• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

    • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

      Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • egynapos sebészet
    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

    • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

      Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Orvos válaszol

  • Évek óta fáj a jobboldali csípőm, coxarthrosist állapítottak meg

    2011.03.08

    Évek óta fáj a jobboldali csípőm, coxarthrosist állapítottak meg. Éjszakánként erős lábszárfájdalmam van, ettől aludni sem tudok. Nappal is fáj a lábszáram, de kevésbé. Összefügghet a csípőprobléma a lábszárfájdalommal?Érszűkületre nem gyanakszom és a derakam sem fáj, ami ilyen problémát okozhatna.

  • rexetin, rivotril

    2011.03.08

    Jelige rexetin, rivotril

    Tisztelt DoktorÚr !

    Két napja szedek gyenge depresszió miatt reggel 1/2 retexint és este 1 db rivotrilt 0,5mg
    Az orvosom szerint egy doboz mindegyikből elég lesz( 30 és 50 db)gítség kell. Az elmúlt két hónapban két műtétem, egymás után kettő , ez szerinte felborította a rendszeremet, klimax szerü állapotom van 47 éves férfi vagyok, nem tudtan aludni , altató, este félelem az éjszakától, türelmetlenség, az altató másrem használt. Pszihiátérhez fordultam Ő lazítást, kikapcsolódást, sportot mozgást javasolt és a fenti gyógyszereket. Nem akarok rászokni semmire, ezt elarom kerülni. Már nevetek, lazítok, a környezet is a réginek lát. A fejem az fáj, lehet a gyógyszerektől Éjszaka többször felébredtem, az elmúlt két mapban úgy 5-6 órát alaszom, de fáradt vagyok. A gyózerektől félek, nagyon akarok lazítani. Kérem válaszát a hozzászokás lehetősége fennáll-e ennél a két gyógyszernél. Köszönettel

  • a férjem lehet, hogy depressziós?

    2011.03.08

    "a férjem lehet, hogy depressziós?"
    Tisztelt Doktor úr/nő!

    6 hónapja született második gyermekünk, egy kisfiú. Azóta a férjem megváltozott. Azt mondja nagyon szeretia babát, ez én is látom, de valahogy mégsem foglalkozik vele? nagyon sokat dolgozik, csak hétvégén van otthon, de mindig keresi az alkalmat, hogy ezt a kis időt se kelljen a kicsivel tölteni. Ezt én szóvá tettem neki és azóta próbál odafigyelni erre. Azt mondja szeret bennünket, de vmi nincs nála rendben és ezt ő is érzi. Valamiféle "szabadság vágy" érzés uralkodik el rajta, szerinte. Amit én nem értek, mert oda megy ahová, akar és amikor, aki be van zárva a négy fal közé az én vagyok és maximum nekem lehetne szabadságvágyam. Igazából azonban nem tudja megmagyarázni, hogy ez pontosan mit jelent -hogy többet szeretne szórakozni járni, vagy nélkülünk lenni. Nincs elhanyagolva, a házaséletünk is uolyan, mint szülés előtt. Rosszkedvű, keveset beszélget,hamar összevitatkozunk, könnyen megsértődik, furákat mond, És igérget, hogy megpróbálja helyrerakni magát. Mostmár én sem na
    gyon bírom ezt az állapotot, már azt is mondtam neki, hogy menjen el, próbálja ki milyen szabadnak lenni, de ezt sem akarja, mert nem tudna nélkülünk élni-azt mondja.Lehet, hogy neki van szülés utáni depressziója? Mi lehet a baja?

  • rossz élet

    2011.03.08

    Jelige: rossz élet
    Tisztelt Lajtavári Doktor úr,
    legalább 15 éve vagyok súlyos depressziós szorongásos beteg. Ma már gyógyszert is kell rá szednem, Valdoxant, mert nélküle nem tudnék élni. Egyébként OOSZI vizsgálatokra járok, kétévente, ahogy behívnak. Eddig soha nem vittem a pszichés betegségemről papírt, (más testi problémákkal mentem), ugyanis nem akrtam megbélyegzést kapni. Persze, h. elsősorban meggyógyulni szeretnék, de eddig sajnos nem sikerült. És nemsokára újra bizottság elé idéznek, úgy gondoltam, talán nem kellene szégyellősködnöm, és vállalnom kellene a súlyos pszichés állapotot is. Az lenne a kérdésem a Doktor úrhoz, remélem, ezekről is van ismerete: Várható-e, hogy leszázalékolnak, ill. hány százalákot szokott kapni aki komoly depresszióba és még szorongásban is szenved, "nem bírja a stresszt", gyógyszeres kezelésre szorul?
    Nagyon várom válaszát, mert sajnos reménytelen helyzetben vagyok, a huszonezres járadékommal.
    Tisztelettel
    egy kérdező

  • háti kyphosis és a lumbalis lordosis kialakulóban

    2011.03.08

    A háti kyphosis és a lumbalis lordosis kialakulóban.
    A háti csigolyák zárólemezei hullámos contura,sclerticusak.
    A lumbalis csigolyák zárólemezein lapos Schmorl csomók látható.
    Az S.I. hátsó íve tökéletlenül záródott.
    hné
    Ez mit jelent?
    Előre is köszönöm

  • gerinc

    2011.03.08

    Merev a hátam, elküldtek gerincröntgenre, ott azt mondta a reumatológus, kapcsosak a csigolyáim.az aszisztensének motyogta ez furcsa, meg hogy lehet gyulladástól is, megkopogtatta a hátam, kérdezte mennyire fáj.Hát fájt , de nem iszonyatosan. ezután kijelentette ez lehet a gerincferdüléstől is. kérdésem, hogyan lehet eldönteni van -e gyulladás? Szerinte a torna elég rá820 éve tornázom, hogy jó legyen), meg hogy az internetről töltsek le tornát. tudnának ilyen internetcímet ajánlani,eddig csak 3 perceseket találtam.( kérném!)köszönöm!!gerinc jeligére

  • lumbális gerinc 4-5 szakaszt műtötték,a decemberben elestem

    2011.03.08

    37Éves vagyok a lumbális gerinc 4-5 szakaszt műtötték,a decemberben elestem,azóta fáj a derekam és a far csont voltam CT vizsgálaton,ezt írták.Az ágyéki gerincen jelentős balra convex scoliosis figyelhető meg .Az LII ésIII résekben mérsékelt körkörös discus protrusiok láthatók.AzLIV rés magasságában a bal oldalon az íven kis csonthiány figyelhető meg ,aligamentum hiányzik vetületében a durazsáktól nem elkülöníthető,kissé a dosalis lágyrészek felé boltosuló kb.6-7 mm széles és 1 szegmentumnyi cranio caudalis kiterjedésű liquorgyülem látható.A porckorong körkörösen boltosul elő melyhez a bal oldalon lateralisan kevés,a discusnál valamivel alacsonyabb densitású hegszövet kapcsolódik.A lumbosacralis résben mérsékelt medialis discus protrusio ábrázolódik.Azt szeretném tuni mi

  • Abigél - Gerincfűzőt, tornát és fájdalom csillapítót javasolt

    2011.03.08

    Tisztelt Doktornő (Úr)!

    Röviden a diagnózis október óta végzett vizsgálatok alapján:
    Dg: Spondylosis et psondylarthosis lumb.
    Discopatia L.III; L.IV; L.V.
    Protrusio disci intervert; L.IV. et L.V.
    Sacunder canalis spinalis stenosis
    Arthrosis sacroiliacalis I.U.

    10 alkalommal gyógytorna illetve 10 alkalommal fizikóterápiás kezelés (ultrahang és elektromos)
    A javasolt gyógyszerek Brexin és Mydeton. A terápiák és a gyógyszerek ellenére az állapotom nem javult. Azt szeretném megkérdezni, hogy valójában mi a betegségem és én mit tehetnék még, hogy csökkenjen a fájdalmam. A zsibbadást még elviselem valahogy. Szeretném tudni, hogy aglükózamin-szulfát tartalmu szerek javíthatnak e az állapotomon.Az orvos egyenlőre elküldött azzal, hogy jelenleg nem tud többet tenni. Gerincfűzőt, tornát és fájdalom csillapítót javasolt. Várom válaszát.Előre is köszönöm

  • Mckenzie torna valóban csodát tenne?

    2011.03.08

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!

    Állandó derék és csíipőfájás miatt röntgenre kértem beutalót a háziorvostól. A leletet bemutattam az orvosomnak,aki condrosulf nevű gyógyszert és mckenzie tornát javasolt(utóbbira még nem kaptam időpontot).

    A lelet értékelése az alábbi:
    Lumbalis gerinc 2 ir.felv:
    Mérs.fokú balra convex scoliosis, kissé fokozott lordosis. Th.XII.csigolyához mk.oldalon rövid,2cm hosszú bordacsökevény csatlakozik.A csigolyatestek norm.magasságúak. A praesacralis porcrés mérs.keskenyebb. A zárólemezek épek.

    Kiegészítő Dittmar felvételen: L:V: bal íven vonalszerű záródái hiány sejthető.
    Scoliosis
    Discopathia L.V. incip.

    Öh.ap csipő felv:
    A csípőízületi rések norm.tágak. Az ízfelszínek épek. A let.vápaperemek megnyúltak.
    Coxarthosis incip. I.u.


    Segítséget kérnék abban,hogy túlajdonképpen ez mit is jelent, mennyire kell aggódnom? A háziorvos semmit nem mondott, legalbbis számomra érthetőt,ezért fordulok Önhöz. Mckenzie torna valóban csodát tenne?

    Köszönöm!


    Üdvözlettel:

  • kulcscsont

    2011.03.08

    Tisztelt Doktor Ur!
    En vagyok a 13 eves lany ki eltorte kulcscsontjat.Koszonom a valaszat.Levettek a kotest.egy picit rosszul fort ossze de aztmondtak hogy ez meg nem baj.Azt szeretnem tudni hogy mennyire mozdithatom a kezem?Mondtak hogy "tornaztassam".Mijen "gyakorlatokat" vegezzek?Ma vettek le(2011.02.22).Szabad mar mozgassam?Elore is koszonom valaszat.Jelige:kulcscsont

  • derékfájás2011

    2011.03.08

    Tisztelt Doktornő!
    A következőben kérném a segítségét:
    Pár napja elkezdett fájni a derekam, elküldtek röntgenre, melynek eredménye a következő lett:
    Kiegyenesedett lumb. lordosis. Mérs. fokú balra convex scoliosis. Az S.I-en kis centrális hasadék.
    Örülnék, ha segítene ennek értelmezésében, illetve, ha megmondaná, hogy Ön szerint ezzel edzhetek-e (aerobicra járok rendszeresen).
    Köszönettel:
    Edina
    Jelige: derékfájás2011

  • Tyúkszem

    2011.03.07

    Tyúkszem
    Kb 10 éve a kezem középső ujj ujjbegyén tyúkszem keletkezett.Kezeltem tyúkszemirtó ecsetelővel.Körben elvált az egészséges résztől,de a gyökere még nagyon fogta.Tovább kezeltem,de észrevettem,hogy van még két gyökér is közvetlenül mellette,és azokat is ecseteltem..Nagy ,elég mély seb lett belőle,begyógyult,de kb fél cm átmérőjű heges,kemény tapintású maradt a helye.Utóbbi 1-2 évben ugyanennek a kezemnek a tenyérközepe szokott húzódni,görcsölni.Kérdésem az,hogy lehet-e oka a húzódásnak a heg?

  • ha elmegyek dolgozni akkor ez járni fog

    2011.03.07

    80%-ra leszázalékoltak, rokkant nyugdíjat kapok (adó mentes 33300Ft). A kérdésem, hogy ha elmegyek dolgozni akkor ez járni fog, vagy van valami kereseti korlát?

  • uglikid

    2011.03.07

    Sajnos nemcsak a mostani levelek vesztek el, kb. egy hónapja küldtem, de lehet, hogy már több is egy levelet Önöknek uglikid jeligével, térdprotézis műtét utáni állapotomról, és a mai napig nem kaptam rá választ.

  • szeklet urites utan mindig marad valamennyi teltsegerzes

    2011.03.07

    T.Doktor!

    Olyan problemval fordulnek onhoz hogy egy ideje a reggeli szeklet urites utan mindig marad valamennyi "teltsegerzes".. illetve gyakran erzek valamennyi alhasi fajdalmat a nap valemlyik szakaszaba, valtozo hogy mikor jon ram ez a kellemetlen erzes.. a szekletem normalis talan kicsit vekony (3-4 ceruza vastagsagu). viszont a teltseg erzes miatt naponta 2-3 szor is van hogy wc-re kell mennem. Voltam gasztroenterológia intezetben, ott megvisgatak hogy nem vok semmire erzekeny, IBS-re tippeltek, majd ProGastro probiotikum szedeset javasoltak (2 honapig szedtem is.. ) .. de meg mindig nem erzek jelentos javulast.. ezert erdekelne az on velemenye is.

  • szérum vas

    2011.03.07

    Jelige: szérum vas

    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

    Látom az előző válaszokból, hogy laboreredményekkel kapcsolatosan nem válaszolnak a kérdésekre, én mégis most ezzel kapcsolatban kérdezek.
    Negyvenéves nő vagyok. Az utóbbi hónapokban kétszer voltam vérvételen (egyszer az ideggyógyász küldött el, akit karzsibbadás miatt kerestem fel, másodszor a nőgyógyász, akihez rendes évi szűrésre mentem).
    Az első vérvétel november végén, a második február végén történt. Mindkettőben eltér a szérum vas. Ebben a laborban a normálérték 8.8-27 mmól/l. Az én értékeim: elsőként 28.6 mmól/l, másodikként 35.2 mmól/l voltak. Az a kérdésem, hogy ezzel az eltéréssel és ezzel a tendeciával felkeressem-e sürgősen a háziorvost, vagy ez még "belefér"?
    Van egy hepatits-B vírushordozásom, tünetmentesen.

    Köszönettel

  • Somnol

    2011.03.07

    Tisztelt Weborvos.

    Napok óta nem aludtam jól ( volt hogy egyáltalán nem, ) és végül az orvos felírta a Somnol nevű készítményt. Ettől nagyon jól aludtam végre 6 napja először de nem merem sokszor beszedni mert félek hogy függővé válok tőle. Mennyi idő alatt alakulhat ki függőség ezzel kapcsolatban? Az esetleg segít ha esténként csak fél szemet veszek be?

    Úgy vélem hogy a lehető legszélsőségesebb esetben 1,másfél hónapra kell ez bár reményeim szerint nem tervezek pár napnál többet ezzel a szerrel aludni.

    Jelige: Somnol

  • Máj-baj?

    2011.03.07

    Jelige: Máj-baj?
    Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
    az előző 2 hétben elkeszített vérképem nagyon magas 15 szeres GOP,GPT eredményt mutatot, a Gamma-G-T érték 22-szeres, az L-T- glutamil transzferáz 60 szoros, az alkalikus foszfatáz 3szoros. A vérsüllyedés5 szörös érték, a többi nomális tartományban van . Epekő letávolításom 2000-ben volt. Különösebb panaszaim nincsennek, csak alkalmankénti gyomor fájdalom, néha egy kis hányinger, de ezek elviselhetőek.A A hasi UH vizsgálat nem mutat semmi kóros elváltozást, sem a gyomor tükrözés.Jelenleg további kivizsgálásra várok, de ez sajnos csak sokára lesz a "sorban állás"miatt. Mi lehet a bajom? Mire figyeljek? mit ehetek? Tisztelettel: egy aggódó nagymama/55 év/

  • Ha nincs vastagbélgyulladásom

    2011.03.07

    Doktor Úr!
    Ha nincs vastagbélgyulladásom, megtükrözték, nincs Crohn, akkor a vékonybélben milyen probléma lehet még, ami az emésztéssel,csak a bélmozgással való fájdalommal jár? Van olyan napszak , amikor semmi bajom.Van, amikor emésztéskor pokolian fáj minden nap. Nagyon fontosak a sorai. Köszönöm.

  • milyen bél van a köldöktől kissé balra

    2011.03.07

    Kedves Weborvos!
    Én nem tudom, hogy milyen bél van a köldöktől kissé balra, de újabban egyre gyakrabban úgy érzem, mintha ott bökne valami nekem, amíg át nem halad rajta az étel. 1993-ban volt egy ún. puntió-m a nőgyógyászaton. pont ott szúrták bele a tűt. Lehet, hogy valamit megsértettek belül? Akkor is lassan jöttem helyre, és most megint hónapok óta szenvedek.
    Kérem a véleményét, sok köszönettel.

  • Amerigó

    2011.03.07

    Tisztelt Dr /úr// hölgy/
    Amerigó jeligére kérdezném, 14 éves lány térdcisztával szedhet e Proenzi 3 at
    Köszönettel.

  • Az értékek alapján mi a teendőm????

    2011.03.07

    Koleszteri szint:6,69
    Triglicerid 3,8 kissé lipémiás savó
    GOT/AST/45
    GPT/ALT/47
    Az értékek alapján mi a teendőm????
    Tisztelettel

  • kari

    2011.03.07

    Mindig 1 héten belül kaptam kérdésemre választ most több mint 3 hete várok 3 kérdésemre választ és semmi pedig fontos lenne,van amilyen kérdésre nem válaszolnak? köszönöm jelige:kari

  • Hasi ileum bélkacsleszorítással operáltak meg

    2011.03.07

    Tisztelt Doktor Úr!
    Hasi ileum bélkacsleszorítással operáltak meg, ami egy előző műtét következménye volt. Tehát a vágás a jobb oldalamon van. Előfordulhat, hogy a hasam bal oldalán, a köldöktől kissé balra is van egy bélszűkületem, de azt nem vették észre? Ui. kegyetlenül fáj a hasam ott, és most sem tudni miért. Köszönöm, ha segít a véleményével.

  • Konizáció utáni szövettani eredményem

    2011.03.07

    Konizáció utáni szövettani eredményem értelmezésében egy kis segítséget kérnék. Pénteken megyek az orvosomhoz, és addig is szeretnék egy kicsivel többet tudni. Köszönettel. Bemásolom a szövettani eredményemet: A porti felszini szövetdarabkák hámja néhol kiszélesedett, éretlen, benne koilocyták vannak. A hám alatt cysticusan kitágult cervicalis mirigyjáratok. Több helyen a laphám beterjedt a cervicalis mirigyek lumenébe. I/C jelzésű anyagban subcornealis résképződés, amelyben neutrophil granulocytákat is találunk.

  • ENTEROL

    2011.03.07

    Gyomorfekélyt, Helikobakter pozitivitást ,sérvet diagnosztizáltak még szept. Gyomortükrözést,végbéltükrözést elkészült végbélnél nem találtak semmit, ill. nem volt sikeres mert csak a colon kezdeti szakaszáig kóros nem látható. irrigoscopias vizsgálat van még kiirva várom a sort.Eddig szedtem controloc 40mg,Pantacid Flux,Domperidon-t Amoxicillin 1000 mg, Fromilid 500 4 napig utánna rosszul lettem az antibiotikimoktól kaptam Calciummusc,Methilprednizolon, No Spa inj. utána kaptam házi orvosomtól B1,B6,B12 inj.ciókat.
    2x volt pozitiv szept. óta a helikóbakter jelenleg Enterol 25o mg port kaptam szintén a házi orvostól, mert a gasztró szakorvos 4 féle antibiotikumot irt elő megint.Mely gyógyszereket a házi orvosom nem irta elő nehogy megint az ügyeleten kössek ki.Enterol-tól végre meggyógyulhatok e?Erős böfögésem van jelenleg is és a gyomorszáj szedcsontnál fájdalmaim vannak mitől? Fodormenta,borsmenta gyógyteákat iszom emésztés segitésre mivel fél órát késik az emésztésem HIDA vizsgálat mutatta ki. Hálás köszönet tisztelette. várom válaszát.Szept. óta sok a idő ami eltelt. csekély a gyógyulás. Sokszor eszem nyers burgonya levét, sárgarépalevét, és élesztőt
    mivel szeretnék már gyógyult lenni.
    ,A székletem is problémás sokszor csak beöntés segit.
    Jelige:ENTEROL

  • Toncsika

    2011.03.07

    Tisztelt Doktornő!
    Januárban a véleményét kértem epehólyag gyulladás illetve műtét kapcsán. A választ megkaptam, most ismét szeretném hogy nézze meg a vérkép eredményem. Bemásolom az akkori levelem.
    Szeretném megkérni, hogy a hasi ultrahang eredményemet megnézze.

    Hepar: nem nagyobb homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak.
    Cholecysta: normális nagyságú, a fal enyhén szélesebb, fokozottabban reflektál, de a lumenben kő nem látható. A ductus choledochus nem tágabb.
    Pancreas: nem szélesebb homogén szerkezetű.
    Ren: szabályos alakúak, nagyságúak, szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat, kőreflexió nem észlelhető. mellékvesék régiója szabályos.
    Lien: szabályos nagyságú szerkezetű. A kismedencében kórós képlet nem azonosítható. Az aorta látóterébe került szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható.

    Vélemény: cholecystitis chr.

    Sajnos idő hiányában a főorvosnővel nem tudtam beszélni. Ezt a vizsgálatot megelőzte egy hét eleji epegörcs roham. Nagy valószínűséggel egy pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki, az én véleményem szerint. Körülbelül 2-3 éve begyulladt az epehólyagom, akkor gyógyszert kaptam rá.
    Kérdésem a következő: Ez a lelet indokolja az epehólyag eltávolítását? Továbbá mivel tudom megelőzni az epe gyógyulását? Annyit mondott a másik doktornő, hogy szigorú diéta.

    Köszönöm a válaszát!
    Tisztelettel:
    Horváthné Móni eddig a januári levél!!!


    Férjnél vagyok, jelenlegi súlyom 88 kg, már a diétával 10-kg-val könnyebb vagyok. 38 éves vagyok. Azóta a fájdalom hál Isten megszűnt amit az epegörcs okozott, kaptam rá antibiotikumot, fájdalom csillapítót.Azóta sebész orvos véleményét is kikértem, nem javasolta az eredmények alapján a műtétet!!!
    A mostani vérképem eredményei:
    GOT 51
    GPT 78
    GGT 48
    totál bilirubin rendben
    konjugált bilirubin rendben
    amiláz rendben
    c reaktív fehérje ultraszenzitív 22

    WBC 14
    vvt süllyedés seb 31
    A két utolsó eredményem csökkent az elözőhöz képest.
    A GOT,GPT,GGT sajnos növekedett, de hozzáteszem visszamenőleg megnéztem a régebbi eredményeket és ezek mindig tartományon belől estek.
    Szeretném kérdezni mennyire rossz a véreredmény? Köszönöm előre is a választ. Maradok tisztelettel: Mónika

    Doktornő azt elfelejtettem jelezni hogy a vérkép előtti héten megfáztam, c-vitamint, aszpirint, torokfertőtlenítőt, pezsgőtablettát szedtem. Nem tudom ez mennyire befolyásolja az eredményt!? Köszönöm Móni

    Jelige Toncsika

  • koeszterint csökkenteni kellene, nála ez örökletes

    2011.03.07

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!!

    Segítségét szeretném kérni! Anyukám /65/ magas a koleszterin szintje 7.58 tryglicerin 3.5 Atoris gyógyszert szokot szedni de visszatérő has, epe problémákat okoz ezért most a Lipidil 160mg-os gyógyszert írta fel a háziorvos. 1-szem bevételétől színtén hasi görcse,hasmenése lett és most az egyész hasa fáj. Már elege van az egészből félek,hogy már nem akar gyógyszert szedni mert ilyen mellékhatása van és tönkre teszi a többi szervét.Viszont muszály lenne! Tudna-e ajánlani a praxisából megbízható,jól bevált gyógyszert.Ha az Atorisra bélproblémákkal reagál lehet, hogy még más statin tartalmú gyógyszer jó lenne? Én hallottam, sokan Zocort szedik, Egyébként a vérnyomása jó, a vér cukor is jó és normál sulyú de gondolom a koeszterint csökkenteni kellene, nála ez örökletes.
    A válászát előre is köszönöm:

  • Párom péniszén a bőrön

    2011.03.07

    Tisztelt Doktor Úr!Párom péniszén a bőrön legfelül, van egy pötty,kb egy éve sárgás,olyan mintha genny lenne benne.Azóta szeretkezéskor fáj neki,amikor hátra húzza a bőrt.Kb.2 hónapja ez most "csak" piros,én arra gndoltam kifakadhatott?Orvoshoz nem akar menni,de van Bioptron lámpák az eredeti.Azzal érhetünk el eredményt?Köszönöm

  • mi lehet ez? - bőrgyógyász

    2011.03.07

    Tisztelt Bőrgyógyász! Kislányom 2 és fél éves. A mellkasán,hátán megjelennek piros viszkető kiütések, melyek közül némelyik a nap végére pattanásszerűvé válik. Ami csak piros az 2-3 nap alatt elmúlik, nem is látszik. Viszont amelyik beérik az akár 1 hétig is meglátszik utána. Van, hogy naponta egy jön ki,reggel csak piros viszont estére fehér közepe lesz. De mostanában 7-8 is megjelenik egyszerre, változó intenzitással. mi okozhatja ezt?

  • férjem nem hajlandó orvoshoz menni

    2011.03.07

    Tisztelt Doktor Úr!
    Elég kényes dologban kérem a segítségét.
    Alig 2 éve váltam el a férjemtől, mert barátnői voltak. Sajnos a válás után a lakás közös maradt, és ő nem akart elköltözni.
    Mivel sok időt töltöttünk egy lakásban, és ő azt mondja hogy még mindig szeret és már nincs senkije, megjött az esze, belementem, hogy kezdjük újra az életünket.
    De most azt vettem észre, hogy a heréjén 1 és a péniszén a fityma alatt 1 kinövés lett. Nem is tudom megfogalmazni hogy mik ezek. Olyan mint a pattanás amikor megérik, és a fehérje kitüremkedik. Hústövisre is gondoltam, egy nagyon kemény 1 mm-re kinőtt valami. Próbálta a férjem kinyomni, de nem mozdul, és fáj neki ha nyomja. Egyébként észre sem vette volna ha én nem hívom fel rá a figyelmét.
    Nagyon félek a nemi betegségektől, kialakulhatott ez sexuális úton?Lehet hogy összefüggésben van? Engem nagyon zavar.
    Az a legnagyobb probléma, hogy a férjem nem hajlandó orvoshoz menni, azt mondja, majd elmúlik, és szégyelli szerintem az orvos előtt is.
    Kérem a tanácsát.
    Köszönöm előre is.
    Kinövés

  • anyajegyembe alakult ki egy pattanás

    2011.03.07

    Tisztelt doktor úr/nő!
    Azt szeretném kérdezni hogy ha az anyajegyembe alakult ki egy pattanás abból később lehet-e valamilyen problémám?(nem viszket, nem fáj)

  • I.B.S. FÁJHAT CSAK A HAS BAL OLDALÁN

    2011.03.07

    Doktor Úr !
    AZ ÚN. I.B.S. FÁJHAT CSAK A HAS BAL OLDALÁN !?????
    Tényleg erős fájdalmat is okozhat? Köszönöm a kedves segítségét.

  • CUKOR

    2011.03.06

    Jelige:CUKOR
    Tisztelt Doktor Nő/Úr!
    17 éves vagyok, szeretném megtudni mire utal, hogy akármilyen kis mennyiségű cukor jut a szervezetembe hányingerem van és nagyon szédülök. Ez körülbelül 1 hónapja tart.Minden héten eszek édeset, hogy meglássam van e változás, de a legkisebb mennyiségtöl is rosszul vagyok...Ez mire utalhat?
    Elöre is köszönöm

  • Hóvirág

    2011.03.06

    Tisztelt Doktor Úr!

    3-4 hónapja kezdődött a jobb oldali vesém fájdalma. Nem görcsöl csak fáj, mindig érzem. Voltam orvosnál vele, szedtem a cifrán nevű gyógyszert, de nem használt. Mindig érzem folyamatosan, de ha lefekszem sokkal érzékenyebb. Néha úgy érzem kihat a csípőmre is, az is fájdogál. Nem elviselhetetlen ez a fájdalom, de mindennapos, és kellemetlen.
    Érdeklődöm, hogy mit tegyek? Köszönöm válaszát.

    "Hóvirág"

  • FIGYMA SZÜKÜLETEM VAN

    2011.03.06

    HA FIGYMA SZÜKÜLETEM VAN FÁJHAT A PÁROMNAK AMIKOR EGYÜT VAGYUNK MERT Ő NEMMOND SEMIT BISZTOS SZÉGYELI.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

  • borkinoves

    2011.03.06

    Tisztelt Weborvos,

    egy eleg kellemetlen temaval fordulok Onhoz. Korulbelul 3-4napja eszrevettem a vegbelnyilasomnal (kivul) egy kb. 1cm-es "borkinovest", ami fogalmam sincs mitol/hogyan keletkezett, de elegge aggaszt a "meglete".
    Fajdalommentes es borszinu, nem szemolcsnek tunik. Tanacsra lenne szuksegem, mihez kezdjek, hova forduljak problemammal?
    Koszonom segitseget elore is!
    Udvzlettel.

    Jelige:borkinoves

  • aranyér-farokcsont

    2011.03.06

    aranyér-farokcsont
    Tisztelt Doktor NŐ/ÚR!
    Karácsonyi sok ülés és új kanapé használat óta aranyérproblémám van (külsőt tudtam kezelni, de a belső még mindig bök). Reggelre elviselhető, de nappal érzékeny. Két doboz kúpot elhasználtam és kenegetem is. Ülőfürdőt is próbáltam. A farokcsontom is érzékeny lett. Csak puha ülőalkalmatosságot használok illetve vettem egy középen lyukas biopárnát is. Voltam orvosnál ő Detralexet ajánlott és puhán ülést. A farokcsontomra azt mondta nem lát problémát. Mindez rendben is lenne, de állandó, nem elviselhetetlen idegesítő érzésem van. Nem erősödik a fájdalmam, de állandóan jelen van nappal.
    Kérem ajánljon valami hatásos módot, amivel itthon tudom kezelni mindkettőt!
    Hálás köszönettel!

  • kisfiam bal veséjében a pyelon cranio-caudalis átmérője

    2011.03.06

    6 hetes kisfiam bal veséjében a pyelon cranio-caudalis átmérője 8,5mm, míg a harántátmérő 5 -5,5mm körüli. Ez pontosan mit jelent? Mennyire komoly a betegsége?

  • Külső behatólástól kapott fülgyulladás

    2011.03.06

    Külső behatólástól kapott fülgyulladás gyógyul-e antibiotikummal?...Thank you!!!!!!!!!!!!!!!

  • vérhigító vs. lázcsillapító

    2011.03.06

    Kedves Doktor Úr/Doktornő!

    Éreklődni szeretnék, hogy Clexane mellett milyen lázcsilapítót lehet bevenni?
    Enyhébb agyi trombózis miatt napi 2x kapok Clexane injekciót 0.4-est. Sajnos elkaptam a gyerekektől valami vírust vagy influenzát, 38,5 a lázam. Nem merek bevenni semmit, pedig a tájékoztatókat áttanulmányoztam, de mindig találtam olyat, ami kizárja a lázcsillapító szedését. Ebben kérnék segítséget.

    Köszönettel:
    jelige: vérhigító vs. lázcsillapító

  • TAVASZ

    2011.03.06

    TAVASZ JELIGE:
    Tisztelt Weborvos!
    Az lenne a kérdésem,hogy kb.fél éve zúg a fülem főleg lefekvés után erősebben hallom.Egy pár napja az orromból viz szerű folyadék csöppenik. Van-e összefüggés a kettő között.
    Vagy mi okozhatja ezeket a problémákat?
    Várom válaszát.
    Tisztelettel.

  • Gyilkos fájdalom

    2011.03.06

    Kedves Doktor Úr !
    Más is kérdezett már itt hasonlót láttam, de én még nem tudom a megoldást. Régebben arra lettem figyelmes, hogy jót tesz nekem a Salvus víz. Nagyon nagy és egyre rosszabb fájdalmaim vannak evés után a gyomromban, fent! Szinte csíp, nyom! Aztán ha kiürül, utána nem érzem. A gasztroent.-szakorvos nem talál bajomat. Én ezt nem bírom elhinni. (Lehet, hogy rossz irányba vizsgálnak?) Gyomor- és vastagbéltükrözésem, ultrahang ,vérvizsgálat volt. Minden negatív. Mi lehet ez? Legyen olyan drága, kérem Önt, s nekem valami útmutatót írni, hova fordulhatnék, mi lehet a szóbajöhető ok, mert lassan már megbolondulok a szó szoros értelmében, s a munkámat is el fogom veszíteni az állandó gyomortáji fájdalomtól. És nagyon el vagyok keseredveén is a családom a töménytelen mennyiségű fájdalomtól. Nem bírom már. Már mindenre gondoltam. Még azt megírom, hogy van gerincferdülésem. Mindent ezzel a fájdalommal kell tennem, a napi feladatokat, stb.A gyógyszer nem segít. S ott lappang az állandó fél
    elem, mi lehet ennek a vége. Nagyon-nagyon megköszönöm a segítségét előre is. Jelige: Gyilkos fájdalom

  • fabulon42 !

    2011.03.06

    Tisztelt Doktor Úr/Nő !
    Magas a vérnyomásom. Több féle gyógyszer felirásával próbálkozott a háziorvosom de sajnos a mellekhatások miatt nem tudtam szedni őket. A legtöbbnél a "végtag fájdalom, duzzanat" volt a panaszom, de olyan is volt amelyik "ájulást" okozott. Végül a legkevesebb panaszt a Tarka 180 mg.-os tabletta okozza, de állandóan fáj a lábam. Fájdalomcsillapitóként az AFLAMIN 100 mg.filmtablettat irta fel, napi 1 db.-ot. Ha nem elég, akkor Ben-u-ron 500 mg.-al csökkentsem a fájdalmat. Az Aflamint közel 2 éve folyamatosan szedem, az orvosom irja fel. A kérdésem az lenne: Meddig szedhetem, hogy ne legyen káros hatással a szervezetemre. Sajnos már nem csak a bokám fáj, a térdem, a hátam és kisugárzik a karomra is. Tornázom, uszni járok, sokat mozgok, nem tudom mire vélni ezt az általános fájdalmat. Szeretném ha válszt kapnék a kérdésemre, főleg az Aflamin szedésével kapcsolatban.
    Köszönettel: fabulon42 !

  • tüdőbetegség

    2011.03.06

    Tisztelt Doktor Úr!
    35 éves eddig egészséges férfi vagyok. Labor vizsgálaton voltam, ahol a cukrom egy kávé után 16 lett ezért elmentem belgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy a vörösvértestszámom(5,95 T/L), haemoglobin (185g/L), haemotokrit (53,2 %) magasak és ezek tüdő betegségre utalnak, de nem mondott semmit, hogy mi ez, mit kell tennem???? Egyébként azért voltam laborban, mert bőrbetegségemről, kiderült, hogy autoimmun betegség.
    Eddig gyógyszert nem szedtem, viszont sokat cigizek, és eléggé meg vagyok hízva.
    Válaszát előre is köszönöm!!!!
    jelige: tüdőbetegség

  • fáj a gyomrom,eléggé sokszor visszafordul belőlem az étel

    2011.03.06

    Tisztelt Szakértő!

    Nagyon sokat fáj a gyomrom,eléggé sokszor visszafordul belőlem az étel pl.:tojás,káposzta félék,füstölt ételek.Ezt azóta tapasztalom,mióta kisfiammal várandós voltam,akkor a 9 hónapot végig hánytam,és én azt hittem ez a szülés után elmúlik,de azóta már eltelt 4 év és semmi nem változott.A háziorvosom most elküldött egy labor vizsgálatra és UH-ra.A laborra még várnom kell,de az UH lelet már készen van és ebben kérném a segítségét.Én ahogyan értelmeztem,minden rendben van,kőmentes az epe,csak azt nem tudom mit jelent az,hogy az infundibuluma kanyargós,fundusa lefűzött.Ha minden rendben, akkor mi okozhatja ezeket a problémákat?

    Szívességét előre is köszönöm!

    Tisztelettel:

  • MRI LELET

    2011.03.06

    Tisztelt Dr.Bognár Úr!
    Koponya MRI vizsgálati lelet:Az intratumoralis helyzetű arteria carotis interna lumene szűkitett,de flow-voidot tartalmaz.A pons ventralis felszinena képlet minimális benyomatot okoz.Ajobb oldali Meckel-tasak nem azonositható.Intraorbitalis terjedés nem jelent meg.A jobb temporalis állományban apró DVA ábrázolódik.
    Legyen szíves"leforditani"nekem.Ez a MRI lelet fél évvel a meningeoma műtét után készült.
    Nagyon szépen köszönőm.
    "MRI LELET".

  • 72 éves mama

    2011.03.06

    Tisztelt Professzor úr!
    A jobb halánték lebeny és homlok lebeny sérülés miatt a bal kéz egyáltalán nem mozog, a láb nem mozog rendesen. Ez az állapot egy szívbillentyű plasztika műtétből ébredés után állt elő. Milyen kilátásai lehetnek édesanyámnak arra hogy ez gyógytornával rehabilitálható? Életkora 72 éves. A lábát két nappal a műtét után már egészen jól mozgatja, de a keze nem mozdul.
    Jelige: 72 éves mama
    Köszönöm szépen!

  • agylágyulást mutatott ki nálam a MRI

    2011.03.06

    Üdvözlöm Mónika vagyok 31 éves.Január 14.én 3mm agylágyulást mutatott ki nálam a MRI.Forgó szédüléssel kezdődött,majd kóválgó állandó szédülés az megmaradt nálam majd a gyógyszerek szedése után kb 2 re a szédülés elmult.Közbe kiderült,hogy terhes vagyok 8 hetesen el is vették tőlem.Trombozis gyanus vagyok,szívritmus zavart is találtak nálam.A következő gyógyszerket szedem Betaserc 24mg 2x1,nootropil 1200mg 1x1x0,Aspirin protect 1x1,talliton 2x1,Fragmin 5000 injekció most 10 napig vérhiggitót,ebből még 2 van hátra.A követező lenne a kérdésem kb 4 napja újra elkezdetem szédülni ez most normális vagy nem voltam a házi orvosnál de ő azt mondta biztos a sok gyógysezrtől és ennyiben maradtunk ,de attol szédülök,most mit tegyek???Ez a betegség ez el fog-e múlni nálam.Lehetek-e ujra az a régi ember aki voltam?Nem dohányzom 2008 április óta amikor megtudtam,hogy terhes vagyok és abba is hagytam a dohányzást,nem iszom abszolult semmi alkoholt,napi 1-2 kávét szoktam és 1,5-2l folyadékot iszom : teát, gyümölcslevet. Remélem tud nekem segiteni tanácsot adni.Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
    Tisztelettel

  • homloklebeny sorvadás

    2011.03.06

    hogyan gyogyitható ahomloklebeny sorvadás?

  • kmagda10

    2011.03.06

    kmagda10

    Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!
    A koponya CT leletem negatív lett /agyrázkódásom volt/, de az van ráírva, hogy az extra- és intracerebralis liquorterek lényegesen nem tágabbak. Kb. négy évvel ezelőtt is csináltak egy koponya CT-t, ott a liquorterekre azt írták, hogy normális tágasságúak. Ez a két megfogalmazás vajon ugyanazt jelenti-e, mert nekem a mostani leletből az az érzésem, mintha egy kicsit tágabbaknak találták volna őket. És ha így van, akkor ez mennyiben probléma?
    Válaszát előre is köszönöm:

  • újra agyrázkódás?

    2011.03.06

    újra agyrázkódás?

    Tisztelt Weborvos, aggódok a következő miatt, nem tudom, hogy okkal-e. Két hete volt egy viszonylag enyhe agyrázkódásom, de sokáig fájt a fejem és kicsit szédültem. Igazából ez még most is tart.A neurológus azt mondta, nem lát komolyabb bajt. Tegnapelőtt egy családtagom hajszárítás közben nekiütötte a hajszárítót a fejemnek, kb. ott, ahol először megsérült. Nem volt erős ütés, csak nekikoccant, de fájt, jobban, mint rendes körülmények között fájt volna. Még a fejem túloldalán is megfájdult. Azóta kicsit jobban fáj a fejem, és kicsit jobban szédülök. Lehet-e egy ilyen kicsi, de ismételt fejsérülésnek komolyabb következménye? Mit csináljak? Mennyire érdemes vele foglalkozni?
    Köszönöm válaszát.

  • Panda2011

    2011.03.06

    Panda2011
    Tisztelt Doktor Úr! Fiatal házasok vagyunk, s férjemmel terveztük a gyermekvállalást. Sajnos a napokban kiderült, hogy férjem SM beteg (az édesanyja is az volt). Nekem gyerekkoromban "jóindulatú" epilepsziám volt, gyógyszer szedése mellett tünetmentes voltam, s később el is múlt. Sokat gondolkodtam a terveinken s úgy döntöttem, nem szülök, véleményem szerint nagy a kockázat. (Ennek az elhatározásnak következménye lesz a házasságunk felbontása, mert férjem nagyon szeretne saját gyermeket, hallani sem akar az örökbefogadásról.) Az Ön megítélése szerint jól döntöttem-e? Köszönöm válaszát, üdvözlettel:

  • Myasthenia gravis

    2011.03.06

    Tisztelt Cím!

    Myasthenia gravis. Ez volt az első gyanús diagnózis az általam ill. a neorológus által tapasztalt tünetek alapján.Az ilyenkor "szokásos" fej és mellkasi CT eredmények negatívak .Ingerlésre megfelelő reakciók.
    A zárójelentésben minden negatív,aminek örűltem, csak a bal szemem csukódott ugyan úgy mint a vizsgálat előtt.
    Semmiféle orvosi javaslatot ill kezelést-gyógyszert nem kaptam ,hiszen "minden " negatív.A háziorvosom nem segít ill. műtétet emleget??
    Kihez fordúlhatok segítségért?

  • rendszeres migrénem van

    2011.03.06

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szerintem elég súlyos problémával fordulok Önhöz.
    14 éves korom óta rendszeres migrénem van. szedek Cypromixot fogamzásgátlás céljából de már azelőtt is migrénem volt . tehát a problémám nem hormoni eredetű szemüveges vagyok pici kislány korom óta de csak 14 évesen jelentkezett a migrén most 20 éves vagyok. Volt olyan erős fejfájásom is amitől hánytam és elfehéredett előttem a világ.
    a kisagyi rész szokott fájni meg a halántékom meg a szememnél belül.
    Kérem segítsen.

  • milyen fokú az ideg károsodása?

    2011.03.06

    Tisztelt Cím,
    jobb kézfejemen éjszakánként már több mint 1 éve zsibbad a kis és gyűrűsujjam, voltam ENG vizsgálaton, amely a következőt mutatta ki:

    Jo-i ulnaris DML 3.38 msec, feszültsége 7.250 mV
    Magasságmérés: csukló-könyök alatt 60.0, könyök alatt-felett 33.7, könyök felett-axilla 59.6 m/sec
    Min F-válasz latencia 26.90 msec, ebből a proxymalis vezetési sebessége 58.5 m/sec, perzisztencia 100%
    Sensoros ENG V ujj: feszültsége 54.60 uV, vezetési sebessége 59.4 m/sec
    Inching sebességek: 89.3, 65.8, 22.7, 69.4 m/sec
    Inching latenciák: 5.96, 6.24, 6.62, 7.72, 8.08 msec

    Ezek az értékek mit mutatnak és milyen fokú az ideg károsodása? Fel kellene szabadítani műtét útján az ideget, vagy sem, mi az Ön véleménye?
    Magyarországon létezik endoszkópos műtéti forma erre?
    Várom válaszát!
    Köszönettel

  • E.I.S. diagnosztikáról

    2011.03.06

    Az ún. E.I.S. diagnosztikáról szeretném a véeményüket kérni!

  • folyik a konny az eggyik szemembol

    2011.03.06

    Gyakran folyik a konny az eggyik szemembol olyannyira hogy kisebzik a bor a szemhejam alatt. Mi lehet az oka? A valaszt koszonom

  • pupillatágitás

    2011.03.06

    60 évesen a pupillatágitása miért nem sikerül ?

  • szemuvegben jol látok,de,ha a fejem megmozditom részegnek érzem magam.

    2011.03.06

    Mi lehet az oka,ha távolságra láto szemuvegben jol látok,de,ha a fejem megmozditom részegnek érzem magam.

  • mind a két szemem elkezdett könnyezni

    2011.03.06

    mind a két szemem elkezdett könnyezni már voltam szakorvosnál, átszurták a könnycsatornákat, nem egyszer, de nem segített.Nagyon zavarja a látásomat. Mi e teendő ?

  • latoterem kozepen mindket szemem elott egy-egy kis kor alaku fenyes valami forog

    2011.03.06

    Tavaly decemberben influenzas voltam, magas lazzal. Eszrevettem, ha soteben nezek elore, akkor a latoterem kozepen mindket szemem elott egy-egy kis kor alaku fenyes valami forog. mintha kis ventillatorok lennenek. ha becsuktam a szemem, akkor ugyanaz, de ha vilagosban nezek elore akkor nem latszanak. azota kisse oszebb mentek, es minha szinesednenek, de meg mindig fenyesek es forognak. ha fenykepezogep keresojebe nezek, akkor mintha lenne egy homalyos folt kozepen, de nem mindig fordul elo. miert lehet ez? 30 eves no vagyok, irorszagban elek. szemuveget nem hordok, bar van, mindket oldalt -0.5 -os lencse van. koszonom valaszat

  • Ha rossz a szemüvegem, akkor hol fájhat a fejem?

    2011.03.06

    Ha rossz a szemüvegem, akkor hol fájhat a fejem? Nagyon gyakran van. Köszönöm a választ.

  • Részeglátás

    2011.03.06

    57 éves férfi vagyok.Azt szeretném kérdezni,hogy mitol van az,ha távolra láto szemuveggel,a teletextet gyonyoruen tudom olvasni a tv-én.Csak az a bajom,hogyha kocsit akarok vezetni benne akkor részegnek érzem magam.Elore tisztán látok,de oldalt,mintha részeg volnék ugy látok.Mi lehet ennek az oka?Jelige:Részeglátás.

  • szemgyulladás

    2011.03.06

    "panaszkodó"... jeligével írtam szemgyulladásomról. mivel csak önmagam tudtam kezelni (családban volt tobrex csepp, irgamid kenőcs, ill cickaf. teás borogatás), ugyan elmúlt a gyulladás, de kitapinthatóan maradt egy csomó alsó szemhéjamban. Mire utalhat ez?
    "szemgyulladás" jelige

  • mama

    2011.03.06

    Tisztelt Doktor Nő / ÚR/ . Reggelente mind két szemgolyóm fáj mi lehet ennek az oka. Kicsit megvagyok fázva nem tudom van e köze hozzá.Olvasáshoz két és feles szemüveget hordok. Távollátáshoz nem kellet idáig.Tisztelettel várom válaszát. mama jeligére

  • kisfiam szemorvosi vizsgálata

    2011.03.06

    Tisztelt Doktornő/úr!

    Négy és féléves kisfiam szemorvosi vizsgálata a következő eredményt hozta:
    Sph.dptr Cyl.dptr. Ax
    J +1,0 +1,0 90°
    B +1,0 +1,0 90°
    A szemész szemüveg viselését javasolja mondván, hogy úgyis hozzá kell szoknia, mert az iskolában biztosan hordania kell. Kisfiam persze nem nagyon rajong az ötletért…
    Kérdéseim:
    1. Ön is ajánlja-e a szemüveg viselését? Ha igen, mikor?
    2. Ez a fajta eltérés „kinőhető"-e, várható-e változás a kor előre haladtával?
    3. Okozhatja-e ez az eltérés, hogy nem szeret rajzolni? (színezés során egyébként gyönyörűen tartja a vonalakat, szeret szerelni, egyéb apró dolgokkal foglalkozni)

    Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel:

  • retinamutet utan

    2011.03.06

    retinamutet utan ki kell venni a szilikon?Okozhat-e vernyomas emelkedest aki nem vett szilikon?
    koszonom!

  • a lencse pár órás használat után zavarja a szemem

    2011.03.06

    Pár hónapja Biofinity lencsét használok. 10 nap után a lencsékkel homályosan látok, be szennyeződik, pedig mindig tiszta kézzel érek hozzá. Solo Care Aqua folyadék van hozzá. A szennyeződést hogyan tudnám eltüntetni a lencséről ha a folyadék nem viszi le? Szem száradástól lehet az, hogy a lencse pár órás használat után zavarja a szemem? Ha igen milyen szemcseppet javasol? Ha nem akkor mi lehet a gond? Szemvizsgálaton nem találtak semmi problémát.

  • koponya bal oldalát illetve tarkót ért erős ökölcsapás

    2011.03.06

    Jó napot kívánok!

    Azt szeretném kérdezni, hogy a szemészeti vizsgálaton mindjkét oldalon paracentrálisan alul vékony barnás vonalszerű felszínes homály lehet e a koponya bal oldalát illetve tarkót ért erős ökölcsapás illetve valószínűsíthető lapos kerek boxer viselése is. 53 éves nő vagyok, ezt a leletet a támadás után 3 hónappal írták le.
    MR-in a supraventriculáris fehér állományban néhány apró egy-két mm-es lacunaris infarctust találtak.
    Válaszát várom tisztelettel!

  • szűrkehályoggal műtöttek. Sajnos a látásom nem javult

    2011.03.06

    Tisztelt Web orvos!
    Kérdésem a következő:210 novemberben szűrkehályoggal műtöttek. Sajnos a látásom nem javult.Pontosan:a látásom továbbra is homályos. Ugyanakkor a szürkehályog megjelenése előtt üvebtesti láválást is diagnosztizáltak.
    Kérdésem: mi az oka, hogy a szemlencse csere ellenére továbbra is homályosan látok. Van - e összefüggés az üvegtesti leválás és a szemlencse csere között?
    Tisztelettel

  • kancsal

    2011.03.06

    Tisztel Weborvos!
    Állítólag a jobb szememre picit kancsalítok!
    Kontaktlencsés vagyok és én úgy hallottam ,hogy ha erősebb dioptriájú lencsét tennének a jobb szemembe akkor ez a kismértékű kancsalítás elmúlna.
    Mit lehetne kezdeni a szememmel mert én nem találtam semmilyen gyógyítási lehetőséget!

    Jelige: kancsal

  • szakma

    2011.03.06

    Tisztelt Dr.Úr/Nő!

    33 éves nő vagyok. 12 – 18 éves korom között gipszágyam, Scheuermann betegségem és 20 - 30 fok körüli gerincferdülésem volt, továbbá a bal lábam alá sarokemelőt kellett hordanom, mert a jobb lábamba különben kisugárzott és kisugárzik a fájdalom, ha ráállok vagy gyalogláskor. A kezelés végére az orvosok szerint a gerincferdülésem szépen javult, bár engem zavar, hogy elfáradásnál jobb oldalt elől buckás a bordám. Eddig szellemi munkát végeztem, nem kellett egésznap egy helyben ülni vagy állni. 2-3 éve munkanélküliséggel küszködöm, és kénytelen vagyok szakmát váltani. Erősítésnek rendszeren kocogok és fittnesz DVD-re tornázom. Ennek ellenére félek, hogy egész nap fájni fog a hátam és a derekam. Vannak nem ajánlott szakmák?
    jelige:szakma

  • derékfájdalom

    2011.03.06

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    22 éves vagyok és pár hete derékfájdalmaim vannak. Leginkább reggel és az esti órákban jelentkezik jobban a fájdalom, főleg ha hajolni kell, vagy ha sokat ülök. Igaz, hogy komoly túlsúllyal rendelkezek, de eddig nem voltak ilyen panaszaim. Már egy ideje odafigyelek az étkezésemre, kevés szénhidrátot, cukrot fogyasztok és emellett október óta körülbelül heti 2-3 alkalommal futópadon 30-40 percet gyors sétálok illetve kocogok. Már ekkor elkezdtem érezni enyhe nyomást a deréktájon, de eddig azt hittem, hogy ez csak enyhe izomláz, de most már sokkal inkább éles fájdalom jelentkezik. Tudom, hogy a túlsúlyom nagyban befolyásolja e tünetek jelenlétét, mégis érdekelne, hogy mit tehetnék addig is, míg a túlsúlyom csökkenni fog? Fogyasszak kevesebb húst vagy válasszak másfajta mozgást?
    Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Melinda

    jelige: derékfájdalom

  • 58

    2011.03.06

    58 jelige:irtam egy diagnózist mert nem értem,de még nem kaptam választ,kérem írják meg mit jelent.degen.jobbra convex scolisis,L.III-as csigolya fél csigolyatestnyi dislocatiojával.köszönöm

  • torna

    2011.03.06

    Tisztelt Cím!

    Gerincsérvem van évek óta.
    Itthon szeretnék tornázni!
    Kérem, ha lehetséges információt kapnom,arról hol találok leírást, hogy a gyakorlatokat egyedül és itthon is végezni tudjam.

    jelige:torna

  • ha tornázom, a lábamon kék foltok jönnek elő

    2011.03.06

    Tisztelt Doktor Úr!

    Mitől lehet az, hogy ha tornázom, a lábamon kék foltok jönnek elő, anélkül, hogy megütném?

    Már kérdeztem, de nem kaptam rá választ.
    Gyógytornára járok.

    Válasz?

  • aranyér műtét - gyógyfürdő

    2011.03.04

    Un. Ligasure módszerrel fogják megműteni az aranyaremet. Mehetek-e a műtét után 5 héttel gyógyfürdőbe?

  • mellékheréim duzzadtak, megnagyobbodtak,

    2011.03.04

    Tisztelt Doktor Úr!
    Olyan kérdésem lenne, hogy a mellékheréim duzzadtak, megnagyobbodtak, bal nagyobb mértékben és néha érzékenységgel és hasi/alhasi fájdalommal/érzékenységgel jár. Néha terhelésre jön elő, ön szerint mi lehet a probléma? Urológiára csak májusra kapnék időpontot, ön szerint érdemes lenne magánrendelést keresnem, mert aggódok hogy valami nagyobb baj is lehet! Válaszát előre is köszönöm!

  • göb a here felszínén

    2011.03.04

    27 éves férfi vagyok. Véletlenül felfedeztem a jobb herémen egy apró,kb másfél színes gombostűfejnyi keményebb göböt. Ez a valami nem a herében, hanem annak felső pólusán, a felszínen tapintható. Sem tapintásra sem egyébként nem fájdalmas. A here állaga, tapintata teljesen homogén, abban sem duzzanatot sem semmilyen más elvátozást nem vettem észre. A felfedezés néhány hónappal ezelőtt történt. Azóta rendszeresen figyelem. Amennyire meg tudom állapítani sem mérete, sem jellege nem változott. Semmilyen panaszom nincs,de azért kissé aggódom, mire gondoljak, mit tegyek?
    Jelige: göb a here felszínén

  • VESEKŐ

    2011.03.04

    Tisztelt
    Dr. Légrádi József!
    Az egy héttel ezelőtti UH-n tisztán látszik a 3-4mm.-es vesekő,de a tegnapi felvételen már nem.Lehet,hogy elment,úgy,hogy észre sem vettem?Ezt a kérdést az urológusomnak is feltettem,de nem igazán tudott rá válaszolni.Jelenleg panaszmentes vagyok,de a 2x1 Rowatinexet szednem kell.Jelige VESEKŐ

  • hogyan zajlik egy figymaszükület

    2011.03.04

    ro.tiszteletel.aszt szeretném kérdezni menyi ideig,és hogyan zajlik egy figymaszükület.köszönöm.

  • honapok ota székrekedés kinoz

    2011.03.04

    honapok ota székrekedés kinoz sok apro belsö aranyerem s egyéb szövödményem van lehet hogy ettöl van a gond hashajton élek ami nagyon kellemetlen erre szeretnék tanácsot köszönöm

  • herén egy kisebb csomo

    2011.03.04

    A herén egy kisebb csomo tapintható, de néha kevésbé és néha jobban ki lehet tapintani. Nem fáj de olyan mintha néha ott lenne és néha nem.Mi lehet ez?

  • 3 varrat még mindig nem esett ki

    2011.03.04

    Tisztelt Weborvos!
    3 hónapja voltam fitymaműtéten, szépen be is gyógyult, másfél hónap után kezdtek el kiesni a varratok, de 3 varrat még mindig nem esett ki. Várjak még vagy mit tegyek?

  • hólyaggyulladás

    2011.03.04

    Tisztelt Doktor Úr!
    Problémám hólyaggyulladással kezdődött,már kaptam rá Ciprinolt, Semicilint.Ezek nem használtak, hólyagfájdalmam gyakran előjön,főként párommal való együttlét után. Kérdésem az lenne hogy erre van valami gyógymód vagy ez mindig jelentkezni fog?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Jelige:hólyaggyulladás

  • véres ondó

    2011.03.04

    véres ondó
    a férjemnek véres az ondója, az első alkalommal élénk piros vérfoltok voltak benne, azóta barna (nincs friss vér benne), de nem múlik
    szedett be antibiotikumot de még mindig barna, egyéb panasza nincs, nem fáj neki semmilyen, kielégüléskor sem
    mi lehet az ok?

  • Kérdem SM vagy sem.

    2011.03.04

    Tisztelt doktorúr!
    28 éves vagyok és a betegségem 2009-ben lábzsibbadással kezdődött, ekkor L.gerinc CT:az L.V. korong magasságában kifejezett jo-i foraminalis peotrusio látható,mely kilépő gyökön benyomatot okoz.BAEP.bo-i perif.laesio diszkrét jelei láthatóak,VEP:negatív lelet. C.gerinc MR.A korongok víztartalma csökkent.C.VI.korong dorsalisan kp.fokban laposabb.C.III:és IV.korongon kis bal túlsúlyú protrusio látható.Tavaly októberben volt eszméletvesztésem. Ezután EEG.epil műk.zsvar jelei. Koponya MR.A flair és T2 súlyozott felvételeken az agytörzsben jo-n kb.14 mm nagyságu területen magas jelintenzitás látható.Hasonló elváltozás a jo-i talamusban is megfigyelhető, ezek térszűkítést nem okoznak.Az agytörzs ezeken a felvételeken gyakorlatilag nam értékelhető. Ezután kontrasztanyagos MR:Az előzőekben észlelt agytörzsi folyamatnak megfelelően, valamint a j.a.thalamusnak megfelelően k.a.halmizás nem ábrázolódik.Az agytörzs kontúrján deformitás nem látható.Az elváltozások vascularis laesionak nem
    típusosak, SM irányába további vizsgálat szükséges.Az ideggyógyász szerint várjuk meg a 3 hónap múlva esedékes MR vizsgálatot. Rosszabbodás esetén SM gondozói vizsgálat.Lamolep tablettát szedek az epilepsziára. Kérdem SM vagy sem. Köszönöm válaszát!

  • atropia

    2011.03.04

    kisagyi atropiám van.Állapitortták me a SOTE-n Lehet valahogy már gyogyitani?jelige:atropia

  • dina13

    2011.03.04

    Mit jelent a következő labor eredmény? "Gangliozid ellenes antitestek közül a GD1 erősen positiv" (a két évvel ezelőtti negatív volt)Mindkét lábam érzéskiesése (polineuropátia) miatt került sor többek között erre a vizsgálatra. A többi eredmény negatív.
    Köszönettel: dina13

  • zsibbadó láb

    2011.03.04

    Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
    Körülbelül 3hónapja kezdtem érezni a jobb lábamba lesugárzó zsibbadást. Első hetekben "csak" a combom felső harmadában éreztem, azóta inkább a bokám és a vádlim környéke zsibbad és szúrós fájdalmat is érzek. Januárban voltam szakorvosnál aki elküldött neurológiára onnan kaptam beutalót CT-re. Az eredmény ez lett: A lumbalis lordosis íve és a csigolyatestek magassága megtartott. Az S.I. segmentum átmeneti jellegű. Az L.V.-S.I. rés főként dorsalisan mérsékelt fokban beszűkült, itt közepes fokú körkörös discus protrusio látszik. Az L.VI.-V. résben csak kisfokú körkörös discus protrusio figyelhető meg. A csigolyák csontszerkezetén belül körülírt eltérés nem azonosítható. A CT felvétel alapján nagyobb discus hernia nem igazolható. Ezek mit jelentenek? A neurológus azt mondta ez nem sérv, és el fog múlni! Ez kb. 3hete történt, azóta járok gyógytornára. Nem sok változást érzékelek. Válaszát előre is köszönöm!
    Jelige: zsibbadó láb

  • Gyanoa

    2011.03.04

    Nagy fájdalmam van bal oldali arcfélen. A felső fogsornál kezdődött, egész az első fogakig, de már a fülem és a torkom is fáj, valamint az alsó fogsorom is. két éve már volt ilyen tünetem akkor a fogászati és fül-orr-gégészeti leletek negatívak lettek, végül a háziorvos gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító gyógyszert írt fel. A fájdalom enyhült, de rágni nem tudtam a bal oldalon. Most viszont nagyon erős lett ismét a fájdalom. Mi lehet az oka, mi a teendőm? Válaszát köszönöm. Gyanoa

  • Gabi

    2011.03.04

    Tisztelt Doktornő/Úr!Nagyon féltett és szeretett Édesanyám,/aki most 88 éves/ szerencsére a korához képest jó egészségnek örvend. Gyógyszereit rendszeresen szedi, szellemileg teljesen rendben.Egy valami szinte napi rendszerességgel jön elő, mégpedig az, szinte mindig a délelőtti órákban lelassul a beszéde, van hogy alig bir megszólalni, ez kb. egy másfél óra alatt megszűnik.Minden gyógyszert megpróbáltunk egyszer kihagyni a reggeli adagokból, de nem a gyógyszer okozza. A vérnyomása sem csökken olyan mértékben ami ezt okozhatná.Orvosa szerint csak feküdjön le ilyenkor, nincs más teendő.Mi okozhatja ezt?Nagyon féltem, főleg hogy egyedül él nem tudunk állandóan mellette lenni. Köszönöm előre is.Jelige:Gabi

  • várni, vagy nem várni?

    2011.03.04

    Tisztelt Doktor úr/nő!
    Egy hete az UH. vizsgálat egy 22x10x15 mm-es 7 mm nyéllel a veséhezkapcsolódó angiomyolipoma-t talált. szeretném tudni van-e teendőm? Menjek urológushoz? Meddig marad "jóindulatú"?
    Felszívódhat vagy el kell távolítani idővel? Mi okozhat ilyesmit? táplálék, környezet?
    előre is köszönöm a választ
    jelige: "várni,vagy nem várni"?

  • epekovel mutot beteg medig kell dietazni?

    2011.03.04

    epekovel mutot beteg medig kell dietazni?

  • FELELEM

    2011.03.04

    SURUN FAJ A FEJEM,SZEDULEST ERZEK,HANYINGERT.KB.FEL EV ALATT ROSSZABB LETT A LATASOM,EJSZAKA ZSIBBADNAK AZ UJJAM HEGYEI.BEJELNTKEZTEM MRI VIZSGALATRA.EL IS MENTEM,NYITOTT RENDSZERU VIZSGALOBA FEKUDTEM.DE AMIKOR A FEJEM FOLE ERESZTETTEK A VIZSGALOT,ELFOGOTT A PANIK,ELKEZDETT NAGYON VERNI A SZIVEM ES FELADTAM A VIZSGALATOT.NEM TUDOM MIT TEGYEK,HOGY KIBIRJAK FELORAT IGY.ALTATNAK E A VIZSGALAT ELOTT VAGY VEGYEK BE NYUGTATOT?HA IGEN MILYENT ES MENNYIT?
    EDESANYAM 49 EVES KORABAN HALT MEG ATTETES AGY ES MELL RAKBAN ES A NOVERE PEDIG 39 EVESEN HALT MEG AGY RAKBAN.JELIGE:FELELEM

  • és tényleg zsibbad és tényleg szúr

    2011.03.04

    Kedves Doktornő és Professzor Úr!

    1-2 éve időnként térdtől a lábujjakig terjedő zsibbadó, bizsergő, hideg-szerű érzés jelenik meg a lábaimban (inkább a bal oldalon). Néha, ha felállok, sétálgatok, kiropogtatom a lábam, elmúlik vagy enyhül. A háziorvosom ortopéd szakorvoshoz küldött, aki azt mondta, semmilyen rendellenességet nem észlelt, de lehet valamilyen neurológiai probléma. A hasam jobb alsó részében, a csípőlapát felső szélének magasságában, 2-3 cm-re egy pontban szintén időnként szúró fájdalmat érzek, nyújtózkodáskor, illetve ha felhúzom a lábaimat. Hasi ultrahangon mindent rendben találtak, ott is azt mondta az orvos, hogy idegi eredetű lehet. A kérdésem az volna, a lábzsibbadás és a hasamban érezhető szúró fájdalomnak lehet-e köze egymáshoz, illetve érdemes-e felkeresnem egy neurológust? A háziorvosom hülyének néz és nem fogadja el, hogy tényleg zsibbad, illetve tényleg szúr... (21 éves lány vagyok és tényleg zsibbad és tényleg szúr)

  • rendszeres tüdőgyulladás

    2011.03.04

    Tisztelt Weborvos!

    Gyerekkoromtól kezdve, egészen a fiatal férfikoromig sosem kaptam tüdőgyulladást, majd egyszer 22 évesen végül elért. Azóta szinte minden megfázásom, náthám hajlamos ebbe a betegségbe átcsapni, és ez eléggé aggasztó, és elkeserítő. Napi rendszerességgel eszek plusz vitamint, megemelt dózisú C-vitamint, és úgy tűnik hiába. Mit tudnék tenni ez ellen még pluszba? Mivel tudnám megvédeni magam ez ellen az átkozott kór ellen? Válaszát köszönöm!

    Jelige: rendszeres tüdőgyulladás

  • Kimerültség

    2011.03.04

    Kimerültség

    Tisztelt Doktor Úr!
    Évek óta komoly fáradtásgot érzek. Vezető pozíciómat tavaly júliusban mondtam fel emiatt, és az ennek, avgyis a túlhajszoltságnak tuéajdonított mellkasi fájdalmaim miatt. AZóta jóval kevesebbett dolgozom, étrendkiegészítőket szedek és sokat alszom. Mégis, szinte megakadályoz a munkámban az, hogy a beszédem, a kifejezőkészségem nagyon le van lassulva, nem jutnak eszembe szavak, sokszor szédülök, teljesen kimerülten esek az ágyba esténként. A tavalyi vér és vizeletvizsgálat szerint, minden tökéletesen rendben van. Mégis akkora a baj, hogy a munkám elvesztésének határán állok. Kérem adjanak tanácsot, el vagyok keserdve.
    Köszönettel,

  • Apró szúrások

    2011.03.04

    Apró szúrások

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    Régebb óta érzem, mintha a testemet apró tűvel szúrkálnák belülről. Mindenhol, a fejem búbjától a talpamig. Amit észrevettem, hogy talán kapcsolatban van az étkezéssel, általában utána fordul elő. Leginkább cukor és fehérjék fogyasztásakor. A koleszterin szintem határértéken felül van. Csak a vérre tudok gondolni, mert az jut el mindenhova a testben...Összefügghet ezzel?
    Hálás köszönettel,
    egy 41 éves nő

  • szoptatok és kórosan sovány vagyok

    2011.03.04

    Én egy 19 éves anyuka vagyok 2009.11.22-én szültem és jelenleg is szoptatok és kórosan sovány vagyok szeretném megtudni hogy ez miért van?És ez ellen mit lehetne tenni?Előre is köszönöm.

  • Vérvétel kiértékelése

    2011.03.04

    Vérvétel kiértékelése jelige

    Kedves Doktornő!

    28 éves nő vagyok. PCOS-t diagnosztizáltak nálam. Éhgyomri vércukor vizsgálaton voltam. Vérvétel eredményemnél ezek az értékek voltak megjelölve. Ebből kiderül-e már, hogy inzulinrezisztenciám van? Legyen szíves értelmezni, és megírni kell-e további vizsgálat a kapott értékekkel kapcsolatban? Min változtassak? Fehér cukrot, fehér lisztet nem fogyasztok. IR diétát tartok már 4 hónapja. Most a tejtermékeket – kivéve a sajtot- és a búzából készült élelmiszereket is kiiktatom az étkezésemből.
    Vércukor piros 4,4 mmol/l
    Éu. 2h glukóz szürke 3,9 mmol/l
    Koleszterin 5,93 mmol/l
    HDL 3,14 mmol/l
    LDL 2,43 mmol/l
    Transferrin 346, mg/dl
    LDH 451,0 U/1

    Válaszát előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

  • Páromnak péniszén

    2011.03.04

    Tiszteletem!
    Páromnak péniszén,a börön fent,ahol öszeér található egy pötty.Kb 1 éve jött elő,ha hátra huzza a bőrt akor érez fájdalmat.Sárgás színe volt,olyan volt mint a genny,most már piros(talán kifakadhatott,de nem vett észre ilyesmit)
    Mi okozhatja?Biotronos kezeléssel elmúlhat?Orvoshoz nem akar menni.
    Köszönjük

  • kardnyúlvány

    2011.03.04

    Kedves Doktor Úr!

    Nekem ott fáj, ahol anatómiailag az ún. kardnyúlvány van.
    Enyhe nyomás hatására tompa fájdalmat érzek, olyna érzés mintha a csont fájna, és nem gyomorégés vagy hasonló.
    Válaszát előre is köszönöm

    Köszönettel:

  • a hölgy megemel vmit és vérezni kezd

    2011.03.04

    Tisztelt Doktornő/Úr!
    Olvastam lentebb egy kérdést, hogy a hölgy megemel vmit és vérezni kezd. Nekem hónapok óta vannak ilyen gondjaim, de a túl sok járkálás, nyújtózkodás, stressz is válthat ki ilyesmit, van amikor tudom terhelni magam van amikor alig merek mozogni. Depo Proverát kapok (előtte tablettánál is ilyen panaszok álltak fönn)és ennek ellenére jelentkeznek a tünetek! Nőgyógyászatilag elvileg pedig minden rendben a labor és UH szerint! Mi lehet az oka?
    Tisztelettel!

  • kellemetlen lábszaga van

    2011.03.04

    Tisztelt Weborvos!

    A kérdésem a következő lenne: egyik ismerősömnek igen erős, kellemetlen lábszaga van, nem tudom, hogy mi okozhatja. Ki kell-e fertőtlenítenem a cipőmet, miután (egy félreértés miatt) felvette azt (hozzáteszem, nem huzamos ideig)?

    Köszönöm!

  • Minkét lábam nagyon fáj időközönként

    2011.03.04

    Tisztelt Szakorvos!
    Minkét lábam nagyon fáj időközönként.A külső boka alatt a talp szélén és ki sugárzik a sarkamba a fájdalom. Két hete be gyulladt úgy ,hogy nem bírtam lábra állni.Gyulladásgátlóval kezelték.Már birok menni,a fájdalom is szinte megszünt ,de idő közönként váratlanul éles fájdalmat érzek menet közben,majd pár lépés után meg szűnik.Ez így megy naponta többször.
    Voltam röntgenen és az alábbi véleményt írták:


    Minkét bokaitület peremszélein kezdődő osteophyta képződés van.
    Minkét tuber calcanei plantalis és dorsalis peremén rizsszemnyi exsostosis van ,illetve az Achilles-ín tapadásának várható vetületében egy-egy ujjbegynyi felhőszerű mészárnyék van.
    Tisztelettel kérném segítségüket a lelet értelmezésében,illetve mijen gyógymód alkalmazható az állapotomra.
    Köszönöm segítségüket!
    Szívélyes üdvözlettel:

  • FODMAP diéta

    2011.03.04

    A FODMAP diéta érdekelne!
    Sok köszönet!

  • Tünetmentes férfi

    2011.03.04

    Jelige: Tünetmentes férfi
    Barátnőm együttlétünk után néhány napra pirosodást tapasztalt és viszketést érzett a nemi szervénél. Az orvosa gombafertőzést állapított meg – szemrevételezés alapján- , és kúpot, egy heti gyógyszeradagot adott neki. Továbbá neki és partnerének, vagyis nekem egy szem diflucan tablettát írt fel. Pár nap után partnerem tünetei elmúltak. Én magamon semmilyen tünetet nem tapasztaltam sem együttlétünk előtt, sem utána. Kérdezném, hogy nekem van-e az egyetlen diflucan-tabletta beszedésén túl egyéb teeendőm.
    Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

  • használtam drogokat, ma kaptam meg a vérvételem eredményeit

    2011.03.04

    Udvozlet Doktor úr!

    10 évig használtam drogokat, ma kaptam meg a vérvételem eredményeit.Kérdésem az, hogy pontosan mit jelentenek az alábbi májfunkciós értékek:

    ALKALINE TRANSAMINASE - 99 U/L (0-52)
    GAMMA GT - 89 U/L 89 (0-64)
    TRIGLYCERIDE - 2.90 mmol/L (0.80-2.00)

    Válaszát elore is koszonom!

  • elrontott műtét után

    2011.03.04

    Ön szerint hogy alszik Dr. XY egy elrontott műtét után, amikor tudja hogy a betege műtéti hibája miatt napok alatt meg fog halni ? Ez alatt a néhány nap alatt miért fogadott el egy jelentősebb hálapénzt ?

  • citologia

    2011.03.04

    Kedves webdoktor! A kerdesem a kovetkezo:2008-ban a citologia leletem pozitiv lett,sejtek elvaltozasa,hpv gyanuja allt fenn(SIN1)majd tobbszori ismetles utan,ugy tunt hogy a hpv-re utalo jelek eltuntek.A doktorno azt mondta meg kell ismetelni 1 ev elteltevel,ami iden volt januarban,most meg ASCUS volt az eredmeny(nemtudom magyarul, Barcelonaba elek), es ujbol vettek leletet,keresven a virust.A kerdes az hogy most van e hpv vagy nincs?egyszeruen felbukkan es eltunik?a gond az,hogy 3-4 havonta 1szemolcs is elojon,az meg minek a jele?sokat olvastam rola,megsem ertem a helyzetem,kerem segitsen tisztan latni a dolgokat,mert igy remes elni,allandoan a hpv gyanujaval es mar rak-rem kepeket latok!!ovszer nelkul tovabbadhato?koszonom elore is megtisztelo valaszat!jellige:citologia

  • Hol kell indítanom a leszázalékoltatást?

    2011.03.04

    Hol kell indítanom a leszázalékoltatást? SPA-m van, budapesti vagyok.
    Üdv:

  • Milyen esélyeim vannak az életre, valamilyen szinten fognak-e javulni ezek a dolgok?

    2011.03.04

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Ötödik éve, hogy megműtöttek, végbél rosszindulatú daganattal. Felvettem 12 kemót és 28 sugarat. Nagyon sokáig széklet tartási problémákkal küzdöttem, még ma is,de már sokkal tűrhetőbb,és az emésztésem se tökéletes, csak vannak időszakok amikor jobb. Amikor kivették a daganatot a környezetében lévő nyirok mirigyekből 10ből, 3ban találtak áttétet, távoli áttét nem volt.
    Kérdésem. Milyen esélyeim vannak az életre, valamilyen szinten fognak-e javulni ezek a dolgok?
    És még egy érzékeny téma, ami a műtét és a kezelések következménye.
    Potenciális képességem eléggé siralmas.JÓ ha 70%-os erekciót tudok produkálni és az is csak rövid ideig. Létezik-e erre a problémámra valamiféle
    megoldás?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • Bucika

    2011.03.04

    Tisztelt Doktor Ur!

    Meg szeretnem tudni hogy a vizelet laboreredmenye szerint a vizeletamben vannak hamsejtek, ez mit jelent es mi okozza? Egyebkent a tobbi ertek jo, a verkepben az ALP erteke ami magassabb a normal erteknel, mivel 364U/l, s nem tudom hogy a BA% 0.0, az joe, mivel a normal ertek 0.2-1.0.
    Megjegyzem hogy mindjart 4-ik eve volt egy nogyogyaszati mutetem, eltavolitottak a mehet es a petefeszkeket, es rosszindulatu volt a szovettan, de mivel idejeben eltavolitottak nem kaptam utolag semmi kezelest. Idaig az eredmenyak jok voltak, csak a majfunkcios eredmenyekben kerul mindig valami nagyobb ertek a normalnal, elore a GPT volt nagyobb, majd az jo volt es az ALP lett nagyobb. Kesobb megismeteltem a majfunkcios vizsgalatot, akkor minden renden volt, most ismet megismeteltem es most ismet magassabb az ALP ertek, s nem tudom hogy gondoljake valami komolyabb dologra, hogy milyen tovabbi vizsgalotokat csinaltassak, vagy nem kell komolyan venni ezt az erteket.

    Koszonettel Bucika A jelige: Bucika

  • epe mutet utan

    2011.03.04

    epe mutet utan mennyi ido mulva jon rendbe az egesz emesztes< gyomorfjdalom?

  • Hasfajas

    2011.03.04

    Jo napot,kedves dr.No! A kerdesem az lenne,hogy miert erzek gyakori fajdalmat a hasam bal oldalan,a petefeszeknel,menzesz idejen mindig csak balfelol faj,(joboldalt vakbellel mutottek,azota nem erzek fajdalmat azon az oldalon)szexualis egyuttlet utan is,sot orgazmus utan is faj.Voltam mar nogyogyasznal miatta,de semmi rendellenesseget nem talalt,ennek mar 2 eve,majd belgyogyaszhoz mentem,mert emesztesi panaszaim is vannak es gondoltam amiatt fajhat,de ott sem talaltak semmi elvaltozast.Mi lehet a gond?talan ciszta vagy egyeb?ez mar eleg zavaro,foleg sex utan.Koszonom a valaszat!Jelige:Hasfajas

  • aorta tágulatot találtak

    2011.03.04

    Nemrégiben tüdő röntgenre küldtek és azon aorta tágulatot találtak. Olvastam róla, hogy ez egy igen veszélye betegség, és megijedtem mert engem már két éve igen erős szívverés gyötör, amit lüktető, remegő érzésként élek meg, és erős fájdalom van gyakran a hátamban, és a karjaimban, ami utalhat erre a betegségre. Mi a véleményük, jelentkezzem egy kardiológiai kivizsgálásra? Lehet, hogy veszélyben van az életem? Üdv:

  • habos felböfögésem van

    2011.03.04

    Doktor Úr!
    Mi lehet a gyomrom baja, ha habos felböfögésem van? Köszönöm szépen.

  • hormontartalmú injekciót adnak izületi gyulladásra

    2011.03.04

    Tisztelt Doktor Úr!
    Hogy-hogy hormontartalmú injekciót adnak izületi gyulladásra? Metilprednizolon-acetát hatóanyagút. Az áll a betegtájékoztatón, hogy hormon van benne. 40mg./ml. Ezt akkor láttam meg, amikor kijöttem az orvostól. Milyen HORMON van benne? Nagyon szeretném tudni. Nagyon köszönöm a választ és maradok üdvözlettel.