• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Orvos válaszol

  • epotoc

    2011.03.18

    Tisztelt Doktor!

    30 éves nő vagyok.Mitralis Prolapsusra napi 10 mg Propranolol gyógyszert szedek már 4 éve. Így a nyugalmi pulzusom 70-80 között van. Szeretnénk a párommal babát, és a nőgyógyászom szerint a gyógyszert el kell hagyni. Ön mit gondol?Attól tartok,ha elhagyom a pulzusom magasabb lesz, viszont a babának sem szeretnénk ártani. Várom szíves válaszát!

    Üdvözlettel:
    epotoc

  • ezzekkel a tényekkel valóban kisbabát várok?

    2011.03.18

    Üdvözlöm.December 13.-án volt meg a menzeszem utoljára.A ciklusom 28-32 nap közötti.január 11.-e óta pozitival a tesztek.5 különbözö.Elmentem orvoshoz jan 19.-én ahol uh-n nem látott mást csak 12 mm méhnyálkahártyát és kissé nagyobb uterust majd mondta ha gondolom menjek vissza 2 hét mulva..a tüneteim meg vannak de nem mondott semmi hogy akkor terhes vagyok vagy nem,még korai.Ön szerint ezzekkel a tényekkel valóban kisbabát várok?Köszönettel:

  • folyás

    2011.03.18

    Tisztelt Doktor Úr!
    A problémám még augusztusban kezdődött:alhasi fájdalom,sűrű,fehér folyás.Szeptemberben elmentem nőgyógyászhoz,felfázást állapított meg,kaptam tarividot és cikaditrina hüvelykúpot.A probléma nem múlt el,elmentem egy másik núgyógyászhoz,ahol kiderült,hogy kismedencegyulladásom,gombás fertőzésem és cisztám is van.Bevettem a gyulladáscsökkentőket,antibiotikumokat,gombaölő tablettákat.A problémám továbbra is fennált,felkerestem egy újabb nőgyógyászt,aki CNS hüvelykúpot ajánlott,majd mikor visszamentem kontrollra,azt mondta,használjak tejsavas hüvelyöblögetőt,menjek haza,nincsen már semmi bajom,negatív lett a kenetvételem mindenre.(mert volt közben 2 kenetvizsgálatom és egy méhnyakrák szűrésem is).Egy héttel a hüvelykúpok elhasználása után a problémám visszatért,de ekkor is hazaküldtek.Felkerestem ismét egy új nőgyógyászt,aki szerint fertőzésem van,írt fel klimicint és klion hüvelykúpot.Ez volt decemberben.A problémám-sűrű,fehér folyás ismét visszatért.Fél éve van ez a problémám,a
    gyomrom teljesen tönkrement a sok beszedett antibiotikumtól,a szexuális életem tönkrement,és több tízezer forintom elment a különböző gyógyszerekre,amik nem csináltak semmit.Nem tudom,hova,kihez fordulhatnék,teljesen elvesztettem a bizalmamt mindegyik orvosban.Ön szerint mi lehet a problémám,ha minderre már kikezeltek?Közben az egyik mellbimbómon fehér foltok jelentek meg,a nyelvemen pedig vastag,fehér lepedék keletkezett,és száraz.Ezek nem tudom,összefüggenek-e a nőgyógyászati problémával?Segítségét előre is köszönöm,válaszát nagyon várom!
    jelige:folyás

  • tavasz

    2011.03.18

    Édesanyámnak a vizsgálati leleten Dopplerral I. fokú mitralis insuff. észlelhető szöveg van. Ez mit jelent? Mit takar az idült ischaemiás szívbetegség egyéb formái?

    "tavasz"

  • Bernadett19

    2011.03.18

    Tisztelt Doktornő/Úr!
    A kérdésem az lenne, hogy 3 napja egy gyomortükrözést végeztek nálam és a leleten ez áll:Panendoscopia. az eszköz levezetése akadálytalan. A nyelőcső ny.hártya a cardia felett hyperaemias, erodált. A gyomorban kp. mennyiségű éhgyomri szekréció, szabályos redőzet, élénk perisztaltika. A nyhártya színe, vastagsága megtartott. A pylorus szabályos. A bulbus ép.
    SZóval ezek alapján mi az én problémám?Mert azt velem nem közölték! Egyébként 1 éve küzdök helicobacter pylorival aminek az értéke 41-es volt ugyanezen a napom!Az orvos Contoloc 40mg tablettát írt fel!Aminek a beteg tájékoztatójában az áll, hogy egyes fogamzásgátlókkal együtt nem szedhető!Én már 1 éve szedem a gestomix 20-as tablettát.Érdekelne, hogy nem-e okozhat gondot ezek együttes szedése!
    Válaszát előre is köszönöm!!
    Bernadett19

  • MILESZVELE

    2011.03.18

    AZ ANYUKÁM2010 MÁJUSÁBAN, GYOMORMŰTÉTEN ESETT ÁT AZEGÉSZGYOMRÁT KIVETTÉK.AZÓTA JÁR KEMÓRA ÉS CT KEZELÉSEKRE. RENDSZERESEN FOGY ÉS NINCS ÉTVÁGYA.ÉS MINT KIDERŰLT BÉLÖSSZENÖVÉSE VAN.ÉS EZÁLTAL SOKATFÁJ AHASA, NAGYONGYENGE, ÉS MINDÖSSZE CSAK 39KG-RKÉREM SZIVES VÁLASZÁT HOGY MILESZVELE.

  • Kisfiam hypospadiasis rendellenessége

    2011.03.18

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Kisfiam hypospadiasis rendellenessége kapcsán fordulok Önhöz.A húgycsőnyílás 4-5mm-el van lejjebb,görbület nincs.Két kórházban jártunk,két gyermeksebész látta.Mindkét doktor műtétet javasol,viszont a műtéti eljárásuk eltérő.Az egyik orvos a viszonylag kicsi eltérés miatt, húgycsőnyújtást végezne.Szerinte így elkerülhető lehet a fisztula kialakulása műtét után.Egyúttal a körülmetélést is megcsinálná.A másik doktor Snodgrass eljárással húgycsőpótlást végezne.A fitymaplasztikát egy újabb műtéttel hozná helyre.Nem tudjuk melyik lenne a jó választás.Ebben szeretném az Ön segítségét kérni,Ön szerint melyik lenne a megfelelő döntés a mi estünkben?Melyiket válasszuk?
    Válaszát előre is köszönöm,tisztelettel:R.
    Jelige:Hypospadiasis

  • Nőgyógyászati probléma...

    2011.03.18

    Nőgyógyászati probléma...

    Tisztelt Doktor!

    4 nappal ezelőtt vettem észre,hogy a csiklóm feldagadt érintése nagy fájdalmat okoz, azt gondoltam valamilyen fertőzés,kentem canesten kenőccsel. nem javult a helyzet,és váladékozó pattanásszerű valamik is kialakultak.a partnerem fél éve állandó.szeretném ha nőgyógyász nélkül tudnám kezelni,esetleg a canesten kúp hatásos lehet? válaszát előre is köszönöm!

  • eredményemen metaplásia szerepel

    2011.03.18

    Az eredményemen metaplásia szerepel.Sokszor rémisztően sok vér távozik menzeszkor.A hajam is nagyon hull.Ez az eredmény okozhat gondot? Válhat veszélyessé?

  • Minden eredmeny jo es megis az eset megtortent es borzalmas volt

    2011.03.18

    Jo napot kivanok.Marcius 9-en reggel 5 ora utan par perccel felkeltem mivel sok volt a dolgom.Kimentem a konyhaba es eppen kezdten szetrakosgatni a papirjaimat amikor furcsa zajra lettem figyelmes ,a haloszoba iranyabol semmihez nem hasonlithato mely es hangos horges halltszott ki.A felesegem meg aludt, kora reggel volt, es amugy is egy tudogyuladas utolso napjait tengette .Nagyon megijedtem, probaltam felkolteni -azt hittem rosszat almodott de nem tudtam semmire menni vele, tovabb folytatodott az a rettenetes horges par masodpercig es utana telyes csend, megszunt ugyan a horges de vele egyutt a felesegem legzese is. Nem tudom felmerni mennyi ideig harcoltam az eleteer, raztam ,masziroztam, levegot fujtam a tudojebe tobbszor is ,oldalra forditottam es kozben mentot hivtam. Amire ok kijottek ket harom bizonytalan lelegzetvetel utan ujra lelegzni kezdett. Beszallitottak a varosi Korhazba minden vizsgalatot elvegeztek(EKG;CT; Tudorontgen, vervetelt tobbszor is).
    Minden eredmeny jo es megis az eset megtortent es borzalmas volt,s ha nem veszem eszre szegeny biztosan nem elne mar.Most az a kerdes mi lehetett ez es meg elofordulhat-e ,mi lessz ha nem veszem eszre.
    On szerint osszefugges van-e a tudogyulladas es az eset kozott. Megemlitenem hogy egy eros gyogyszer is szedett a tugyogylladasra injekcio helyety, aminek a neve Avelox. Azt is szinten megemlitenem hogy basedov betegsegre Novothyral gyogyszert kellett volna szedjen, de a tugyogyulladas miatt kihagyta 7 napig.
    Azt is szinten elmondanam hogy az utobbi idoben a csalad eleg sok stresszen ment keresztul mivel egy kozel rokonunk csaladja elhunyt autobalesetben.
    On szerint mi lehetett az eset oka, es lehetseges-e hogy megint elofordul.
    Talan lehetne valami szerkezettel monitorizalni ha nem vagyunk a kozelben?

  • itt ha van NI numberem akkor járe az inzulin

    2011.03.18

    Jó napot.Én kint vagyok londonba 1 hónapja. Cukorbeteg vagyok.A kérdésem az lenne hogy itt ha van NI numberem akkor járe az inzulin meg ami kell.Meg van inzulinpumpám amihez elég húzósak a szerelék árak.Fél évre 300 ezer Ft ha nincs tb-m.Itt vagjon az NI fedez belőle valamit???Vagy kellene kötnöm külön biztosítást??Köszönöm a váálaszt.

  • tályog vagy akne?

    2011.03.18

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Olyan problémám van,hogy amikor kakaót iszok,vagy csokoládét eszek, pár hónap múlva az arcomon gennyes tályogos valami alakul ki.Hasonló talán az acne conglobata hoz, de annyira talán nem súlyos. A környéke feldagad, s több nap kell neki hogy teljesen kitisztuljon, s vissza le lappadjon az arc azon területe ahol ez volt. Amikor már ki lehet nyomni akkor nagy mennyiségű genny, gennyes vér ürül belőle. (kb ha 5 nap alatt tisztul ki, akkor nagyjából 5-6 ml re becsülném )Minél több kakaót,csokit eszek, annál hamarabb jön ki ez a gennyesedés. Ön szerint étel allergiára vezethető ez a jelenség,vagy más problémám va, esetleg mivel lehetne ellensúlyozni, hogy nyugodtan bármikor ehessek ilyen dolgokat.Köszönöm válaszát. Jelige: tályog vagy akne?

  • hogynehogy inpotenciát kapjak nő létemre

    2011.03.18

    tiszteletel.aztszeretném megkérdezni hogy milyen gyogyszert ne szegyek be hogynehogy inpotenciát kapjak nő létemre.előreis köszönöm.

  • polip az epehólyagban

    2011.03.18

    polip az epehólyagban
    szeretnék tanácsot kérni :háromszori ultrahangos vizsgálat után csak 8mm polipot találtak za epehólyagomban ,epekövet nem. Már több mint 3 hónapja érzem a jobb bordaiv alatti fájdalmat igaz nem túl erős, de ezelőtt soha nem volt ilyen jellegü problémám. Hogyan tudnám ezeket a polipokat kikezelni? Sajnos én külföldön élek(Skócia) és mivel nyelvi gondokkal küzködök ezért nem nagyon értem amit az itteni orvosok tanácsólnak. Szükséges lehet egy műtéti beavatkzás vagy csak elég lehet a táplálkozási szokások megváltoztatása, és ha igen mik azok az ételek amik tiltó listára kerűlnének. Fogyaszthatok-e ezek után pl. sört ,vagy bort vagy egyébb ilyen jellegü terméket ? Megköszönve türelmét ,érdeklődve várom válaszát . tisztelettel

  • Állandó nyomás

    2011.03.18

    Tisztelt Doktor úr,

    Harmincéves férfi vagyok.Decemberben erős antibiotikumos kezelésen estem át. Ennek következtében megfajdult a gyomrom, reflux-szerű tüneteim voltak. Szedtem probiotikumokat ,de nem enyhült és ezért gasztroenterológushoz fordultam, aki gyomortükrözéssel egy nagyon enyhe nyombélirritációt állapított meg.Gyógyszerek hatására a fájás elmúlt de azóta nyomást érzek a mellkasom alatt- rendszertelenul nagyobbodik vagy csökken,előfordul ,hogy nem érzem ,de azóta nem tudok hasra feküdni mert olyankor nagyon nyom. Kerülnöm kell a hirtelen mozdulatokat és a fizikális terhelést.
    Néha elég gyenge vagyok
    Laboreredmények jók , vérnyomás normális ,nem dohányzom,nem fogyasztok alkoholt ,kerülöm a refluxot okozó ételeket.
    Mi lehet a bajom?

    Jelige: Állandó nyomás

  • Feleségem negyedik napja az intenzív osztályon fekszik

    2011.03.18

    Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

    Szeretnék, ha lehet SOS választ kapni. Feleségem negyedik napja az intenzív osztályon fekszik súlyos, életveszélyes állapotban. Szombat reggel jött rá fulladás, szívleállás, rohammentő, újraélesztés. Novemberben és januárban is volt ilyen és néhány nap alatt hazaengedték. Sok baja van sajnos-gyenge a szíve, magas vérnyomás, melloperációk, kisebb stroke 3 éve. Vasárnapra úgy nézett ki stabil az állapota és az orvosok arról tájékoztattak, hogy, ha tovább javul hétfőn kikerül osztályra. Vasárnap éjjel stroke, hétfőn reggel közölték velem, lebénult a jobb oldala és nem tud beszélni. Amikor bevitték vettek Tőle vért, mellkasröntgen stb. Nem voltak kezdetben embóliára utaló jelek. Sajnos csak volt valahol vérrög és agyi infarktust okozott. Ezt A CT vizsgálat is alátámasztotta, hogy teljesen friss a stroke. Járt kardiológushoz rendszeresen, controll vizsgálatok, állandó orvosi ellenőrzés-kórházi és házi is. Hetente járt vérvételre és vitte be az eredményt. Napi 3 tabletta syncumart
    írtak fel neki és ennek ellenére hogyan alakulhatott ki vérrög? Most imádkozunk, mert nem javul az állapota. Gyógyszereket kap, ezek a kritikus napok, mondják az orvosok, várni kell, az is lehet, hogy jól fog reagálni a szervezete. Korszerű gépek vannak, mindenre figyelnek, van gyógytornász, mozgatják, injekció trombózis ellen stb. Nem vagyok nyugodt ettől függetlenül és imádkozunk, hogy kikerüljön a családhoz. Láza nincs, a vérnyomás rendben, csak a gyenge szív. Ami miatt kétségbeesettek vagyunk az, hogy a légzés okozza neki a legnagyobb problémát. A bénulás miatt is nehezebben veszi a levegőt, emiatt visszatették gépre. Időnként leveszik, de nem elég intenzív a saját légzése. Akkor vissza a gépre. Kap nyugtatót, mert a cső teljesen kikészíti, látom a szemén a fájdalmat csak nem tud mondani szegény semmit. Altatót nem kap, mert akkor a főorvos szerint nem tudják látni az agyi funkciók működését. Meddig mehet ez így, mert aggódunk a legrosszabbtól, mert erre is felkészítettek bennünket. Nagyon várom válaszát, mert teljesen kikészültem. A férje vagyok és szeretném még sok évig-, ha lesz is maradandó károsodása- magam mellett tudni. 61 éves lesz és 38 éve vagyunk házasok. Előre is köszönöm!

    Tisztelettel

  • nagymama 70 felett

    2011.03.18

    zanidip 20 mellett éjfél után l70 körüli vérnyomás,olykor forgó szédülés /évek óta halláscsökkenés,hallókészüléktől fülgyulladás,nem használom/ émelygés némely ételtől undor. /Jó kedély,stabil suly, aktivitás/mi lehet a baj? - nagymama 70 felett

  • van egy különös hasi fájdalmam

    2011.03.18

    Azt kérdezném, hogy van egy különös hasi fájdalmam. Az orvos mondott egy olyan kifejezést, hogy "hasi migrén"-em lehet, de nincs segítség.
    Több internet-oldalon, külföldin, is néztem van ilyen, de nem tudom , tényleg mit lehet tennem ellene?!
    Várom a tanácsukat, köszönettel.

  • Nenszi 73 éves

    2011.03.18

    Jelige: Nenszi 73 éves
    Kedves Doktor Úr/Nő!
    Két hete erős szívdobogásom volt 150-ig felment a pulzus, kihagyásokkal, majd egy nap után rendeződött.
    A vérnyomásomra gyógyszert szedek így 130/75/50 körüli mindig.
    Kb. egy éve nagyon fáradékony vagyok.Az EKG-m nem értékelhető komplett bal Tawara szár blokk miatt.Rendelőintézetbe beutalót kaptam,csak 2 hónap múlva tudnak fogadni.
    Kérdésem,mit is jelent ez a kifejezés,milyen súlyos,mivel jár,addig mit tegyek?Javasolja-e,hogy addig menjek el privát orvoshoz? Lehet-e ezen valamilyen módon segíteni,javítani? Sürgős-e,hogy mielőbb lásson kardiológus.Őszinte válaszát megköszönöm.
    Tisztelettel: nagymami

  • CK

    2011.03.18

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kreatin-kináz értékem 281 (határérték: 24-170).
    Autoimmun betegségem van, pajzsmirigy gyulladás.
    A szívemnek eddig nem volt baja. Mit tegyek?
    "CK"

  • betti1103

    2011.03.18

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    Kb másfél éve pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam. Kezdetben a TSH értékem 4,73 mE/l, az FT4 értékem pedig 17,60pmol/l volt. Ekkor egy egész tabletta szedését rendelték el. Szedtem is napi egy tablettát. Eközben többször is voltam vérvételen, volt hogy 0,575 mE/l volt a TSH-m, de a problémám az, hogy általában egy alacsony érték után vissza föl ment 4 fölé az értékem. Ma már 2 tablettát szedek naponta. Tavaly decemberben még 1,5 tablettát szedtem, akkor 0,980 volt a Tsh. Február 18-án voltam utoljára vérvételen és felment a TSH 4,47-re. Az orvos így felemelte a gyógyszeremet napi 2 tablettára. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mi az oka annak, hogy egy normális pajzsmirigy érték után viszonylag rövid idő alatt felmegy határérték fölé és Ön szerint az jó megoldás-e, ha kb 2 havonta megemelik a gyógyszeradagomat.
    Kisbabát szeretnék, de emiatt nem mertünk belevágni. A legelkeserítőbb számomra, hogy már másfél éve észrevették nálam a pajzsmirigy alulműködést és még mindig nem sikerült beállítani.
    Az igazság az, hogy amikor beállt normális szintre havonta eljártam vérvételre, magam megnyugtatása érdekében, mert 2010 nyarán felment 40,8 mE/l-re a TSH-m és akkor nagyon megijedtem. Azóta igyekeztem havonta eljárni.
    Lehet, hogy nem kellene ilyen sűrven ellenőrizni?
    Ön szerint mit kellene tennem?
    Kérem segítsen rajtam, mert már nagyon szeretnék kisbabát.
    Köszönöm segítségét.


    Üdvözlettel:
    betti1103

  • hosszútávú tervekkel a dysplasia szóhoz

    2011.03.18

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    Egy hónappal ezelőtt IBD-t diagnosztizáltak nálam colonoscopiát követően. Az eredmény a transversum 20cm-es szakaszán említi c.ulcerosa remissziós képét, a többi terület ép. A biopszia szövettani eredménye ezt megerősíti, Crohn-betegségre emlékezető jeleket említ(intenzív lymphoid reakció), melynek további ismérvei nincsenek a bioptátumban. Ami számomra egy picit rémisztő az az"igen minimális enyhe dysplasia".
    A kérdésem az, hogy "érdemes-e " aggódnom amiatt, hogy ez később feltétlenül rosszindulatú elváltozáshoz vezet, illetve mennyire teszek kárt azzal, hogy a fél évre javasolt Budenofalk helyett önszántamból először életmód változtatással próbálkozom? Tüneteim 3 éve kezdődtek, azóta nagyon enyhék, és kicsit fiatalnak érzem magam (26 évesen), hosszútávú tervekkel a "dysplasia" szóhoz..
    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

    Köszönettel:

  • Tünci cicus

    2011.03.18

    A két hónaljam alatt zsirmirigy van, először azt hittem, hogy nyirokmirigy, de az orvos azt mondta, hogy nem. Ugyan ez van a mellem alatt a bordám csücskénél,melyből az egyiket kimütötték, de már ujból előjött, Kérem irják meg,hogy ez mitől v an. Kérem válaszukat "Tünci cicus" jeligére. Köszönettel

  • nagyon sima a széklet felülete

    2011.03.18

    Kedves Doktor Ùr!
    Ha nagyon sima a széklet felülete, akkor ez lehet-e rendellenesség jele?
    Nagyon köszönöm.

  • Epehiánytól milyen szimptómák keletkeznek?

    2011.03.18

    Epehiánytól milyen szimptómák keletkeznek?
    Köszönettel.

  • fruchtózintolerancia

    2011.03.18

    A fruchtózintolerancia pontos tüneteit , az okait szeretném megkérdezni s hogy veszélyes-e? Köszönöm.

  • Zelka1

    2011.03.18

    Zelka1
    Mi okozza? Fájdalmas csomók az erekben-kitapintható-, izületi gyulladás alkalmanként, nehezen gyógyuló sebek , apró bevérzések a bőrön , köhögés ,néha nehézlégzés, fáradtság,hányinger,ételallergia, egyéb allergia, fájdalmas hónalji nyirokcsomó,az erek könnyen szétpattannak ,ropogó izületek , a vérvételi eredményben csak a vérsüllyedés alacsony értékű. Nagy dózisú hormonkészítményt kaptam 3 éve endometriózisra , a fenti tünetek azóta jelentkeznek , hová fordulhatok ezekkel?
    -érbetegség , vagy parazita fertőzés..........?
    -ui.10 évig vesekőgörcseim voltak, amit nem tudtak diagnosztizálni , holott több orvosnál,több klinikán jártam , elég egyértelmű tünetekkel, az endometriózisra is vesekő helyett kezeltek , természetesen a műtét és a nagy adag hormon után is görcsöltem a vesekővel , csak azóta már az ereimet is tönkretette valami.

  • Epe mutet utan

    2011.03.18

    Epe mutet utan mitol lehet a koldok felett okol nagysagu duzzanat ami faj foleg eves utan nagyobb es nagyon kemeny?

  • színesedik a lábam

    2011.03.18

    Tisztelt Cím!
    Az alábbiakra szeretnék választ kapni:
    kb. 8 éve operálták a lábam visszérrel, - hosszú ideig tartott a gyógyulás. A bokámnál volt a legnagyobb és leghosszabban tartó fájdalom, - mint amikor a fogunkba hatol a hasító fájás. Ez már elég jól lecsökkent, viszont színesedik a lábam, magyarul sötétedik, ami jól megijeszt, másrészt a bokámnál estére teljesen bekeményedik és megdagad a lábam. Szoktam vízhajtózni. Mit tegyek fentiek miatt, ez lenne a kérdésem. Szíves válaszukat várva üdvözletem

  • lili

    2011.03.18

    Jelige: lili

    Édesanyámat( 73 éves)decemberben műtötték rosszindulatú daganat miatt. A jobb mellet és a nyirokcsomókat teljes egészében eltávolították.
    A 12 nyirokcsomó közül egy volt érintett.
    Néhány mondatot szeretnék idézni a a szövettani vizsgálat eredményéből:
    " A tumor pectorális resections vonalban jelen van, perineurális, perivasculáris terjedés látható.
    pozitív hormonreceptor status,
    her2 status pozitív.
    Basalis pectorális szélnek megfelelően a resectios vonalban kicsiny zsírszövetes fókuszok formájában detektálható.
    A magpolymorfhia mérsékelt fokú, a magok vesiculáris jellegűek., nagy látóterenként egy-egy oszlás figyelhető meg.

    Mire számíthatunk az utókezelések tekintetében?

  • zsírcsomó

    2011.03.18

    Jó napot !
    Férjemnek testének majdnem minden olyan területén van zsírcsomó, ahól vékony a bőr. Karján már akkora, mint egy kisebb tojás, nem fáj csak folyamatosan jellennek meg újak. Orvosa azt mondta, hogy örökletes és ha zavarja vetesse ki, de hogy ugyanis kb.35 db. van.Mitől van és mi a megoldás?

  • görcsoldókon és a motilitás-szereken kívül

    2011.03.18

    A görcsoldókon és a motilitás-szereken kívül létzik-e az IBS-re gyógyszer?Tudna-e pl. egy fájdalom-klinika segíteni?????
    Köszönöm.

  • combfájdalom

    2011.03.18

    Üdvözlöm!
    Kb. 3 hete nagyon fáj a bal combom külső része, mintha a csontomat hasogatnák, este erősödik a fájdalom és hajnalban sem tudok aludni tőle. Vajon mi lehet az oka, hová forduljak segítségért?
    Jelige: combfájdalom

  • Szív katéter!

    2011.03.18

    Szív katéter!
    Nővérem katéteres vizsgálat előtt áll. Nem tájékoztatták az esetleges szövődményekről, csak leírták, hogy a vizsgálatba bele egyezik. A vizsgálati labor kórházának nincs szívsebészete.Hogyan oldják meg az esetleges szövődményt?
    Válaszukat köszönöm.

  • nmoncsika

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor!
    5 hetes kismama vagyok és szeretném a segítségét kérni. A pajzsmirigyemmel van gondom, alulmükődik. Friss laboreredményem van , amin a TSH magas 7.81 az FT4 19.25. Sajnos az endokrinologushoz csak 7 nap múlva tudok menni megbeszélésre, hogy a gyógyszert , hogy kell szednem. Most Letroxot szedek 100-asból egy egészet, kérdésem az lenne, hogy ebből így nem lesz-e problémánk. Válaszát előre is köszönöm.

    nmoncsika

  • FIBROMA

    2011.03.17

    FIBROMA

    Amikor fibrómát távolítanak el rólam, vagy egyet véletlenül megsértek,
    mindig újabb picik jönnek ki rajtam.
    Meg lehetne-e ezt előzni valahogyan?

  • alhasi fájdalom

    2011.03.17

    Jelige: alhasi fájdalom
    Tisztelt Doktor Úr!
    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy elég ré óta fáj a hasam. Voltam már hasi ultrahangon, ott annyit mondtak, hogy ahol nekem fáj, az az egész vastag belem. Azt ajánlották, hogy csináltassak egy irrigoscopiai vizsgálatot, ill. egy hasi CT-t, most ezek előtt állok még.
    A kérdésem az lenne, hogy ha ezt a két vizsgálatot megcsinálják, ebből kiderül, hogy nekem esetlegesen vastagbél rákom van-e?
    Vagy mi az a vizsgálat, amivel ez 100%-an megtudható?

    Válaszát előre is köszönöm.
    Egy aggódó fiatalember

  • Híguló széklet

    2011.03.17

    Jelige: Híguló széklet

    Tisztelt Weborvos!

    30-as éveiben járó, ülő munkát végző, nemdohányzó férfi vagyok. Az utóbbi időben többször is észrevettem a következő dolgot: székletürítés során a távozó széklet első 30-40 %-a normális, kemény állagú, formált, aztán ahogy tovább ürül, egyre lazább, pépesebb lesz. A legvégén ürülő rész már egészen püré-szerű, világosabb színű is, és mintha emésztetlen darabok is lennének benne (főleg hüvelyesek fogyasztása esetén).
    Előfordul, hogy mindez egy székletürítés során játszódik le (mint ahogy azt előbb leírtam), de van úgy, hogy reggel az első ürítésnél jön a normál állagú és színű, majd pár órával később a lazább, világosabb.
    Aztán van, hogy napokig állandóan lazább, aztán utána napokig normális, stb... tehát így váltakozik, ami még akár normális is lehet, engem inkább a legelőször leírt változat aggaszt kissé, mikor egy székelésen belül lesz egyre lazább.
    Mint említettem, nem dohányzom, de egyéb káros szenvedélyem sincs (alkoholt csak nagyon ritkán, kávét egyáltalán nem fogyasztok), változatosan étkezem, viszonylag sok párolt zöldséget, főzeléket fogyasztok, húsból leginkább szárnyasokat. Az étvágyam jó, súlyomat évek óta tartom... egyetlen panaszom az utóbbi időben, hogy néhány hónapja enyhe szúró, nyilalló fájdalmat érzek a hasam bal oldalán, a bordák alatti részen... de ez inkább csak diszkomfort érzés, mert ahhoz elég enyhe, hogy fájdalomnak lehessen nevezni. Nem tudom, esetleg ez összefüggésben lehet-e a székletürítési rendellenességgel.
    (pár hónapja voltam hasi UH-n, akkor mindent rendben találtak)

    Mi okozhatja ezt? Esetleg összefüggés lehet a fogyasztott étellel (esetleg valamit nem tudok rendesen megemészteni), vagy a végbél utáni vastagbélszakaszon van valami felszívódást okozó probléma és ezért van az, hogy az először ürülő széklet normális, aztán ami utána jön, távolabbi bélszakaszból, az már hígabb?

    Válaszukat előre is köszönöm!

  • Csitti

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!

    Csak két mondat értelmezését szeretném kérni.

    Choledochus a májhilusban 5 mm-es.Hepar a bordaiv vonalát kissé meghaladja a reflexitas fokozott, a szerkezet durvább.
    Soha nem ittam.Egy éves koromban hepatitisem.Utobbi időben sok antibiotikomot szedtem.
    Előre is köszönöm válaszukat!

    Csitti jeligére

  • DCIS+IDC

    2011.03.17

    Tisztelt Válaszadó!
    Mastektómiát végeztek nálam.Műtét alatti vizsgálatban a nyirokcsomók negatívak voltak,de a részletesebb feldolgozásból pozitivat is találtak .A műtét alatt 4 -et vettek ki és így további műtét lesz.Kérdésem mennyi idő az optimális a két műtét között:a betegség szempontjából és az ismételt műtét és altatás rizikója miatt.Ilyenkor még hány darab nyirokcsomót vesznek ki,vagy milyen szempont szerint végzik a további beavatkozást.Jelen pillanatban még az orvosommal ezeket nem tudtam megbeszélni ezért kérnék tanácsot ezuton.
    Köszönettel várom válaszát: DCIS+IDC

  • Viki

    2011.03.17

    Tisztelt Dr. Úr/Nő!

    A stresszes életmód okozhat-e agyi infarktust?
    Akinek már volt agytrombózisa, mire vigyázzon
    hogy ne ismétlődjön meg?
    Köszönöm válaszát!

    Jelige: Viki

  • arnold

    2011.03.17

    pacemaker-rel rendekező ,szivmütéten átesett/bay-passz.í/ 82 éves férfi keringési problémákkal küzd.Lábából állandóan viz folyik/szövetekből/-sincomárt szed.Hasznos lehet-e számára biptron lámpa használata?
    jelige:arnold

  • Depral

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi tünetek lehetnek-e a Depral gyógyszertől. Szédülés érzése a fejben, aluszékonyság és fáradékonyság, pontosabban nagyon kómás vagyok. Lassan ver a szívem is és a vérnyomásom is alacsonyabb lett. Néha még úgy is érzem, hogy a két oldalam felcserélődött, tehát a jobb a bal és a bal a jobb oldalam. Furcsa koordinációs probléma érzet. Ezek a tünetek 4 nappal a szedés elkezdése után jelentkezett. Lehet ez a Depral-tól vagy véletlen egybeesés?
    Köszönöm válaszát!
    Tisztelettel:

    Jelige: Depral

  • inhomogén máj

    2011.03.17

    Hogyan gyógyítható az inhomogén máj?

  • gereva28

    2011.03.17

    jelige:gereva28
    32 éves, káros szenvedélyektől mentes nő vagyok.Éves laborvizsgálaton a májfunkcióim meglepő értékeket mutatnak.SGOT: 54 U/l (norm:2-46), SGPT: 90 U/l (norm:2-49).
    Alkoholt egyáltalán nem fogyasztok.Érdekelne, hogy mitől lehet még kiugró ez a két érték.
    Köszönöm:

  • Hüvelygomba!

    2011.03.17

    Hüvelygomba!

    Hüvelygombávalküzdök.Voltam orvosnál is és fel is írt egy gyógyszert mibe 2 darab tabletta van.A gyógyszer neve Diflucan 150 mg kapszula.Csütörtökön vettem be az első szemet,a következőt pedig jövőhéten csütörtökön kell bevennem.A kérdésem az lenne hogy mennyi idő után kezd hatni?Eddig nem érzékelek változást,pedig szénhidrát mentesen táplálkozom.
    A másik kérdésem hogy ez konkrétan mit nem lehet ennem?
    Babát szeretnénk és nem tudom hogy ha abba hagytam ezt a gyógyzsert és meggyógyultam akkor mikor lehet próbálozni?
    A gyógyzsert mellett lehet kenni canestennel?
    Ha esetleg már terhes lennék(amit nem mutat ki a teszt)lehet baja a babának?
    Tudom nagyon sok kérdés de fontos lenne.
    Előre is köszönöm

  • 15 hetes terhes vagyok

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Ur! 15 hetes terhes vagyok, 23 eves, elso babank. Az elmult masfel hetben surun, naponta tobbszor, szinte egesz nap, feszul, huzodik a hasam. Sokszor erzek olyat is, peldaul amikor a nadragomat veszem fel es megemelem a labam a hasam iranyaba, mintha megnyomnam a mehem. Letezik ilyen? Olyankor belenyilal. Eleg tulsulyos vagyok. Koszonom valaszat!

  • Emlő daganat

    2011.03.17

    Emlő daganat

    Kedves doktornő!

    Augusztusba mütöttek rosszindulatu emlődaganattal.(Carcinóma ductale infiltrans)(c50)
    Ez van a zárójelentésembe irva.Azt szeretném kérdezni, hogy járhatok-e szaunába és gyógyfürdőbe.Okoz-e valamilyen problémát? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel egy aggódó nő!

  • fogamzásgátló mellékhatása, hogy nagyon fáj a lábam?

    2011.03.17

    Lehetséges, hogy a fogamzásgátló mellékhatása, hogy nagyon fáj a lábam?

  • művi meddővététel

    2011.03.17

    Tisztelt Dr nő/úr!
    Azt szeretném kérdezni,hogy a művi meddővététel(amit most végeztek el nálam )okozhat-e valami gondot a változókor idejében és mennyire fenyeget az elhízás veszélye emiatt? Válaszát köszönöm!

  • menstuálció után nincs pete érés

    2011.03.17

    üdv!
    menstuálciu után egy nappal lefeküdtem barátommal, de nem védekeztünk. és ugy hallottam h menstuálció után nincs pete érés. mennyi rá az esély h teherbe esek?
    előre is köszönöm..

  • Olivér

    2011.03.17

    Jelige:Olivér
    Tisztelt Doktor Úr,

    34 éves vagyok,két gyermek édesanyja.29 évesen és 31 évesen szültem.A második gyermekem születése óta vettem jobban észre,hogy a szülés után tágabb maradtam.Sajnos így a férjemmel a szexuális életünk sem tökéletes.Bármennyire is próbálom összeszorítani magam szex közben mégsem az igazi.De igazság szerint külsőleg sem teljesen úgy nézek ki mint a szülés előtt.Elég nehéz így megfogalmazni,de kissé szét vagyok nyílva,és mivel így a csiklóm meg minden...kissé kint van ez elég zavaró.Sokszor a bugyi is zavar -e miatt.Lehet ezzel még vmit csinálni,vagy ez normális állapot szülés után.Anyukámat megkérdeztem, és szerinte ennek nem szabadna így lennie.Mitöl alakult ez így?Esetleg a szülés utáni összevarrással kapcsolatba hozható ez az állapot?Ha szülnék még egy kisbabát az azutáni összevarrásnál lehet ezt korrigálni?
    Nagyon köszönöm előre is a válaszát.Tisztelettel

  • fejletlen mellek

    2011.03.17

    Jelige: fejletlen mellek

    Kedves Doktor! 25 éves vagyok, 166 cm magas és egy kb 6 kg-os fogyás következtében 45 kg (a korábbi testsúlyom nem tudom visszanyerni). Sajnos a melleim nem fejlődtek ki - kb 11 éves koromban megindult a növekedés, de ott meg is állt. Így nyugodtan mondhatom, hogy teljesen lapos vagyok - ezen a helyzeten, ha még ronthatott, tovább rontott a fogyás. Ez az állapot számomra gátlásokat, frusztrációt okoz. Olvastam az interneten különböző mellnövelő kapszulákról, krémekről - némelyiket orvosilag is támogatják. Ön szerint ezek mennyire veszélyesek, illetve lehet-e egyáltalán minimális esélye a sikernek? Gondolom, a másodlagos nemi jegyek kialakulásáért felelős hormon sem működött igazán, de a hormon-kezelésről tudom, hogy veszélyes. Gondoltam műtétre, de túl drasztikusnak tartom és csak minimális méretre szeretnék szert tenni. Önnek mi a véleménye a hialuronsavas eljárásról? Pénzem jelenleg nem lenne rá, de ha nem kockázatos, akkor talán fontolóra venném. Ezen kívül bármilyen taná
    csát szívesen fogadom, amennyiben tud olyan módszerről, aminek esetleg hatása lehet.Előre is nagyon köszönöm!

  • Babát tervezünk

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Úr!
    Babát tervezünk. Kb. ovuláció utáni 8. napon lehetek. Valószínűleg elkaptam valami hüvelyi fertőzést, mert nagyon viszket és piros is, pár napja volt darabosabb folyásom is. Lehet valami hüvelytablettát használnom egy esetlegesen fenálló korai terhesség esetén?
    Köszönöm válaszát!

  • menstruációmmal általában nincs semmi baj de most rendszertelen

    2011.03.17

    20 éves lány vagyok, és a menstruációmmal általában nincs semmi baj de most rendszertelen(amit az idegeskedésnek tudok be) és már a menstruáció elején barna, híg állagú és csekély mennyiségű. Ennek mi lehet az oka? Még nem voltam nőgyógyásznál, szükséges most elmennem ?

  • Először szedek fogamzásgátlót

    2011.03.17

    Először szedek fogamzásgátlót (Volinát). A betegtájékoztató szerint, ha a menses 1. napján veszem be akkor onnantól kezdve hat. A kérdésem az lenne, hogy ez tényleg így van és biztonságosan szeretkezhetek? Vagy ha nem, akkor mennyi időt kell várnom hogy a megfelelő biztonságot nyújtsa a gyógyszer?

  • nagyon sűrűn van menzeszem

    2011.03.17

    Tisztelt weborvos! én egy 16 éves lány vagyok és nagyon sűrűn van menzeszem van amikor 1 honapban 2szer is és több hétig tart, és sok is folyik végig!!ha ez számít valamit akkor amúgy vérszegény is vagyok!!válaszát előre is köszönöm!!!

  • abortusz szeretnék

    2011.03.17

    Terhes vagyok és abortusz szeretnék.Mennyibe kerül?És milyen idokokkal lehet támogatást kapni?

  • mary

    2011.03.17

    Jelige:mary
    Jelenleg 29 hetes terhes vagyok. Felvegyem-e most a H1N1 elleni védőoltást? 2009 decemberében már felvettem a H1n1 és a szezonális inf. elleni oltást is. Az meddig ad vagy adott védettséget? Igaz, hogy ez már kombinálva van a szezonális inf. ellenivel, így csak egy oltást kell felvenni?
    A 3 éves fiamnak javasolt beadatni. Bár 3 éves lesz, de közösségbe csak 2011. őszétől fog járni.
    Köszönettel
    Mary

  • Mycoplasma genitalis

    2011.03.17

    Jelszo: Mycoplasma genitalis
    Mult heten mycoplasma genitalis infekciot allapitott meg nogyogyasz nalam. Mi ez a betegseg? Azitromax (azithromycin) gyogyszert irt fel nekem es partneremnek az orvos (kulfoldon elek), ami 12 nap alatt fejti ki hatasat. Aztan 12 nap mulva vizelet vizsgalatra kell mennem. Mit kell tudnom errol a betegsegrol? GYogyithato betegseg ez? Honnan fogom tudni, hogy okoott e termeketleneseget vagy nem? Csak ugy, ha nem esem teherbe vagy valami szervi, szovettani elvaltozas is varhato? Ez a betegseg a petefeszket tamadta meg? Ha 12 nap mulva a vizletevizsgalat nem mutatja ki, akkor vegles eltunt a fetozese, vagy ujra indukalodhat? Halalos betegseg? Minden informaciot szivesen veszek. Koszonom!!!

  • szóba jöhet-e más 21napos, egyfázisú tabletta?

    2011.03.17

    Tisztekt Doktor Úr/Doktor nő!

    Fogamzásgátlással kapcsolatosan szeretnék kérdezni. 4 évig szetem yadine tablettát, nagyon szerettem, mert nem borított fel hormonálisan, nem változtam meg semmilyen értelemben. De sajnos migrénes lettem tőle, mint az késöbb kiderült. Ezért orvosom kétfázisú tablettát írt fel, Cerazette-t. Azt mondta nem szedhetek többet egyfázisút, mert mindtől migrénem lesz. Mivel a Cerazette-től nem menstruáltam és teljesen felborított, így abbahagytam. 1évbe tellett míg visszaállt a menstruációm.
    A kérdésem az lenne, hogy szóba jöhet-e más 21napos, egyfázisú tabletta? Mert szeretnék menstruálni és 2éven belül babát is.
    Köszönöm válaszát!
    Tisztelettel

  • Jobboldali fajdalom

    2011.03.17

    Jelszo: Jobboldali fajdalom

    No beteg vagyok, es korulbelul 7-8 hete eros allando jobb oldali fajdalomat erzek a petefeszek vagy a feregnyulvany kornyeken. Nogyogyasznal jartam, huvelyi ultrahanggal nem tudott sem cisztat, sem miomat megallapitani. Szerinte vakbelgyulladasom sincsen. A fajdalom allando, jaraskor felerosodik, es meg akkor is, ha a bal oldalamra fordulok vekve. Milyen vizsgalatot erdemes meg elvegeztetni, milyen orvoshoz forduljak meeg, milyen betegsegrol lehet meeg szo? Fajdalom vizeleturiteskor nincsen. Koszonettel, varom valaszukat.

  • Ditty :)

    2011.03.17

    Jó napot doktor úr.
    Meszeretném kérdezni mi lehet a baj? Nyálkás fehér folyás,égető érzés pisilés közben,nagyon sárga vizelet.Ami a legjobban aggaszt,észrevettem a szeméremajak belső részén egy hosszanti kemény valamit.Olyan mintha egy izom lenne kitüremkedve.Köszönöm válaszát.Jelige: Ditty :)

  • rég óta vannak jobb oldali hasi szurkálás

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor úr!El vagyok keseredve,mert nagyon rég óta vannak jobb oldali hasi szurkálás,de nem a petefészek tájékon.Bár voltam UH vizsgálaton,semmit nem mutatott ki.Viszont volt 3 hasi műtétem,ami 1999 évben volt, az akkor rettenetes összenövéseim voltak,bár a műtét nem az összenövés miatt volt.Azt mondta az orvos,hogy lehet az megint.Próbáljak meg vele együtt élni.Már egy hónapja viszont alig tudok fönt lenni,ha eszem az is baj,hanem az is,sokat van hányingerem.Rossz a közérzetem .Székletem általában hasmenéses, de nem véres. Válaszát előre is megköszönöm!

  • nemi vagy nem nemi betegség

    2011.03.17

    nemi vagy nem nemi betegség
    érdekelne hogy ha a labor vizsgálat alapján a keresőbe megnéztem hogy mit is jelent a trichomoniasis elsődlegesen szexuális úton terjed a nőgyógyász szerint bárhol ellehet kapni de hol és hogyan fertőz hogy elkerülhető legyen mit is tegyünk ha fertőz akkor a gyerek is elkaphatja de hogyan is?? miért nem lehet a keresőben ennek utána találni

  • linda23

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    23 éves vagyok. Már az első menstruációm kezdetétől fogva egy-egy hónap ki szokott maradozni, szóval van, hogy csak kéthavonta jön meg. Volt egy párkapcsolatom, és elmentem nőgyógyászhoz felíratni fogamzásgátló tablettát (yadinne) és ő erre a kérdésemre azt válaszolta, hogy amint elkezdem szedni a tablettákat ezek a kihagyások helyre fognak állni. Amíg szedtem nagyjából ez így is történt, de már jó ideje nem szedem, és most újra el-el marad. Előfordul olyan, hogy érzem pár napig az alhasi feszülést, mint általában a menstruáció előtt, de aztán kimarad. Hallottam olyat is, hogy a túlsúly ezt befolyásolhatja és én jelentős túlsúllyal rendelkezek már kiskorom óta. Még tizenéves koromban beszéltem olyanokkal akiknek szintén voltak ilyen menstruációs problémái, de nekik az első párkapcsolatuk után rendszeres lett.
    Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka, lehetséges hogy a túlsúlyom befolyásolja a hormonokat, a menstruációt?
    Előre is köszönöm válaszát!
    Üdvözlettel: linda

    jelige: linda23

  • Most próbálom ki először a nuvaring-ot

    2011.03.17

    Most próbálom ki először a nuvaring-ot. Ha kényelmetlennek találom vagy bármi tünet jönne elő rajtam, azonnal hagyjam abba a használatát?

  • állítólag heelp szindrómám volt

    2011.03.17

    Kedves Doktor úr.
    van egy 4 éves kislányom,aki 39 hétre 2290 grammal született,állítólag heelp szindrómám volt.Minden hónapba jártam ultrahangra,átlagos magzatvizet állapítottak meg,amikor szülésre került sor kiderült csak annyi magzatvizem van ami a babának kellett az életben maradáshoz.Ennek is köze volt a heelphez?Szeretnék már neki egy kistestvért,de nagyon félek újra megtörténik. Az elsőnél szerencsénk volt ő egészségesen született,és én is jól voltam. Mire figyeljek oda a terhesség előtt?vizsgálatok? majd közben is?Válaszát előre is köszönettel:

  • Endom. 15mm

    2011.03.17

    Mit jelenet az a leletben hogy Endom. 15mm

  • mikor vegyem be az elsot a Logestbol?

    2011.03.17

    Kedves Doktor ur! Most a YAZ nevu fogamzasgatlot szedem, de nem igazan erzem jo magam tole. Szeretnek visszaterni a Logest nevure, csak nem tudom mikor vegyem be belole az elsot. A YAZ nevu tabletta 28 tablettabol all.24 aktiv es 4 placebobol. Nincs kozotte szunet. Amint beveszem az utolsot, masnap mart az uj csomaggal kezdem,ezert nem tudom mikor vegyem be az elsot a Logestbol? Koszonom valaszat!

  • talaltam egy apro csomot az egyik mellemben

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Ur!
    Kb. fel eve talaltam egy apro csomot az egyik mellemben,ami nagyon fajdalmas. A menstruacio alatt ez a fajdalom viszont teljesen megszunik egy-masfel hetig. A fogamzasgatlo szedeset azonnal befejeztem,amint jelentkezett a fajdalom es azota sem szedek semmit. Mar 3 csomo van azota,de csak az egyik mellemben es a fajdalom azota is borzalmas. Voltam nogyogyasznal,de csak egy vervetel vizsgalatot vegeztek,mivel 21eves vagyok,mammografia kizart es azt mondtak ultrahangos mellvizsgalatot is csak akkor vegeznek, ha alapos ok van ra. Megkaptam a vervetel eredmenyt,teljesen rendben van minden,semmi koros nincs. A problema csak az,hogy ezzel sajnos nem vagyok kisegitve,ugyanugy nyugtalan vagyok,foleg,hogy semmilyen tovabbi vizsgalatra nem kuldtek. Mit tehetnek? Mi lehet a problema? Valaszat elore is koszonom.

  • mikortól véd ez a tabletta

    2011.03.17

    Kedves Doktornő! Yadine-ról váltottam orvosi utasításra Qlaira nevű tablettára. ORvosom ezt a Yadine utáni szünet 2. napján írta fel, azt az utasítást kaptam, hogy a 7 nap szünet után a 8. nap kezdjem szedni Kiváltottam a tablettát, elolvastam az utasítást, ami azt írta, szünet nélkül kell elkezdeni a tabletta szedését. Én azon nyomban, (tehát a Yadine után 1 nap szünet volt) bevettem az első Qlaira-t, és elezdtem szedni. Viszont nem tudom, hogy mikortól véd ez a tabletta, mert ilyen “sokszínű" tablettát még soha nem szedtem. Tehát a kérdésem, hogy mennyi ideig kell a kiegészítő védekezés az esetemben? Köszönöm válaszát előre is:

  • maria35

    2011.03.17

    jelige:"maria35" -8 eve van spiralom felek orvoshoz menni levetetni mi tud torteni?"

  • erős, szúró alhasi fájdalmam van szex közben

    2011.03.17

    Pár napja erős, szúró alhasi fájdalmam van szex közben, és ez fokozódik szex után, majd kb. fél óra elteltével elmúlik. A párommal régóta együtt vagyunk, tehát ezzel nincs baj. A hüvelygombám kezelését most hagytam abba, de úgy tudtam, hogy az nem jár ilyen tünetekkel. Pont emiatt voltam nőgyógyászati vizsgálaton 1 hete, akkor a fertőzésen kívül más problémát nem állapítottak meg. Azóta kialakulhatott valami?

  • Aggódó

    2011.03.17

    Tisztelt doktornő illetve doktor úr!
    Megközelítőleg 2-3 hónapja időnként - 10 - 15 naponként - húslé színű a vizeletem amihez fájdalom, görcs nem párosul, illetve ritkán kiver ilyenkor a verejték.
    Voltam a problémámmal urológus szakorvosnál. Végzett ultrahangos vizsgálatot, a veséimben, hólyagomban eltérést, elváltozást nem talált.
    Ugyanezt leletezte a vizsgálatot megismétlő radiológus szakorvos is, URH vizsgálatot követően. Az urológus szakorvos végzett végbélen keresztül prosztata vizsgálatot, nagysága a vizsgálata alapján 1/2-szer nagyobb, nincs benne daganatos elváltozás, a P.S.A. gyors teszt alapján annak értéke kisebb mint 3. A laborban elvégzett vizeletvizsgálat eredménye: kevés kristályt találtak a vizeletemben, más eltérés nem volt. A tenyésztésre elküldött vizeletben baktérium valamint gomba nem tenyészett ki. A fentiek alapján az urológus szakorvos az urológiai kezelő lapra ráírta, hogy urológiai teendő nincs.
    A fentiek után a problémámmal voltam a háziorvosomnál, ő azt mondta, hogy menjek az urológiára, még azok után is, hogy megmutattam neki az urológus által kiállított kezelőlapot, és mondtam az orvosnak, hogy most jöttem onnan. Kértem, hogy a panaszom alapján küldjön el belgyógyászati kivizsgálásra, hiába, beutalót nem adott.
    Az írásom elején vázolt probléma legtöbb esetben fizikai terhelés - hosszabb gyaloglás, hajlongás, kisebb fizikai munka - után jelentkezik és a vizeletem a színes vizelést követő második vagy harmadik vizelés után teljesen normális, nagyon halvány sárga színű.
    Ha ki sem mozdulok a lakásomból a leírt tünet nem jelentkezik.
    Azt még elmondanám, hogy vérnyomás csökkentő gyógyszereket szedek, napi 1 Aprovel 300 mg tabletta.; napi 1 Apadex 1.5mg tabletta; és naponta 1 Tenaxum 1 mg tabletta /este/.
    Így a vérnyomásom 120/65-130/70 hgmm közé van beállva, naponta mérem.
    Élet korom: 66 év.
    Kérdezem, hogy a leírtak után hova fordulhatok a panaszommal mert komolyan aggódok, hogy a leírt jelenség mögött komoly probléma is meghúzódhat
    Válaszukat köszönöm:
    Aggódó.
    A válaszukat az "Aggódó" jeligére kérem.

  • Végbélprobléma II

    2011.03.17

    Tisztelt Weborvos!

    Kb. 2 hónapja kérdeztem Önöktől. Ezt írtam:

    „Számomra kicsit kínos kérdéssel fordulok Önökhöz. Székelés után nem tudom tisztára törölni… Elhasználhatnék egy egész tekercs papírt, akkor is olyan. Ha mégis sikerül elérnem, hogy tiszta a papír, pár perc múlva úgy érzem, mintha bekentem volna a végbélnyílás környékét valamilyen krémmel. A fehérneműm is olyan lesz, a papír úgyszintén. Ezért a munkahelyemen sem merek elmenni, elvégezni a nagydolgomat, akkor sem, ha nagyon kell. Nekem ez nagyon kellemetlen. Így az egész műszakot végigszenvedem. Sokszor úgy érzem, mintha utána kicsit megdagadna a végbélnyílásnál, és még úgy érzem, hogy nem ürült ki teljesen. Válaszukat köszönöm. Végbélprobléma jeligére"

    Akkor a válaszuk az volt, hogy proctológiai vizsgálat javasolt. E hónap végére kaptam időpontot. Most a kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok? Hogy zajlik ez a vizsgálat? Milyen betegséget találhatnak? Válaszukat köszönöm. Végbélprobléma II jeligére.

  • VÉKONYBÉLKACSOK

    2011.03.17

    Tisztelt DR. Úr/Nő
    VÉKONYBÉLKACSOK
    Édesapámat vastagbéldaganattal műtötték 2 és fél évvel ezelőtt. Kiderült, hogy a daganat rosszindulatú volt kapott rá kemoterápiás kezelést, és sugárkezelést is. Tavaly év júliusában járt le. És elkezdett fogyni, a sorozatos hasmenés miatt. Most a 176cm magasságához 50Kg. Hasi CT-n voltunk ott kiderítették, hogy meg van vastagodva a vékonybél és vízzel telt bélkacsok vannak neki, valamint szabad hasüregi folyadék. Azt szeretném megkérdezni, hogy erre milyen kezelés lenne. És, hogy mekkora esélye van a felépülésre. A daganatnak áttétje nem volt, minden szerve egészséges. Étkezés után kb. másfél órával jelentkeznek hasi görcsök 15-20 percenként hasmenés (híg).
    Várom válaszát/válaszukat
    Köszönöm

  • Aggódó nagynéni!

    2011.03.17

    Aggódó nagynéni!

    Kedves Doktor Úr/Nő!

    A 11 éves unokaöcsémnek jelenleg a második lágyéksérve van. Az első sérvére, mely a jobb oldalon volt 3 éve műtötték. Most ismét sérve van a bal oldalon. Az orvos azt mondta, hogy sajnos ez genetika, nagyon gyenge a hasfala, ezzel nem lehet mit tenni, lehetséges hogy többször lesz még neki sérve. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit lehetne tenni az ellen, hogy ne újuljon ki neki ismét.

    Válaszát előre is köszönöm!

  • április

    2011.03.17

    április jelige
    folyamatosan égő,bizsergő érzést érzek a végbelemnél belül amikor ülök vagy fekszem.2010 május 10-én volt urologiai mütétem,hólyagdaganat amit sikeresen eltávolitottak,semmi áttét nem volt.
    ez után 6 vagy 7 fajta antibiotikumot szedtem valószínü bélgyulladásom lett, nolicin ?,zinat,cifran,dalacin,nevigramon,monurál.
    a bélflorámat eléggé megviselte a dalacin és a nevigramon.
    folyamatosan szedtem a normaflort,lactivot,lacto protect-et és úgy ahogy rendbejött a székletem.Kb egy hónapja égő bizsergö érzést érzek a végbelemnél és belül is amikor ülök vagy fekszem és olyan érzésem van mintha mennem kellene wc-zni.a székletem naponta 1-szer van,ritkán kétszer.A széklet állaga nem kemény de nem is túl lágy picit fényes néha,nem véres,fogyni nem fogytam,inkább nagyobb az étvágyam a korábbiakhoz képest.kérem segitségüket hogy meg lehet -e állapitani hogy mi a bajom ultrahangal vagy alhasi röntgennel mert nem szivesen mennék végbéltükrözésre.

  • Gyomor és patkobél gyuladás

    2011.03.17

    Gyomor és patkobél gyuladás.
    Másfél éve küzdök gyomor és patkobél gyuladással,helikobakter pilory baktériumom volt ,de azt kikezelték, mégis ujra meg ujra felujul a gyuladásom , ugy 3 hete volt övsömöröm amire aciclovir arena 200 mg os tabletákat szedtem 5 napig , meléje a családorvosom ujbol felirta a controloc 40 mg os tabletát amivel addig is kezeltek, akkor tünetmentes volt a patkobelem ,de én felhivtam rá az orvosom figyelmét. Aztán ojan erős patkobél fajdalmam jelentkezett az utobi egy hétben hogy a kezelest a controloc-kal megszakitottam ,azota is van fajdalmam de nem ojan erős . Az a kérdésem lehetséges-e hogy hosszabb ideje szedem a controloc 40 mg ot ( egy két honap megszakitásokkal) és alergiás tünetek jelentkeztek azért fájt és görcsölt anyira, vagy talán a szedett gyogyszerek nem voltak kompatibilisek?. A másik kerdésem meg az, hogy ki lehet-e kezelni egyáltalán ezt a betegséget? és ha igen miként?

  • krisz hőmérőzés

    2011.03.17

    krisz hőmérőzés
    Jó napot kívánok! Egy aggódó Anyuka vagyok! Van egy 2 hónapos kisfiúnk, aki kizárólag anyatejes baba. Sajnos van úgy, hogy akár 5-10 napig sincs magától széklete, nagyon szenved, sír, húzgálja a lábát szegénykém. Infacolt már kb. 3 hete folyamatosan kapja minden szopizás előtt. Segíteni szoktam neki kb. 3 naponta oly módon, hogy egy rugalmas, gumis végű digitális hőmérővel szoktam meghőmérőzni, amit kb. 3 cm mélyre szoktam neki felhelyezni, és ki-be húzgálom a hőmérőt. Nagyon lassan, és óvatosan csinálom. Ha nem helyezem fel olyan mélyre akkor általában nincs kaki. Most a napokban hallotam azt, hogy a mélyre felhelyezett hőmérővel akár sérüléseket is okozhatok neki, pl. kilyukad a végbele. Ez igaz? Annak milyen jelei, tünetei vannak és mikorra? Milyen sérülésekről beszélnek? Milyen sérüléseket okozhatok vele a babámnak, ill. ha esetleg már okoztam annak lenne valamilyen jele mostanra? Kb. 1 hete hőmérőztem utoljára, már nem merem. Nagyon félek attól, hogy valami bajt okoztam
    neki! Hogyan kell akkor helyesen hőmérőzni? A kisfiamnak láthatóan semmi baja! Válaszát nagyon köszönöm!
    További szép napot kívánok Önnek!

  • Pepi

    2011.03.17

    Tisztelt Cím!

    Lányom 6 éves, diagnosztizált lisztérzékeny. Az önkormányzat közétkeztetést biztosító szervezete nem biztosítja az ételallergiások étkeztetését, ezért óvodai étkeztetését eddig magunk oldottuk meg, minden nap ételhordóval (reggeli, ebéd, uzsonna) kísérve a gyermeket. Szeptemberben iskolába megy, ahol már sokkal problémásabb az étel leadása, tárolása, melegítése, stb.
    Többszöri levélváltás ellenére sem sikerült az önkormányzatot rábírni az étkeztetés biztosítására. Álláspontjuk szerint a konyhát át kellene alakítani, dietetikust kellene foglalkoztatni.
    Kérdésem: megalapozottak -e az önkormányzat kifogásai, van -e olyan jogszabály, amely az önkormányzatot az ételallergiások étkeztetésének biztosítására kötelezné? Ha nincs mit tehetek?
    Mielőbbi válaszát előre is köszönöm.

    Jelige: Pepi

  • mogyoró 211

    2011.03.17

    mogyoró 2011

    Szeretném megkérdezni a földi mogyoró élettani hatását, mert mostanában esténként pirított mogyorót eszek, (nem sósat) ( kb. 1 félmarékkal héjjas állapotban) és azóta vércukrom magasabb és hízok is. Az emésztésemre viszont rendkívül jó hatással van és szeretem is. Ezért szeretném tudni, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül ehetem-e továbbra is, vagy álljak le a földimogyoróról. Az is lehet, hogy nem a földimogyorótól hízok. Nem tudom. Legyen szíves ezért válaszolni. Köszönettel

    mogyoró 211

  • szorongás bennem maradt erősen és még fogyni akarok

    2011.03.17

    T. Doktor Úr/Nő!
    Abban kérném kis a szakvéleményét ill. tanácsát ,hogy kérem segítsen a választ megadni nekem arra ,hogy én mint 16 éves lány 160cm-ü ,azzal a folyamatos problémával küzködök ,hogy sajnos mivel én 14 éven keresztül túlsúlyos lány voltam(80kg.) ,de sikerült erőt véve magamon lefogynom ,de sanálatos módon az a régi elégedetlen szorongás bennem maradt erősen és még fogyni akarok és még ,és ez olyannyira elhatalmasodik rajtam hogy mindig a napi kcal-okat számlálom ,lelki ismeret furdalásom van ha kicsit döbbet eszek ,és így van mikor lenyúlok a torkomon is ,de akkor megnyugszok, hogy tudom nem jön fel rám az a megevett étel...de azt hozzá kell tennem hogy járok rendszeres heti 3 edzésre ,ami kicsit megnyugtat, és ezek miadt a a folyamatos megfelelési kényszer ill. ,,jo jo" élet módos fogyás :( ami annyit jelent (53-56 kg)...de mit tegyek hogy ön magam eltudhassam fogadni ,és ne legyen az hogy napi egyszeri max kétszeri étketés után ne legyen lelki ismeret furdalásom doktor Úr/Nő ?
    Kérem segítsen,egy kétségbe esett kamasz kéri válaszát!
    Előre is köszönöm Figyelmét illetve tanácsát!
    Üdvözlettel:

  • aenen

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Úr!

    Február közepén meg voltam fázva, lázam, hőemelkedésem volt 2 este, ennek ellenére elmentem dolgozni.Február 16-án már nagyon gyenge voltam, így másnap elmentem a háziorvosomhoz. Kiirt 2 napra. Hétvégére jobban lettem, sapkában, sálban kimentem az udvarunkra, kertészkedtem. Február 20-án vasárnap nagyon felidegesitettem magam (mostanában sok volt a stressz, és úgy éreztem, hogy agyvérzést kapok), estére el kezdett zsibbadni a szám jobb fele, és a nyelvem jobb felé nem éreztem az ízeket.
    Hétfőn mivel a zsibbadás ráment a jobb arcfelemre, elmentem a munkahelyi dokihoz, aki közölte, hogy nem az ő kompetenciája ez a kérdés. Estére a zsibbadás nem maradt el, sőt kedd reggelre beállt az arcom jobb fele, nem tudtam mozgatni a számat, pislogni...
    Kedd reggel a háziorvosomhoz siettem, aki sürgősséggel elküldött az idegszakrendelésre. Ott a doktornő megállapította, hogy arcideg bénulásom van. Még aznap sürgősséggel elkezdtem az ingeráram kezelést, február 23-án a gyógytornát.
    15 alkalmat írt elő az orvos.
    Már 13-on túl vagyok, egy nap kivételével (mikor vizsgázni kellett mennem) minden nap voltam, de az eredmény nem nagy. Pedig mindenki nagyon lelkes, és bátorítanak. A gyógytornász hölgy is nagyon lelkes, mondta, hogy vegyek kutyalabdát, amivel masszírozzam az arcom, rágózzak sokat, rágjak répát, valamint minden kezelés végén megnyomkodja, megmasszírozza az arcomat, fejemet. Az ingeráram kezelésen azt mondták, hogy lesz ebből 30 kezelés is.
    Már kicsit fel tudom húzni a szemöldököm, de épp hogy csak mozdul, meg a szemem is csak háromnegyed részben tudom becsukni, a szám is úgy ahogy alakul, főleg az alsó állkapcsom indult be, a felső nem mozdul. Beszedtem egy doboz Apranaxot, és Millgamma B vitamint egy dobozzal. Mindemellett otthon is csinálom a gyógytornát napi 2-3-szor. Szemcseppet használok, amivel elértem, hogy már nem könnyezik annyira a szemem. Valamint sikerült Bioptron lámpát is kölcsön kérnem, amivel 3 napja esténként kezelem az arcomat. Valamint eszek Árpa formulát (Dr. Lenkei féle), ami szintén tiszta vitamin.
    Ma voltam az idegszakrendelésen, és közölte a doktornő, hogy a 15 alkalom után pihenjek otthon, és otthon végezzem a gyakorlatokat, mert már magától helyre kell jönnie. És szedjem továbbra is a Millgammát, mást nem kell. Március 25-én kell visszamenjek kontrollra. És elküldött MRI vizsgálatra, hogy megnézzék, hogy nem maradt-e valami az agyamban. (Közölte, hogy úgyis csak májusra kapok időpontot, de nézzük meg, és addigra helyre kell jöjjek.)
    Ön szerint jó lesz , ha abbahagyjuk az elektromos kezelést, gyógytornát és csak otthon csinálom azt? Nem fog így beállni az arcom? Az az igazság, hogy 27 éves leszek, és nem szeretnék így maradni.
    Ön mit javasol?
    Köszönettel
    aenen

  • Kisbabánk 3 hetes, és sajnos náthás lett

    2011.03.17

    Tisztelt Weborvos!

    Kisbabánk 3 hetes, és sajnos náthás lett. Kezdetben csak az orra volt eldugulva, ezen a védőnő javaslatait követve sóoldattal, rendszeres orrporszívózással, anyatej orrba cseppentésével próbáltunk segíteni. Sajnos már egy hete nem javul az állapota, az orrán át alig ürül váladék, de sok kellemetlenséget okoz neki a hátracsorgó slejm. Az étvágya jó, hőemelkedése nincs, aludni is tud, de mi tartunk az esetleges szövődményektől. Csak anyatejet kap a kicsi. Mit tudnánk még tenni, hogy minél előbb meggyógyuljon? Másik kérdésem azzal kapcsolatos, hogy hívásunkra sem az ügyelet, sem a háziorvos nem volt hajlandó házhoz jönni, és megvizsgálni a babát. Korábbi lakhelyünkön sosem volt ilyen probléma, van erre valamilyen jogszabály, vagy csak lelkiismereti alapon működik a kiszállás?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • Agyüregben lévő polip

    2011.03.17

    Mi az ? Agyüregben lévő polip

  • 2006-óta vannak agyi trombózisra utaló jelek

    2011.03.17

    A 37 éves férjemnél 2006-óta vannak agyi trombózisra utaló jelek, de sem a CT, sem az Mr, sem semmilyen vizsgálat nem mutatott ki nála agyi elváltozást. A tünetei jobb oldali keze most már mozgásképtelen, a jobb lába csak időközönként mozgásképtelen, beszédzavaros, látászavaros és a memóriájával is gond van. A Szolnoki orvosok szerint pszihiátriai eset. Elvittem egy természetgyógyászhoz és ő azt mondta, hogy ez agylágyulás. Már magam sem tudom, hogy kinek higgyek, de legfőképpen hová forduljak. Ha esetleg ebben kapnék tanácsot nagyon megköszönném, mert itt állok 3 gyerekkel -köztük 5 hónapos a legfiatalabb- és nem szeretném a férjemet elveszíteni!

  • székrekedés

    2011.03.17

    Tisztelt doktor Úr/Nő!
    Az én bajom a székrekedés! Jelenleg 35 éves vagyok 9 hetes terhes!
    Kb. egy hete nem tudtam nagy dolgomat végezni , most egy napja glicerines kúppal sikerül egy -egy keveset de csak a kúppal mit lehet ilyenkor tenni az orvos javaslata a több testmozgás (boltban dolgozom még jelenleg) és hogy egyek müzlit! Mitől indul be a dolog leghatásosabban? Persze mindentől hányingerem van és sok esetben nem csak inger! Mit lehet tenni?
    jelige:székrekedés

  • Milyen diétát igényel a laporoszkopos epekő-műtét?

    2011.03.17

    Milyen diétát igényel a laporoszkopos epekő-műtét?

  • mitől lehet ez a hirtelen elalvás

    2011.03.17

    Érdeklődni szeretnék, hogy mitől lehet, hogy pár másodperc alatt elalszom és egy rövid idő után ugyanugy hirtelen fel is ébredek. Fiam születésekor volt terhességi cukrom és akkor is mindig aluszékony voltam, de akkor sokat és mélyen aludtam. Ez 30 éve volt. Méregetem a vércukor szintemet most az elmult pár napban 6.4 és 9.2 között mozgott. Korábban már mentem háziorvosomhoz ezzel a panasszal elküldött vérvételre de akkor az volt, hogy itthon megmértem elötte és a két mérés között is volt eltérés, ha jól emlékszem 6 egész felett volt az én mérésem és az övüké kb. 1 órával késöbb 5 egész környékén volt.
    Szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet ez a hirtelen elalvás. Zavar, mert autót is vezetek és ott is volt már, hogy észrevettem, de akkor megálltam és nem volt probléma. Maradok tisztelettel és várom válaszukat.

  • A gyomor betegségek ennyire nehezen megállapíthatók?

    2011.03.17

    Tisztelt Webdoktor!
    Emésztési problémámmal fordulnék önökhöz.
    Kb 2 éve kezdődött a bajom. Azt vettem észre, hogy egyre többször érzem azt, hogy étkezések után, felfújódom, majd erősen szelesedem.
    Ekkor háziorvosomhoz fordultam, aki elküldött gyomortükrözésre. Ott azt mondták, hogy túl sok a gyomorsavam és a nyelőcsövemen visszafolyás, felmaródás látható. Erre kaptam Nolpaza 40mg -os gyógyszert. Ezen gyógyszer szedése után rendeződött a gyomrom. Kb fél évvel ezelőttig nem is volt semmi problémám. De akkor újra kezdődött az egész. Tetézve azzal, hogy most már hirtelen jelentkező hasmenéseim is vannak. (Étkezés után kb fél órával.) és a szelesedéskor távozó levegő,rettentően büdössé vált.
    Ezek után ismételten voltam gyomortükrözésen, ahol vizsgálatot végeztek a lisztérzékenység kizárására. A leletem negatív lett, de a savtúltengésem változatlan. Önszorgalomból elmentem hasi ultrahangra is, ahol mindent rendben találtak. A Nolpaza gyógyszert ismételten szednem kell. A gyógyszer szedésétől egy hétig nem jelentkezett a problémám. De aztán megint.
    Mostanság orvosról orvosra járok, de a kezeléseimnek semmi eredménye nincs.
    Étkezéseimre odafigyelek. Cukrot már nem is fogyasztok, tejterméket is nagyon keveset. Kávét is csak napi felet. Cola és egyéb szénsavas üdítőt semmit. Ezek után azonnali a szelesedésem. (Ha nagyon édeset eszem, pl. Somlói galuska, azonnal hasmenésem lesz) Próbálkozom Parádi vízkúrával is.
    Sajnos társaságba már szinte egyáltalán nem is tudok járni ezen problémáim miatt.
    Kérdezném, hogy ezek után mi lehet a problémám? Milyen orvoshoz forduljak. Merre induljak tovább? Megköszönném, ha esetleg név szerint tudnának ajánlani valakit.
    Említettem a Candidát orvosaimnak, de ők csak mosolyogtak rajta. (Erre is kezelt egy orvos, nem sok eredménnyel)
    A gyomor betegségek ennyire nehezen megállapíthatók?
    Köszönöm válaszukat!

  • mennyi idő után távozik biztonságosan a szervezetemből

    2011.03.17

    Tisztelt Doktornő /Ur!!
    22 napig szedtem a Roaccutant napi 30mg-ban (2010.november 25.-től december 16.-ig)!Aztán abbahagytam mert rossz érzésem volta gyógyszerrel kapcsolatban.Már lassan 3hónapja nem szedem!Kérdésem az lenne,hogy mennyi idő után távozik biztonságosan a szervezetemből hogy gyermeket vállalhassak gond nélkül?
    Előre is köszönöm a válaszát!

  • Kisbabát szeretnénk a férjemmel

    2011.03.17

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kisbabát szeretnénk a férjemmel. Már tavaly szeptember óta próbálkozunk, sajnos eddig sikertelenül. Már voltam a ciklus 21-23 napja között egy hormonvizsgálaton, annak az eredménye az orvos szerint tökéletes lett, az szerint van peteérésem. Azt viszont nem tudom mennyire normális dolog, hogy amikor menstruálok, a vér (vagy nem tudom mi) darabokban jön ki belőlem, érzem, amikor távozik. Ez is hozzájárulhat esetleg ahhoz, hogy nem jön össze a baba?

    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

  • kismamaként a vizelet leletem

    2011.03.17

    31 hetes kismamaként a vizelet leletem a következő:
    GLU: NEGATIVE
    BIL: NEGATIVE
    KET: 15 mg/dl
    SG: 1.015
    pH: 6,5
    PRO: TRACE
    URO: 0,2 E.U./dl
    NIT: NEGATIVE
    BLO: NEGATIVE
    LEU: NEGATIVE
    Üledék: 1-2 fvs.lhms.

    Ön szerint mi a további teendő?

  • Pecsételő vérzés

    2011.03.17

    Pecsételő vérzés

    Tisztelt Doktor úr / nő!
    25 éves nő vagyok, 5 éve szedek fogamzásgátló tablettát. Az elejétől kezdve nem volt vele semmiféle problémám. Decemberben pecsételő vérzésem volt egy héten keresztül, pedig akkor még 8 szem volt a tablettából. Azóta minden rendben volt. Ma reggel újra barnás vérzést vettem észre a fehérneműn, pedig még van 7 szem a levélből, csak utána kellene megjönnie. A fogamzásgátlót mindig rendesen szedem, nem hagytam ki egy szemet sem, nagyon odafigyelek a gyógyszerkölcsönhatásokra is. Soha nem tapasztaltam még ilyesmit, ezért nem tudom mire vélni. Ön szerint mi lehet a probléma? Csökkent volna a tabletta hatása valami oknál fogva, vagy megszokta már a szervezetem és váltani kellene, esetleg néhány hónapos szünetet kellene tartanom?
    Másik kérdésem, hogy normális, ha a menstruációm csak 2-3 napig tart, és alig vérzek? Ha a higiénia miatt nem cserélnék megfelelő időközönként tampont, akkor egy darab mini elég lenne egész napra. A nőgyógyászom szerint nincs ezzel semmi probléma, de én nagyon kevésnek találom a mennyiségét.
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!
    Tisztelettel:

  • A hasam alja fáj szürkál, és patanásaim vannak

    2011.03.17

    Nekem lenne egy kérdésem! A menzeszem január 3án volt meg utoljára, azóta nem jött meg!!! Februárban voltam együtt a párommal de védekeztünk és az óvszer sem szakadt ki!!!Csináltam tesztet ami negatív lett!!! 20 éves vagyok!!! Nagyon zavar hogy mért nem jön meg!!! A hasam alja fáj szürkál, és patanásaim vannak!!! Semmi mást nem észlelek!!! Mi lehet a baj? Kérem segítsen !Várom a válaszát!!!

  • görögszénamag kapszulának fogamzásgátló hatása van

    2011.03.17

    Olvastam, hogy a görögszénamag kapszulának fogamzásgátló hatása van. Ez mennyire igaz? Olyan hatás ez, mintha fogamzásgátló tablettát szednék?

  • kiskarak

    2011.03.16

    Azért fordulok Önökhöz, mert a háziorvosom a problémáim hallatán azt mondta, a stressz az oka mindennek. Semmilyen labor vagy egyéb vizsgálatra nem küldött.

    Tehát a problémám:


    Kb. 8-9 hónapja vettem észre, hogy esetenként rettenetesen bedagad az egész fülkagylóm, melyet erős viszkető érzés kísér. Aztán a testem több pontján, - kizárólag belső combfelület, alhas, deréktájék, al- és felkar, tarkó, illetve hát- alkalomszerűen előfordulnak viszkető pontok, melyek vakarás hatására tenyérnyi méretű, kemény duzzanattá válnak. A látható helyeken lévőkön felfedeztem egy-vagy két pontot, mely mondható akár középpontnak is. Ez a duzzanat általában 12-36 óra alatt fokozatosan eltűnik. Mitől lehet ez?

    Először is stresszes életet élek, munkahelyem elvesztése miatt. A 156 cm.-es magasságomhoz 82 kg.-os testsúlyom van, tehát túlsúlyos vagyok. Étkezésem normál, saját főztömet fogysztom, rendszeresen eszem zöldséget-gyümölcsöt, tejterméket. Kevés, napi kb.8-10 dl. folyadékot fogyasztok, ami általában csap-vagy ásványvíz, néha szörp, illetve sajnos kóla. Kávét nem fogyasztok, 11 éve nem dohányzom. Gyógyszert nem szedek, kivéve a gyakori fejfájásomra Advil Ultrát, mellé Magne B6-ot. Menstruációm rendszeres, normális. Új illatszereket nem használok, 2-3 éve kizárólag kecsketejszappannal mosakszom, mosódióval mosok, illóolajjal öblítem a ruháinkat. Háziállatunk van, 18 hónapja egy kiskutyánk, aki kint és bent is tartózkodik, sokat játszom vele, a kanapénkra, fotelba is felmehet. Macskáink egy éve vannak, de ők udvaron tartottak, velük nem érintkezem, csak etetem őket.

    Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat!

    Üdvözlettel Pap Éva, JELIGE: kiskarak

  • szoptatás alatt milyen nyugtató szedhető?

    2011.03.16

    szoptatás alatt milyen nyugtató szedhető?
    Tisztelt Doktor Úr!
    35 éves, 33 hetes terhes vagyok, terhességem előtt Xanaxot szedtem (0.5mg/nap), szedését abbahagytam amint megtudtam, hogy babát várok. Azóta csak havonta 3-4 alakalommal szoktam bevenni. Árthat a babának a gyógyszer ilyen mennyiségben? Szoptatás alatt szedhető, vagy ha nem, akkor milyen egyéb nyugtató szedése megengedett?
    Válaszát előre is köszönöm,

  • Munkaképtelen vagyok lassan egy éve

    2011.03.16

    Tisztelt Dr.Lajtvári László Úr!

    Tavaj április 24-én rosszul lettem,eszméletlen álapotba kerűltem,teljes test rángatózása követte.A CT agysorvadás,kisér elzáródás mutatott.
    A psziológia vizsgálat eredménye: IQ 87 alacsony övezetbe tartozó.Ezen belül nagy szinvonalbeli kölömbségek tapasztalhatók az egyes rész feladatok között,leginkább a lexikálistudás valamint a lényeges-lényegtelen felismerés terén mutatkozik deficit.
    Szintén jelentős eltérés mutatkozik a verbális és a gyakorlati rész között:VQ=98 átlagos PQ=79igen alacsony ami organikus károsodás gyanuját veti fel. A teszt demenciát nem jelez.
    Vélemény:Az alacsony intellektusu betegnél org.károsodás valiszinüsithető demencia azonban nem igazolható. 2005-óta sanax,paroxát szedek, és jelenleg is.panaszaim?fejfájás,szédülés,gyengeség,remegés,a teljes test vergődés szintü remegése ami gyakran eszmélet vesztéssel végződik.
    Munkaképtelen vagyok lassan egy éve és az lenne a kérdésem hogy munkaképes leszek e valaha,ill.mit tegyek.a leszázalékolásnál 40% egészségkárosodást álapitottak meg. És hogy eggyáltalán mikor és milyen munkavégzésre leszek képes és várhatóan mikor ?
    Hálás köszönettel .
    Várom mielőbbi válaszát!

  • közel 7 éve fennálló sulyos pánikbetegségem, agora fóbia, és kevert szorongásos betegségem

    2011.03.16

    Tisztelt Doktor Ur Doktro Nő !

    Nagyon elvagyok keseredve mert közel 7 éve fennálló sulyos pánikbetegségem, agora fóbia, és kevert szorongásos betegségem van. Ami fenn áll, szedtema mianszerint de egyik alkalommal epilepsziás rohamot kaptam, és a mentő nem jött ki ez egyik éjszaka történt. mert amikor szedtem közép időben kezdett rángatoznia bal karom, igy abba haygatta velem, az orvosom. Szedtem többféle olyan készitményt amit a pánikbetegségre és az agorafobiára adnak, de sajnos elgtöbbjükben a mellékhatást nem tudtam leküzdeni vagy ujry hirtelen pánikrohamot kaptam vagy atchy cardiám lett. Most sajnos amióta nem szedem a minaserint, csaka rivotril 2mg-os készitményt és a seduxent, igy azóta néha ha eszek fel megy a vérnyomásom. Sokszor enni sme merek mert rosszul vagyok melegem van, leizzadok hirtelen höhullámaim vannak. Állitólagosan a pánikbetegség szövödménye lett, az evési zavar. Sokszor keveset eszek, és étvágyam sincs vannak ételek amiket régebben agyon szerettem most undorom töle.
    nem tudom, nemlátom a kiutat. : amiket szedtem a mirzatenQ-a-attól majdnem elájultam. jo lett volna de cak aludtam mint egy kábszeres, és gyorsan le kellett feküdnöm, mert majdnem elájultam, a MirzatinQ Remerol, attól lezsibabdt a torkom, nehezen tudtam nyelni. Mivel régebben anafilaxiás sokkom, volt, elég gyakran ezek a tüünetek elö jönnek, ha olynaa készitmény. Irtakf fel, sanay sr készitményt de hirtelen leáállitották, a rivotrilt, és ujra a roham a teteőn volt hiperventiláccio alakult ki. Azért kell szednem a seduxent mert a rohammentő is seduxen injekciót ad, ha görcsroham fellép kéz láb zsibbads ilyenkor felmegy a vérnyomásom.
    váratlanul néha kiszmithatatlan helyzetben is ha eszek olyan élelmiszert felmegy a vérnyomásom, és elkezdek remegni, nem tudommiért hányingerrel párosul, és felmegy a vérnyomásom, 15o/1oo/1oo ra. Igaz betalocot, szedek. de már nem látoka fényt a kiutat.(((((

    Köszönettel:
    Várom Szivélyes Válaszát.

  • A tablettával egyenletesebb elosztást lehetne biztosítani?

    2011.03.16

    A Zypadhera 405 mg injekció hatása lehet-e egyenetlen, vagy egyéni felszívódási tempója. Az első 5 napban "őrjöngés," 10 nap jólét, utána kommunikációs zavar, nevetgélés, bezárkózás. A tablettával egyenletesebb elosztást lehetne biztosítani? vagy mi az elméleti megoldás? ez havonta igy ismétlődik pontosan. Előtte tablettás beállitás évekig működött Invegával. Szerintem először túl sok hatóanyag bomlik le és utána meg túlzottan kiürül.

  • különös?

    2011.03.16

    Jelige: különös?
    Tisztelt Lajtavári Doktor úr,
    mitől lehet az, hogy minden átmenet nélkül érzem, emlékszem egy régi érzésre, emlékre, vagyis dologra, ami valamikor történt velem. ÉLethűen, hirtelen "ott van". Ez nem mindig ugyanaz az emlék, érzés; hhanem egyszer egyik emlék, máskor másik, megint máskor teljesen más, stb. (Habár vannak olyanok, amik mélyebb nyomokat hagyhattak bennem, mert többször "visszajöttek" hirtelen, többször, mint más emlékek. Remélem, érti, miről beszélek. Kérem, ne "fizessen ki" olyan válasszal, hogy azért van, mert "túl sokat foglalkozok magammal". Hanem tényleg érdekel, mi lehet ez. Nem tudtam senkivel megbeszélni, ill. régen, amikor mondtam két embernek, az egyik azt mondta rá, a házicicának is eszébe jutnak emlékek, a másik pedig azt, hogy túl sokat foglalkozok magammal. Komoly választ szeretnék.
    Válaszát várva
    Köszönettel

  • mennyi ido kell a huvely osszehuzodasahoz

    2011.03.16

    Azt szeretnem megtudni h korulbelul mennyi ido kell a huvely osszehuzodasahoz szeretkezes utan hogy ne legyek tag?heti kb5 alkalomal szeretkezek.mindig nagyon nagyon nedves vagyok es elege nehezen tudom oszeszoritani az izmom hogy a baratom ereze h szuk vagyok.mit tegyek?

  • többszöri szex2

    2011.03.16

    Tehát, ha sűrítünk és rendszeresítünk a szexen, akkor ez javíthat a problémán? Vagy mi lenne a legjobb megoldás?
    Mire gondolt pontosan az urológiai vizsgálattal az egészség kapcsán? Lehet, hogy valamilyen betegség is az útban van?

    Jelige: többszöri szex2

  • alkarok zsibbadása

    2011.03.16

    alkarok zsibbadása konyhán dolgozok és a mosogatás után zsibbad mind a két alkarom könyöktöl lefelé. használok kesztyüt és kézkrémet,mégis esténként nem érzem a vérkeringést a karjaimban csak zsibbadnak.kérem adjon tanácsot hogy mit lehet ilyen esetben tenni.köszönettel

  • álatgyógyászati célra volt tetrán

    2011.03.16

    álatgyógyászati célra volt tetrán tablettám elfogyott mivel helyettesithető

  • Diprophos injekcio helyett

    2011.03.16

    Diprophos injekcio helyett adhatnak-e placebot? Többször kaptam már,de akkor éreztem a hatását. Most meg a második után sem, ugyanúgy fáj a derekam,mint injekcio elött.Köszönettel.

  • Csontritkulás

    2011.03.16

    Csontritkulás jelige.: 53 évesen harmadik éve háromhavonta Bonviva injekciokat,valamint D vitamint, citrokalciumot szedek. Sajnos a csontritkulás mégsem állt meg, legutobb mért T-score-4,32. Mi lenne a megoldás? mennyire sulyos ez az adat 53 évesen,menses 5 éve nincs.Köszönettel.

  • wing chun

    2011.03.16

    Azt szeretnem megkerdezni mi igazabol a nyak ropogasa, sok ember sok felet beszel es nem tudom mi az igazag. A teny hogy a nyakam recseg ropog a masik szobabol lehet hallani,milyen kovetkezmenyekkel jarhat es mit lehet tenni vagy segiteni? Csak 44 evesvagyok!
    Jelszo: wing chun

  • nyakam két oldali zsibbadása

    2011.03.16

    A nyakam két oldali zsibbadása mit jelezhet?

  • ildo

    2011.03.16

    Tisztelt Doktornő! A derekam fáj de csak ha ülök és fekszem amúgy a mozgásban nem akadályoz. Esténként nagyon rossz és kisugárzik a lábamba is. A tanácsát szeretném kérni mit tehetnék? Köszönettel ildo

  • szabi 86

    2011.03.16

    52 éves nő vagyok 2007-ben egy vödör viz felemelésekor becsípődott a
    derekam azóta évente kb.kétszer van olyan eset,hogy semmit sem csinálok csak fordulok vagy lehajkok és már onnan csak segítséggel tudok elmozdulni.Most épp vasárnap egy üres vödörhöz akartam lehajolni és ott maradtam.Tegnap este a háziorvos több helyre adott fájdalomcsillapítót ,,írt fel izomlazítót brexin tablettát.Voltam már ct. vizsgálaton ott az eredmény.
    A vizsgált discusoklaposabbak,densitásuk megtartott,valamennyi segmentumban mérsékelt körkörös protrusió van amelyek gyöki dislocatiot, a daruzsákon kórjelző benyomatot nem okoznak.Spionalis stenosis, kiszakadt fragmentum nem látszik.Vélemény protsusio duisci L.II S.I:
    Kérdésem az lenne, hogy mitől csípődik be a derekam nincs-e sérvem.
    szabi 86 jelige

  • Edit?

    2011.03.16

    T. Weborvos,
    75 éves Édesanyám kb. 30 éve szenved reumatikus betgségekben, súlyos csomtritkulása is van.Rengeteg fizikóterápiás kezelést, injekciót is kapott, az állapota azonban rohamosan romlik.1 éve hasnyálmirigygyulladása volt, kórházban kezelték 3 hétig, utána annyira leromlott az állapota, hogy a lakásból már kimenni sem tud.Házibeteg gondozás keretében kijárnak hozzá fürdetni, mivel egyedül lakik, kádba beszállni már nem tud.Állandó fájdalmai vannak, amit a kapott fájdalomcsillapítók sem enyhítenek.
    A kérdésem: várható-e javulás, kitől(reumatológus, háziorvos) lehet kérni beutalót reumakórházi kezelésre? Attól várható-e javulás?

    Köszönettel: Edit?

  • december

    2011.03.16

    tiszteletem!
    növéremnél 3 hónapja tüdötágulást állapitottak meg CT vizsgálaton.ekkor csökkentette a cigaretta adagot,és a köhögés teljesen megszünt,tünetmentes.
    Most járja az orvosokat,hogy többet megtudjon.azt mondták neki hogy 1,max 5 éve van hátra...igaz ez?
    jelige:december

  • GYOMORBAN BÖKŐ ÉRZÉS

    2011.03.16

    HA A GYOMORBAN "BÖKŐ" ÉRZÉS VAN AZ MI LEHET FELTEHETŐLEG? SAVHIÁNY VAGY TÖBBLET, VAGY MI MÁS ? A GYOMORTÜKRÖZÉSEM NEGATÍV. NAGYON KÖSZÖNÖM.

  • Kérem eeg leletem értelmezését!

    2011.03.16

    Kérem eeg leletem értelmezését!

    A hátsó régiókban 10Hz, kp. feszültségű, szemnyitásra gátlódó alpha rhythmus. Hv. és fotostimuláció effectus nélkül. A felvétel második felében enyhén szendergő állapotban a jobb temporo-occipitálisan szorványos 4Hz körüli theta keveredés, melynek korjelző értéke kérdéses, életkori sajátosságként is elfogadható.

    Válaszát előre is köszönöm!

  • Didergő nyár

    2011.03.16

    Tisztelettel kérem segítségüket a térd fájdalmának csökkentése, megszüntetése érdekében. SM betegség miatt háromszor bénult le a j. oldalam. Térdrögzítő ortézissel járok, de már nem tart a lábam, bedől a térdem. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Segítségüket köszöni "Didergő nyár".

  • Miért van hányinger

    2011.03.16

    Doktor Úr!
    Aggaszt egy problémám: Voltam szakorvosnál, de hiába. Gyomorsav elleni szert kaptam. Nem segít.
    A hasam, azt hiszem bél -ill. gyomor is- éritett, fáj egy helyen és nagyon sokszor hányingerem van minden előjel és ok nélkül. És olyan vagy tompa vagy erősebb fájdalom. A kivizsgálás, most türözés, sem árult el semmit. Nem vagyok terhes.A Motilium és a Dicetel sem enyhíti. Mi lehet a háttérben elvileg Ön szerint. Hogyan lépjekl tovább? Nagyon vigyázok az étkezéssel és renszeres életem van is van. Köszönettel. "Miért van hányinger" jelige