaszol.

 • szabad-e furdeni a baranyhimlo alatt

  2011.03.20

  szabad-e furdeni a baranyhimlo alatt

 • blackey

  2011.03.20

  hello
  egy rovid ideje kezdek nem hallani a jobb fulemre, egyre gyengebben amugy DJ vagyok es nagy szuksegem van a hallasomra egyes allitasok szerint a psychostimulansok is okozhatnak hallasseruleseket, lehetseges hogy ez a dolog valtotta ki nalam a tuneteket?
  kb 2 honapja eszleltem eloszor hogy baj van a hallasommal aztan egyre gyakrabban es most mar van h napokig allando jelleggel mintha belenne csattanva...
  koszonom a gyors valaszt
  blackey

 • Párom erős fájdalmat érez a bal mellkas alatt

  2011.03.20

  Párom erős fájdalmat érez a bal mellkas alatt. Nehezen vesz levegőt Hogy tudnék segíteni rajta?
  Köszönöm a választ

 • Párom tüdőgyulladást kapott

  2011.03.20

  Üdvözlöm!
  Párom tüdőgyulladást kapott. 3 napig 38-39 fokos láza volt, majd negyedik nap orvoshoz ment, ahol Fromilid 500mg-ot kapott. A lázcsillapító alig hat, általában csak a hűtőfürdő viszi le a lázát. Antibiotikum elkezdése után másnap estére újra belázasodott. Most kezdett el köhécselni, és első köpete barnás-takony színű volt. Normális ez? Meddig fertőz? Mármint hány napig? Sajnos daganatos beteg kislányunk jelenleg is kemoterápiás kezelést kap. Egy szobában vagyunk mind a hárman, mivel rossz anyagi körülményeink miatt nem tudtuk megcsinálni a másik szobánkat. Esetleg nem kellene megelőzésképp a kislánynak és nekem is elkezdenem egy antibiotikum kúrát?
  Gyors válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,

 • adipex retardról

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor nő, Doktor úr!

  Az adipex retardról szeretnék érdeklődni. Ismerősöm ajánlotta, mivel ő sikeresen lefogyott vele. Már jó ideje ügyelek arra, h kevés kalóriájú ételt fogyasszak, emellett heti 5 alkalommal tornázom, de nem hozza meg a várt eredményt. Ezért döntöttem úgy, hogy kiszeretném próbálni, de maximum két levéllel vennék (és emellett vitamindús étkezésre, és a rendszeres testmozgásra ügyelnék). Mit gondol, lehetnek így is súlyos mellékhatásai?
  Tisztelettel

 • Fáj a sarkam

  2011.03.20

  Fáj a sarkam egy hónapja orvos szakember ajánlását kérem

 • FIAM LÁBUJHEGYEN MEGY

  2011.03.20

  A FIAM LÁBUJHEGYEN MEGY ÉS CSUNYA LUDTALPA VAN

 • tozsó

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor úr-nő!

  Kérdésem a 2 tip cukor betegséggel kapcsolatos.Ha különösebben nem jellemző ill tapasztalható a betegség tüneteiből semmi.a cukrom 7,5-8 között van gyógyszer mellett.rendszeresen mozgóm ,diétázom.A kérdésem hogy az örökletes okokon kívül mi lehet még kiváltó tényező.Milyen belső lappangó,stagnáló szervi dolgok válthatja ki.Ha van ilyen.Illetve hogyan lehet kideríteni hogy az inzulin termeléssel v a felszívódással van problémám .választ a tozsó jeligére kérnék.

  Köszönöm .üdv

 • a behúzódott dobhártya lehet-e az arcüreggyulladás következménye?

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor Nő!

  Fiam négy éves, decemberben kivették az orrmanduláját, mert visszatérő savós középfülgyulladása volt. A másfél hónap múlva esedékes konrollon kiderült, hogy arcüreg gyulladása van. Jelenleg (már két hete) ezzel kezelik. Antibiotikumot, köptetőt kapott, valamint rendszeresen használunk tengervizes orrspryt és fújjuk az orrát (használunk orrszívót is)
  A füll-orr gégész megállapította, hogy a dobhártyája behúzódott, emiatt hall rosszul.
  Kérdésem, hogy a behúzódott dobhártya lehet-e az arcüreggyulladás következménye? Ha igen akkor elmúlik-e magától, ha nem akkor mi a további teendő? (a műtét utáni panaszmentes időszakban a hallásával nem volt gond)

  Válaszát köszönöm:

 • Fülbetegség és a reflux

  2011.03.20

  Jelige: Fülbetegség és a reflux
  Tisztelt Doktor Úr! Lassan 3 hónapja elhúzódó felső légúti hurutot diagnosztizáltak nálam, melynek folytán állandóan fülkürthurutom van, füleim FELVÁLTVA dugulnak el, mintha hordóba beszélnék, nagyjából 1 hétig, majd kidugul s bedugul a másik, mint valami "mágia". Már túlvagyok sokfajta orrspray-ken, Garasone-on stb. Orromból semmi sem folyik. Közérzetem jó, de ez a füldugulás és nem hallás lassan kikészít idegileg. Több fülorrgégész kivizsgált, orrmelléküregeim tiszták (röntgen), orrendoszkópiát is végeztek, minden rendben. Mandulám rendben. Tenyésztésre mintát is vettek. Még nem jött meg az eredmény. Véreredményem CRP süllyedésem magas picit. Amim határozottan van, az a reflux. Kétszer is volt gyomortükrözésem, Controloc, Quamatel többféle gyógyszert szedtem, sajnos nem igazán használ egyik sem. Lúgosítok is, immunerősítek is, Béres csepp, C vitamin stb.
  Kérem írja meg milyen összefügés lehet a reflux (elsavasodás) és a fülbetegségem között, konkrétan. Hogyan áramolhat fel a fülkürtömbe a sav, vagy egyszerűen nem értem fizikailag a folyamatot.
  16.-án megyek hallásvizsgálatra, ott mi derülhet ki, hisz nyilván nem hallok mert dugult a fülem, belsóleg hallom vissza a hangom, mintha hordóba beszélnék.
  Kérem adjon tanácsot !
  Köszönettel

 • Férjem mindkét lábán csípőprotézis műtétet végeztek

  2011.03.20

  Férjem mindkét lábán csípőprotézis műtétet végeztek, a jobb lába teljesen rendben van viszont a bal csípőjével kb. 2 évvel a műtét után problémák lettek,a műtéti heg közepén egy folyadékkal teli diónyi dudor keletkezett amelyet elóször feltárták műtéti úton,nehezen gyógyult be laborvozsgálatok alapján fertőzés nincs , lázzal nem jár viszont most már kb 2 év alatt 2-3hetente megtelik kifakad sűrű váladék ürül belőle 1-2- 3 hétig akkor begyógyul 2-3 naptól 2-3 hétig rendben van majd minden kezdődik elölről.Az orvos szerint sipoly okozza a problémát a két év alatt már 4-szer mútötték a lábát hálás lennék ha tudnának valamit tanácsolni várjunk ,hogy majd begyógyul mint ahogy az orvosa mondja ,vagy induljunk tovább még mielőtt nagyobb baj nem lessz.

 • Bäcker-Vulpius

  2011.03.20

  Jelige: Bäcker-Vulpius

  Tisztelt Ortopédus!

  Szeretném megkérdezni, hogy az op. sec. Bäcker-Vulpius során mi történik.

  Köszönöm.

 • Ciszta

  2011.03.20

  Ciszta: Kéztőcsont törés után két hónappal is röntegenen látható ciszta tud-e telítődni vagy elkerülhetetlen a műtét? Miből áll egy ilyen operáció ? Választ előre is köszönöm

 • Plakk

  2011.03.20

  Plakk jeligére.Kedves Weborvos!Szeretném megkérdezni,hogy a koleszterincsökkentő feloldja,vagy megállítja-e a lerakódásokat az erekben.Köszönöm szépen a választ.

 • Védőoltás-alkohol

  2011.03.20

  Védőoltás-alkohol
  Kullancs elleni emlékeztető védőoltás után mennyivel lehet alkoholt fogyasztani?

 • Szülés - gerincprobléma

  2011.03.20

  38 évesen az első babámat várom. IVF-val sikerült teherbe esnem, 2 nap múlva töltjük be a 15. hetet.
  Gerincferdülésem van gyermekkorom óta, a kérdésem ezzel kapcsolatos.
  Mindenképp császármetszés indokolt ilyen esetben, illetve ha nem, milyen veszélyei vannak és milyen komplikációk adódhatnak emiatt?

  Köszönöm előre is!

  Jelige: Szülés - gerincprobléma

 • alkalmasság

  2011.03.20

  Kedves Doktor!
  Szeretném továbbképezni magam CNC-forgácsoló tanfolyamon és/vagy targoncavezető tanfolyamon aminek feltétele az eü. alkalmassági vizsgálat.
  A kérdésem az lenne, hogy I. cukorbetegségem kizáró tényező lehet ilyen tanfolyamoknál?
  Köszönettel: Hallgató
  jelige: alkalmasság

 • Elestem biciklivel januárban azóta fáj a térdem

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor!
  Én egy három gyermekes édes anya vagyok.Elestem biciklivel januárban azóta fáj a térdem,ropog de nem mindig és akkor jobban fáj meg van mikor kiugrik és vissza megy a helyére. Mit lehetne ezzel csinálni hogy ismét teljes életet éljek gyermekeimmel????Nem merek velük futkorászni mert félek a fájdalomtól!!!!!
  Előre is köszönöm tanácsát!!!!

 • Bordaívek alatti fájdalom...

  2011.03.20

  Bordaívek alatti fájdalom...

  Tisztelt Doktor ÚR /doktor Nő!

  A következő problémával kapcsolatosan szeretném kikérni a véleményét:

  Az elmúlt időszakban kétszer fordult elő velem a következő probléma. Az első január 29-én, amikor is arra ébredtem fel hogy a bordaíveim alatt rettenetesen fáj a "hasam". Legfelül a két bordaív között. Annyira fájt, hogy nem bírtam megmozdulni. Ha a jobb oldalra fordultam és felhúztam a lábaimat akkor elviselhetőbb lett a fájdalom, de felállni is alig bírtam, kiegyenesedni pedig egyáltalán nem tudtam. Még a levegővétel is nehezen ment, csak kis aprókat tudtam lélegezni. Minden kis mozdulatra nagyon fájt. Ez reggel 7 óra körül kezdődött és 11-kor eldöntöttük hogy elmegyünk az ügyeletre. Alig bírtam az autóban is ülni. Azután amikor megérkeztünk és bementünk a váróba hirtelen egy pillanat alatt elmúlt az egész. El sem akartam hinni. Így hát be sem mentünk a rendelésre, hanem hazamentünk.
  A másik március 2-án reggel jelentkezett, szintén ébredés után fél 5-kor. Ismét hasonló volt a fájdalom, de nem olyan erős, mint januárban. Összegörnyedésre csökkent. Próbáltam sétálgatni, mozogni, de nehezen ment. Ennél az esetnél kb.2 órán keresztül fájt, aztán, ismét elmúlt.
  El sem tudom képzelni mi lehet ez, ami így elmúlik. Bár azóta érzékenyebbnek érzem ott felül a "hasamat". A jobb bordaívem kanyarulatánál érzek apró kis csipkelődéseket időnként.
  Kérem segítsen, hogy Ön, mint szakember találkozott e már ilyennel, milyen betegség tünete lehet ez?

  Segítő válaszát előre is köszönöm szépen!

 • pocak

  2011.03.20

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
  Kb. 1éve már annak,hogy a hasam egyik napról a másikra 5-6 hónapos terhességnek megfelelő nagyságúra nőtt.De babát nem vártam és ez az állapot a nőgyógyászom által megerősítésre is került.Aztán kerestek baktérium általi fertőzést vérvizsgálaton keresztül,de negatív lett.Most ott tartok,hogy 2hét múlva köldöksérvre műtenek.Szeretném megkérdezni Öntől,hogy ez a probléma okozhat-e ilyen panaszokat is,vagy amint átestem a műtéten esetleg egy teljesen más jellegű problémával is szembe kell majd néznem?Már igen kellemetlen számomra,hogy mindenki gratulál a születendő babához,aki mint fent említettem,nincs a pocakomba.Viszont van két kislányom akiknek egy egészséges anyukára van szükségük.
  Köszönettel várom válaszát a "pocak"jeligére.

 • érdeklődő 51

  2011.03.20

  Tisztelt doktornő/úr !

  Szeretném kérdezni:
  - miért van az, hogy az 1 éves unokámnak ( febr.28-án volt a szülinapja ) állandóan izzadt, savanyúszagú a lábacskája ?
  Kiegyensúlyozott, értelmes kisbaba, normál súllyal született (3100 gr. 48 cm ). Van rá valamilyen gyógymód ? Mitől lehet ?
  - jelenleg 74 cm és 8,7 kg. Ez megfelel a korának ?
  - még nem hord cipőt, jelenleg csak mászik ill. fogodzkódva járja be a lakást. Mikortól ajánlatos a cipő hordása ?
  A menyem nem ad rá cipőt, csak térdzoknit, ami lehet, hogy kevés, mert a parketta hideg. Lábról nem fázhat meg ?
  Tisztelettel várom válaszát.

  Jelige: érdeklődő 51

 • hüvelygondok

  2011.03.20

  Tisztelt Szakértő!
  Azt szeretném megtudni, h.milyen nőgyógyászati probléma lehet az, amikor a hüvely nyálkahártyája végig fáj, alig lehet WC használat után is hozzáérni?Mintha kidörzsölte volna v-mi. Volt már, h.együttlét után jelentkezett (ekkor nyilván a behatolástól lehetett), de máskor ettől függetlenül. Mivel lehetne bekenni, lemosni? (cickafarkfű tea?)Másik kérdésem, h.ki kell-e vizsgáltatni magam, ha a hüvelyben szúrásokat, nyillalásokat érzek? Mi lehet ez? Esetleg összefügghet a két dolog?
  Köszönöm szépen válaszát!
  Jelige: "hüvelygondok"

 • terhességi hemoglobin szint

  2011.03.20

  T Nőgyógyász Weborvos! 37 hetes kismama vagyok 32 éves.36 hetes vérvételen derült ki hogy alacsony a hemoglobin szint a véremben .95 ös .a normál 120-150 a papíron.Most 2 szemet veszek be az orvos tanácsára naponta a vasból.Nagy gond ez ha hüvelyi úton szülök vagy a császármetszés jobb megoldás lenne?Ha a vérveszteséget nézzük?Kérem segítsen.Jelge:terhességi hemoglobin szint

 • Mit TANÁCSOL MIT TEGYEK

  2011.03.20

  Van egy kislányom és hathetes kontrolon voltam de az orvos nem küldött el laborba mert nekem magas a férfi hormonom és olyan gyogyszer irt fel amitöl hiztam én szoltam neki ttovábra is azt irta fel. Minden évbe voltam rákszurésen és idáig minden renden volt.Tavaly is voltam és gyogyszert is irattatam be az orvos továbra is azt irta fel.Abba hagytam a gyogyszer szedését igy csak barnás váladék van a mensim helyett.Mit TANÁCSOL MIT TEGYEK

 • rendszertelen menstruáció

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor Úr!
  Következő problémával fordulok Önhöz: Egészséges panaszmentes terhességem után mikor már a szoptatási időszakom is befejeződött jelentkezett a menstruációm amely 12 napig tart kb.mennyisége pedig igen csekély a terhességem előtti időszakhoz képest.Szabályos időközönként jön meg kivéve az utolsó 2 hónapot mikor kimaradt.ÍGY FELKERESTEM AZ ORVOSOMAT AKI MEGVIZSGÁLT ÉS VÉLEMÉNYE SZERINT EGÉSZSÉGES VAGYOK.Norculot tablettát írt fel hogy elindítsuk újra a menstruációm.köv. nap spontán megjött így nem vettem be a tablettát.Abban szeretném kikérni a véleményét hogy ilyen feltételek mellett milyen esélyeim vannak hogy újra teherbe essek mert szeretnénk még egy kisbabát?Illetve még is be kellene_e vennem a tablettát?rendezi az ilyen mérvű problémákat is?
  Válaszát előre is köszönöm

  Jelige rendszertelen menstruáció

 • egy 37 éves nő

  2011.03.20

  Nagyon félek ,két odalt a hasam nagyon fájt elmentem nőgyógyászhoz,azt mondta petevezetékemben folyadék van antibiotikumos kezelést kaptam aztán jobb lett, voltam felülvizsgálaton, az orvos szerint pedig nincs minden rendben, de az ultrahang azt mutatja, hogy jó. Aztán mikor megjön a mestruációm nagyon fáj két oldalt és úgy érzem, hogy meg is van duzzadva és most nagyon kétségbe vagyok esve és nagyon félek. Ezzel azt szeretném megtudni, hogy mi lehet a betegségem. Válaszát előre is köszönöm!!! Jelige: egy 37 éves nő

 • másfél éve nem szedek fogamzásgátló gyógyszert mégsem esek teherbe

  2011.03.20

  Jó napot kívánok!
  Érdeklődni szeretnék,hogy mi az oka,hogy másfél éve nem szedek fogamzásgátló gyógyszert mégsem esek teherbe?Anyukámnak volt cisztája megműtötték most jól van,lehetséges,hogy örököltem tőle a cisztát,tehát örökölhető?Ha igen okozhat-e a ciszta meddőséget.Egy sima nőgyógyászati vizsgálaton kiderülhet,hogy van-e cisztám,csak megszoktak vizsgálni ultrahangon még nem voltam.Köszönöm kérem válaszoljon.
  Tisztelettel:

 • baba

  2011.03.20

  jelige: baba

  Tisztelt Doktor úr/nő!

  Kérdésem az lenne, hogy kb 3 hónapos reductil kúra után mennyit kell várni, hogy kitisztuljon a szervezetemből. Babát szeretnék, és kíváncsi vagyok, hogy mikor kezdhetünk el próbálkozni.
  Előre is nagyon köszönöm a választ!,
  Üdv.!

 • 23éveslány

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
  Olyan problémám van,hogy novemberben abban hagytam a fogamzásgátló szedését, mert a párommal az idén babát szeretnénk. De mióta nem szedem a gyógyszert a menstruációm kétszer jött meg egyszer 1 azután 1,5 napig tartott. Előtte se volt hosszabb de akkor legalább kitartott 3-4 napig. 23 éves leszek. Ez probléma? Forduljak vele orvoshoz?

  jelige:23éveslány
  Segítségét előre is köszönöm!

 • Ágota

  2011.03.20

  "Ágota" 48 éves vagyok, kb. 2 éve tudok arról, hogy miómás a méhem, félévente követtük hüvelyi ultrahanggal is. A legutolsó vizsgálat szerint két mióma a hátsó falban helyezkedik el, egy pedig a méh felső részén, amelyektől a méhem összességében lúdtojás nagyságú, azaz 80 mm körüli. Kb. féléve 4,8 cm-es ciszta is megjelent a bal petefészkemben, ami leginkább hátul helyezkedik el. Az elmúlt két év alatt a menstruációm fokozatosan egyre erősebbé vált, a ciklusok kb.23-24 naposak, de rendszeresek. Állandó vashiánnyal küszködöm, aminek pótlása felszivódási zavar miatt tablettával nem egyszerű, mert közben gluténérzékenység is kiderült rólam. Szinte állandó hasi panaszaim vannak, puffadás, székrekedés stb. Egyik orvos eü. küretet, és cisztapunkciót javasol, a másik pedig méheltávolítást, és bal oldali petefészekeltávolítást hasi műtéttel. Szándékomban áll még egy orvost felkeresni, de előtte szívesen venném a véleményét. Vidéken lakom, Bp-től 250 km-re. Köszönettel

 • fejfajas terhesen

  2011.03.20

  T.Weborvos!Jelige fejfajas terhesen.17hetes kismama vagyok.eleg sokat szokott fajni a fejem.tegnap nagyon eros migrenes fejfajasom volt kivert a viz a masik pillanatba faztam ugyereztem szetrobban a fejem es hanytam.dobaltam csak magam mindenhova sehogy nem volt jo.ez tartott kb 2oran keesztul.mitol lehet es mit tehetek ellene.osszesen 3szor fordul ilyen elo az utobbi 3 evbe.segitseget elore is koszonom

 • Abba szeretném hagyni a fogamzásgátló tablettát

  2011.03.20

  Jó napot! Abba szeretném hagyni a fogamzásgátló tablettát,mert nagyon elhíztam tőle. Bármikor abba lehet hagyni? ( lassan 1 éve szedem már.) VÁlaszát köszönöm!

 • nyugalom

  2011.03.20

  Jelige: nyugalom
  45 éves nő vagyok. Beadattam a méhnyakrák elleni védőoltás első adagját. Most azonban elbizonytalanodtam, mindenfélét olvastam az interneten.A háziorvos sem beszélt semmiről a beadáskor.Beadassam-e a másik 2 adagot?Sajnos előtte nem informálódtam eléggé.Okozhat-e hormonális problémákat?

 • peteérés időszakában

  2011.03.20

  A peteérés időszakában 4-5 napig kellemetlen alhasi fájdalmaim vannak. A 3. gyermekem megszületése óta van ez így. Mi okozhatja, hogyan tudnék tenni ellene? Vagy ez teljesen normális? Évente járok szűrésre. Kérem adjon tanácsot! Köszönöm

 • nyakiredo

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor Ur!
  12het+5 napos kismama vagyok, 35 evesen. A nyakiredo vastagsaga a babamnak 2,3mm, orrcsont abrazolodik. (CRL:65.7 mm, bpd: 2.13cm)A neten mindenfele szornyuseget olvastam, hogy a 2,3 mm tul magas ertek. On szerint van okom aggodalomra? Szukseges lenne ismetelten egy vizsgalat?
  Valaszat elore is nagyon koszonom
  Jelige: nyakiredo

 • Baba

  2011.03.20

  Kedves doktor úr!
  20. napon mért hormonszintjeim a következők. TSH:1,691
  Prolactin: 286
  Progeszteron: 27

  Milyennek látja ezeket az erdeményeket.? Köszönöm válaszát. Baba jelige

 • Hüvelyfájdalom

  2011.03.20

  Hüvelyfájdalom

  Szex után fáj a hüvelyem és környéke, a csiklóm is. 2nap múlva elmúlik, de nagyon zavaró mert minden egyes alkalomnál előjön, ráadásul általában viszketni is kezd. Annyiszor voltam már nőgyógyásznál ,de mindig csak gombára írtak fel gyógyszert és ha segített is, a fájdalom szex után megint előjött. Mindig figyelek/ünk a higiéniára. 16 éves vagyok, és nagyon zavaró.. Köszönöm válaszát!

 • myoma göböt állapitottak meg nálam

  2011.03.20

  17 éve myoma göböt állapitottak meg nálam 37 éves vagyok.álltalában nméh fájdalmaim vannak mindig genny van a vizeletemben hiába megyek orvoshoz azt mondják minden rendben van.de én érzem hogy nem vagyok jol már rengeteg antibiotikumot be szedtem már ha tud legyen kedves válaszolni mi lehet az oka a rák szürésem is p,2 volt legutobb tisztelettel

 • aggódom

  2011.03.20

  Kedves Doktor úr!

  36 éves nő vagyok és sajnos elég régóta (2 éve)érzékenyek a melleim. Már apró nyomásra is kellemetlen. Mellrákszűrésen szerencsére semmit nem találtak, viszont a doktornő azt mondta, hogy a melleim hormonváltozás miatt fájnak és ez most már így is marad, törődjek bele. Én ebbe nem szeretnék beletörődni! Erre nincsen semmilyen "gyógyír"?

  Néhány hónapja szúró, feszítő érzést kezdtem érezni mindkét mellemben, felváltva.
  Szilikon implantátumom van, amit 10 éve tettek be. Megnézettem plasztikai sebésszel, aki szintén mindent rendben talált.

  A napokban pedig apró kis göböt tapintottam ki a bal mellem szélén, közel a bordámhoz. Jelenleg külföldön dolgozom, nincs módom Magyarországra menni, egyenlőre csak szeretném megtudakolni, hogy Doktor úr szerint mitől lehet ez?
  Szülni még nem szültem, sajnos.
  Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm.
  Maradok tisztelettel,

  jelige: aggódom

 • merjek-e ujabb beültetésre vállalkozni

  2011.03.20

  2 méhenkivüli terhesség után,lombik programbol született egy kislányom.Elsö alkalommal sikerült a beültetés.15 petesejt van lefagyasztva.kérdésem az lenne merjek-e ujabb beültetésre vállalkozni.Elsö méhenkivüli terhességem alkalmával felvágták a hasam,második alkalommal laporaszkopiával mütöttek,lányom születése császármetszéssel történt.39 éves vagyok.

 • 48 éves estem teherbe

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Majd nem 48 éves estem teherbe, sajnos nem éreztem magamban annyi erőt, hogy a babát megszüljem. Lelkileg nagyon bánt a dolog. A műtét november 5-én volt, de azóta sem jött meg a menstruációm. A műtét után 6 héttel az orvosom végzett hüvelyi ultrahangos vizsgálatot, de semmi elváltozást nem talált. Kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig várhatók azzal, hogy újból orvoshoz forduljak, vagy nálam már ez a változókor beköszöntét jelenti? Segítségét köszönve tisztelettel egy olvasó

 • Thrombocita szám - fogamzásgátló

  2011.03.20

  jelige:
  Thrombocita szám - fogamzásgátló

  Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
  Teljes vérkép kivizsgáláson voltam, három csillagot kaptam az eredményben: a HDL Cholesterinem kicsit a ref. tartomány alatt van, a thrombocyta szám kicsit magasabb (394 - ref. tart: 150-350) és a Prothrombin értékem is picit felette van (1,09 ref. tart: 0,00-1,00). Ez utóbbi kettő engem kicsit megijesztett, mert ez a véralvadási paraméter. Ez a trombózishajlamot erősíti?
  Ugyanis közti vérzés miatt nőgyógyászom azt javasolta, szedjek fogamzásgátlót. (Alacsony hormontartalmú, ösztrogént és progeszteront is tartalmazó tablettát). Már 5 éve kűzdök közti vérzéssel, nagyon zavar, depressziós vagyok tőle, szóval örömmel vettem, hogy ez lehet, megoldja a problémámat. Igen ám, de 43 éves vagyok, és soha nem szedtem még fogamzásgátlót. Ráadásul páran nagyon meg is ijesztettek (az interneten is olvastam ilyen véleményeket) hogy ennyi idősen nagyon veszélyes a fogamzásgátló tabletta. Ezért a háziorvosommal megbeszéltem és utána is néztem, megcsináltattam a Leiden-mutáció tesztet, ami negatív lett. Kérdésem, ilyen eredmény mellett elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót? Nem dohányzom, nem vagyok elhízva. De megijesztettek a trombózissal! A fenti értékek adnak okot az aggodalomra?
  Köszönöm előre is válaszát!

 • kölcsönhatás

  2011.03.20

  kedves doktorúr!symicia fogamzásgátlót szedek,és közbe 2 hétig szedtem rutascoRbint(érfalerősítőt).azt szeretném tudni hogy volt e valamilyen hatással az utóbbi gyógyszer a fog.gátlóra?KELL-e -vagy kellett e volna kiegészítő védekezés?jelige:kölcsönhatás

 • Meh es petefeszek eltavolitasan van tul

  2011.03.20

  Meh es petefeszek eltavolitasan van tul mar negy napja egy kedves rokonom es meg mindig 37,4-37,8 a laza. Milyen problemaval jarhat ez

 • gyorgyika

  2011.03.20

  gyorgyika
  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Gyomortükrözéssel reflux oesophagitist állapítottak meg.
  Terhességet tervezek, nincs még gyermekem, 36 éves vagyok, és az alábbi gyógyszereket szedem: Pariet napi 40 mg reggel 20mg, este 20mg. Kérdésem az lenne hogy a fenti gyógyszerrel tervezhetek-e terhességet vagy szükséges-e más gyógyszerrel helyettesíteni a baba egészségét figyelembe véve.
  Válaszát előre is köszönöm!

 • mar 3 honapja nem jott meg

  2011.03.20

  Mindig rendszeresen volt menstruaciom, viszont mar 3 honapja nem jott meg. Terhes nem lehetek es fogamzasgatlot sem szedek mar lassan egy eve. Tervezem hogy elmegyek orvoshoz, azonban kulfoldon, egy orvostudomanyban kisse elmaradott orszagban elek. Tudna abban segiteni hogy megis milyen vizsgalatot kell kernem az orvostol? Koszonom a segitseget.

 • Menjek, ne menjek?

  2011.03.20

  Jelige: Menjek,ne menjek?
  Tisztelt dr.!
  9 hetes terhes voltam és salnos véreztem a baba szive nem dobogott már!Műszeres befejezést végeztek rajtam most 21.-én, és 22.-én jöttem haza szombaton.Az orvosommal már akkor nem találkoztam mert szombaton nem ő volt bent és nem tudtam megkérdezni tőle dolgokat.
  A befejezést délután csinálták akkorra meg már elment az orvos mire magamhoz tértem.Nem vizsgált meg egy orvos se a beavatkozás után se meg a hazajövetelem előtt se.Se ultrahanggal se vizsgálattal.Ön javasolja-e,hogy visszamenjek az orvosomhoz holnap vagy a héten egy ultrahangra vagy vizsgálatra?????A zárón csak annyi van írva,hogy 3 hét múlva jelentkezzek szövettani eredményért.Egyébként jól vagyok enyhén vérzek még meg kicsit még gyenge vagyok!
  Mennyi idő múlva végezhetek fizikai munkát,mikor mehetek dolgozni?????Mikor próbálkozhatunk újra,hogy terhes legyek!!!
  Előre köszönöm válaszát!!!

 • 2 napig rendesen megvolt a menstruációm utána...

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor úr!

  Az lenne a problémám, hogy 2 napig rendesen megvolt a menstruációm utána egy napot kicsit és utána még 2-3 napig ilyen barnás-vöröses inkább barnás színe volt. Nem volt még ilyen. Ez jelenthet valami problémát? Fel vagyok fázva de nem tudom hogy van e ennek köze hozzá.
  Ez lehet valami probléma? Várom mielőbbi válaszát!

 • két napja múlt el a menstruációm és ma megint olyan mintha kezdene visszajönni

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor!
  olyan problémám van, hogy két napja múlt el a menstruációm és ma megint olyan mintha kezdene visszajönni, elkezdtem vérezni. Ezt mi okozhatja? Kb több mint 1 hónapja lefeküdtem az akkori barátommal, de nem védekeztünk, persze annyira vigyáztunk, hogy a spermája ne kerüljön belém. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Vagy mi oka lehet annak, hogy újra kezd megjönni.
  Válaszát előre is köszönöm

 • Terhes vagyok?

  2011.03.20

  jelige: Terhes vagyok?

  Kedves Doktor Úr!

  Párkapcsolatban élek, Cypromix fogamzásgátlót szedek 5. éve. Mostanában nem szedtem antibiotikumot, sem bármi mást ami csökkenthetné a gyógyszer hatását.Együtt voltam a párommal aznap este, amikor a gyógyszert ismételten el kellett kezdenem szedni.
  Ennek 1 hónapja, de a mostani menzeszem késik. Egészen pontosan vérzek, de nem a megszokott módon. Csak cseppenként.
  Attól tartok, hogy teherbe estem. Van alapja a félelmemnek?

  Válaszát előre is köszönöm!

 • esetutáni tablettát mennyire jó bevenni

  2011.03.20

  Az esetutáni tablettát mennyire jó bevenni menstruáció alatt. A közösülés utáni délelőtt megjött, de megszakitásos módszert alkalmaztuk. Ezért vettem tablettát, de azt állitották néhányan, hogy biztos nem lehetek igy terhes és amugy sem jó menstruációra bevenni az escapelle-t vagy akármilyen eset utáni tablettát.

 • Tavasz

  2011.03.20

  T doktor nő/úr
  Kérdésem,hogy női meddővététel után elhízás fenyeget-e?és milyen testi vagy lelki következménye lehet az eljárásnak? Válaszát köszönöm!
  Jelige:Tavasz

 • Lacika

  2011.03.20

  Lacika:
  6 éves kisfiam kb.2 hete megvolt fázva kicsi lázzal.Azóta kicsiket köhög szárazat-Voltunk vissza az orvoshoz de nem talált nála semmit.Éjszaka nem köhög csak nappal.Mi lehet a baja,Allergia?Milyen gyógyszert szedhet?

 • Mukoviszcidózis

  2011.03.20

  Mukoviszcidózis
  2011. 02. 08.-án született gyermekem ebben a betegségben szenved. /bizonyítottan/. A lényeg amit kérdezni szeretnék, hogy a lent felsorolt gyógymódokon kívül mit tehetünk még a babánk állapotának szinten tartásáért.
  Jelenleg alkalmazott terápiák:
  - Kreon 1000E napi 3X
  -Ursofalk 10mg napi 2X
  -Fluimucil 50mg napi 3X
  -Salvus vízzel inhalálás napi 3X 5perc
  -Konakion Heti 1X
  -E vitamin Heti 1X
  -A vitamin Napi 1X 1csepp
  -Vigantol csepp Napi 1X 2csepp

  Babánk időre 3100g-al született.
  18 órás korában megoperálták meconium ürítés hiánya, béldugó miatt.
  Stoma-t alakítottak ki nála, amivel azóta sincs gond. hétig feküdt újszlött intenzív centrumban. 2900 g-al hoztuk haza, és 2 hét alatt 600g-ot gyarapodott. Gyakran köhécsel, de még nem vészesen. Néha /2-3 naponta/
  előfordulnak bukások is. Étvágya jó. Székletet is rendesen ürít pelusba, és zacskóba is. /zacskóba minimálisat. Puffad, kap rá napi 12 csepp Espumisan cseppet.
  A cikkben olvastam a túlélési esélyeket. Ez mennyire reális? Köszönettel

 • teszt

  2011.03.20

  Cim:teszt
  Kedves dr No!Azt szeretnem kerdezn ha a tegnap nemi kapcsolat volt a baratnomel,vedekeztunk.Utana pedig a onkielegites.s masnap regel szeretkeztunk vedekezes nelkul de nem volt magomles ma.nem lehetseges h terhes legyen h az ejjel nem furodtem le s h azelotti este volt magomles.elore is koszonom a valaszt

 • szemérem ajkamon egy pattanás-féleséget tapintottam

  2011.03.20

  Tisztelt Cím !
  Kb 1 hónapja a szemérem ajkamon egy pattanás-féleséget tapintottam, ami nem fáj, nem növekszik, de nem is csökken .Sehol máshol nem jelentkezett ,ezért nem gondolnám, hogy fertőzés . Idős ember lévén nem szívesen mennék ezzel a problémával a nőgyógyászatra,ha nem muszály.
  Köszönettel:

 • Elkönyvelhető-e,hogy daganatom van ha

  2011.03.20

  Elkönyvelhető-e,hogy daganatom van ha a vér eredményem ezt mutassa:glucose4,3nátrium140kálium4,0calcium2,32magnézium1,02cerbamid3,7creatininszérum79eGFR60húgysav170összfehérje80,8c-reactiv protein1,6cholesterin4,8hdl-choleszterin1,32trigliceridek1,58bilirubin össz8,8 GOT30 GPT13 Gamma-GT16 Alcalicus phosphatase123 vérselytsülyedés 10:ezek nincsenek csillaggal jelőlve.FEHÉRVÉRSEJT 1,170 ez be van jelőlve neutrophil50,200 lymphocyta43,500 jelőlve van monocyta3,800 eosinophil 1,900 basophil0,600 neutrophil1,590jelőlve van lymphocyta 1,380 monocyta 0,120eosnophil 0,060 basophil4,200 vörösvérsejt 4,200 haemoglobin 121,000 haematocrit 0,379 MCV 90,200 MCH28,800 MCHC 319,000 RDW-SD 42fL THROMBOCYTA 180,000 MPV 11,800 Vas 14,5 transferrin 2,71 TSH 2,890 CEA 5,09.A másik kérdésem a gyomor daganat milyen tünetekkel jár?és gyomor ultrahang kimutatná-e ha van daganat?vagy rögön?a gyomor daganat fekélyből alakul ki,vagy valamilyen elváltozásból?nekem gyomor betegségem van sok a sa
  vam néha be gyullad,nehezen záródik a gyomor száj de fekély vagy sérv vagy bármi ilyesmi nem volt még 2008 júniusában tükröztek és akkor nem volt semmi amiből daganat lehetne.Nem hányok,fáj a gyomrom de nem mindig és nem görcsöl,fogytam kissé gyengébb vagyok,a nap 24 órájában böfögök,ha eszem ha nem víztől is éh gyomorra is,este alvás közben fel kell ülnöm,hogy böfögjek,folyttó szorító érzést érzek a torkomban.Kivizsgálásokra járok emiatt a véreredmény miatt voltam nőgyógyásznál meg vizsgált nem talált semmit ultrahangra küldött bal oldalon a kis medencében 17mm tüsző van ezt mutathatta-e a vér mint daganat vagy elváltozás?azt mondta a nőgyógyász,hogy nem kel elkönyvelni azt,hogy daganatom van,de én mégis félek.Tüdőszűrő eredményem jó,a házi orvos elküldött mamográfiára a nőgyógyász emlőultrahangra,de nem érzek problémát a melleimben.Nem igazán szeretnék tükrözésekre menni,így nem tudom mi tévő legyek.A gyógyszerek okozhatnak vérkép eltérést?Rabyprex,dipankrin,ritkán frontin,espumisan,pajzsmirigyre tabletta,rutascorbin mert vért is köptem már,ez miatt megyek majd fül orr gégészhez,és emiatt jártam tüdő rögönnön.Elnézést a sok kérdésért,és az össze vissza írásért de meg próbáltam mindent le írni,hogy jóban tudja érteni a helyzetet és tudjon válaszolni,segíteni.Köszönöm előre is válaszát.

 • Napok óta vannak alhasi fájdalmaim!

  2011.03.20

  Jó napot kívánok! Napok óta vannak alhasi fájdalmaim! Jobban a baloldalon, de már érzek mind a két oldalon fájdalmat! Szeretném megtudni ennek a fájdalomnak a lehetséges okait! Voltam háziorvosnál megvizsgált, és fölírta a Cataflamot! De nem mondott semmit sem! Szerintem felfáztam! De beszedtem tegnap két szem Cataflamot, meg ma reggel egy szemet, és ma reggel óta hányingerem van! A gyógyszernek van ilyen mellékhatása, hogy hányingerem is lehet! De nem hiszem, hogy attól van! Az is lehetséges, hogy terhes vagyok! mert két hónapja nincs menstruációm! De ezt nem mondtam el a háziorvosomnak! Azt reméltem, hogy csak felfázás! De még három szem gyógyszer után két nap alatt sem enyhült semmit a fájdalmam! Vagy terhes vagyok, mert nem védekezünk, mert még nincsen gyógyszerem, vagy valami komoly bajom lehet!

 • cholecysta folyékony epét tartalmaz,

  2011.03.20

  Szeretném megtudni mit jelent a következő diagnozis:cholecysta folyékony epét tartalmaz,melyen belül néhány nagyon apro lebegő echodús képlet van,lehetnek nagyon apro kövek.Hogyan lehet megtudni,hogy valóban kövek vannak az epében.

 • hannah35/2

  2011.03.20

  tisztelt doktor ur,szeretnem megkerdezni,hogy kapok e meg valaszt,mar ketszer irtam erin35/2 es hannah35 jelligen marcius 11 en,azert kerdezem mert mar a marcius 16 i levelek kovetkenek valaszra,nagyon koszonom,
  jelige hannah35/2

 • Tetováltatni szeretném

  2011.03.20

  Jelige:Regina

  Tetováltatni szeretném a felső és az alsó szemhéjamat de nem kozmetikai tetoválással hanem maradandóval. Ezzel én ártani fogok a szemhéjamnak?
  Vagy a szememnek lesz valami baja?
  Merthogy nagyon érzékeny a szemem.
  Korábban már tetoválták kozmetikai tetoválással csak adtak hozzá szerintük megfelelő krémet és azoktól mindig begyúlladt és a szemészeten kötöttem ki. És megfogadtam, hogy semmilyen krémet nem fogok rá tenni!
  Azzal nem fogok ártani ,hogy nem teszek rá semmit?

 • szívritmuszavarom van

  2011.03.20

  3 napja állapították meg, hogy szívritmuszavarom van. Betaloc zok-ot (50 -es)artak fel. egyet bevettem, de fájt a fejem, és 90-es lett a vérnyomásom. ma reggel megmértem a vérnyomásomat, 85/65-ös volt, így nem mertem bevenni a gyógyszert. a kérdésem az lenne, hogy bevehető-e a gyógyszer ilyen alacsony vérnyomásnál? Köszönettel.

 • HENA

  2011.03.20

  TISZTELT DOKTOR ÚR ILL. DOKTORNŐ!
  38 ÉVES NŐ VAGYOK ,KB 1 HÓNAPJA ESTE LEFEKVÉS UTÁN NYUGALMI ÁLLAPOTBAN OLYAN ERŐSEN VER A SZIVEM HOGY MÉG A A NYAKAMBAN A FEJEMBEN MINDENHOL AZT ÉRZEM AHOGYAN HEVESEN ZUHOG , NÉHA MÁR ELALUDNI SEM MEREK EDDIG ILYENT MÉG SOHA NEM TAPASZTALTAM MI LEHET A GOND ? JELIGE " HENA" KÖSZÖNÖM

 • 5 hete operáltak 3 db.nagy hasi sérvvel

  2011.03.20

  Tisztelt Doktor Úr/Nő !Kérdésem a következő lenne??5 hete operáltak 3 db.nagy hasi sérvvel,melyeket eltávolítottak ,sok bélkacs volt kitapadva,,azokat is lefejtették és a legnagyobb méretű hálót tették be/melynek végeit lekerekítették és 4 oldalról levarrt/--ezt külön hangsúlyozta a vizitnél..Zavartalan post.op.szak után 3 nap hazaengedtek,, és most 5 hétnél elkezdett fájni a bal oldalon a hasam,, addig nem !!!! Fenntlétemkor nem ,, de ahogy lefekszem,és onnantól a minden nemű mozdulat /oldalra fordulás,,felkelés/fájdalmas,,vagy ha leülök a felállás,,nem tudok kiegyenesedni,görnyedve ,nehézkesen állok fel,fájdalmat okoz..Látott az op.orvos az 5 héten,elmondtam panaszaimat,, azt mondta kiujulás nincs,,semmit nem érez...Valószínű sok bélkacs miatt van ez,,foggyak le,,kérdeztem elmúlik-e azt mondta reméljük...Kérdezem én miért nem fájt akkor idáig,,miért most az 5 héten és miért csak pihenéskor és az azt követő mozdulatoknál??miért--mi lehet ez--mi okozza????Köszönöm és várom
  mielöbbi megnyugtató válaszát!!

 • már nagyon szeretnénk babát de nem akar összejönni

  2011.03.18

  Tisztelt Doktor Úr! Már volt 4 inszemináciom.Az endometrium a ciklus 11.napján kb.5,9-6mm volt.A 13.napon amikor ugy látta az orvosom tüszőrepesztést végeztek,másnap inszeminácio.Ekkor a nyálkahártya éppen nagy jóindulattal 7,9-8mm volt.Kérdésem az lenne hogy ez normális e .Ha nem tudna e tanácsot adni mit tudnék tenni hogy vastagabb legyen mert az orvosom azt mondta nem tud mit csinálni.A párommal már nagyon szeretnénk babát de nem akar összejönni már öt éve.Kérném segitségét! Elöre is köszönöm! Tisztelettel

 • jobb oldali ováriumban 20mm-es retensios folliculus

  2011.03.18

  voltam hüvelyuh-on azt irták a leletemre hogy a jobb oldali ováriumban 20mm-es retensios folliculus látható. mit jelent ez? baj e?

 • Vadrózsa

  2011.03.18

  Se CA-125 marker megh. Érték 6,40 U/ml Referencia értékek 0,00 35,00 Petefészek daganatom van. Átalakulhat ez rosszindulatuvá?

  " Vadrózsa "

 • zsiros ételek

  2011.03.18

  hello! 34 éves anyuka vagyok, egy pár napja sokat szédültem és émelyegtem,ez most nem mult el, de enyhült, de a mai napon éles, szuro fájdalmak jelentkeztek a jobb csipő fellett,mostanában sokat ettem zsirosat(köcsonya sertéskörömből, körömpörkölt)imádom ezeket, eddig nem okozott, semmi problémát ,most lehetséges egy kiados diétát kellene t a rtanom, mert az epém vacakolna??? kérem válaszoljon ! köszönöm előre is. jelige:zsiros ételek

 • valószínűleg uszodaszemölcs

  2011.03.18

  Tisztelt Doktor!

  10. hetes terhes vagyok, és a nyakamon 3-4 napja megjelent 3 kis pattanásszerű valami, ami néha viszket. Erre ma a bőrgyógyászaton azt mondták, hogy valószínűleg uszodaszemölcs. InfectoDell nevű ecsetelőt kaptam rá, a talpamon lévő szemölcsökre, ami már sok éve ott van, 8-10 éve, és van legalább 15-20db, arra pedig az Acidi Lactici-t kaptam. Nem ártalmasak e ezek a készítmények a kicsire, vagy ha nem használom ezeket, a babára milyen hatással vannak a szemölcsök? Nem lesz baja a kicsinek, ha esetleg nem használom? Tudom, hogy régebben kellett volna leszedetnem, de ehhez felelőtlen voltam sajnos.
  Válaszát előre is köszönöm

 • nagy lábujj

  2011.03.18

  Jelige: nagy lábujj

  Tisztelt doktor úr/nő!
  Kb 2 évvel ezelőtt a nagy lábujjamra ráesett egy szekrény. Nem foglalkoztam vele egy darabig fájt, de elmúlt. Azóta a nagy lábujjamon a köröm megvastagodott, nem homorú hanem felfelé ível mivel vastag hús türemkedik ki alóla. Nem fáj csak nagyon zavar, mivel a köröm vágás is gondot okoz. Nem voltam vele még orvosnál,nem próbáltam ki rá semmi szert sem.
  Szeretném megkérdezni hogy ön szerint ez mi lehet, gomba vagy hústövis?
  Mit tegyek milyen szert tudnék rá venni? Ha orvoshoz kell vele fordulni akkor melyik részlegre és ott mi várható mit tudnak vele kezdeni? Vagy jobb lenne egy magán orvos?
  Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

 • Kell regisztrálni?

  2011.03.18

  Kedves Szerkesztő!
  Csak úgy kapok választ a kérésemre,ha regisztrálok. Én már napok óta figyelem,hogy jön-e válasz,mert sürgős is lehet a válaszként a teendőm,de nem látom a választ. Vagy várjak,amikor tudnak válaszolnak? Kérem tájékoztasson. Köszönöm.Tisztelettel: Nagymami.Jelige:Kell regisztrálni?

 • orromon megjelent egy piros pötty

  2011.03.18

  Pár hete az orromon megjelent egy piros pötty , fájt kicsit mint egy pattanás.
  Most már nem fáj nem is fejlődött ki. Viszont lett egy babszemnyi gödör , horpadás az orromon. Mi ez ugyan ? KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT

 • be lett festve a szemöldököm

  2011.03.18

  Azzal a kérdésel fordulok önhöz,hogy tegnap előtt be lett festve a szemöldököm,és azóta kipirosodott,viszket és ma reggelre beduzzadt a szemhéjam. Mit tegyek mivel kezeljem vagy elmúlik magától?

 • péniszemen körülbelül olyan két-három hetente a fitymán kis seb

  2011.03.18

  Üdvözlöm!
  Olyan kérdésem lenne, hogy a péniszemen körülbelül olyan két-három hetente a fitymán kis seb (szakadás féle) keletkezik, de 2nap alatt el is múlik. Olyan 6hónapja nem létesítettem szexuális kapcsolatot. Ez lehet nemi betegség? válaszát előre is köszönöm!

 • Mártimami

  2011.03.18

  A belgyógyászom laborvizsgálatra küldött. Az egyik vizsg.eredményem
  aggaszt. Anti-TPO: 1000 IU/ml
  Szeretném tudni ,hogy ez mennyire veszélyes?!
  Természetesen megyek vissza az orvoshoz, de a bekelentkezés
  miatt vidéken sokat kell várakouni...
  Tisztelettel: "Mártimami"

 • magas vérnyomás

  2011.03.18

  jelige:magas vérnyomás
  50 éves nő vagyok, 10 éve kezelnek magas vérnyomás miatt.
  legutóbbi ekg:SR,b.t.állás,fr:101/min,rövid PQ 118, iso T III-V2-ben.
  Szeretném tudni, hogy ezek az értékek eltérőek-e a norm.-tól, összeffüggenek-e a magas vérnyomással. Úgy érzem túl sok gyógyszert írnak fel, ezek eltompítanak.(napi 8 tabletta)

 • Mindkét vesémen cysta van

  2011.03.18

  Üdvözlöm!

  Mindkét vesémen cysta van,leleteim teljesen jók.
  Igényel ez a probléma valamilyen törődést?
  A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a prosztata enyhe megnagyobbodására érdemes már valamit szedni?
  / 52 éves vagyok/

  köszönöm válaszát!

 • apámnak diagnostikálták colon sigmoideum

  2011.03.18

  79-éves apámnak diagnostikálták colon sigmoideum,meg is mutotték mert ileust kapott. Máján is találtak daganatott ezér ugy gondolták,hogy kemoterápiai.infuziot adnak neki de az,infuziot nemakarja Van e tabletába olyan uj gyogyszer amitt most .gyógyszercsoport egyik tagját nemrégiben törzskönyvezték ?

 • Alhasi fájdalom

  2011.03.18

  Alhasi fájdalom


  Tisztelt hölgyem/uram!
  29 éves férfi vagyok. Már ötödik napja érzek alhasi fájdalmat pont középtájt. Ez a fájdalom állandó, van hogy alábbhagy kissé, és van hogy erősödik picit, de nem mulik el teljesen. Köhögésnél, illetőleg székelésnél fokozódik.
  Hányás, hasmenés, székrekedés, láz nincs.
  A háziorvosom hazaküldött, mondván igyak sok folyadékot, s szedjek C vitamint. Jóformán meg sem vizsgált.
  A tanácsát szeretném kérni ez ügyben. Kérem segítsen!

  Tisztelettel:

 • FELSŐ HASI RÉSZEN ÉGETŐ ÉRZÉS VAN ESTÉRE

  2011.03.18

  HA A FELSŐ HASI RÉSZEN ÉGETŐ ÉRZÉS VAN ESTÉRE, DE A GASZTROENTEROLÓGUS SZERINT NEM ANNAK A SZAKTERÜLETNEK A BETEGSÉGE, AKKOR MI LEHET MÉG????
  KÖSZÖNÖM.

 • körömgomba

  2011.03.18

  T.Weborvos,

  Már 1, 5 éve szedek gyógyszert (Flucohexal) a lábamon levő körömgombára. A kezemen, a hüvelykujjamon recés vagyis inkább hullámos a körmöm keresztben, aztán 2-3 mm-en rendes a köröm, majd utána megint olyan recés hullámos.Ez mitől lehet, gondolom , nem gombás, hiszen 1,5 éve szedem a gyógyszert, már a lábamon is szinte teljesen lenőtt a gombás rész...


  Köszönettel "körömgomba" jelige

 • vizszinresen hullamos a kormom a jobb kezemen

  2011.03.18

  vizszinresen hullamos a kormom a jobb kezemen.

 • égö fájdalmat, csípö érzést érzek

  2011.03.18

  Doktornö kérem!
  SEMMI nem látszik a bal talpam felsö, külsö széle felé, a kisujjam alatt, én mégis egyre jobban egy 1o forintos nagyságu helyen valami égö fájdalmat, csípö érzést érzek. Mi szokott ez lenni? Mi kezdödik Ìgy, gomba? Kérem és köszöpnöm a választ..

 • Laca

  2011.03.18

  Jelige: Leletek


  Tisztelt Doktórnő/úr!
  A következő leleteim vannak!


  Leleteim:
  ...
  Jelenleg szedett gyógyszereim.:Syncumar 3mg,Betaserc 16mg 3X1,Nootropill 2X1,Frontin0,25mg 1-2-1,Folsav3mg 3X1,Nebilet 5mg 1-0-1/2,B vitamín komplex 2X1,Emozul 1X1,Metotryhin kétnaponta fél tbl.
  Panaszaim:Reggel a legroszabb,kettőslátásom van,forgó jellegű szédülésem,heves szívdobogásom.A lábaimat erőtlennek érzem,ha lépcsőzök akkor mindkét lábam remeg.Vizeletemmel is baj vanReggelente a vízfogyasztásomtól is függetlenűl sűrűn van.Cukorbetegségem nincs.Reggeli gyogyszereimet ha beveszem,akkor a szívverésem a normálisra csökken álltalában 72 szokott lenni percenként.Valamelyik nap reggel a heves szívverés mellé szúró melkasi fájdalmat éreztem ami levegővételre fokozódott.Háziorvosom nitromint sprayt fujt a nyelvem alá kétszer,amitől elmult ez a panasz.Akkor csinált ekg-t amire azt mondta hogy a T hullámok hegyesek.Hírtelen vannak hangulatváltozásaim,időnként behomályosodik a látásom.Már reggel fáradtan ébredek.Minden éjszaka erősen izzadok.Van úgy,hogy koncentrációs zavaraim vannak. Nem tudom mi lehet velem a baj,mert van,hogy egy kis időre jobban vagyok,de ezek a panaszok mindig visszatérnek.
  Doktornő szerint mi lehet velem a probléma?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:Laca

 • Félek az esetleges malignus agydaganattól

  2011.03.18

  Tisztelt Doktor Úr!
  Az alábbi kérdésben várom válaszát:
  Tüdőembóliát követően(daganatos betegségekben gyakoribb), fejfájás miatt natívan axiális T2,DWI,FLAIR, coronalis T2,sagittalis T1 MR vizsgálaton voltam, ahol az alábbi eltéréseket tapasztalták: Mindkét oldalon néhány tágabb Wirchov-Robin űr követhető, a jobb oldali lencsemag alatt az egyik atípusosan tágabb, kb. 6 mm-es. Melléklelet: A hypophysis mirigyállományában elöl cystosus microadenoma lehetséges. Vékonyrétegű vizsgálata javasolt, ennek megfelelően laboreltérések is észlelhetők. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a natív MR vizsgálat segítségével biztosan el lehet-e dönteni, hogy jóindulatú az eltérés, és érdemes-e kontrasztanyagos MR vizsgálatra menni(ha igen, akkor sella vagy ismételt agykoponya), és érdemes-e magánfinanszírozásban rövid időn belül elmenni vizsgálatra, vagy ráérek megvárni, míg hónapok múlva TB keretében elmehetek. A háziorvosom nem tudta megmondani, hogy a vékonyrétegű vizsgálat mit jelent, ez esetleg az MR vizsgálat egy fajtája lehet?(Félek az esetleges malignus agydaganattól)Válaszát előre is köszönöm!

 • duzzanat

  2011.03.18

  duzzanat

  Tisztelt Dr. Úr!

  A barátommal szakítottunk két hónapra. Azalatt egyikőnk sem volt mással....mikor utána megint együtt voltunk először, neki rá két napra a fitymája ödémás lett. Hatalmasra duzzadt. De semmi fájdalom, semmi elváltozás nincs. Nálam sincs semmilyen panasz. Se folyás, se szag, se kiütés..nem is volt. A második együttlét után javult az állapota, de nem múlt el. Létezhet ez pusztán a mechanikai behatástól?

  Meddig lehet várni ezzel a tünettel, ha nem múlik? Hova forduljunk? Ő urológushoz, és én is menjek nőgyógyászhoz?

  Köszönettel:

 • baktérium

  2011.03.18

  Jelige:baktérium
  A nődoki streptococcus agalactiae baktériumot talált a hüvelyválladékomban. Kaptam rá betadine hüvelykúpot de nem használt. Végülis a kérdésem az hogy a párom egyáltalán elkaphatta e tőlem?

 • Korai magömlésben szenvedek

  2011.03.18

  Tisztelt Dr Nő/ Úr
  Kényes problémámmal fordulnék önhöz abban reménykedve hogy egy pici segítséget, tanácsot tud majd adni. Korai magömlésben szenvedek ami azt jelenti hogy akár 2 perc alatt is ejakulálok ami eléggé zavaró tényező tud lenni egy párkapcsolatban, arról nem is beszélve hogy az erekcióm már a csókolózás következtében is nagyon erős. Hallottam a Pc-izom tornárol ez mennyire hatásos? Olvastam, igen sok időt, gyakorlást igényel akár az is hogy 1-2percel tovább tartson az aktus.
  Létezik olyan gél vagy spray, tabletta ami késleltetheti illetve helyre hozhatja azt amit tizenévesen elbaltáztam?
  Szeretném valóban komolyan venni ezt a problémát és mihamarabb elkezdeni megoldani ezt.

  Segítségét és türelmét előre is köszönöm.

  Üdvözlettel, "Egy aggódó 21 éves srác"

 • Merevedési zavar!

  2011.03.18

  Merevedési zavar!

  Már nem tudom, hogy mi tévő legyek én egy 33 éves férfi vagyok és kb 3 hónapja már nem tudom a teljes erekciós állapotomat elérni, nem tudom, hogy mi lehet a probléma.
  Reggeli merevedésem van ott nincs semmi probléma, szerintem ezért nem is szervi probléma.
  A probléma abból adódik, hogy az együtlét során a merevedési folyamat beindul de teljesen nem ál be a merevedés és pár másod perc alatt meg is szűnik az erekcióm.
  Ön szerint mi lehet a probléma nem vagyok cukorbeteg rendszeresen sportolok és nem iszok alkoholt.
  A válaszát előre is köszönöm.

 • nem kell szex

  2011.03.18

  21 éves lány vagyok, kb fél éve egyáltalán nem érdekel a szex, se a barátommal, se mással. A párom azt hiszi, hogy megcsalom, hiszen már vagy másfél hónapja nem voltam hajlandó vele lefeküdni, de szó sincs erről, még csak nem is gondolok ilyesmire. Viszont maszturbálni ritkán, de szoktam. Tény, hogy a párommal a kapcsolatunk már nem olyan, mint volt, de mással sem szeretnék szexuálisan érintkezni. Mi lehet velem? Nem vagyok stressz alatt, már fogamzásgátlót sem szedek.
  Igazából ez a dolog nem is engem zavar, hanem a páromat. Nekem semmi problémám ezzel az állapottal, csak annyi bajom van, hogy állandóan nyaggat a barátom, de szakítani nem akar. De azért érdekel, hogy átmeneti frigiditás lehet-e ilyen fiatalon és hogy hirtelen visszaáll minden, vagy mit kell tennem?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Jelige: nem kell szex