• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Orvos válaszol

  • melyik kezelest kell folytassam

    2009.03.04

    eva a nevem es van egy kerdesem mar vagy ket eve kezelesem van egy pszihiater orvostol a cipralex gyogyszer es ezelott egy holnapja kaptam az idegrol is tranxene tabletat mert fuladtam meg reszketem es volt egyszeregyszer egyszer szivritmus zavar majd az ideg orvos elkuldott a pajzsmirigy vizsgalatra ahol az eredmenyem tsh 1,300 az ft4 14,60 es kijott hogy van pajzsmirigy amejen mind a ket felen van csomo es onan is kaptam kezelest eutirox 50mg .a problema az most is hogy a szivritmus egyszer egyszer 130-150,.. kerdesem;melyik kezelest kell folytassam es ha el kell menjek egy kardiologiara is..32 eves vagyok..

  • Érdekelne,hogy mire számíthatok

    2009.03.04

    Tisztelt Doktor Úr!jobb szemöldök táji bőrelváltozás miatt
    kimetszés történt.A szövettani vizsgálat carcinóma basocellulare multicentricumot igazolt.A pulmóban jobb oldalon a felső és középső lebenyeket érintően,bal oldalon a felső lebenyben illetve 6-os segmentumban látható több 3-10mm-es gócos eltérés.Ebből a legnagyobb 10mm-es.A mediastinumban praetrachealison egy 1.5 és egy 20mm-es meszes .ny.cs ábrázolódik.A jobb pajzsmirigy megnagyobbodott, inhomogen szerkezetű. Tüdőparenchymában a jobb III.as szegmentumban subpleuralison 3mm-es, a II-III.-as szegmentum határán baloldalon a x-es szegmentumban 3mm-es VI-ban két 6mm-es,aIII.-ban szintén 3mm-es,a sz I-ben 4mm-es góc ábrázolódik.A máj megnagyobbodott.74 éves.Érdekelne,hogy mire számíthatok. Tisztelettel

  • maci

    2009.03.04

    "maci"
    kérdésem a következő:egy éjjel rángatozni kezdet a fejem, onnantól kezdve 2héten keresztül magasvnyomással küzdöttem.most a gyogyszer szedése mellet a vnyomásom ingatozó.a nyakfájásom azóta is meg van.mit kezdjek a
    nyakfájással? köszönettel:"maci"

  • Ágnes31

    2009.03.04

    Tisztelettem! Az a kérdésem lenne hogy eleve reflux betegségem van,amire controloc40mg-ot szedek 2x1-et,és 3x1 motilliumot! De néha szokot olyan gyomorfájásom leni hogy ugy érzem,mintha feszitene,keményedne,összehuzodna a gyomrom és látható is hogy megvan keményedve,tapintásra is nagyon kemény aztán némiszenvedés uttán elmulik vagy éppen visszajön! Ez mitöl lehet? Válaszát elöre is köszönöm! Ágnes31

  • Kisugárzó fájdalom

    2009.03.04

    A gyomorfekély sugározhat-e oldalra, a derékrészen hátra ill.
    felfelé elöl a bal oldalon? Köszönöm. "Kisugárzó fájdalom" jelige

  • ÖTÖDIK

    2009.03.04

    Jelige: ÖTÖDIK
    Üdvözlöm!
    Szeretnék végre tisztán látni pajzsmirigy eredményeimmel kapcsolatban. Ötödik pm. műtétet tart szükségesnek orvosom a következő eredmények alapján: Pm. UH:Kétoldali pm. resectió utáni állapot látható jobb oldalon a pm. alig ujjbegynyi, átmérői 7x6x15 mm. Szerkezete inhomogén öteges jellegű, benne körülirt göb nem ábrázolódik. Bal oldalon a pm. helyének megfelelően egy 25 mm.-es discreten cistosus strumagöb, valamint egy 6 mm.-es és egy 10 mm.es solid göb figyelhető meg , meg bennük egy-egy egészen apró cistosus terület is gyanítható, de meszesedések nencsenek
    UH-val malignitásra gyanus szerkezeti eltérés nem vizualizálható A nyakon Igl megnagyobbodás vagy más kórós sem figyelhető meg. Vélemény: Struma nodosa l.s. Substrimált postop. hypothyreosis. Pm aspiratiós citológiai leletemen ez olvasható: Sejtdús strumagöbből származó cytológiai kép Műtét mérlegelendő Karc szám:1 Diagnozis(P) N i n c s diagnózis (BS) N WHO-kó: 71620 - Struma, colloidos
    Labor:TSH 1,93 0,35-3,8 tart. belül fT4: 1,21 0,89- 1,76 norm. tart. belül Ezen eredményeim alapján pajzsmirigy orvosom beutalót írt a BP.-i Országos onkológiai Intézet fej-nyak sebészetére műtét céljából, mivel szerinte Pm. tumorom van, sürgő műtét szükséges. Felkerestem az ONk. int. fej.nyak sebészeti járóbeteg ambulanciáját, ahol a sebész Dr.-nő megvizsgált, leleteimet látva nem érti, miért kellene műteni, ötödször is... amellett, hogy súlyos magas vérnyomásban szenvedek, vérhigítót, lucetámot is szedek, mert volt két agyi-infarktusom, súlyos depresszióval kezelnek, 58 éves lerokkantosított nő vagyok, előző négy műtétem Pm. szövettani eredménye negatív lett. Elnézést a hosszú levélért, már kb. 10 napja, mielőtt mentem az Onk. INt.-be, kérdezet önöktől, de választ nem kaptam, ill nem találtam... Kérdésem: mit jelent a Karc.1 citológiai leleten? Szabad-e UH vezérlés
    nélkűl cit. mintavételt készíteni /nekem anélkül, a legnagyobb göbből vettek ránézésre, a többi picit a citológus észre sem vette, nem szúrta meg./Nem adott időt, hogy elmondjam, volt már négy műtétem, és milyen betegségeim vannak./ 3. Kérdésem: valóban nem szükséges egy műtéti
    javaslat előtt Ft4-et, ill. anti TPO-t nézni? pajzsm. orvosom erre a kérdésemre csak somolygott, és legyintett, felesleges szerinte. Szeretnék TISZTÁN látni mi is valóban a helyzet, mit tehetnék, tehát onk. fej-nyak sebész szerint műtét semmiképp nem indokolt jelenleg, félévenkénti teljes! labort, UH-t javasol kontrollként. Még egy kérdésem lenne: Tudnak -e olyan Pajzsmirigy kivizsgálási helyet javasolni, ahol ezeket a kontrollokat elvégeznék, mert most kétféle orvosi véleményt hallgatva teljesen elbizonytalanodtam. Győri vagyok, bárhova hajlandó lennék elmenni, ahol ilyen irányú szakrendelés van. Köszönöm, ha elolvasták hosszú levelemet, és nagyon szépen kérem, válaszoljanak erre az 5 kérdésemre, ha megoldható Köszönettel és üdvözlettel
    Tehát jelige: ÖTÖDIK

  • HEPAR

    2009.03.04

    Tisztelt Doktorúr!
    Éjszakai hasi görcseim miatt beutaltak UH vizsgálatra .
    Szeretném megtudni mit jelent a leletben a következő:
    Hepar:mérsékelten nagyobb fokozott reflexiojú,- a tipusos helyeken inhomogénitást mutat. Lien:megnagyobbodott , hílusnál mért átmérője 50 mm , szerkezete homogén. A doktornő azt mondta máshol nincs probléma. 2002 óta fekélyes vastagbélgyulladásom van és Salazopyrint szedek.3x1 -Bízom benne hogy nem a gyógyszer hatása miatt vannak ezek az értékek ?? Labor kellene-e ellenőrzésképpen ?? Válaszát tisztelettel hálásan köszönöm !!Jelige : HEPAR

  • zsírcsomó a mellkason gennyes váladékkal

    2009.03.04

    zsírcsomó a mellkason gennyes váladékkal

  • 090223

    2009.03.04

    T. DoktorNő(Úr)!
    Aranyér műtét után a végbélnyíláshoz közel a végbélen seb (repedés) keletkezett. Megfelelő étrend, székletrendezés, és többféle krém, kúp alkalmazása után sem tudott a seb begyógyulni négy hét alatt. Kérdezem, hogy van-e lehetőség gyógyszeres úton a sebgyógyulás elősegítésére. Válaszát előre is köszönöm.
    Jelige: 090223

  • karomban a csont zsibbadna

    2009.03.04

    Kedves Doktor!
    Nekem olyan fajta problémám van, hogy gyakorian érzem úgy, mintha a karomban a csont zsibbadna. Ez leginkább alvásnál szokott előjönni mikor hasra fekszem, de volt, hogy a mindennapi életben is éreztem már ezt a fura érzést, s teljesen olyan volt, mintha nem is az én karom lenne. Ezek
    a jelenségek nagyjából 1 hónapja tartanak. Ez minek lehet az oka, vagy mi okozhatja?Köszönet a válaszért.

  • nyákos széklet

    2009.03.04

    jelige: nyákos széklet
    Következeő problémával fordulok Önökhöz. Egy hete jöttem haza nyugat afrikából, maliból. sajnos minden elővigyázatosság ellenére az hazaindulás előtti napon enyhe hasmenésem lett, ami annyit tesz, hogy a székletem kissé hígabb, de nem vízszerű, és napi max. 3x jelentkezett szinte robbanásszerűen, hasi görcsök kiséretében. Ez 2-3 nap után meg is szűnt magától, majd itthon azt vettem észre, hogy normális minőségű székletemben sok fehér színű, aránylag tömör nyák van, esetenként fájt a hasam, főleg bal oldalon. Háziorvosom nem foglalkozott a problémával, smectát javasolt. Legutóbbi székletemben már alig volt nyálka, és az nem fehér, hanem barnás színű volt, a hasfájás megszűnt.
    kérdésem a következő: bízhatok-e abban, hogy tüneteim gy idő múlva megszűnnek kezelés nélkül, ill. mennyi idő elteltével szükséges gasztroenerológiai szakrendelést felkeresnem, amennyiben panaszaim nem múlnak el.
    fenállhat-e valamilyen rosszindulatú elváltozás lehetősége (30 éves vagyok), ill. valószínűsíthető- e, hogy problémám az utazással , ill. a fertőzéssel kapcsolatos? válaszukat előre is köszönöm!

  • nagyon félek 30

    2009.03.04

    Én az a 30 éves nö vagyok aki a " nagyon félek "levelet irta
    egy kérdésem lenne Dr. Pók Tiborhoz hogy miért tetszett azt irni hogy félreértelmeztem a leleteimet ? Én erdélyböl vagyok egy általános felméréssel derült ki, hogy a HCV pozitiv, itt nálunk csak ennyit tudtak kimutatni ekkor kiutaztunk budapestre ott saját költségre kértük a HCV kapcsolatos vizsgálatot ott ennyit mutattak ki GPT(ALAT) 77U/L GOT(ASAT) 50 U/L Anti HCV antitest 1023,00 index (COI), szakorvosnál abszolut nem jártam.Csak ezek az eredmények vannak a kezemben és én ebböl következtetek megkérem a doktor urat hogy irja meg mi a véleménye erröl az eredményröl? Ha valaki önhöz vinne egy ilyen eredményt milyen diagnozist állitana fel a panaszom annyi hogy gyakran van hányingerem és én ezt magamba elkönyveltem hogy ilyenkor szaporodnak a virusok vagy lehet hogy nem is ettöl van a hányingerem? Most nagyon bizonytalan lettem lehet ha nem is vagyok HCV fertözött?Megkérem nagyon szépen hogy
    válaszoljon kösszönöm. jelige nagyon félek 30

  • Hátfájdalmam és mellkasi égő ézésem

    2009.03.04

    Hátfájdalmam és mellkasi égő ézésem fordul elő az utóbbi
    időben.Mi lehet az oka?

  • MÁJ

    2009.03.04

    A GGT -m nagyom emelkedett a sok gyógyszerszedéstől. Most abba hagyom őket. Mit tudna javasolni májregenerálásra kérem? Köszönettel "MÁJ"

  • a bal kezemen zsibad a kisujjam és a gyürüsujjam

    2009.03.04

    a bal kezemen zsibad a kisujjam és a gyürüsujjam

  • Fejfájás

    2009.03.04

    "Fejfájás" jelige
    Tisztelt Doktor Úr!
    56 éves nő vagyok, szinte minden reggelre fáj a fejem. Most arra következtetek, hogy éjszaka megfázik a fejem. Fűtés van a lakásban, de éjjelre 19 C-re van véve a fűtés. Elképzelhető, hogy ettől fáj a fejem?

  • Zöldszeműszörny

    2009.03.04

    Tisztelt weborvos!!Zöldszeműszörny jelige
    Szeretném megkérdezni, hogy lehet a férfi féltékenységét legyőzni. Sajnos ez már beteges dolog. Teljesen alaptalanul vádol engem, hogy van nekem más. Ez nagyon meglázó számomra, mert nem igy van. Mit lehetne tenni??Nem szeretném elvesziteni, mert szeretem őt, de igy nap mint nap belegázol a lelkivilágomba és mindkeetn tönkre megyünk bele. És aszép kapcsink is szét fog menni Nem akarom!!!Mit lehetne tenni!!Nagyon kérem adjon tanácsot!!

  • Merevedési problémám van

    2009.03.04

    Tisztelt Dr Úr/Nő/
    Merevedési problémám van.33 éves vagyok a feleségem 2 hónapja szült és 1 hete vérnyomás csökentőt szedek nem tudom,hogy a vérnyomás csökentő szedése okoz gondott vagy a feleségem szülésének van hozzá köze?Kérem segítsen.Köszönöm.

  • LÁTÁSI HALUCINÁCIÓ

    2009.03.04

    Jelige: LÁTÁSI HALUCINÁCIÓ
    Tisztelt WebORVOS!
    Most 29 éves lányomnál két éve az alábbi probléma jelentkezett:éjszaka alvás közben hirtelen felébredt,tudatánál volt,és látási halucinációi voltak. Van hogy emberi alakot,van hogy különféle más tárgyakat látott.Ez havonta 4-5 alkalommal fordult elő kb 1 évig. Ideggyógyászt is felkeresett,mivel az első halucináció előtt egy fél évvel erősen beütötte a fejét, ráesett. EEG-t, MRI-t készítettek nála, valamint látta szemorvos is. Nem találtak semmit. Egy évvel az első eset után lányom terhes lett. Pár hónap múlva a halucinációk megszüntek. Már azt hittük, elfelejthetjük az egészet, de most hat hónappal a szülés után ismét előjött a probléma. A lányom nem szed semmi káros szert, kiegyensúlyozott, nem idegeskedik.Egészségügyi állapotáról: Kétéve megállapították, hogy vérszegény.Szédült, hullott a haja. Ferro-Folgammát szed azóta is. A haja azonban most is hull, azt mondták a terhesség miatt, majd az rendeződik. Serdülőkora óta nagyon pattanásos a bőre. A szülés után ez
    mégjobban elő jött. Arra is gondoltam, nem okozhatja -e valamilyen hormonprobléma a halucinációt? Nagyon aggódom miatta, és nem tudjuk, hogy hová, milyen szakorvoshoz fordulhatnánk ezzel a problémával.
    Köszönöm válaszát. Üdvözlettel, egy aggódó édesanya

  • arra ébredek, hogy nem kapok levegőt

    2009.03.04

    éjjelente, de nem túl gyakran, arra ébredek, hogy nem kapok
    levegőt, majd meg fulladok,hallom a szívdobogásom, ez 1-2 percig tart,utána félek elaludni, mert félek, hogy újbol megismétlődik

  • Gyász

    2009.03.04

    Jelige:Gyász
    Tisztelt Doktor Úr!2008.Májusban elvesztettem-Édesanyámat, majd két hónapra rá a Férjemet.Próbálom elhinni hogy segítség nélkül fel tudom dolgozni az elvesztésüket,tudom hogy mi történt,és mégis visszatérő képekben állandóan a kórházban járok a férjemnél.Teljesen ugy érzem két életem lett-egy nappali amikor dolgozom,és a gondolataim nem hagynak-és a férjem körül forognak,a másik az éjszakai amikor csak a sirás a nehéz elalvás,majd óránkénti ébredés,és csak nézem az orát.23.-kilot fogytam-fájnak a csontjaim az ágyban-széken ülve-nehéz a járás-,de megyek
    és biciklizem és nem panaszkodom.Tudja nagyon nehéz,napi nyolcorát dolgozom mint diét.nővér,a kiváncsi szemek,és nem szívesen -nem szeretek beszélni róla senkinek.nem tudom miért de nem tudok.Talán ez így könnyebb volt leirni,Önnek-mint nálunk bennt a kórházban.Sosem szrettem segítséget
    kérni,lehet hogy most szükségem lenne rá??Kérem szépen meddig mehet-ez így ??Az eszem érti-csak a szívem nem.Mit tehetnék,hogy egy kicsit könnyebb legyen??Ne haragudjon ha sok sületlenséget írtam,Kérem Bocsássa meg.Hálás szívvel Várom válaszát.Tisztelettel

  • Leszokás

    2009.03.04

    Szeretnék minél előbb leszokni az antidepresszáns
    gyógyszereimről, mert fél év szedés után ijesztő májenzim értékeim lettek. (Tolvon, Cipralex, Rivotril) Milyen gyorsan lehet fokozatosan leszokni? Köszönöm. "Leszokás" a jeligém

  • Reménytelen!

    2009.03.04

    Kedves Doktor Úr! Egyszer már kaptam Öntől választ kérdésemre, ami férjem paranoid pszichózis nevű betegségére vonatkozott, amit ezúttal is megköszönök. Most egy újabb kérdésre szeretnék választ kapni, mégpedig arra, hogy mi a módja annak, hogy férjemet akarata ellenére kezeltetni tudjam. Ugyanis a problémánk az, hogy neki nincs betegségtudata, ellenben anyagilag is tönkreteszi családunkat /most újabb kényszerképzetei vannak, azt hiszi, hogy amikor gyermekünk megszületett ikrek voltak, csak valaki egyiket elrabolta, most ezután nyomoztat, meg kétes alakoknak fizet információért,ami természetesen lehetetlenség / állandóan ismeretlen helyeken kóborol, amit már a család képtelen elviselni. Nagyon reménytelennek találom a helyzetet, ezért gondolkodom a kényszerkezelésen. Válaszát előre is köszönöm! Jelszó:Reménytelen!

  • Tamás

    2009.03.04

    Tisztelt doktornő, Doktorur! 31 éves férfi vagyok , nagyon régota szenvedek a vegetativ neurosis nevü betegségben. Nemrég voltam kardiologiai kivisgáláson egy magánklinikán mert a panaszaim megkővetelték(balkar fájdalom, kisugárzik a kis illetve gyürüsujba, melkasi fájdalmak,szédülés.stb)a vizsgálatok ekg,ultrahang,terheléses ekg,holter ekg.A doktornö aki vizsgált aztmonta hogy nemigazán talál problémát de azért javasolja a napi fél concor 0.5szedését.Még monta hogy lát valamit ami akkor jelent gondot ha nagymenyiségü vér visszafojás láthato de ebben az esetben ez nem áll fent. Az utobbi négy napban viszont arra lettem figyelmes hogy nehezen lélegzem föleg fekvö
    helyzetben, nagyobb levegövéteknél érzem hogy a melkasom zubog mintha folyadék lenne benne köhögöm és nyálkaképzödésem is elég sok,nincs láz nemvagyok még megfázva sem.Mindenféleképpen elmegyek orvoshoz de azért
    megkérdezem hogy esetleg tud e nekem ebben a gondban segiteni . Válaszát elöre is köszönöm. Tamás jelige

  • citapram hizlal-e

    2009.03.04

    szeretném megtudni,hogy a citapram nevű gyógyszer hizlal-e, vagy nem;?Mennyire hatásos pánikbetegség kezelésére? Köszönettel

  • Edit

    2009.03.04

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nagy bizalommal fordulok Önhöz,kérem segítsen!Voltam szakrendelésen és megállapították,hogy pánikbetegségem van,és írt fel a Doktornő citapram nevű gyógyszert.Ön szerint merjem-e szedni a gyógyszert?,nem fogok hízni tőle?,vannak-e mellékhatásai,és segít-e a gyógyulásban?Ön szerint jó
    gyógyszer-e vagy van tőle hatásosabbis? Kérem válaszoljon,mert a körzeti orvos azt mondta,hogy minden ilyen gyógyszer hízlal. Ha ez így van nagyon elkeserítő mert beszükűl az életterem,ha nem találok gyógyulást! Alegjobb
    tudása szerint válaszoljon,mert így rettenetes élni.Félek a gyógyszerek mellékhatásától,és nsgyon szeretnék meggyógyulni. Várom válaszát! Edit Jelige Edit

  • 1977

    2009.03.03

    1977 Mi a sipoly?

  • be fogok goyozni

    2009.03.03

    nem válaszolnak

    már egy hete irtam miert nem valaszol a pszihiáter?be fogok goyozni

  • hova küldik a választ?

    2009.03.03

    és azt szeretném kérdezni hova küldik a választ?

  • Levente újra lát!

    2009.03.03

    Tisztelt Címzett!
    2009.március 1-i BLIKK újságban: "Levente újra lát!" Gyógynövénykeverékét milyen úton, hogyan lehet kérni, megvásárolni. Illetve Lévai Tímea segítségét kérni hasonló panaszok gyógyítására.
    Köszönettel

  • étvágytalanság

    2009.03.03

    Jelige: étvágytalanság

    Kedves Doktornő!

    Ma derült ki, hogy 7 hetes terhes vagyok. A problémám az, hogy annyira hányingerem van egész nap, hogy ha ennivalót
    látok, szinte felfordul a gyomrom. Nem tudom, ez normális-e. Egy nap maximum 2 szendvicset vagy nagyon kevés főtt ételt tudok megenni. Az utóbbi hetekben többen is megjegyezték, hogy fogytam. Aggódjak a baba miatt? Válaszát köszönöm.

  • Rita30

    2009.03.03

    Kedves Doktornő/ Doktor úr!

    Kővetkező problémámmal szeretnék Önhöz fordulni. Volt egy buszbalesetem, csináltak röntgent, ct-t, de akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Akkor kb. 3 hetes terhes lehettem. A ct-n kiderült, hogy agyzúzódásom van. 2 hónap múlva újabb ct-t rendelt el a neurológus, kérdeztem a nőgyógyászt és a neurológust, hogy nem lesz baj a a babának? Válaszként, hogy nem semmi-nyugodjak meg.
    A ct-n közölték, hogy terhesnek nem csinálnak, csak ha életveszélyben van. Visszamnetem a neurológiára ahol mondták, hogy ők nem tudták, hogy nem csinálnak terhesnek és akkor menjek el kopnya mr-re. Az mr-n közölték,
    hogy nem csinálnak. Mivel nagyon fáj a fejem ezért a neurológus leegyeztetett egy időpontot az mr-re akkor leszek 20 hetes terhes. Javasolták a magzatvízvételt is, de attól tartok egy kicsit. 3o éves vagyok és az első babámat várom.
    Érdeklődni szeretnék, hogy mire számíthatok az mr kapcsán. Előre is köszönöm a válaszukat!
    Rita30

  • Novynette / még mindig nem jöt meg a menstruációm

    2009.03.03

    Tiszteletem!
    Novynette tablettát szedek, most szedtem be az első levelet, a 7 napos szünet negyedik napjánál tartok, és még mindig nem jöt meg a menstruációm. Miért? Lehetséges, hogy rosszul hat a tabletta, vagy valami más probléma van? Esetleg ez normális? Olvastam, hogy lerövidítheti a ciklust, bár nem tudom, mennyire, eddig max 4 napig tartottak. Kérem, segítsen, tanácstalan vagyok!
    Köszönöm!

  • kakukk

    2009.03.03

    Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent a cytológiai eredményen, hogy P2, ASC-US metaplasia?
    jelige: kakukk.
    köszönöm előre is!

  • Egy elkeseredett Lyme-kóros!

    2009.03.03

    Tisztelt Hölgyem/Uram!
    Lyme-kórral kapcsolatos problémámmal fordulnék Önhöz. 2008 októberében egy kullancsot szedtek ki a lábamból, amin egy hónap múlva jelentkezett a piros folt, valamint furcsa idegesség is úrrá lett rajtam. Felkerestem a Bőrgyógyászt aki elküldött vérvételre, valamint felírt Doxycyclin III. 2*1 szemet. A felírt gyógyszer csak két hétre volt elegendő. Visszajött az eredmény : Borrelia IgG – pozitív, Borrelia
    IgM – Negatív. Újabb vérvizsgálat következett aminek ugyanez lett az eredménye. (február 5.)
    Azóta is különböző tüneteim vannak: fáradékonyság, idegesség, izzadékonyság, feledékenység. A bőrgyógyászom azt mondta, hogy én csak bebeszélem magamnak a tüneteket, mert megkaptam az alapkezelést, és ezzel a betegséggel együtt kell élni. Az Interneten azt olvastam, hogy 4-6 hétig kell szedni a gyógyszert, és nem értem, hogy nekem miért csak két hétig kellett szedni. Ön szerint van-e értelme most folytatni a gyógyszeres kezelést, és megelőzhetem-e valahogy a későbbi ízületi problémák kialakulását. A gyermek vállalást mennyiben fogja ez a kór befolyásolni. Köszönöm megtisztelő figyelmét, és várom mielőbbi válaszát!
    Egy elkeseredett Lyme-kóros!

  • masször

    2009.03.03

    masször jelige
    Masszörkent dolgozom. 49 eves vagyok menstruaciom mar regen nincs -kivettek a petefeszkeimet cisztak miatt- Az utobbi idoben gyakran erzek viszketest a huvelybejarata korul. Lehetseges, hogy a vendegeimtol kapok vmilyen fertozest, mivel hazaseletek nem elek, kozos furdokbe nem jarok, de ugy gondolom a viszketes oka vmilyen fertozes lehet. Folyasom egyaltalan nincs, de mintha enyhe ego erzes lenne a huvelyembe. Nem tudok orvoshoz menni , mert kulfoldon dolgozom, mit javasol?

  • reménytelen?

    2009.03.03

    Jelige: reménytelen?
    Tisztelt Dr. Úr !
    SAjnos már hosszú ideje kűzdök a hüvelygombával. Évente 1-2 alkalommal jött elő. 2007. augusztusa óta azonban folyamatosan van. Ami kúp a gyógyszerpiacon létezik, az én már mind kipróbáltam (a recept nélkül kapható Canstentől a Pevarylig) illetve az orvosom is sokfélét írt már fel: Mikogal, Gynosept, Gynoflor, meg még kapszulákat is. Ehhez jönnek még a természetgyógyászati készítmények pl: grapefriutmag kivonat. Az eredmény semmi !!!! Ön szerint mit tegyek? Fogadjam el, hogy ilyen vagyok? Illetve az állandó
    hüvelygomba mellett ha teherbe esem, az árt e a magzatnak/babának?
    Köszönettel.

  • menstruáció a tabletta után

    2009.03.03

    Tisztelt doktor úr!
    21 éves lány vagyok. 6 éve szedem a Lyndinette20 nevű fogamzásgátló tablettát, de abba kellett hagynom a szedését. Arra lennék kíváncsi, h mikor kellene megjönnie a menstruációmnak? 24 nap telt el a gyógyszer abbahagyása óta, de még semmi. Azóta óvszerrel védekezünk a párommal, a teherbeesés nem volt valószínű. Késhet akár néhány hónapot is a menseszem? Válaszát előre is köszönöm. Jelige: menstruáció a tabletta után

  • Még bekövetkezhet?

    2009.03.03

    Tisztelt Doktor Úr!

    A barátnőmmel szombat (február 7.)este együttlét után vettük észre, hogy lecsúszott az óvszer,és bent maradt.(február 5.-én volt a menstruációjának utolsó napja)Azonnal eltávolítottuk.A sperma nagy része kifolyt.A barátnőm nem szed fogamzásgátlót, így azonnal elmentünk a sürgősségire, ahol escapelle esemény utáni tablettát írtak fel neki.Az esemény után kb 1 órával be is vette.Mellékhatásként enyhe émelygés, alhasi fájdalom jelentkezett.Ezek a tünetek utoljára kedd reggel(február 10.-én)jelentkeztek utoljára, vérzés nem jelentkezett.Hatott a gyógyszer?Menyni a valószínüsége hogy terhes lett?Sok helyen olvastam hogy escapelle után 4-5 nappal vérzés jelentkezik. Még bekövetkezhet?
    Köszönöm válaszát!

  • a hormonjaim miatt van?

    2009.03.03

    Jónapot!
    2éve szedek Miligest fogamzásgátlót.Egy pár hete azonban össze vissza szedtem mert volt hogy elfelejtettem bevenni egyik nap és másnap kettöt vettem be.és ez többször is előfordult sajnos.Ezek után amikor megjött szabályosan a mensim és elmúlt, 5nap mulva megint szedtem a gyogyszert ahogy kell de a szedés után egy két nappal ujra barnás vérzésem lett.nem tartott csak pár napig de elég kellemetlen volt.az utolsó 3 mensim után is ez történt.elmentem nőgyogyászhoz de csak annyit mondott hogy a hormonjaimmal van gond valoszinüleg az összevissza szedés miatt és felirt egy erősebbet lindynette 30at.ezt kell szednem 3 hónapig aztán visszatérhetek a miligesthez.A kérdésem hogy ön szerint ezek után teherbe eshetek-e még majd kb 2év mulva?Ugyanis ugy tudom hogy ha a sárgatesthormon tul sok akkor nem.De a doki nem mondta hogy meikkel van a gond.És a pajzsmirigyem is megvan duzzadva lehet hogy ezis a hormonjaim miatt van?Válaszát előre is köszönöm.

  • streptococcus agalactiae hogyan kapható el?

    2009.03.03

    Üdvözlöm!
    Nőgyógyászom streptococcus agalactiae-t állapított meg. Kaptam antibiotikumot és a partnerem is kapot. Csak az lenne a kérdésem, hogy hogyan kaptható el a vírus mert csaláttagjaim aggódnak h esetleg ők elkaphatták/ják-e és nem tudok nekik válaszolni. Közös vécéhasználattól vagy hasonló dolgoktól elkapható-e?
    Köszönettel: N.marie

  • Miért késik?

    2009.03.03

    Jelige: Miért késik?

    Tisztelt Weborvos!

    Tavaly októberben abortuszom volt. Utána az orvos által mondott időben, 5-6 héttel utána megjött a menstruációm, és azt követően is a szabályos időben. Azt hittem, ezután rendesen visszaáll, hiszen előtte is napi pontossággal jött meg. Most viszont késik már 5 napja. Több terhességi tesztet is elvégeztem és mind negatív lett.
    Mi lehet a baj? Lehet, hogy ez még a művi beavatkozás utóhatása? Mi lehet az oka, hogy késik?

    Válaszát előre is köszönöm!

  • HOPEE

    2009.03.03

    Kedves Doktor Úr!
    Mit jelent a hüvelykezelés, és mennyi időt vesz igénybe?Jelige: HOPEE

  • hüvelytabletta reggelre cseppfolyós

    2009.03.03

    Az a kérdésem, hogy normális-e ha az este folyamán használt hüvelytabletta(candibene-ratiopharm 200mg) tartalma másnap reggelre cseppfolyós állapotban távozik??

  • Nagyika

    2009.03.03

    Tisztelt Doktor Úr!
    Éves rákszürésnél endometriit találtak, ezután méhkaparást végeztek, diagnózis:I-II Hyperplasia simplex endometrii. Orvosom csak 1 hét múlva lesz,félek, az eredmény miatt aggódom. Kérdésem, mi ilyenkor a szokásos gyógymód, ill. kezelés, vagy műtét?
    Válaszát megköszönve
    Üdvözlettel: Nagyika

  • algopyrin vs. Yasminelle

    2009.03.03

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Azt szeretném kérdezni hogy az algopyrin mennyiben befolyásolja a (Yasminelle)fog.gátló hatását?

  • Duphaston és az Utrogestan vérzés késés

    2009.03.03

    Okozhat a Duphaston és az Utrogestan vérzés késést vagy kimaradást?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • sugár és kemoterápia / védekezésre van szükségem?

    2009.03.03

    párom sugár és kemoterápia kezelést kap milyen plusz védekezésre van szükségem?

  • magzatszurkos magzatvíz és szívelégtelenség

    2009.03.03

    41.héten császármetszéssel vették el a babát. zöld magzatszurkos magzatvíz és szívelégtelenség jelentkezett, ami miatt sürgős műtétre volt szükség. A vége az lett, hogy 9 órát élt a baba és meghalt. Tüdőgyulladás, tüdővérzés a halál oka, a boncolási jegyzőkönyv alapján. Megjegyzés, hogy a botallo vezeték 0,4mm. Kérdésem az okozhatta-e a baba halálát? Ha idejében elveszik a magzatot és ezzel a vezetékkel élhetett volna-e egészségesen? 4050 gr-os kifejlett gyönyörű kislány. Nem tudjuk elhinni, hogy ha odafigyelnek a kismamára ennek így kellett volna végződni. A tüdőgyulladással szenvedő baba szívhangja normális lehetett. Állítólag 24-48 órával hamarabb kezdődött a fertőzés, a szülésnél.
    Válaszát köszönöm. Tisztelettel

  • szülés után erősödő szőrszálak

    2009.03.03

    35 éves vagyok,két gyermek édesanyja. Kb. 3 éve, az 1. gyermekem születése óta szőrszálak jelentek meg az államon, a 2. gyermekem megszületése után (most 2 éves) ez egy kicsit erősödött. Másfél éve abbahagytam a szoptatást.A kozmetikus szerint ez egyértelműen nőgyógyászati problémára utal. A nőgyógyász nézett tesztoszteron szintet,ami teljesen rendben volt. Ő azt mondja ez nem nőgyógyászati eset. Vajon mitől lehet? Hová fordulhatnék?

  • PCOS?

    2009.03.03

    Jelige: PCOS?

    Nemrégiben olvastam a PCOS-ről, és nagyon megijedtem, mert szinte minden tünetem megvan: zsíros bőr, férfias típusú szőrnövekedés (enyhe bajusz- és szakállképződés, ill. a hason felfelé húzódó szőrösödés), hajhullás, plusz elhízott vagyok, a zsírfeleslegem jellemzően a has és a derék tájékán található, férfias típusú. "Cukoréhség" is megfigyelhető, azaz hosszabb étkezési szünetekben remegés, gyengeségérzés (bár ezek ritkán), valamint nagyon sűrűn édesség utáni vágyat érzek, így ennek következtében sok csokoládét, édességet fogyasztok. A menstruációm is rendszertelenné vált. Mindezek mellett gyakran levertség, kiábrándultság érzése, depressziós tünetek, libidócsökkenés jelentkeznek.

    26 éves nő vagyok, 9 éve tartós párkapcsolatom van, (de a tanulmányaim miatt még nem élünk együtt, és átlag havi 1-2x találkozunk, így nemi életet ritkán élünk). A kövérséggel már régóta küszködök, de a jelenlegi állapotom már nagyon zavaró. 165 cm vagyok, 90 kg, és a súlyfeleslegem kb. 80%-a a hasamon van. Ráadásul a formája alapján már többen terhesnek néztek... (De én már daganatra is gondoltam.) Hatalmas, feszes, kemény a hasam, állandóan... Már ruhákat is a kismamaboltban kell vásárolnom...

    A menstruációm diákkoromban (amikor még átlagos súlyú voltam) óramű pontosságú volt, 28 napos ciklusokkal. Viszont írtózatos fájdalmakkal járt (csak a Cataflam segített, de volt, hogy abból is csak a harmadik szem bevétele és 1,5 óra szenvedés után). Aztán ahogy híztam, úgy tolódott a ciklus, ami mára elérte a 40 napot, de 1x volt már 45 napos is (kb. 1 éve kezdett rohamosan tolódni). A fájdalom viszont teljesen megszűnt, meg sem érzem, amikor megjön, és a menzesz alatt sem fáj. Ami még aggaszt, hogy a legutóbbi három menzeszem nagyon fura volt. Novemberben alig akart megjönni, csak rózsaszín váladék jött 5 napig, és csak utána rendesen. Decemberben pedig megjött rendesen, ami viszont 12 napig tartott, folyamatos erős vérzéssel. A januári is késett 2 hetet, és 10 napos volt.

    Nőgyógyásznál évek óta nem voltam, fogamzásgátlót nem szedek. Viszont tudom, hogy el kell mennem egy teljes kivizsgálásra (főleg azért is, mert már lassan gondolkodni szeretnék a babaprojekten is), de az Önök válasza segítségemre lenne, hogy felkészültebben mehessek el orvoshoz, és ne érjen meglepetés... Nagyon aggódom, hogy valami komoly bajom van! Lehet más betegség is, a tünetek alapján? Milyen megoldást javasolnának így látatlanban?

    Válaszukatt előre is köszönöm!

  • húgyhólyag-plasztika

    2009.03.03

    Tisztelt Weborvos!
    Nőgyógyászom húgyhólyag plasztikát végzett melyet követően mélyvénás trombózisom lett.Míg a kórházban tartózkodtam a trombózis miatt visszatértek azok a tünetek(vizelet-elcseppenés,gyakori vizelési inger) amiért műtöttek, melyek azóta sem múltak el.A trombózist követően a syncumar kezelés miatt 3 hetente bő a menstruációm,állandó lábfájásom, izületi és vénás gyulladásom van.Mit javasol, hogyan tovább?!
    Köszönettel:húgyhólyag-plasztika jelige

  • Márti

    2009.03.03

    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt félévben, szeptember óta harmadszorra fordul elő velünk, hogy igen erős terhes tüneteket produkál a szervezetem, megjelenik egy halvány, de színes és határozott második csík a teszten, majd a tünetek hirtelen elmúlnak és hamarosan a menzesz is megérkezik. A három alkalomból kettő még olyan időszakban ért bennünket, amikor még nem terveztük a kistestvért, mert előtte még szerettem volna két és fél éves kisfiamat elválasztani. Erre végül január elején került sor, ezt követte most a harmadik halvány teszt. A terhességek 40 százaléka "észrevétlenül" elmegy sajnos még a ciklus vége előtt, de ha, látszólag, ilyen erősen dolgoznak a hormonok, akkor vajon milyen okai lehetnek annak, hogy nem marad meg a terhesség? 38. életévemben vagyok, talán ez nehezíti meg a helyzetünket. Orvosom szerint mind szervileg, mind hormonálisan gyönyörűen rendben van minden, ciklusom mindig is szabályosan 27. napra jelentkezett, a hosszú szoptatás mellett is kisfiam hathónapos korától már visszatért. Gyakorlatilag sosem volt eddig nőgyógyászati problémám. Talán egyetlen érdekesj elenség, mely nem "szabályos", hogy a peteérésem rendre nagyon korán, a 8. és 9. nap között jelentkezik, ez egyébként édesanyai örökség is egyben (ha van ilyen), és kisfiúnk is "nyolcadik napi". A szeptemberi menzesz után felkerestük az orvosunkat, aki látta még a sárgatesthormon munkájának maradványait. Most a napokban pedig, még a ciklus vége előtt vagyunk, egy 3 és fél centis sárgatesthormon cisztát talált baloldalt, azt gyanítja, hogy ez okozhatja az erős tüneteket. A terhességet nem zárta ki, mert egy parányi slejmgolyót is lát, mely akár a petezsák előzménye is lehetne. Mi viszont sajnos nem reménykedünk már ebben, mert az első tesztelésünk, a 20. napon pozitív lett (talán a korai peteérés következményeként jelzett először kisfiúnknál is ekkor a teszt, akkor egy szemcsepp használata előtt teszteltünk ilyen korán, melyet végül nem használtam), a teszt viszont most a 23. napon ismét negatív lett, ezért kerestem fel ezután az orvosunkat. Januárban, a váratlanul gyorsan működő elválasztás után elkezdtem a Clostilbegyt kúrát. A tüneteim mindhárom esetben a következők voltak: erős émelygés, haspuffadás, szurkálások hol bal, hol jobb oldalt, ólom lábak, gyakori pisilésinger, éjszakánkét is megébredek rá, és mindez most legutóbb egy nagyon erős rosszulléttel, hányással, már a ciklus 14. napján megérkezett és azóta is tart.
    Tudom, láttatlanban igen nehéz megítélni a problémát, de ha pár gondolattal segíteni tudna bennünket, szíves válaszát előre is köszönjük.
    Üdvözlettel:
    "Márti"

  • MENS14

    2009.03.03

    MENS14> LÁNYOM 3 éve menstruál 28nap helyett rendszeresen 21 napra kb.8 napig,elég türelmetlen izgága zárkózott természetű talán ez is okozhatja a rövid ciklusokat? Kell e nőgy.-hoz fordulnunk? köszönöm válaszát

  • vándorló gyulladása van a nőgyógyászati nagyműtéte óta

    2009.03.03

    A kolléganőmnek már karácsony óta be van gyulladva a dereka, és a gerince. Folyamatosan kapja az izomlazító inyekciókat, a gyulladáscsökkentő gyógyszereket, de nem értek el nála javulást az orvosok. Állítólag azt mondták neki az orvosok, hogy neki vándorló gyulladása van a nőgyógyászati nagyműtéte óta! Érdeklődnék, hogy létezik-e ez a vándorló gyulladás, illetve, hogy lehet-e a köze a nőgyógyászati műtétekhez, lehet-e következménye?
    előre is köszönöm

  • 46 /nő

    2009.03.03

    Dr Veres Gábor!A dg:SLE-RA overlap syndroma most már sajnos biztos.Gyógyszereim:immurán,medrol,arava ezeket 3hete szedem.Ön már válaszolt nekem most is segítsen! A fvs 1hónap alatt 7.9-ről 11.9-re nőtt,a viz. feh:2180-ról 2265-re emelkedett.Ha tényleg a vesém is érintett kell-e biopszia és mennyire sürgős?A fvs miért nő ? válaszát köszönöm.A
    DS-DNA,NUKLEO 200 felett.még hetekig nem lesz sem immunológusom (beteg)se nefrológusom(co:ápr 26)legközelebb.Nagyon egyedül érzem magam a friss betgségemmel és nem érzem magam biztonságban.jelige 46 /nő

  • petefészek ciszta -21 év

    2009.03.03

    Kedves Doktor! jelige: petefészek ciszta -21 év

    21 éves vagyok.Hétfőn voltam nőgyógyásznál, mert nagyon szúr az alhasam, mintha késsel szurkálnák,jobb és baloldalon egyaránt, később jobb oldalt intenzívebben,azt gondoltam, hogy a petefészkem begyulladt vagy valami ehhez kapcsolódó lehet, így a rendelésre elmentem, ahol nőgyógyász szórakozottan megvizsgált,(kb.: semmit sem csinált)közölte, hogy ez nem nőgyógyászati probléma,hanem vakbélgyulladás. Sebészeten el akartak küldeni azzal,hogy ezt nem kell megműteni, úgyhogy menjek innen, közöltem, hogy nem műtétre jöttem,hanem azért,hogy megvizsgáljanak, nehezen kiharcoltam,hogy megvizsgáljanak,mert egyre jobban szúrt és görcsölt.Vérvétel, vizelet, röntgen rendben, viszont az uh során a jobb oldali petefészkemben 3,5 cm-es vaskosfalú cystát találtak, mivel telt húgyhólyaggal kellett mennem az uh-ra így begörcsölt és pontosan rá tudtam mutatni arra a helyre, ahol fáj.Folyamatos vizelési ingerem van és rengeteget pisilek, ami szúró fájdalommal jár mind a húgyhólyagban, mind a jobb oldali petefészek környékén..Azt mondta az orvos,hogy egy hét múlva menjek el nőgyógyászhoz a ciklus változása miatt és akkor jobban látni,hogy ott van-e vagy mit lehet vele kezdeni.Kérdéseim a következőek:
    1.)Szükséges -e megműteni, ha megműtik, és esetleg kiveszik az egész petefészket mennyi az esélye a teherbe esésnek?,
    2.)feltétlenül meg kell műteni? Mennyi az esélye annak, hogy ha már fájdalommal jár, akkor felszívódik és nyomtalanul eltűnik? Később újra visszajön?
    3.)Mi a teendő ebben az esetben? Most rögtön vállaljak gyereket?
    4.)Nyaki cisztám is volt, mitől alakul ki ennyi ciszta?
    5.)ha nem műtetem meg és most gyereket vállalok a terhesség alatt lesz-e valami komplikáció,
    6.)ki tudom -e hordani a gyermeket, hogy mindketten egészségesek maradjunk?
    7.)ha tovább nő, veszélyes lehet-e a magzatra?
    8.) egyáltalán teherbe tudok -e így esni?

    Köszönöm segítségnyújtó és értékelő válaszát!

  • rákszűrés

    2009.03.03

    "rákszűrés".Jó napot kivánok kedves doktor(nő) úr!Az lenne a kérdésem ,hogy nőgyógyászati rákszűrésre ,hogyan kell jelentkezni-kell-e beutaló?A vizeletcsepegés miatt hová forduljak?Az intim torna nem segített!Köszönöm válaszukat

  • Aggodalom

    2009.03.03

    Aggodalom
    Jonapot kivánok! a kérdésem az lenne, 27 éves nő vagyok, semmi ismert betegségem nincs, mai vérképem eléggé nyugtalanit, szinte minden értékem normális de leirom önnek ami plusszolva van, illetve minuszolva és szeretném önt megkérdezni, mire lehet ebből gondolni.Plusszolva a következők voltak Bazofil% 1,5, Direkt bilirubin 4,7 umol/l, GOT 104 U/L, GPT 59 U/L minuszosok voltak Karbamid2,30 mmol/l Triglicerid 0,76 mmol/l, ált viz fajsúly 1010. És még az lenne a kérdésem ezek valamelyike okozhatja e azt hogy a menstruáciom nem jön meg és nincs igazolt tehesség klinikailg sem várom válaszát.

  • elvesztés!

    2009.03.03

    elvesztés!a kérdésem az lenne!nem rég sajnos elvettéltem, 5 hetesen! nem kapartak mivel azt mondták hogy kiürült teljesen! azota nagyon fáj apetefészkem!ez elöfordul?meddig tart? s nem kell tartanom attol hogy a következö terhaségem is elmegy? iszteletel

  • hüvely gombám van 12 éves vagyok

    2009.03.03

    nekem azt hiszem ,hogy hüvely gombám van 12 éves vagyok! még nem menstruálok!anyukám nem tudja!mit tehetek?

  • kassandra

    2009.03.03

    nem is tudom hogy nevezem de a nemi szervemen az ajkakon ilyen fekete pötyök vanak.az egyiken 1 a másikon 2 az mitöl van?jelige:kassandra

  • Fehér foltok

    2009.03.03

    Fehér foltok
    Kb. egy hónapja felfedeztem a jobb lapockám környékén apró fehér foltokat, ami terjed is. Mi lehet az oka?

  • yamaha

    2009.03.03

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!
    Már évekkel ezelőtt észrevettem a testemen apró piros szemölcsszerű pontokat! Mutattam bőrgyógyásznak, ... véleménye szerint csak esztétikai probléma. Mára azonban belepte az egész testemet. Gyanús nekem, hogy ez már csak esztétikailag csúfos jelenség!Emellé társúl a börszárazság, ami miatt már szinte élettelnek tűnik!...Ön szerint hol keresendő a probléma?...Nem fogyasztok alkoholt, és nem dohányzom! Tisztelettel yamaha

  • forrázás

    2009.03.03

    Tisztelt Weborvos!
    Tegnap főzés közben megcsúszott a kezem, és magamra zúdítottam a kanállal a forró vizet. A hasamra került, borogattam, és égési sérülésekre való habsprével kezeltem, reggelre enyhült a fájdalom, kb olyan 4-5cm átmérőjű kör alakú sebem lett, piros bőrfelszín enyhén duzzadt. A kérdésem az lenne, h maradandó lesz a sérülés? És hogy várhatóan mennyi idő alatt gyógyul. Köszönöm jelige: forrázás

  • Tima

    2009.03.03

    Jelige:Tima
    Kedves Doktor Úr!!
    Három napja jött ki nálam nemi herpesz.Elmentem orvoshoz, és kiírt nekem egy gyógyszert,de egyre több kezdett kijönni.
    Azóta mindenhol olvasgattam erről,és tudom ,hogy nem lehet kiírtani,de kérem segítsen,hogy mi a legjobb gyógyszer,vagy kenőcs.Olvastam azt is,hogy HIV vizsgálatot is kell csinálni.
    De erre miért van szükség??AIDS-es lehetek? Kérem válaszoljon!! Előre is köszönöm!!

  • Égő, vörös a tenyerem

    2009.03.03

    Égő, vörös a tenyerem sokszor. Mitől lehet?

  • syncu

    2009.03.03

    tisztelt doktor ur,doktornő. régi gondom .szinte nics olyan tipusu testápolo krém amit már kine probáltam volna,de sajnos most is ulyan száraz mindkét kézfejem hogy a hajlatoknál kirepedezik sokszor vérzik is,mit tegyek.../syncu/

  • herezacskómon fehér(varszerű)viszkető foltok

    2009.03.03

    A herezacskómon néha fehér(varszerű)viszkető foltok keletkeznek, mi lehet ez? Mindig ugyanott!

  • bőrhámlás

    2009.03.03

    Tisztelt Doktor Úr!
    2 hónapja folyamatosan hámlik a bőröm az államon és az orrom környékén, már arckrémet is váltottam de a helyzet nem javult. Tudna esetleg valamilyen krémet, gyógyszert ajánlani, ami segítene? Előre is köszönöm!
    Jelige:bőrhámlás

  • Kis fiam sürünbeteg

    2009.03.03

    Kis fiam sürünbeteg jellige!
    Gyermekem 7éves és egyhanapban kétszer felsőléguti fertözése van. Mivel lehetne az immunhiányt pótolni?Vagy erősíteni a szervezetétt?

  • elkezd rángatózni a fejem

    2009.03.03

    sokszor ülök, vagy megyek és elkezd rángatózni a fejem, mitől lehet??

  • nagyon pattis lettem

    2009.03.02

    Kb 3 hónapja nagyon pattis lettem kiderült hogy allergiás vagyok az illatanyagokra! Azóta kb két hónapja kerülöm is az illatszereket! mellette Dalacin kenöcscsel kenem az arcom! Mikorra várhatom a javulást? Köszönöm!

  • Élvezet, magömlés nélkül

    2009.03.02

    Jelige: Élvezet, magömlés nélkül
    Tisztelt Doktor úr!
    Azt szeretném megtudni (28 éves férfi vagyok), hogy létezik-e magömlés nélküli élvezet férfiak részére? Ha igen, hogy kell előidézni? Nem arra gondolok, hogy egy magömlést követő 5-10 percen belül, hanem pl. naponta 1x. Kíváncsian várom válaszát, mert a kollegáim már többször meséltek róla, de
    nem akarom elhinni.
    Üdvözli

  • Fibroma pendulum multiplex

    2009.03.02

    Fibroma pendulum multiplex diagnózis szerint nagyon sok apró pigm.nyélen ülő bőrfüggelék látható mindkét hónaljban, és a hónaljhoz közeli testrészen. Már egyszer volt cauterezéses eltávolítás, de újból jelentkeznek ezek az elváltozások. Hogyen lehet végleg megszabadulni tőlük? Miért jelentkeznek újra? Van-e valamiféle krém, kenőcs aminek használatával elkerülhető az újabb elváltozások keletkezése?

  • lyme-kor / borelia virus ferőzöttség / hirtelen halál

    2009.03.02

    A lyme-kor amikor kezelés mellett a borelia virus ferőzöttség
    növekszik vezethet e ez 4 év után hirtelen halálhoz. Köszönet

  • Sürgős!!!

    2009.03.02

    Sürgős!!! Üdvözlöm! 21 éves vagyok és fél éve alkalmazok
    A-vitaminos kenőcsöt, a neve Isotrex gél akne kezelésére. A napokban erős fejfájásom támadt, hányingerrel ami nem akar szűnni és aluszékony valamint étvágytalan vagyok. Azt olvastam az A-vitamin túladagolás okozhat ilyen tüneteket és eddig 1 tubussal kentem ki most kezdtem a második tubust, és akkor kezdett el fájni erősen a fejem. Lehetséges, hogy túladagoltam volna? Ahogy elolvastam az A-vitamin túladagolás tüneteit bvan egy pár ami rám illik, főleg a fejfájás és a hányinger valamint a bőrviszketés étvágytalanság és aluszékonyság csak azt nem érte ennyi A-vitamintól lehet-e mérgezést kapni? Tiszteletem.

  • Cézár

    2009.03.02

    A fiymámon már régóta körben apró pöttyök. Voltam orvosnál és azt monda nem lényeges. De engem zavar.Félek valami gombás betegség! Ha valami kenőccsel kenném gombásodásra, ártana? Köszönettel!!jelige:Cézár

  • álkapocs csontomnál van egy golyo

    2009.03.02

    Nekem az álkapocs csontomnál van egy "golyo"én csak így tudom megnevezni..voltunk egy orvosnál..ö azt mondta h zsírmirigy...de ez egyszer pici egyzser pedig nagy....szoval változik a mérete..és az ujjajimalkitapintható...mozog is..!!Erre szeretnék választ kapni..h tarthatok e attol h ez valami komolyabb dolog?!!!

  • everybody

    2009.03.02

    Ha fitymaszűkület veszélye áll fönn,lehet vele szexuális életet
    élni?
    jelige:everybody

  • foltos hajhullás kisgyermeknél

    2009.03.02

    foltos hajhullás kisgyermeknél

  • szoptatás idején körömgomba kezelése

    2009.03.02

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!
    Érdeklődi szeretnék, hogy a nailner vagy bármilyen más szer alkalmazható-e körömgombára (nagylábujj) szoptatás alatt?
    Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel

  • GÖB

    2009.03.02

    GÖB
    A torkomban a mandulám mellett (gondolom mindenkinél így van) van egy kis "lyuk", valószínű valaminek ez a kivezető nyílása. Ebben időközönként feltűnik egy 3-4 mm-es fehér kemény kis göb, amit fültisztító pálcikával szoktam eltávolítani. Ön szerint mi ez és mi okozza?
    Kezelhető?

  • évek óta sípol az orrom

    2009.03.02

    évek óta sípol az orrom alvás közben

  • miaz hogy eathylizatio??????

    2009.03.02

    miaz hogy eathylizatio??????,

  • nagyon sok a nyálam

    2009.03.02

    Tisztelt Doktor Úr/Hölgy.
    Már egy éve nagyon sok a nyálam,és vagy nagyon sokat nyeldesem emiatt vagy zsebkendőbe kiköpöm,éjszaka kifolyik a számból,de ez már nagyon zavaró.Orvoshoz nem merek fordulni,félek kinevet.Nem tudom ezt mi okozhatja.Tisztelettel várom válszát,és segítségüket.

  • jobb hypochondriumban a colon ascendens...

    2009.03.02

    jobb hypochondriumban a colon ascendens vetületében néhány keskeny alaku nívó látható a bal flexurában gázos hajtű alaku haustratiot mutató bélkapcs.

  • miazarcuregpolip

    2009.03.02

    miazarcuregpolip

  • véres orrfúlyás

    2009.03.02

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    25 éves nő vagyok. Kb. 2 hónapja minden reggel, az első orrfúlyásom véres. Kezdetben azt gondoltam, hogy csak ér pattanhatott el, mivel egy megfázás után kezdődött a panaszom. Reflux beteg vagyok kb. 2 éve, de gyógyszerrel
    kezelem, panaszt ezért már nem okoz.
    Kérdésem: Honnan kerülhet vér az orromba? Feltétlen szükséges-e kivizsgálás? Összefügghet-e a reflux betegséggel? Válaszát előre is köszönöm.
    Jelige: véres orrfúlyás

  • talpas

    2009.03.02

    mi okozza a talp lilás, pirosas színét (talpas)

  • ez mellett állandóan viszketünk mind a 2en

    2009.03.02

    Tisztelt Doktor Úr!
    Aggodok barátom miatt 2 hónappal ezelött elöjött a himvesszöjén egy piros dudor ami kemény is volt, és most ujból elöjött neki- ez mellett állandóan viszketünk mind a 2en és amikor elkezdünk viszketni akk azon a helyen pattanásszerü pöttyök jönnek elö nem tudom hogy van összefüggés-e a két dolog között. Remélem nem komoly baja van az a kis dudor miatt. Válaszát elöre is köszönöm

  • mik az anyatej pontos összetevői?

    2009.03.02

    mik az anyatej pontos összetevői?

  • fejecske

    2009.03.02

    "fejecske"
    Kisfiam két éves és a kis buksiján a homlokvarrat kicsit kiemelkedik (olyan kis tarajas). A kutacsával nem volt semmi probléma, fejecskéje szabályos, fejkörméret növekszik, a
    gyerkőc jól fejlődik. Igazi kis gengszter. Úgy 1 éves kora körül vettük észre, a dokink szerint nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani a dolognak. Így is tettünk. Most megint rámtört az aggodalom, hogy esteleg mégis....persze a gyerkőccel továbbra is minden rendben van, beszél, énekel, bukfencel, rosszalkodik....ahogy azt egy két évesnek tennie kell. Kérném állásfoglalását, köszönettel,

  • szemszín

    2009.03.02

    Tisztelt Doktornő!
    Mikorra alakul ki a csecsemők végleges szemszíne?
    Köszönöm válaszát!
    jelige: szemszín

  • Dórika megváltozott!

    2009.03.02

    Dórika megváltozott!
    Tisztelt Doktornő!
    A lányomról szeretnék kérdezni, Ő 3 éves, korához képest fejlettebb, nagyon okos kislány (több tucat verset tud, tízig számol stb). Sajnos fél éve külön élünk, Ő az anyjával maradt, bár elég sokszor van nálam. Az anyja együtt él a barátjával, annak anyukájával és gyerekével egy kétszobás panelban (tehát öten), mi előtte igen jó körülmények közt éltünk egy 200 nm-es családi házban. Sajnos a kislányomon az utóbbi időben több változásra figyeltem fel. Mindig hozzám szeretne jönni, hazamenni meg nem akar, hisztirohamot kap, pár perc múlva meg mondja mikor megyünk anyához. ezek a hangulatváltások és hisztik mással kapcsolatban is előfordulnak, de olyan mintha pár perc múlva nem is emlékezne miért kezdett hisztizni. Újabban a játékba is túlságosan belemerül, ha hozzászólok mintha meg sem hallaná, ha ilyenkor hozzáérek összerezzen. Agresszív lett, játék közben harap úgy hogy ottmarad a helye, csapkod és üt ha nem tetszik neki valami! Az anyukája azt mondja, náluk semmi ilyesmi nem fordul elő, bár ezt nem hiszem mert ha telefonon hívom, minden második alkalommal azzal kezdi hogy:"megint hisztiztem Apa"Kérdésem mit tudnék tenni, nem szeretném ha ez tartósan megmaradna, vagy a későbbi fejlődését befolyásolná.

  • gyermek szervezetébe átjutó gyógyszer

    2009.03.02

    Probaltam a neten tajekozodni, valamint reszletesen kikerdeztem az orvosomat (gasztroenterologus) de aggodok, szeretnem hogy minel kisebb problemat okozzon e het penteken bekovetkezo orvosi vizsgalatom. Roviden
    osszefoglalom.
    14 honapos kislanyom van, jol eszik, es meg naponta 4x szopik nekem pedig penteken egy colonoscopias vizsgalatom lesz. Ez egy 10 evvel ezelotti daganatos betegsegem kontrollvizsgalata, nem szeretnem tovabb halogatni, foleg mivel egy masodik gyereket tervezunk, szeretnem tudni elotte, hogy egeszseges vagyok. A vizsgalatot megelozo nap eros, a vastagbelben felszivodo hashajtot kell bevennem, amibol az orvos szerint azert lehet, hogy valamennyi a
    vekonybelben is felszivodhat, felo, hogy a babanak is hasmenese lesz. Jo lenne ha kihagynam a delutani es esti szoptatast, de erre nem sok eselyt latok, mivel egyutt leszunk. Tehetek-e valamit, hogy kevesse viselje meg ha hasmenese lesz, a kiszaradason kivul mire vigyazzak? "Fogo" etelek segitenek-e (altalaban kemenyebb a szeklete pl a cekla vagy a spenotos etelek utan). Masnap a reggeli szoptatas utan megyek a korhazba, egesz estig nem leszunk
    egyutt, igy nem fog neki annyira hianyozni a szopas, estere jovok haza. Aggodom azonban, hogy tenyleg kiurul-e a szervezetembol a Dormicum es a Nospa, amit fajdalomcsillapitaskent kapok, illetve nem tudom, hogy le
    kene-e fejnem es kiontenem napkozben a tejemet.

  • kisfiam minden ok nélkül belázasodik

    2009.03.02

    4 éves kisfiam minden ok nélkül belázasodik(39.7)majd
    elmúlik. Nincs egyéb betegsége most küldtél el laborba vérvételre a diagnózis St.felrolis mit jelent ez pontosan?

  • hydrokelet keletkezet

    2009.03.02

    Kisfiamnál 1 hónapós korában hydrokelet keletkezet. Ultrahangos vizsgálat szerint nincs sérve.Most 6 hónapos de még mindig nem múlt el neki,aztmondták majd felszivodik.De mikor?Meddig várjunk még?

  • holyagos himlovel autozni

    2009.03.02

    A kis fiam egy hete hogy elkapta a holyagos himlot elkell vigyem a nagyszulokhoz kivihetem a levegore, 10km az ut es autoval ???????

  • Elixirum thymi compositum 5 hónapos gyermeknek

    2009.03.02

    Kisfiam 5 hónapos, nővérétől elkapott egy légúti vírusfertőzést. Kizárólag szopik, van étvágya, láztalan, de erősen köhög és folyik az orra. Az orvos Elixirum thymi compositumot írt fel, melyet 6 napig kéne szednie. Kérdésem: adható-e ez a szer csecsemőknek?

  • háztól-házig tejadás

    2009.03.02

    Tisztelt weborvos!Körülbelül Mikorra várható ikrek jeligére,kb. 1 hete feltett kérdésemre a válasz?Köszönettel (Hol található a rendelet/törvény a háztól-házig tejadás esetleges területi korlátozásáról?)

  • 5 éves kislány candida fertőzöttsége

    2009.03.02

    Tisztelt Doktornő!
    5 éves kislányomnál candida tenyésztést végeztek, mely igazolta, hogy nagymértékben szaporodott el a gomba a bélrendszerében. Tünetei voltak a feneke és nemiszerv területén a viszketés, pirosodás, valamint az arcán a szájszeglet külső részén apró piros kiütések. Homeopátiás orvos szigorú diétát irt elő, amelyben tiltva van a tejtermék, cukor, élesztő, fehérliszt, nagy cukortartalmú gyümölcsök stb.Ezt az igen szigorú diétát immár 10 hónapja tartjuk, de mostanra azt látjuk, hogy kislányunk sokat fogyott (most 114 cm és 15- és fél kg), kedvetlen, dekoncentrált, ideges és az utóbbi időben alig van étvágya. Most, a 10. hónapban végzett új gombavizsgálat semmi javulást nem mutatott, ugyanaz az eredmény mint a diéta előtt. A diétán kivül grapfruitmag kivonatot kap, de például komplex vitaminkészitményt nem szed. Felhivtuk az orvos figyelmét, hogy látványosan fogy a gyerek, amire az volt a magyarázat, hogy a gomba ilyenformán ürül a szervezetből, azért indult el a fogyás. Ugyanakkor a legutóbbi vérvizsgálat ezt egyáltalán nem igazolta. Azt még fontosnak tartom elmondani, hogy az orvos kb. 4 havonta "nézi" meg a gyereket, vérvizsgálaton kivül más nem történik. Kérdésem, meddig tartható egy ilyen "nehéz" diéta, nem okozhat-e véleménye szerint a gyereknél bármiféle egészségkárosodást.Tanácstalan vagyok mikor teszek jót, ha folytatjuk tovább a kemény diétát de esetleg tovább fogy a gyerek, vagy felfüggesztem azt és mondjuk kevésbé szigorú étrendet tartunk. Vagy esetleg keresünk egy másik szakembert... Köszönettel, egy aggódó anyuka.

  • csalánkiütés / légúti betegség

    2009.03.02

    Tisztelt doktor Úr/Nő
    Van egy 10 hónapos kislányom, harmadik alkalommal van csalánkiütése, de mindig csak akkor amikor légúti betegsége van, náthás. Lehet-e összefüggésben a kettő, mert olyan ételt, italt nem adtam neki amit eddig nem kapott.Köszönettel

  • kislányomnak időnként fáj a hasa a köldöke körül

    2009.03.02

    5 éves kislányomnak két hónapja időnként ,de rövid ideig fáj a hasa a köldök körüli részen.Nem kapcsolható semmihez
    (étkezés,ovi..)Orvosnál többször voltunk és kapott gyulladáscsökkentőt akkor enyhült a dolog de amikor abbahagyta ismét újra jelentkezett.Mi lehet az oka?

  • Móni96

    2009.03.02

    Milyen homeopátiás szer létezik fogyókúrára? Móni96 jeligére kérek választ.köszönöm

  • chron beteg vagyok miket ehetek

    2009.03.02

    chron beteg vagyok miket ehetek

  • MUTET

    2009.03.02

    jelige MUTET mart irtam onoknek de sajnos valaszt meg nem kaptam ezert ujra megkerdem hogy a ferjemet 6 eve megmutottek elkellet tavolitsak a lepjet sulyjos lepfertozes es lepnagyobodas miatt.Igaz hogy ilyen esetben a maj veszi at a lep szerepet?sajnos mart hosszu ido ota minden
    reggel 4-5 szor is megy a hasa de altalaban csak reggel vagyis minden reggel hasmenese van.Van valami osszefuges a lepmutet es a hasmenes kozt?A kotelezo vervizsgalatokat minden evben megcsinalyja es minden rendben.Mi lehet az oka a hasmenesnek?Kerem valasszoljon es elore is nagyon
    koszonom...

  • orsócsont-törés

    2009.03.02

    orsócsont-törés

  • Megszúrtam a nagy lábujjam

    2009.03.02

    Megszúrtam a nagy lábujjam egy ollóval és 3 napra rá feldagadt és gennyezik mi lett vele? Hogyan tudom megszüntetni a puffadást?

  • AIDS

    2009.03.02

    "AIDS " jeligére
    Úgy 3 hétig nem ,mutatja ki a szűrővizsgálat a fertőzést.
    Ha ezalatt vért ad az illető akkor megfertőzhet valakit aki megkapja a vérét ? Ezt az esetet nem lehet 100 %-osan kizárni ?

  • rackett44

    2009.03.02

    rackett44 jeligére
    Férjemnek Rheumatoid arthritise van, seronegativ,hosszas huzavona,legalább 1 ,másfél év után kezdték el nála a bazisterápiát, Methrexalt kapott, aminek nem örülünk,mert rendegteg mellékhatást irnak le róla. Most a kezébe került egy kis könyvecske a Rheuma központban amiben azt irják,hogy van. un.biológiai terápia is amit már nálu nk is 11 Rehuma centrumban használnak és ennek segitségével akár 2 évig is panaszmentes lehet a beteg.A neten én is olvastam róla, igaz e az hogy egy beteg kezelése 3-4 millió ft-ba kerül,persze a TB támogatja, az én férjem 74 éves kérdésem
    hogy az ő korában még elképzelhető e hogy ebben a biológiai terápiás ezelésben részesüljön. Tisztelettel

  • Dominik

    2009.03.02

    Öröklött trombophiliám van.Kisfiam 1 éves múlt.Mikor érdemes megnézetni hogy örökölte-e a betegséget? Melyik intézményt tudnák ajánlani?Köszönettel: Dominik jeligére

  • megkarmoltam a köldököm

    2009.03.02

    megkarmoltam a köldököm és kicsit vérzett.lehet valami bajom?

  • leveleim megérkeztek e

    2009.03.02

    Kedves Doktornő!

    Nemtudom leveleim megérkeztek e de még egyikre sem kaptam választ. Az egyik édesanyám arcüreggyulladásáról szólt a másik a

  • Járulékos bal kamrai ínhúr

    2009.03.02

    Járulékos bal kamrai ínhúr
    Kisfiam 7 hónapos. EKG vizsgálatának leletén a következő áll: Vl-ben P. hullám tengelyállás változik (ingerképző centrum vándorlás). Kontroll 1 év múlva. Ez mit jelent? Mekkora a gond és mire lehet számítani a jövőben az állapotát illetően? Amúgy panasza nincs, az orvos szerint sem szívbeteg, de érdekelne, hogy mi ez, amit mégis láttak az EKG-n?
    Köszönettel

  • Odi

    2009.03.02

    Tisztelt Doktorúr/Doktornő !

    23 hetes ikerbabákat váró kismama vagyok. Sajnos a belgyógyászaton pajzsmirigy túlműködést, illetve a jobb pajzsmirigy lebenyben 15X10 mm-es göböt találtak.Innentől 3X1 propycil tablettát kell szednem, és a göbökből mintát vesznek majd. Közben a babák szépen fejlődnek, mozognak, méreteik teljesen normálisak. Azt szeretném megtudni, hogy a túlműködés okozhatott-e a babák fejlődésében bárminemű rendellenességet, vagy csak az én általános közérzetemet befolyásolta /nagyon fáradékony és gyenge voltam/.A másik kérdésem az, ha a cytológiai vizsgálat esetleg daganatra utal, akkor milyen esélyeim vannak a gyógyulásra?

    Segítségét előre is köszönöm: Odi

  • 9-10 hetes terhes vagyok / tüdőröntgenen voltam

    2009.03.02

    február 19. 9-10 hetes terhes vagyok. február 4-én tüdőröntgenen voltam,akkor még nem tudtam a terhességemről. 4 hete köhögök és nem tudják az orvosok mi bajom van. szeretném megkérdezni,hogy lehet e baja a babának? És mi baja lehet? Mit tanácsol?Válaszát előre is köszönöm!

  • uterus

    2009.03.02

    a jelszó:uterus
    a laboreltérések:RBC 5.21
    HTR 0.46
    MCH 26.7
    MCHC 303g/l
    Viz.genny poz+-
    viz.üledék látóterenként:8-10 fvs,kevés laphámsejt
    az orvos Cifloxin 500mg 2x1 -5 napig még nem éreztem jól magam az ötödik napon, de éppen karányonyi zűrös időszak volt a rendelőkben ez után a genny elmult hasi UH vizsgálaton,idézem:Az uterus mellett bal oldalon 26 mm-es körülírt cystosus képlet detektálható.legutobb 2hétre jött meg, de48 éves vagyok. mondja, miért vagyok olyan erőtlen, nagyon beteg vagyok? mitől lennék jobban?

  • Enyhe barnás folyás

    2009.03.02

    Enyhe barnás folyás a hüvelyből 2 hete. Mi lehet az oka? Előtte mensrtuáltam.

  • Összefüggés

    2009.03.02

    Összefüggés

    Tisztelt Dr.Úr!

    Kérdésem az lenne, van-e összefüggés az emésztési probléma és a hüvelyi folyás között. Gyakran van trichomonásos jellegű folyásom, de az emésztésem sem problémamentes. Köszönöm!