• nátha
    • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

      Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

    • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

      Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

    • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

      A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • melanóma
    • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

      Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

    • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

      10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

    • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

      A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • egynapos sebészet
    • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

      Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

    • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

      Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

    • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

      Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Orvos válaszol

  • görényektől lehet-e heliko baktériummal fertőződni

    2010.03.11

    görényektől lehet-e heliko baktériummal fertőződni.Ez okozza-e az alacsony fehérvérsejt számot ?

  • omeprazol sandor tabletát?

    2010.03.11

    mien betegségre használják az omeprazol sandor tabletát?

  • csak a gyógyszer mellékhatásait élvezem

    2010.03.11

    Tisztelt DrNő/Úr!
    február 8-án az aktus után 13 órával bevettem az ESCAPELLÉt, és már napok óta fáj a mellem, és sokat görcsöl és szúr a hasam. A közérzetem sem az igazi. A mensesnek 24-én kellenne megjönnie. Aggódjak? Vagy csak a gyógyszer mellékhatásait "élvezem"

  • MÁJ

    2010.03.11

    MÁJ
    Tisztelt Doktorúr/Doktornő !

    Máj értékeim 2009.08.-óta
    GOT : 71 - 34 - 33 - 85 - 132
    GPT : 95 - 35 - 48 - 211 - 106
    GGT : 165 - 168 - 168 - 227 - 113
    AP : 530 - 341
    Hasi UH negatív.
    Krónikus HBV,HCV fertőzés,Wilson kor,haemochromatosis, autoimmun májbetegség (AIH,PSC,PBC) nem igazolható. Steatosis/NASH is szóba jön, bár dyslipidaemai nincs, obesitas magyarázhatja.
    Ts: 79,6 Tm:166
    BM: 28,9
    Zsír:37,3%
    Izom:28,2%
    Mi lehet a rossz májértékek okozója?

  • milyen betegségre utal a heregolyó megnagyobbodása

    2010.03.11

    Üdvözlöm. Én érdeklödnék hogy milyen betegségre utal a heregolyó megnagyobbodása, és hogy mitöl alakulhat ki. Elöre is köszönöm a választ.

  • Tündérke

    2010.03.11

    26 éves nő vagyok, állandó vizelési ingerem van,de csak néhány csepp jön, nem szúr,nem éget,nem csíp,nincs szag,semmi,csak állandó vizelési inger,ami már kellemetlen érzet az alhasban.Egy hete két napig nagyon görcsölt a vesém,de elmúlt,talán köze lehet hozzá?Vesekő a hólyagban? Köszönöm válaszát! Jelige:Tündérke

  • Gyógykaparás után mikor van az első menses?

    2010.03.11

    Gyógykaparás után mikor van az első menses?

  • IMBUSZKULCS

    2010.03.11

    jelige:IMBUSZKULCS
    Tilsztelt Doktor Úr/Nő!

    A barátnőm és én együtt voltunk 30.-án,és megtörtént a baj:S
    Sikerült szerezni 72órás tabit és 24órán belül bevette az elsö szemet,majd 12óra múlva a másodikat.10.-e után szokott neki megjönni és még mindig nem jött meg.Már biztos hogy terhes?Késhet ennyit?vagy még van remény?
    a választ elöre is köszönöm

  • Dienille - dohányzás

    2010.03.11

    Dienille fogamzásgátlót szedek),és érdeklődni szeretnék hogy a dohányzás befolyásolja e a gyógyszer hatékonyságát?(20 éves vagyok és vizsgaidőszakban gyakori volt a napi egy doboz cigaretta is

  • 60 éves

    2010.03.11

    T.Doktor ur! szemem hamar fárad,fél óra monitornézés után pl.vagy tévé-nézés után hamar könnyezik,ugyannakor szemészeten 9o %-kal olvastam mindkét szemüveg gel.Mi okozhatja ezt? Köszönettel 60 éves jeligére

  • e valamijen járadék a szememre

    2010.03.11

    jó napot azt szeretném kérdezni öntöl a jöbb szemem világtalan a másik szemem igen romlik járna e valamijen járadék a szememre köszönöm segitségét

  • Zoli76

    2010.03.11

    Zoli76 jeligére:
    Szemészeti diagnózis értelmezését kérném Önöktől. BNO kód: H5000 Strabismus convergens. Dg: Strab. conv. cum. paresis nervi abd.l.s. Retractios /Duane sy./
    Előre is köszönöm

  • sirás

    2010.03.11

    könnyezik a szemem ha kimegyek a levegöre mindha sirnák mitől lehet vagy hogyan segitsek rajta,nagyon kellemetlen.. jelig sirás

  • glaucoma

    2010.03.11

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kérem szíves válaszát az alábbi problémámra. 46 éves vagyok, elsődleges zöldhályogos, hipertóniás. Humacarpin 1%-ost cseppentettem kb. 5 évig, majd ezt követően a Humacarpint megszüntették azáltal, hogy a szememet lézerezték a zöldhályog végett. Ezután semmilyen gyógyszert nem kellett szednem a mai napig sem, de mindeddig néha érzem egyik vagy mindkét szemem, ezt annak tudom be, hogy egészséges ember is érzi, hogy a szeme néha lüktet vagy enyhe nyomást érez. A problémám a következő! Csak bizonyos helyen, ha városba megyek, gyalogosan közlekedek, forgalmas helyeken, pályaudvaron, bevásárlóközpontban, az az érzésem támad, hogy ha nem állnék meg vagy nem változtatnék helyet vagy nem kapaszkodnék meg vagy nem guggolnék hirtelen le, elájulnék, ugyanis a lábaim összecsuklását érzem és a fejemben furcsa érzés van. Ez mindössze másodperc töredéke alatt történik, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan meg is szűnik. Pár éve mindenre kiterjedő vizsgálatot
    végeztek, az akkori fő panaszom ugyanez volt. Az orvosok azzal magyarázzák, hogy nyakcsikolya kopásom van.
    Semmilyen gyógyszert nem írtak fel. Azzal bocsátottak el, hogy kaptam egy patikai szórólapot recept nélküli kenőcsöt javasolván. Tisztelettel várom válaszát!
    Jelige: glaucoma

  • mi a Duopril gyógyszer?

    2010.03.11

    mi a Duopril gyógyszer?

  • pásztorné anyos

    2010.03.11

    pásztorné jelige azzal a kéréssel fordulok az ön segitségét kérem anyosom 74 é cukor beteg 3 szor szurja magát több betegsége is van töbször elfelejkezik hogy be e adta a szurit hova fordulhatnék hogy legyen vele valaki ne hogy baja legyen a szuri kihagyásával vagy több beadásával mit tehetnék tessék kérem tanácsot adni szép napot kivánok önöknek jeligém anyos

  • megoldás

    2010.03.11

    Jelige:megoldás
    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    26 éves nő vagyok és az volna a problémám, hogy nagyon kicsik a melleim és azt szeretném megtudni, hogy a plasztikai műtéten kívül van-e bármilyen lehetőségem arra, hogy legalább 1 kicsit nagyobbak legyenek? GyÓgyszer vagy bármi, mert nagyon rosszul érzem így magam.Köszönöm

  • KITTA

    2010.03.11

    Az lenne a kérdésem , hogy hol és mikor rendel a Dr Fiegler Mária? köszönöm tisztelettel KITTA

  • érdeklődés

    2010.03.11

    Jelige: érdeklődés

    Jónapot kívánok!
    Érdeklődni szeretnék, hogy ha valakit mentővel szállítanak kórházba egy baleset után és rögtön műtétre kerül a sor, akkor abban az esetben a vérvétel teljeskörű, mindenre kiterjedő? Főként az érdekelne, hogy ilyenkor HIV tesztet is csinálnak?
    Lehet a kérdés túl naiv, de fontos lenne.
    Köszönöm előre is a választ.
    Üdvözlettel

  • nem érvényes a taj kártyám. Most várandós vagyok

    2010.03.11

    Estin tanulok, és ezért nem érvényes a taj kártyám. Most várandós vagyok. Egy ismerősöm tavaly ugyanígy járt, és automatikusan érvényessé tették a taj számát. Nálam az a feltételezhető baj, hogy nem vagyok magyar állampolgár, csupán letelepedési engedélyem van.
    Ilyenkor valóban nem érvényesítik a taj kártyám? Segítségét előre is köszönöm.

  • ORSZI felülvizsgálatomkor visszaminősíthetnek-e

    2010.03.11

    Tisztelt Dr.Úr! Az lenne a kérdésem,hogy idén esedékes ORSZI felülvizsgálatomkor visszaminősíthetnek-e azzal az indokkal, hogy a 3 évvel ezelőtti felülvizsgálatom óta nem voltam kórházban. Dg: par. skizofrénia, gyógyszereim: Zyprexa:0-0-10, Xanax: 1-1-1. Jelenlegi állapotom állandó gyógyszerszedés mellett stabil,kéthavonta járok pszich. szakrendelésre. Köszönettel várom válaszát!

  • Gabriella

    2010.03.11

    Jelige: Gabreilla
    Tisztelt dr. úr/nő
    18 hónapja nem szoptatom a kisfiamat. A mellemből préselésre 1-2 csepp tej még mindig jön. Az orvos 2 doboz Bromocriptint (2,5mg-os) írt fel, napi 3*1-et kellett beszedni. Az agyalapi mirigyem rendben van,(röntgenvizsgálat volt) és a prolactin szintem is. Beszedtem az összes gyógyszert, de tejem még, igaz kevesebb, de mindig van. Mi lehet a gond? Ciklusom a fogamzásgátló gyógyszer (mercilon) után két hónapig 23, majd 25 napos volt, legutóbb sajnos 20. Mikor lehet újabb babát vállalni? Milyenek a babavállalási esélyeim?
    Válaszát előre is köszönöm :)
    Üdv: Gabriella

  • Széklet inkontonenciát állapitottak meg

    2010.03.11

    Kedves Doktor nő-úr!
    Széklet inkontonenciát állapitottak meg / 40-60Hgmm között/ Bejártam a kórházba Tens kezelésre, hogy kiderüljön javul e a tartóizom erőssége. A javulás 10 kezelés után 70 Hgmm emelkedet. A proctológus azt felvilágositást adta , hogy a készüléket nőgyőgyász irhatja fel. A nőgyógyász szerint ő nem illetékes a fenti készülék vényre való felirására. Kérdésem , hogy mely szakorvoshoz fordulhatok , hogy ezt a készüléket számomra igenfontosat felirja. Köszönettel

  • POLYPUS

    2010.03.11

    POLYPUS jelige
    Tisztelt Doktor úr! (64 éves nő vagyok)XII.11-én Colitis mucosa, ill.colon sigmoideum jóindulatú daganata diagnózist kaptam vastagbéltükrözést követően. Kiegészítő irrigoscópia, majd endoscopos polypectomia javaslattal. A Rtg.osztályon azóta számtalan érdeklődésemre "vizsgálati előjegyzésre" a válasz: Kontrasztanyag hiányában nem tudnak előjegyezni és fogalmuk sincs mikor lesz anyag.Kérdésem: a "jóindulatú" szövettani eredmény birtokában nyugodtan várhatok?

  • apjalánya

    2010.03.11

    Édesapám problémája miatt kérem a segítségét. Másfél hete vesetájékon iszonyatos fájdalmai kezdődtek, melyek folyamatosan kínozták. Hányás, hányinger, gyengeség kíséretében. UH vizsgálat követ nem mutatott ki, állapota azonban nem javult. Ekkor Cifran antibiotikumot kapott, a fájdalma 3-4 nap után enyhült, már el is múlt. De a hányás, gyengeség és folyamatos hányinger még most is gyötri. Illetve hozzá most már hasmenés is társul. Nagyon legyengült, 1,5 hét alatt 6 kilót fogyott. Cukorbeteg, de nem inzulinos Merkformin tablettát szed. Nagyon aggasztó az állapota, és teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy merre induljunk. Kérem tanácsát, merre induljunk, milyen szakrendelést keressünk a problémára.
    Jelige: apjalánya

  • ébredéskor nagyon lüktet a vesém

    2010.03.11

    reggeli ébredéskor nagyon lüktet a vesém ami felkelés után elmúllik

  • Esperál maximum egy éven át hat

    2010.03.11

    Legjobb tudomásom szerint az Esperál maximum egy éven át hat.

  • Állandó hát derék és láb fájdalmaim vanak

    2010.03.11

    A kreatin- kináz 660 U/l volt novemberben, februárban az erték 675 U/l. Infarktusom nem volt. A triglicerid 5,97 mmol/l. Alkoholt nem fogyasztok. Állandó hát derék és láb fájdalmaim vanak. 1954 ben gyermek bénulásom volt, 57 éves vagyok.

  • Többszörös göbös struma meleg és hideg göbbel a bal lebenyben

    2010.03.11

    Tisztelt Doktor Úr/Nő

    Megszeretném kérdezni,hogy mit jelent ez az eredmény a pajzsmirigy izotoppal kapcsolatba?
    Most akkor ez rákot jelent? "A pajzsmirigy normál helyzetű és nagyságú. Jobb lebeny radiopharmacon eloszlása egyenletes, a bal lebeny alsó polusában körölírtan fokozott a felső harmadában csökkent aktivítás felvétele.
    Vélemény: Többszörös göbös struma meleg és hideg göbbel a bal lebenyben."
    A válaszát előre is köszönöm.

  • WC-zés után enyhén szúró fájdalmat érzek

    2010.03.11

    Tisztelt Dr!
    Egy pár napja WC-zés után enyhén szúró fájdalmat érzek a végbélnyíllásnál.Ez mitől lehet?

  • gyomor daganattal műtötték

    2010.03.11

    Jo napot kívánok.Erdélyből érdeklődöm.Édesapámat most február 22-én műtötték gyomor daganattal az orvosi eredmény T4N3M0 lett.Ez milyen indulatú?Mit ajánlana a doktor úr mi legyen a következő lépés amit kellene tenni ?Mennyi a tulélése erre a betegségre?Érdemes lenne felkeresni egy természetgyógyászt ,legyen szíves segíteni. Köszönettel

  • rozsika69

    2010.03.11

    Tegnap voltam nyaki ultrahang (alulműködik a pajzsmirigyem 2008. aug. óta szedek gyógyszert) vizsgálaton szeretném megkérdezni ha lehetséges, hogy milyen az eredményem. A lelten ez szerepel A pm. jobb lebenye 21x19x50 mm, a bal lebeny 16x18x48 mm-es. Az isthmus kissé szélesebb, a mirigyállomány összességében echoszegény ill.echoszegény területek között echodús septumok vannak. A jugulum szabad. A nagyerek rendben vannak. Mko. a nagyerek mentén reaktiv jellegű lypmhadenomeglaia látszik, a legnagyobb lgl. bal oldalon kb. 27 x 5 mm-es. Bal oldalon a manibula szgletnél 15x9 mm-es és néhány kissebb, jobb oldalon több 1-1,5 cm hosszátmérőjű nyirokcsomó látszik. Nyálmirigyek rendben vannak.
    Nagyon köszönöm előre is a segítségüket jeligém:rozsika69

  • vérhányás

    2010.03.11

    Tisztelt weborvos!
    A férjem,sajnos italozó életformát folytat,többször mentőt kellet hívni hozzá,mert vért hány! Nyelőcsöve vérzik,a gyomorbemenetnék.Van hy, 3-4 hónapig egy kortyot sem iszik,deha megkostólja nem tudja abbahagyni és mindig vérhányás a következménye.Próbálta a család jobb belátásra bírni,de nem vesz tudomást a helyzetéről.Kb. 8-éve italozik! Kérdésem,hogy mik az élet kilátásai meddig élhet így,vagy ez a nyelőcsőfekély gyógyíthatatlan??
    Köszönettel
    jelige vérhányás

  • gyomorsérvét megműttessük e?

    2010.03.11

    T,. Cím! 21 éves fiatal /4 cm es/most kiderült gyomorsérvét megműttessük e?
    agodó édesanya

  • 40

    2010.03.11

    jelige 40

    Tisztelt Doktor Úr!

    40 éves hölgy vagyok. 12 hónaposan kiderült, hogy a6. hónapban meghalt a kisbabám. Holnap megyek gyógykaparásra. Miután nagyon szeretnék egy kisbabát, érdeklődöm, hogy ezt követően mi az Ön tapasztalata, milyen gyorassággal eshetek újra teherbe. Nyilván ez sokmidnentől is függ, de az általános tapasztalat.

    Válaszát előre is köszönöm!

  • mária 53

    2010.03.11

    tisztel DoktorUr!56 éves vagyok rokkantnyugdijas 32000 ft 15000 özvegyi nyugdijat kapok.Férjem 2008-ban elhunyt.Kértem méltányossági nyugdijemelést elutasitottak. Kérdésem,hogy a nyugdijfolyositótól lehet még kérni valamilyen pénzjuttatást,és milyen jogcimen kérhetem. tisztelettel)mária 53

  • Érdemes -e fellebbeznem

    2010.03.11

    54 éves nő vagyok 41 év munkaviszonnyal rendelkezem. 3és fél éve vagyok 53 %-os rokkant. Idén januárban 41 %-ra vettek vissza. Érdemes -e fellebbeznem illetve mikor véglegesitenek ez a kérdésem.

  • SM fogyatékossági

    2010.03.11

    Én scclerosismultiplex beteg vagyok,melette combnyaktörésem volt.Állapot rosszabodásra lett beadva,így 80%-os lettem,van egy fogyatékosságim amely 65%,most kellene annak is 80%-os lenni.Ez már húzúdik november óta.

  • böbe

    2010.03.11

    a kérdésem az lenne hogy 12éve 50százalékon voltam.pedig krónikus vastagbél gyulladásos beteg vagyok.most voltam ismét a bizotság előt és levették 45százalékra. járok végbél tükrözésre az állapotom nem javult.ez mind levolt irva.sajnos a férjem elhunyt idegileg kivagyok,ez is levolt irva.mégis lejebb vették.tudom hiába felebbeznék,csak aszt nem értem hogy mikor az orvos enyi év után is azt irja hogy gyógyithatatlan beteg,hogyan dönthetnek igy. nagyon elvagyok keseredve.salgótarjánba voltam a felülvizsgálaton.talán nemis tudják hogy ez mijen betegség. köszönöm a válaszát.
    böbe.

  • ott is van kiket kiseperni még!

    2010.03.11

    az tetszik még hogy tisztelet a kivételnek,de MOZGÁSKORLÁTOZOTTNAK van valami vagy valaki által nyílvánítva és pattan ki a koocsiból mint a NIKKELBOLHA!!ÉN tudásom szerint mozgáskorlátozott az aki kerekesszékkel, mankóval, járókával közlekedik, stb...UGYE? UGYE ott is van kiket kiseperni még! LÁSZLÓ

  • méltányossági gyes

    2010.03.11

    Tisztelt Szakértők!
    Segítségüket kérem arra vonatkozóan, hogy 1991 júniusától munkanélküli voltam. Ebből az időszakból kerültem gyesre, de csak méltányossági gyesre voltam jogosult, mert nem volt meg a rendes gyeshez a kellő megelőző 180napos munkaviszonyom.97 szept 1-től álltam újra munkába ugyancsak közalkalmazottként Kérdésem: a méltányossági gyes beleszámít e majd a nyugdíjhoz, illetve a 25 éves jubileumhoz szükséges munkaviszony éveibe????
    Válaszukat tisztelettel megköszönöm Ircsi
    Jelige "méltányossági gyes"

  • FÉMELTÁVOLÍTÁS

    2010.03.11

    jelige: FÉMELTÁVOLÍTÁS
    Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz hogy eltörtem a könyököm(a singcsont proximális végének a törése),amelyet egy csavarral rögzítettek is,fél év letelte után,vagyis hamarosan kiveszik a csavart.A kérdésem az lenne,hogy ilyenkor szükséges e gipsz rögzítés vagy nem?Illetve mennyi idő alatt jön rendbe?Mennyi ideig kell a kórházban maradni?(úgy tudom,egy napot?)Azért lenne ez fontos,mert vizsgáim lesznek és szükségem van a kezemre.
    Válaszukat előre is köszönöm!

  • apró pattanás szerüek jönnek ki rajtam

    2010.03.10

    jó napot azzal a kérdesel fordulok önhöz hogy kis apró pattanás szerüek jönnek ki rajtam és kb.egy ora után eltünik mi lehet ez .

  • ekcemára mi a gyogymod

    2010.03.10

    ekcemára mi a gyogymod

  • bőrkinövés-e

    2010.03.10

    jelige: bőrkinövés-e
    Jónapot! A végbélnyílásom környékén, egy apró bőrkinövés, húskinövés található! Nem tudom hogy mitől lehet ez! Eddig nem éreztem problémát emiatt! Mi lehet a baj? Mi okozhatja ezt? Milyen orvoshoz forduljak? Válaszát előre is köszönöm!

  • makkon mostanában piros foltok láthatók

    2010.03.10

    A makkon mostanában piros foltok láthatók, illetve a fitymaféknél szakadást tapasztaltam. Szeretkezéskor fájdalmas így szüneteltetjük. Hogy gyógyul meg? Milyen kenőcsöt használjak?

  • tűzfolt

    2010.03.10

    Én tűzfolttal a kézfejemen és a karomon születtem.A szakorvos azt mondta, h lézeres kezeléssel nem tudnák eltávolítani, mert állítólag nem olyan sötét a tűzfoltom, mint amire a lézer használható. Azt szeretném megtudni, hogy tetováltatni lehet-e.Ha lehet,lennének-e következményei?
    köszönöm

  • Marika07

    2010.03.10

    Tele van a testem lipómával! Mitől lehet ez? Mi az okozója? Marika07

  • Térdecske

    2010.03.10

    Jelige:Térdecske.Tisztelt DR.Úr/Nő
    Azt szeretném megkérdezni,hogy mit jelent(térd MR):A femurcsont jelintenzitás elváltozása lehet nem kórjelző értékű myelofibrosis,de biztonsággal haemoposis conversioja sem zárható ki. Válaszát mnagyon várom,Köszönöm.
    Tisztelettel:

  • Remény

    2010.03.10

    Remény jelige
    Tisztelt Doktor Ur!
    Gyógyitható-e a pholyneuropathia,amely már olyan stádiumba van, hogy a fél lábomra nem tudok ránehezedni. 28 éve nyitott gerinccel mütöttek,de ezidáig mindkét lábomon meg tudtam állni. Va-e erre gyógyszer,vagy valamilyen terápia Köszönettel

  • Baker Cystát diagnoztizáltak

    2010.03.10

    Jó Napot!!
    Baker Cystát diagnoztizáltak a térdhajlatomban. Műtétet javasoltak, de ezt szeretném elkerülni? Lehetséges e más módon megszüntetni?Ha nem akkor mik a következményei!

  • lábam nagylábujján a körmöm keresztirányban redőzötté vált

    2010.03.10

    Tisztelt Weborvos!

    A lábam nagylábujján a körmöm keresztirányban redőzötté, töredezetté vált, ezen túl az állaga kicsit porlékony. Néha enyhe fájdalmat érzek a körömágy környékén.
    Mit gondol, mi lehet ez, és hogyan érdemes kezelni? Egy bőrgyógyásznál már jártam ezzel, de ő nem tudott rá mit mondani. Meg fog keresni többet is, de minden vélemény érdekel.

    Köszönettel

  • ÖSSZEZAVARODVA

    2010.03.10

    CONCOR TABLETTÁT SZEDEK MÁR AMIKOR SZEDEM!AZT VETTEM ÉSZRE HOGY EZZEL EGYIDEJŰLEG DEPRESSZIÓS HANGULAT VETTE KEZDETÉT BENNEM!ERRE ABBA HAGYTAM A SZEDÉSÉT .AZÓTA HOL BEVESZEM HOL NEM VAN HOGY SZEDEM RENDESEN 1 HÉTIG AZTÁN MEGINT NEM PÁR NAPIG.LEHETSÉGES HOGY EZ A RENDSZERTELEN GYÓGYSZERSZEDÉS OKOZHATJA EZT AZ ÁLLAPOTOT?MERT VANNAK NAPOK AMIKOR MINDEN RENDBEN VAN AZTÁN EGYSZERCSAK MINDEN OK NÉLKÜL DEPIS LESZEK IDEGES SZÉDÜLÖK BIZONYTALAN VAGYOK!MENNYI IDŐ KELL AHOZ HOGY HA EZ OKOZZA ÁLLANDÓSULJON ÉS ELMÚLJON?KÖSZÖNETTEL:
    JELIGE:ÖSSZEZAVARODVA

  • éjjeli rémálom

    2010.03.10

    jelige: éjjeli rémálom
    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    25 éves lány vagyok. Pár hónapja, amikor éjjelente alszom, azt észlelem, hogy álmomban vagy csak félálomban zajt hallok a fülemben, és nem a környezetemben, ehhez a zajhoz álmodok valamit, ami ezt okozza, néha villódzásokat is látok. Közben nem vagyok ébren, mikor ez történik, és szeretnék felébredni, de nem tudok rögtön, csak egy idő után, amikor már nagyon kellemetlen ez az egész, mikor végre sikerül felébrednem, nagyon meg vagyok már ijedve, sokáig tart míg újra megnyugszom és vissza tudok aludni. Ez kéthetente történik meg velem és félek, hogy valami az agyammal van, talán egy daganat okozza, mert valójában semmilyen zaj és villódzás nincs körülöttem. Mi lehet ez vagy egyáltalán milyen szakemberhez fordulhatok ezzel?
    Előre is köszönöm a segítséget!

  • SSRE

    2010.03.10

    Kedves Doktor Úr!

    Lehet, hogy most bődületes butaságot fogok kérdezni, mérem,nézze el nekem. Szorongással, idegességgel fordultam pszichiáterhez, aki SSRI-vel (Cipralex, Paroxát) próbálkozott. Egyik szert sem tudtam szedni. Ezek ugye szelektív szerotonin visszavétel gátlók. Kiböjtöltem az egy hónapot velük, de iszonyúan éreztem magam..dolgozni sem tudtam menni a nagyfokú szédüléstől,és hányástól.Ezért visszamentem az orvoshoz,és Coaxilt írt fel,ez ugye SSRE készítmény, ami szelektív szerotonin visszavétel FOKOZÓ!
    Ennek a készítménynek csak pozitív hatását érzem.Visszajött az életkedvem,türelmes és jókedvű lettem. Mellékhatás semmi. Mondja ,Kedves Doktor Úr..Mi a különbség a visszavétel gátló, és a visszavétel fokozó között. Mert ugye a FOKOZÓTÓL nem voltam jól, ám a GÁTLÓTÓL jól érzem magam. Akkor most mi a helyzet a szerotoninnal? Sok van,vagy kevés?:) Tudom, most erre azt fogja írni,hogy örüljek, hogy jól vagyok, ne foglalkozzam azzal, hogy miért, de én mégis csak kíváncsi lennék.
    Köszönöm válaszát!
    Üdvözlöm:SSRE

  • ZSOLT.30

    2010.03.10

    ZSOLT.30
    Üdvözletem.
    A lányom barátja nagyon erős hipohondriában szenved.Szinte naponta vagy félnaponta képzel be magának külömböző betegségeket.
    Kérdésem az lenne.Hogyan lehet ezt kezelni.Milyen szakorvos segítségét vegyük igénybe.
    Köszönöm.

  • nem tudok inni idegenek elött

    2010.03.10

    Mitöl lehet hogy nem tudok inni idegenek elött el kezd reszketni a kezem

  • ezt így nem lehet!

    2010.03.10

    Tisztelt Weborvos!
    Kérem segítsen mert nem bírom tovább!Van egy barátom akit nagyon szeretek, viszont a szüleim nem, így nem is engedik hogy találkozzunk!Nem tudok köztük választani de a szüleimmel nem lehet beszélni!Ők eldöntötték hogy nem és kész!Én már nem tudom hogy mit tegyek!
    Válaszát előre is köszönöm!Jelige: ezt így nem lehet!

  • 15 éve szedek rivotrilt

    2010.03.10

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Közel 15 éve szedek rivotrilt napi 4X0,25 mg.nagyon unom már,hogy minden reggel azzal kezdem napot hogy bekell szednem.probáltam már csökkenteni az adagot de nem tudom,mert akkor kimenekülnék a világból is.
    Alternativ megoldást keresek,ami kiválthatja a Rivotrilt.

  • Betegség?

    2010.03.10

    Betegség?
    Szomszédasszonyom egyedül él.Egy hónapja kb.,hogy kezd furán viselkedni.Magábazárkózott,ha előjön,arrogáns a beszéde.
    A múlthéten,rám támadt bottal,mert szerinte én olyasmit mondtam róla,amire tanu is van,hogy nem igaz.Órákon keresztül üvöltözött a folyosón.Megöléssel fenyegetett,pedig én,csak nyugtatni akartam. 56 éves, depresszióban, pánikbetegségben szenved. Édesanyja skizofrén volt.
    Hiába kérleltem már régebben,hogy menjen pszichiáterhez, elzárkózott előle. Félek egy újabb rohamtól,/ami,ha betegség rovására írható,előfordulhat/ Nem tudom mit tegyek?Azóta megint bezárkózott. Lehet ez betegség? És,ha az,mit tehetek?
    Fiamat is féltem,egy ilyen támadástól. Kérem tanácsát!
    SOS!

  • leila

    2010.03.10

    Kedves Doktorur!
    Nem tudom milyen orvosra tartozik a kerdes előben meg nem merem megkerdezni. Szoval a parom 3-4 oran keresztül is birja a sexet merevedese van es sexelünk. neha mar alig irom. de nem is ez a baj mert eddig meg szep lenne minden de nem elvez el es en ezt nem tudom mire velni. egyéként paranoid skrizofen lehet hogy ezzel összefügg ez? mindenesetre emiatt nem lehet vele beszelgetni sajnos es orvoshoz sem megy en nem akarom megbantani de nem tudom ez valami betegseg lehet hogy nem elvez nagyon köszönöm leila

  • BERTA

    2010.03.10

    T. Cím!

    Hányinger, szapora szívverés, rosszullétek, hangulatingadozás, magamba fordulás, állandó fáradtság. Ezek lehetnek kimerültség jelei? Mit tehetnék ellene?


    Köszönettel: "BERTA"

  • nem mertem elkezdeni,olyan rosszakat irnak rola

    2010.03.10

    Tisztelt Doktorúr/nő!Októberben pánikbetegségre 0.25mg helexet,és 30mg mirtazent irtak,A rohamok a mai napig előjönnek(bolt,szülői értekezlet,busz.)2hete az orvosom rexetint irt fel,de a mai napig nem mertem elkezdeni,olyan rosszakat irnak rola,Ön szerint ez hatásosabb lehet a pánikrohamokra mint a mirtazen? Milyen adaggal kezdjem(hozzáteszem 50kg,vékony vagyok.Vagy inkább a mirtazent kellett volna emelni?Ha elkezdem a rexetint akkor a mirtazent is csökkenteni kellene nem?Elnézést a sok kérdésért.Köszönettel

  • utiköltség

    2010.03.10

    Tisztelt Lajtavári Doktor úr,
    Utiköltség jelige
    szeretnék a bp-i Balassa u-i Klinikára menni kezelésre. (Szorongásos-zavar, depresszió, és gyógyszer nélkül nem is vagyok meg. Már 13 éve tart ez az állapot, kezelést nem kaptam. De most már szeretnék.)80 km-re lakom a Klinikától, de én hozzájuk szeretnék menni, (ha fogadnak). Ha heti egyszer is mennék, a Máv, ill. Bkv-jegyek elvinnék az öszes járadékom! (Huszonezret kapok.) Hová fordulhatnék utiköltség papírért, hogy az OEP kifizesse legalább a Máv-jegyeimet. (Mert a Bkv-jegyeket nem térítik.)
    Kérem, válaszoljon sürgős kérdésemre.
    Köszönettel
    utiköltség jeligéjű

  • Ki az, aki valóban segítene egy skrizofén beteg gyógyításában

    2010.03.10

    Segítséget szeretnék kérni Öntől. Az egyik rokonomról megállapították, hogy skrizofrén, mindezt abból, hogy a rokonságban előfordult már. Emiatt az ismerősöm másfél hétig volt kórházban, ezalatt egyszer beszélt vele egy pszichiátertanonc, aki állandóan futkozott ki a főnővérhez, mit tegyen, mit mondjon, mi lehet a betegség. Így ez a tanonc és távolról a főorvos döntötték el, hogy ő beteg. Mivel azon kívül, hogy a gyógyszereit beszedették vele, nem tettek semmit, másfél hét után hazaengedték, hogy azért kontrollra járjon be. Azóta én nagyon sokat olvastam erről a betegségről és valószínűleg valóban skrizofén, bár nem vagyok orvos. Viszont azt is olvastam, hogy nem megfelően kezelték, mert nem neki kellettvolna esni, hogy te skrizofén vagy és úgy végzed, mint az a két ember a folyosón, ha nem szeded a gyógyszert. Emellett édesanyjának(aki depressziós) szintén nekiestek, hogy a maga felelőssége, élete végéig ápolnia kell a fiát. Minimálbér alatt keres, nem is elég erős e
    rre, de nem is tudja rávenni az illetőt, hogy szedje a gyógyszert. Annyit el tudnánk érni nála, egyre jobban hajlik rá, hogy elmegyünk egy másik orvoshoz, de nem tudom, hogy Gy-M-Sopron megyében ki az, aki komolyan segítene, ezt sehol nem találom. Ki az, aki valóban segítene egy skrizofén beteg gyógyításában és abban, hogy a családtagok mit csináljanak és mit ne, még ha valahonnan pénzt is kell leakasztanunk ehhez. Egy sokáig kedves volt ember megér ennyit.Köszönettel

  • paranoid szkrizovén beteg

    2010.03.10

    A fiam 3-éve paranoid szkrizovén beteg.Második rosszuléte óta romlott az állapota,pedig rendszeresen a gyógyszert gyógyszert.Romolhat még az álapota?Gyerek korában epilepsziás volt, amit kinőt 14-éves korára.Gyakrabban előfordul a betekség epilepsziából gyógyult betegeknél.A gyógyszerének a melékhatásaként,epilepsziára,és parkinzonkór tünetére szed gyógyszert.Nagyon streszes,gyenge idegzetü.Második rosszuléte óta romlott az emlékezőképessége is.Mi várható ezzel a betegséggel kapcsolatba.Romolhat-e az álapota tovább.A FIAM MOST 28-ÉVES.

  • Agybaj 51

    2010.03.10

    Jelige: Agybaj 51.Koponya CT eredménye:A külső és belső liquorterek mérsékelten tágak.A periventriculáris fehérállomány densitása csökkent.Középvonal a helyén van. Az agyállományban körülírt kóros densitás nem látható. Vélemény: Mérsékelt atrophia cerebri et cerebelli.Mérsékelt encephalopathia.Kérdésem:Mit tegyek?58éves vagyok.18 éves koromban koponyaalapi törésem, agyzúzódásom. agyvérzésem volt, egy baleset következményeként.5évvel ezelőtt pszihiáterhez kerültem mániás depresszióval, pánikbetegséggel. Azóta gyógyszereket szedek, több-kevesebb kihagyással.Voltam már teljesen tünetmentes 8 hónapig. Most ismét Frontint/reggel-este1/, Stimuloton/reggel1/szedek.Szeretném tudni, hogy a régi baleset, vagy az 5éve szedett gyógyszerek okozhatják-e az agybajomat.Mit tegyek?Várom válaszukat:Köszönöm

  • pánikbeteg vagyok, terhesség

    2010.03.10

    Segítséget,tanácsot szeretnék kérni!kb.3 éve pánikbeteg vagyok,stimulotont szedtem napi egyet,és frontint egyet. 3 hónapos a kisbabám. a terhességem alatt egyszer volt pánikrohamom,nem szedtem a gyógyszereket.de sajnos most megint visszatértek a rosszullétek,a orvosom azt mondta,szedjem a gyógyszereimet újra,még akkor is ha szoptatok,mert a gyógyszerrel jól voltam!A kérdésem az lenne,hogy szedhetem-e nyugodt szívvel szoptatás alatt?? Nem szeretnék a gyerekemnek kárt okozni! Nagyon kérem segítsenek!!! Köszönöm előre is!!!!

  • v.eva

    2010.03.10

    jelige: v.eva
    Négyszer volt egymás után P3-as eredményem,majd műtét (kimetszés) következett. A műtét utáni első citológia ismét P3-as lett. Okozhatja ezt akut gyulladás?
    Mi lehet a következő lépés? Újra műtét, vagy injekcióval is kezelhető a probléma? A műtét miért nem segített?

  • Norcolut

    2010.03.10

    Norcolut jeligére

    53 éves vagyok, decemberben 9 cm-es volt a méhnyálkahártyám az ultrahangvizsgálaton az előző vérzést követő 14. napon, mégis alig volt vérzésem amikor következett volna és azóta sem jött meg. Elsorvadhat ez, vagy előbb-utóbb darabosan, görcsölve csak kijön a méhből? Fél évvel ezelőtti méhkaparás után szedtem a Norcolutot, 16. naptól 10 napig 1 szemet, és megjött utána mindig, most januárban hagytam abba, mert nem írta már fel az orvos. Van arra gyógyszer, hogy meghozza a vérzést?

  • Rigevidon - sumamed

    2010.03.10

    Doktor Úr!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy több mint három honapja szedem a Rigevidon fogamzásgátlot, és most betegség miatt sumamedet irt fel neked a háziorvos. szedhetö a kettö együtt? nem csökkenti a fogamzásgátlo hatását az antibiotikum?
    köszönöttel:

  • Ebben az esetben is fizetni kel az aburtuszért?

    2010.03.10

    Kedves Doktor Úr!
    Várandóságot mutatott ki a terhességi tesztem, de mivel nagy családos anyuka vagyok 4 gyermekem van. 20 hónapos a legkisebbik lányom, a második 5 éves a legnagyobb 7 éves kislány, és a nagy fiam 17 esztendős. Én jövő hónap 18.-án leszek 44 éves. A 3 kislányom a 15 éve tartó kapcsolatomból fogant. A párom az egyedüli család fentartó, az anyagiak és a hely hiányában nem tudunk több gyermeket vállalni.
    Ebben az esetben is fizetni kel az aburtuszért?
    Várom megtisztelő válaszát!

  • Papa, mama, gyerekek

    2010.03.10

    Papa, mama, gyerekek
    Menyem veseátültetésen esett át. Nagyon szeretne babát. Az orvos azt mondta nem lehet, mert autoimmun betegsége van. Olvastam szakirodalmat erről, de jelét nem láttam a menyemen. Lehet-e szülnie?

  • lilulni kezd és terjed a jobb mellem felé

    2010.03.10

    Tisztelt Doktor Úr!
    20 éves vagyok, és egy hete műtöttek ki a jobb mellemből egy 3 centis fibroadenoma csomót. Viszont műtét előtt 2 órával a bal mellemben lévő két csomóból vettek mintát tűvel. A műtét után egy nappal, amikor levették a szorítókötésemet, a bal mellemen enyhe piros folt keletkezett, ami azóta már lilulni kezd és terjed a jobb mellem felé, kb. 6-7 centi hosszú a folt. Orvosom csak annyit mondott, hogy jegeljem. Mitől alakult ki ez a véraláfutás? Nem fog elrákosodni esetleg az a csomóm, amiből kiindul a véraláfutás? Mit tegyek Doktor úr?

  • Zsuzsó

    2010.03.10

    "Zsuzsó"jeligére lenne kérdésem:
    2008 aug.óta szedek syncumar-t,tüdőembólia miatt.28 éves vagyok,2 gyereket szültem,mindkettőt császárral.Elvileg nem tudnék egy 3.gyereket kihordani,mert a méhemen lévő heg(ek) már nem bírnák a terhelést,illetve "súlyos"összenövések vannak a császárok miatt.Ezeket a tényeket összevetve milyen fogamzásgátló módszert tudna javasolni,mert a nőgyógyászom szerint méhen belüli ezköz nem jöhet szóba a vérzékenység miatt,a tabletta szintén nem jó a véralvadásgátló miatt,a hüvelytablettát nem tartom biztonságosnak (a 2.gyermekem az mellett fogant),az óvszerrel meg az a probléma,hogy nem áll mindig rendelkezésre,illetve hosszú távon az sem megoldható.Az elkötés pedig az orvos szerint 60000 ft.Az nagyon drága.Ilyenkor mindent összevetve mi a megoldás.Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel!

  • Csillag

    2010.03.10

    10 évig szedtem Novynettet. Egy hónapja hagytam abba,egy hete nagyon érzékenyek a mellbimbóim. Csak a bimbó, de mindkettő, ha a ruha hozzáér is fáj. Nem piros, kívűlről semmi nem látszik. Mi lehet az oka?
    Jelige: Csillag

  • terhesség hányadik hetében járhatok

    2010.03.10

    A terhesség hányadik hetében járhatok,ha a vérvétel eredménye: human choriogonadotropin eredménye: 3138 , egysége: IU/L ref.tartomány:<2.6 . Ultrahangos vizsgálaton a kapott papiron pedig ez szerepel:rendes nagyságu, afv. norm. szerkezetü uterus. Endometrium vastagsága:4.0mm Adnexumok elteres nélkül. 10 nap mulva kell ujra mennem ultrahangra, de addig is szeretném tudni,hogy mire számithatok. Válaszát köszönöm!

  • alacsony a vérnyomásom, rendszerint 80/50

    2010.03.09

    Kedves Doktor!
    Nagyon alacsony a vérnyomásom, rendszerint 80/50. Mindenki azt mondja ez nem probléma, örüljek neki, de engem aggaszt kicsit. Normális ez?

  • lefekvéskor heves

    2010.03.09

    Tisztelt Weborvos!
    18 éves nő vagyok. Gyerekkorom óta nagyon magas a vérnyomásom. Mostanában a következő tüneteket tapasztalom: Már egy ideje minden lefekvéskor heves
    szívdobogást érzek, gyakran úgyérzem, hogy hatalmasat dobban. A végtagjaim jéghidegek, de mégis folyik rólam a víz. Mostanában nagyon rossz a közérzetem és fáradékony vagyok, pedig stresszesnek sem éppen mondanám az életem. Nem fogysztok alkoholt és nem dohányzom. Már egy rövidebb táv lefutása is gondot okoz, a szívem majdnem kiugrik a helyéről és csak nehezen kapok levegőt ilyenkor. Amikor a pulzusomat mérem, néha úgy érzem, mintha egyszer- kétszer kihagyna, egyszer gyorsan ver, aztán hirtelen lelassul,
    teljesen szabálytalannak tűnik a ritmusa. Ezenkívül a fejem is gyakran fáj. Mit tanácsolna?

  • angina pectoris

    2010.03.09

    Mit jelent az angina pectoris nevu betegség?

  • allandoan magas a pulzusom

    2010.03.09

    allandoan magas a pulzusom 110 es szedulok mit tegyek

  • kialakulhatott-e most nála egy ujjabb vérrög?

    2010.03.09

    kedves dr-úr!
    apukámnak 2évvel ezelött volt egy infarktusa!akkor volt neki egy mütétje,kapott gyógyszereket de nem tdja szedni mert állandóan vagy feldagadt valamelyik testrésze töle vagy felpörgött a szive! mult héten 3 rosszullétröl számolt be ami hasonló volt mint az elsö rosszullét ami infarktust okozott csak nem volt annyira rossz mint az! most elkezdtem neki
    adni az omega3 halolajat+mellé a fokhagyma kapszulát!kérdésem:kialakulhatott-e most nála egy ujjabb vérrög?ez a
    2kapszula nap szinten elég-e a megelözésre,vagyszedje még a vérhiggitót is mellé?az az egyetlen gyógyszer ami még nem okozott nála különösebb gondot!kérem mielöbb válaszoljon! egy aggodó gyermek!

  • ritmuszavar

    2010.03.09

    Jelige:ritmuszavar
    28 éves nő vagyok.Sajnos régóta küzdök pánikbetegséggel, ami hol jobb,hol rosszabb.Kb. 3 éve voltam szív uh-n ,ahol enyhe mitrális prolapszust állapítottak meg,EKG-m normális volt.Azóta nem voltam semmilyen vizsgálaton,mert a háziorvos nem tartotta szükségesnek. Tudom sajnos hogy a pánik és a mitr.prol. hajlamosít a szívritmuszavarra,már
    kezdtem megszokni az időnkénti extrákat,amik egy-két mp-ig tartanak,de tegnap este vásárlás közben nagyon megijedtem, mert hosszú másodpercekig tartott és azt éreztem mintha csak remegne a szívem ill.olyan érzés volt mintha áramütés érté volna.Nagyon megijedtem,mert ilyen még sosem volt.A
    vérnyomásom egyébként jó,sportolást is elég jól bírom, reggelente szedek Bisoblock 5 mg-os tablettából hol negyedet, hol felet.Kérdésem tehát az volna,hogy ez most valami veszélyesebb zavar lehetett,vagy a szorongás
    váltotta ki,ami sajnos mindig rajtam van,ha el kell mennem valahova. Köszönöm válaszát!

  • Matild

    2010.03.09

    "Matild"
    Az akérdésem,hogy Covercard5mg/10mg mellett,lehet-e concort(5mg)szedni,mert a pulzusom általában 100körül van mióta a covercardot szedem.Igaz az oavos azt mondta, hogy emelhetem a covercard adagot napi egyről, de nem tudom, hogy egyszerre vegyem be az emelt adagot, vagy később.Mennyre emelhetem a dózist. Köszömöm válaszát előre is.(Eddig Lavestrát,concort és coverex-et szedtem a covercard előtt-ezeket cserélte le az orvosom)

  • hepatitis c vírus kezelés befejezés után

    2010.03.09

    hepatitis c vírus kezelés befejezés után az arcbőröm még mindíg fájdalmasan viszket és nagyon száraz.Zsíroskrémet nem fogadja el,nem issza be.Mit tegyek?

  • Homeopátia Patikában

    2010.03.09

    Tisztelt dr.Sebő Zsuzsanna doktornő!
    Szeretném megkérdezni, hogy gyógyszertárban kapható-e homeopátiás szer aranyérre, ha igen milyen árban.
    Köszönöm válaszát.
    Jelige: Homeopátia Patikában

  • akik nem végleges rokkantak

    2010.03.09

    azok akik nem végleges rokkantak és azok akik nem érték el az öregségi nyugdíjat ők is felül lesznek vizsgálva az új szabályok szerint vagy pihikéznek a biztosnak vélt fotelükben ?VALAMINT A JELENLEGI LÉTSZÁMUKRA IS NAGYON KÍVÁNCSI LENNÉK MÁR CSAK A STATISZTIKAI ADATOK RONTÁSA MIATT IS.KÖSZÖNÖM!EGY ÖZVEGY AKINEK 2 HÓNAPIG VOLT VÉGLEGES 2X1ÉVES 67%UTÁN.KÖSZÖNÖM

  • gyermekem 2 éve asthma bronchitisben szenved

    2010.03.09

    Tisztelt Weborvos!

    Az alábbiakban szeretném segítségét kérni: 7 éves gyermekem 2 éve asthma bronchitisben szenved. Napi 2 x1 puff Flixotide evohaler-t, kap, így alapvetően tünetmentes. A tél nagy részét lakásban töltötte, csak reggel – és este volt kinn, amíg elvittem a szüliemhez, este pedig hazavittem, mert dolgozni járok. A gyermeket a -5 – 10 fokban is kivittem szánkózni, nem volt semmi probléma. A mai napon 35-40 percet töltött kinn velem a játszótéren, hintázott, és sétált. Igaz, erős, hideg szél fújt. Amikor bejöttünk a lakásba, teljesen rosszul volt, kapkodott a levegő után, nagyon nehezen lélegzett. Kinyitottam a szoba ablakot, és levette 1-re a gázkonvektor. Először befújtam neki 2 puff Flixotide evohaler-t, de az nem sokat segített, pár perc múlva fújtam neki 2 puff Ventolin Evohaler-t is, ettől 15 percen belül jobban lett. Nagyon megijedtem. Lehet, hogy az erős szélben nem tartózkodhat kinn a szabadban? Szeptembertől iskolába fog járni. (A gyermek tartósan beteg agyi o
    xigénhiány miatt), ezért most Fejlesztő Intézménybe jár hetente 2 alkalommal. Igaz, mostanában többször is volt beteg, 1 hónapja 2 hétig tartó tüdőgyulladása volt, 2 hete pedig vírusos kötőhártya gyulladás, lázzal, köhögéssel, de ezen a héten már egészen jól volt, szinte gyógyultnak tűnt. Kérem szíves véleményét.

  • rendszeresen van széklete naponta többször is (előfordul, hogy 3x)

    2010.03.09

    t. Web Doki!
    Unokám 103cm magas 14,5kg májusban lesz 4éves. Jó étvágyú kisfiú. rendszeresen van széklete naponta többször is (előfordul, hogy 3x). Van, hogy a színe világos barna, jó az állaga. mindez normális vagy utalhat esetleg valamilyen rendellenességre?
    kösszönettel

  • Piros, hámló bőr

    2010.03.09

    A férjem lábszárán pirosas hámló, nem viszkető foltok vannak. A homlokán és arcán is hasonló (és a testvérének is, talán örökletes). Mi lehet ez? Sok kencét próbáltunk rá, eddig sikertelenül. Bőrgyógyász látta őket, amit felírtak rá, az sem ért semmit. :( (gyógyszertárban kevert krém). "Piros, hámló bőr." jeligére.

  • vérhólyag van a kisfiam fülében

    2010.03.09

    vérhólyag van a kisfiam fülében nagyon fáj cefzilt irtak rá de fájdalomcsillapitót semmit .mit adhatok neki ,jó e rá egy fél szem kataflam tab mert cseppem nincs itthon.9 éves és 25 kg köszönöm

  • viszkedett a bőröm

    2010.03.09

    Tisztel Dr.!

    Olyan problémám van hogy egy hete pár helyen viszkedett a bőröm és ez mostanra bőrfájdalomra változott!
    Először a derekam utánna már az egész hátam, most pedig már foltokban a vállamon a combomon és a karomon is!
    Pirosságnak kiütésnek semmi nyoma csak érintésre arcolásra fájdalom nyomásra nem! És elég nehéz a ruhát elviselnem magamon! Gyógyszert nem szedek, szoláriumba nem járok akkor mi lehet az ok??? Válaszát nagyon köszönöm!

  • örökös megfázás

    2010.03.09

    Tisztelt Szakértő!
    Lassan 4 éves(óvodás) és 16 hónapos kisfiaim szinte állandóan meg vannak fázva. Nagyobb fiam már kétszer is átesett tüdőgyulladáson, kisebbel nemrégen töltöttünk 1 hetet emiatt kórházban. Záróján diagnózisként: bronchopneumonia, bronchitis obstructiva található. Gyógyszerek amiket kapott:inj.Claforan, Diaphyllin, Theophyllin, Spiropent, Ambroxol, Fenistil,Ca-pezsgő.De szinte egyfolytában hörög azóta is.Főleg esténként köhögnek sűrűbben.Nálam 1 éve diagnosztizáltak asztmát és allergiát, édesapámnál 2 éve asztmát. Ez alapján az orvosok mindig azt mondják, hogy emiatt betegek, mivel örökölhették. De még konkrétan nem vizsgálták őket allergiára célzottan.Csak kapják folyamatosan az antibiotikumokat.Kérdésem lenne, hogy ebben a korban kideríthető-e az oka a folyamatos köhögésnek, orrfolyásnak? Minden allergiára okot adó tényezőt megszűntettünk már, immunerősítőt is kapnak(rybomunil,broncho vaxom), de nem sok eredménnyel. Szeretném őket megvédeni a folyamatos betegségektől. Mit teh
    etnénk még?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Jelige:örökös megfázás

  • holyag

    2010.03.09

    Egyik labujjamra nott egy furcsa vizholyag, gyakorlatilag a koromagy ala kozvetlen. Mikor kiszurtam, viztiszta, ragados, zsele-szeru anyag turemlett ki belole. Ez lassan egy eve tortent, es azota tobbszor "megorvendeztetett" jelenletevel - gyakorlatilag mindig ujrano. Termeszetesen rendszeresen tisztalkodom, nem tudok semmifele borbetegsegemrol.
    Ha modjukban all, kerem legyenek kedvesek megmondani, hogy mi az ordog lehet ez, plane, hogyan tudnam szamuzni!
    Koszonettel varom szives valaszukat, "holyag" jeligere

  • Sotret kapszula sűrgőss

    2010.03.09

    Sotret kapszula sűrgőss.

    2-éves fiatal ember vagyok és pattanásos bőr problémával kezelt a bőrgyógyászom Sotret 10 és 20 mg felváltva 1 évig.
    Januárban telt le az 1-év ésaz lenne a kérdésem,hogy Január óta nem szedem a gyógyszert,mivel már nem kell és,férfi betegnél nincs meghatározva,hogy a Sotret kúra után mennyi idő elteltével nemzet gyereket?
    Köszönöm szépen a válaszát!

  • Rossz szagú hüvely?

    2010.03.09

    Rossz szagú hüvely?

    Hiába a napi többszöri tisztálkodás,intim mosakodó géllel is akár, folyamatosan erősen rossz szagú a hüvelyem. Nincs folyás vagy ilyesmi.Mit tudnának tanácsolni?

  • esetleg nemi betegségre számíthatok?

    2010.03.09

    Tisztelt weborvos! nagyon kellemetlennek tartom, de nemrégiben (fél éve) kezdtem óvszer nélkül közösülni párommal. és úgy érzem (mivel mással nem vagyok , nem is voltam) hogy ehhez van köze annak, hogy éjszakánként 2-4
    cseppnyi sperma állagú, sárgás váladéktól szabadul meg péniszem, mely reggelre kellemetlen, hisz oda 'ragad' az alsóneműhöz... esetleg nemi betegségre számíthatok?

  • Dodo

    2010.03.09

    Dodo
    Lányom elmult 14 éves.A felnötté vállás semmi jele nem látható. Mi az orvosilag elfogadható életkor az elsö menstruáció ideéig?A háziorvos szerint sürget az idö,mert kb 30 naponként erős orr vérzése van.Össze füghet a 2 dolog egymással?

  • Csillagvirag

    2010.03.09

    Kedves Emese,komoly problemaval fordulok onhoz es remelem minel elobb felvilagosito valaszt tud nyujtani.A gond az,hogy kb egy eve fura szemolcsot,valamint herpeszhez hasonlot eszleltem a szemeremajakon,cak egy jelenik meg kb 3 havonta,nem zavar,de a problema ott van hogy nemreg a
    parommal egyutt voltunk es oralis sex utan,neki es nekem is herpesz lett az ajkunkon.Tudom hogy nogyogyaszhoz kell mennem,de megszeretnem tudni elotte hogy mivel es hogyan gyogyithato a nemiherpesz/szemolcs es mi okozza.Valaszat elore is nagyon szepen koszonom.Jellige:Csillagvirag

  • koszmó szerű korpűsodás jelentkezik

    2010.03.09

    Tisztelt Doktorok! a fejbőrömön kb. 4 éve "koszmó" szerű
    korpásodás jelentkezik. többször voltam bőrgyógyásznál vele, felírtak ezt-azt...NEM SEGÍTETT! se a spéci samponok, se a kenőcsök... kb. minden nap kellene mosnom hajat, mert mosás után kb. egy napra nem jelentkeznek a 'tünetek' tegyem ezt mégis?

  • ideális tesztoszteron szint

    2010.03.09

    mennyi az ideális tesztoszteron szint

  • Belaráról Yadinere váltani

    2010.03.09

    Tisztelt Dr. Úr/Nő!
    Egy éve szedek Belara fog.gátlót,és lehet hogy gyengül a hatása mert 1,5 hete nem jött meg.Csináltam tesztet azok negatívak lettek:Lehetek terhes?Hogyan tudnék Belaráról Yadinere váltani?Kell szünetet tartanom?Válaszát előre is köszönöm!

  • MENNYIBE KERÜLNE A MEGSZAKÍTÁS?

    2010.03.09

    HÁROM GYERMEKEM VAN ÉS MOST HATHETES TERHES VAGYOK ! NEM SZERETNÉM MEGTARTANI AZ ANYAGI HELYZETÜNK MIATT ,MÉG ANYASÁGI SEGÉLYEN VAGYOK ! MENNYIBE KERÜLNE A MEGSZAKÍTÁS?

  • teljes a védettség?

    2010.03.09

    Tisztelt Webdoki!
    Jelenleg linynette 30-at szedek, s azt szeretném megkérdezni,hogy szünet kihagyása nélkül szedhető-e két havi adag egyben?Illetve hogy meghosszabbítható-e a ciklus csupán csak egy héttel?Ilyenkor is teljes a védettség?
    Válaszát előre is köszönöm

  • meningeoma okozhat-e magasvérnyomást

    2010.03.09

    A meningeoma okozhat-e magasvérnyomást,és az egész testre kiterjedő "égés" érzetet? Várom válaszát!Köszönettel

  • Öröklődik?

    2010.03.09

    Öröklődik?
    Családunkban többen szenvedtek demenciában.Nagynéném,nagybátyám is.Az MR nálam,a homoklebenyen több jelzésértékü gócot mutatott ki.Félek,hogy ezek a betegség korai jelei.Mit tehetek?És,ha nem az,akkor mit jelenthet?

  • Haemangioma hepatis

    2010.03.09

    Tisztelt Szakértő!
    Rendszeresen visszatérő bal oldali alhasi görcseim vannak, ami időnként elviselhetetlen fájdalommal jár, de a nap folyamán általában magától szűnik majd elmúlik.Legutóbbi hasi ultrahang leletén a következő található:hepar jobb lebenyének 6-os szegmentumában 9 mm-es echodús solid képlet ábrázolódik. Ez kb. 2 éve 7 mm-es volt.Vél.:haemangioma hepatis. Olvastam hogy ez általában nem kíván semmiféle beavatkozást, mégis érdekelne mire lehet számítani és miért alakul ez ki, ill. elképzelhető-e hogy ez az oka a visszatérő görcsöknek(többnyire nemi élet után gyakoribb a fájdalom).De gyerekkorom óta vannak alhasi panaszaim.2006-ban és 2008-ban szültem. Édesanyámnak 2006-ban diagnosztizáltak vastagbél daganatot.Ez érinthet engem is?
    Válaszát előre is köszönöm, Haemangioma hepatis jeligére!

  • egyik lágyékba nyilaló fájdalom

    2010.03.09

    1 hét alatt kialakuló, nyugalmi helyzetben és lépésnél is az egyik lágyékba nyilaló fájdalom mitől lehet? UH negatív lett (vese, belek) de odairták, hogy a látható részeknél megvastagodás nem észlelhető. Ezek szerint még lehet végbél/vese eredetű a dolog csak a nem látható részen ezekkel a tünetekkel? Pillanatnyilag ischiással kezelik, kevés javulással. A derékfájdalom csökkent, de a lágyéki nem. Főleg az éjszakák rosszak. Gyógyszerek: Mydeton, Flemac, Kenalog inj.már 2x volt. Fájdalomcsillapitók: Tramadol 3*1, éjjel 1*2,Mexalen 2*2, éjjel 1*2. MIvel otthon történik a kezelés várjunk még javulásra, vagy sürgősen menjünk kórházba további kivizsgálásra?
    Válaszát köszönöm.

  • CUKORKA

    2010.03.09

    TISZTELT DOKTORNŐ!
    HÁZIORVOSOM A TÜNETEIM ALAPJÁN CUKORTERHELÉSES VIZSGÁLATRA KÜLDÖTT .AZ ÉHGYOMRI EREDMÉNY 6,1 A TERHELÉSES 2 ÓRA MULVA 5,5 LETT, ÉS KÖZBEN EGY KICSIT ROSSZUL VOLTAM.EZ HOGYAN LEHETSÉGES ??
    SZÁJSZÁRAZSÁG, ÁLLANDÓ SZOMJÚSÁG /4 LITER VÍZ NAPONTA/,A LÁTÁSOM ROMLÁSA. HA TÖBBET ESZEM RÖGTÖN ERŐSÖDNEK EZEK A TÜNETEK .
    ÉDESAPÁM CUKORBETEG ÉS NAGYON AGGÓDOM MERT NEM VAGYOK JÓL !!
    A VIZELET EREDMÉNYEM TELJESEN NORMÁLIS.
    LEGYEN KEDVES VÁLASZOLNI , LEHETSÉGES-E AZ HOGY MÉGIS CUKORBETEG LENNÉK ???
    TISZTELETTEL :
    JELIGE: CUKORKA

  • VANNA

    2010.03.09

    56 éves vagyok. 50 éves korom óta vannak hőhullámaim elég jelentős. Édesanyámat 2 éve elveszítettem, ami jelentősen megviselt, jelenleg a test véremért aggódom, mindig van kiért. Gyermekkoromban is nagyon rosszul aludtam, (gyermekparalízisem van, többször operáltak) most kb. 2 éve visszatért a rosszul alvásom. Ha este nem veszek be 1 szem Frontint, szinte alig alszom. A frontinnal többnyire alszom, de reggelre a lepedőm egy gombócban van alattam és elfáradok a rengeteg forgolódástól. Egyébként mindkét kezem fájásig elzsibbad, erre is többször felébredek. Lehet, hogy az idegeimmel van valami baj? Egyébként nappal minden rendben?! van, jól érzem magam, pár órában még dolgozom, de rokkantnyugdíjas vagyok! Mi lehet a baj? Köszönöm. Jelige VANNA

  • Kenyérevés

    2010.03.09

    Kenyérevés jeligére
    Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Elég sok kenyeret eszem, mert nem csak szendvicsként, hanem pl. főzelékek mellé is szívesen fogyasztom. Legutóbb azonban azt hallottam, hogy a sok szénhidrát, - így a kenyérfogyasztás is - növeli az inzulinszintet, és ezért cukorbetegségre hajlamosít. Így van-e ez, vagy ez megint csak vaklárma? Köszönettel,

  • Villódzás

    2010.03.09

    Villódzás
    Nagyjából hetente-havonta előfordul, hogy egy vibráló folt jelenik meg a látómezőmben, ami egyre növekszik, majd egyik pillanatról a másikra megszűnik. Mitől lehet ez? Szemészeti, vagy esetleg idegrendszeri probléma? Eléggé aggaszt, mivel visszatérő probléma, és a munkámban is meglehetősen hátráltat, ha felbukkan.

  • Guillen-Barren

    2010.03.09

    Jó napot kívánok!
    A párom tegnap (02.25)került kórházba Guillen-Barren szindrómával. 6 nappal ezelőtt kezdődött végtagzsibbadással. Azóta napról napra romlott az állapota. Hétfőn már a dereka is fájt. A karok zsibbadása enyhült, viszont deréktól lefelé már rosszabodott. Tegnap este már segítség nélkül nem tudott állni. Vettek gerincvizet, ami szintén ezt támasztotta alá. Már tegnap este megkapta az első adag immunglobulint. Ezt öt napig fogja kapni. Azt szeretném kérdezni, hogy Önök szerint még időben került kórházba? Kb. Hány nap kórházi kezelés szokott ilyenkor kelleni? Nagyon aggódom. Köszönettel! Jelige: "Guillen-Barren"

  • homlokomnál elég erös zsibbadást érzek

    2010.03.09

    Tisztelt Dr.!

    olyan panasszal fordulok önhöz ,hogy a homlokomnál elég erös zsibbadást érzek ilyenkor elhalványodik a látásom . Vérnyomásom normális ,és a zsibbadás általában 6-10 perces redszerességgel ismétlödik.Szeretném kikérni véleményét.

    Tisztelettel

  • Hetek óta füldobogásom van

    2010.03.09

    Hetek óta füldobogásom van bármilyen testhelyzetben,már nagyon zavar.mi ennek az oka?

  • meddig szedhető a normaflor

    2010.03.09

    meddig szedhető a normaflor

  • esténként gyengeséget, zsibbadást érzek a kezemben és a lábamban

    2010.03.09

    2naponta esténként kb 4 órán át gyengeséget, zsibbadást érzek a kezemben és a lábamban, valamint hőhullámok törnek rám. Van mikor a hideg rá vagy nehezebben veszem a levegőt. Ez mi okból lehet? Az orvos szerint vírusfertőzés

  • 6 napja hőemelkedésem van

    2010.03.09

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    A problémám,hogy 6 napja hőemelkedésem van (37,5), aluszékony vagyok,és a közérzetem sem a normális. Mitől lehet ez?

  • 1492 Másodszor

    2010.03.09

    " 1492 Másodszor "

    Skrizoféniával szenvedő ember rendelkezhet e jogosítvánnyal?

    Kedves levélíró!

    Attól függ. Aki jól van és nem veszélyeztet senkit miért ne vezethetne.
    Én fordítva látom, annyi "egészséges" embert látok veszélyeztetve vezetni, hogy rögtön bevonnám - átmenetileg - a jogosítványukat.
    Dehát ez nem az én dolgom.

    együttérzéssel: dr.Lajtavári László

    Ezt a szimpatikus véleményt ki és hogyan érvényesíti konkrétan ?

  • giliszta

    2010.03.09

    Jelige: giliszta

    Tisztelt Weborvos!

    Kisebbségi óvodában dolgozom, és ma az egyik gyerek azt mondta, hogy otthon gilisztát hányt. Most azt szeretném kérdezni, hogy ez valóban lehetséges? Az emberi giliszta valóban távozhat szájon át is? És ha igaz mi ilyenkor a teendő, hogy a többi gyerek és persze a felnőttek is meg ne fertőzödjenek?
    Válaszát előre is köszönöm!