• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Orvos válaszol

 • anna25 jeligére

  2006.02.23

  most elősször szedek egy gracia nevezetű fog. gátlót. az orvosom szerint ez 7 nap után védettséget ad ez valóban igaz? válaszát köszönöm!

 • Alhasi fájdalom jeligére

  2006.02.23

  2005. szeptember óta nem szedek fogamzásgátló tablettát, hamarosan kisbabát szeretnénk. Azóta szinte az összes ciklusomban a ciklus közepe táján (kb. a 12-15.napon)pár napig nagyon fáj a hasam. Egészen lent, az alhasban, középen. Ez a fájdalom rázkódáskor fokozódik, ilyenkor nem is tudok elmenni futni, vagy aerobicra, mert nagyon kellemetlen érzés, és szeretkezés közben is érzékeny. Azt szeretném megtudni, ez normális-e, köze van-e az ovulációhoz (mert nem petefészektájon érzem) és nem lehet-e valami rendellenességnek a tünete? Válaszát előre is köszönöm!

 • Terhes vagyok?-jeligére

  2006.02.23

  Néhány hónapja Pharmatex tablettával illetve krémmel védekezünk. Eddig mindig rendben megjött a menzeszem, a 25-26. napon. Legutóbb azonban csak 3 napig tartott, szemben az eddigi 5-6 nappal.Előtte pont a "kritikus" 11. napon szeretkeztünk, és nem használtunk óvszert, csak a hüvelykrémet. A következő menzeszem március 1-én esedékes, de már most fáj a mellem, és aggódom, lehet, hogy terhes vagyok? Nem kevés ez a 3 napos menstruáció, ha eddig tovább tartott? Mikor lehet a legkorábban megállapítani a terhességet? Válaszát előre is köszönöm!

 • esemény előtti tabletták

  2006.02.23

  milyen esemény előtti tabletták kaphatók recept nélkül??

 • 42 éves jelige..

  2006.02.23

  Keresztfiam 42 éves.Állandó szapora pulzusa van. Pulzusszáma 100 fölötti.Concor 5 -t kapott rá.Tudomásom szerint ez a gyógyszer vérnyomáscsökkentő.Valóban alkalmas a CONCOR pulzusszám szabályozásra?

 • Thomesa klinikát,módszert,fényterápiát keresőnek

  2006.02.22

  Bőrgyógyászati problémámra ismerősöm javasolta a Thomesa
  klinikát,módszert,fényterápiát, de mindezeket ő is csak hallomásból ismeri. Sehol, semmi információt nem találok sem a klinikáról, sem az emlitett módszerekről. Ezzel kapcsolatosan tud e nekem segíteni?

 • viszkető fej

  2006.02.22

  Egy ideje rettenetesen viszket a fejem. Ez főként éjszaka
  kellemetlen ,mivel akkor még erősebben érzem.A hajam is hullik,és nem értem mi lehet az oka. Voltam pajzsmirigy-vizsgálaton ,rendben van,a laborvizsgálatraim is kielégítőek az orvos szerint.

 • Melinda / HIV fertőzés

  2006.02.22

  Olyan kérdésem lenne a kedves doktor úrhoz, hogy szájra adott egyetlen egyszerű puszitól semmilyen esetben sem lehet aids-et kapni?

 • seborreás dermatitis

  2006.02.22

  seborreás dermatitis

 • Schloffer-tumor

  2006.02.22

  Szeretném megtudni mi valójában a Schloffer-tumor? Válaszát előre is köszönöm!

 • Syncumar és omega-3

  2006.02.22

  Aki Syncumart szed, az szedhet e omega3-at? Jó minőségű, arra vigyáznék. Köszönöm.

 • Kételkedő jeligére

  2006.02.22

  Tavaly tavasszal kissé magas lett az összkoleszterinem, ezt három hónap mulva ellenőrizte a háziorvos,és mivel akkor is magas volt gyógyszert ajánlott. Kértem, hogy ellenőrizzük ujra 3 hónap mulva. Megtörtént, de akkor is magas volt (6.7, ) és a HDL pedig alacsony (1,25). Szóval jött a gyógyszer: Sortis 10 mg. Ezt szedtem 3 hónapig, kontroll, Remek!
  (összkoleszterin 4,09, hát a HDL azért annyira nem 1,35)
  A kérdésem a sortis hatásmechanizmusára vonatkozik. Mi történik a gyógyszertől? Feloldja a zsírt? Ha igen, a vérből, vagy az érfalról is? A másik: a háziorvos azt mondta, szedjem még ey hónapig és 6 hét mulva ujra kontroll. Ezt miért kell? Nem értek vele egyet, de betartom. Félek a gyógyszertől, annál is inkább - és ez a következő kérdésem - különböző ciszták miatt évente hasi UH-ra járok és amellett, hogy a cisztáim köszönik jól vannak, azt irta az UH- orvos, hogy kissé megnagyobbodott máj. Na most ha ez a Sortistól van, akkor nagyon szeretném abbahagyni. Van-e teendő ezzel a májjal?

  Az előbbi kételekdő jeligés levelemből kifelejtettem. azért napi 11 km-t biciklizek ám minden nap, amióta szedem a gyógyszert. És ezt nem hagyom abba!

 • két lelet jeligére ismét

  2006.02.21

  19 Hetes várandós vagyok. Afp vizsgálat ismétlés miatt két helyen csináltak uh-t. két egymást követő nap. az egyik helyen minden jó lett. mindent megnéztek a köldökzsinortól kezdve a pici lábujjáig. a másik helyen a következőket írták: kpf. mélyre nyomott koponya. placenta zömmel a hátsó falon. kp. fokú hydramnion. szabályos szívakciók, rövid bradyarrithmia. OGTT , TORCH (toxoplasma, rubeola, cytomegalovírus antiteste keresnek)UH konroll poz. esetben gen. uh cons. A kérdésem az lenne: kinek higyjek? Ezek a leírt diagnózisok mit jelentenek? milyen szövődményeket okohatnak a picinél? válaszát megköszönve tisztelettel

 • Inzulinrezisztencia miatt orvostanhallgató bizonytalansága

  2006.02.21

  Az én történetem annyi, hogy néhány nappal ezelőtt egy terheléses vércukorszintmérő vizsgálat eredménye emelkedett inzulinkoncentrációt mutatott ki és a vércukorszintem is a terhelés után magasabb lett.(6.91) A tüneteim, ami miatt a vizsgálatot elvégezték: mindig rendszertelen volt a menstruációm, ám az utóbbi néhány hónapban szinte teljesen elmaradt, ezenkívül szintén néhány hónapja állandó éhség gyötört, de nem ettem többet. Inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak, de ha én nem említem a
  cukorbetegséget, szóba sem került volna. Orvostanhallgató vagyok, és tisztában vagyok a folyamatok lezajlásával és a diabetes következményeivel. Megdöbbenésem miatt azonban nem kérdeztem meg néhány dolgot, ami nyitott kérdés előttem. Amennyire tudjuk, a felmenők között nem volt volt egyáltalán diabeteses, a testsúlyom teljesen normális, talán kicsit alacsonyabb is volt a kelleténél mindezidáig, amikor is-mint kiderült-az inzulinrezisztencia miatt egy nagyon kicsi hízást tapasztaltam. Ha genetikai tényezők nem hajlamosítanak és nem vagyok elhízott, mitől alakulhat ki? Igaz az, hogy lehet vírusfertőzéstől és az el is múlhat?Merckforminnal történő kezelést írt fel az orvos, mint mondta, a diabetes kialakulását megelőzendő. Egy évig kell szednem, de nem értem, hogy utána mi lesz. Inzulinérzékenyíti a sejtjeimet, míg szedem, és utána? Mit csinál pontosan ez a gyógyszer? Ráadásul csökkentett glukózbevitelt sem javasoltak. Tudom, hogy látatlanban nem igazán lehet tanácsot adni, mégis kétségbeesetten szeretném, ha valaki teljesen őszinte lenne hozzám. Van lehetőség, egy icipici esély a gyógyulásra, vagy csak késleltetni lehet (ha igen mennyivel?) a diabetes kialakulását? Nem jelent esélyt a gyógyulásra, hogy még a kialakulás előtt diagnosztizálták, és hogy fiatal a szervezetem? Végtelenül hálás lennék, ha válaszolna a levelemre, és kérem, bármi is legyen a válasz, teljesen őszinte legyen ,mert a bizonytalanságnál nincs
  rosszabb.Köszönöm.

 • Friss levegő jeligére

  2006.02.21

  Kérdésem: milyen baj származik abból, ha a 7 hónapos kisbabát egy héten egyszer viszik friss levegőre? elegendő ez?

 • Német tv adó mutatta....

  2006.02.21

  Egy német tv adó mutatta, hogy a migrén tulajdonképpen az agyi ér gyulladása. Akkor milyen gyulladáscsökkentőt érdemes bevenni?

 • Rosszullét környéket koradélután

  2006.02.21

  Hogyan lehet védekezni a sokszor fellépő vérkeringési elégtelenség ellen, ami nem szervi eredetű? Nagyon sokszor előfordul, hogy rosszullét,ájulás környékez, pl. az ún. koradélutáni biológiai mélyponton, pedig normálisan táplálkozom. Köszönöm a válszat.

 • Nagyon magas triglicerid...

  2006.02.21

  nagyon magas a triglicerin (5.00)és a G G T (180) mivel lehet ezt gyorsan és hatásosan csökenteni ?

 • Szaglás elvesztése

  2006.02.21

  Kedves Doktor úr! SZeretném megkérdezni, hogy gyógyítható-e ha valakinek elveszik a szaglása. Csak az erős illatokat érzem, pl. liliom, stb. 20 éven keresztül laboratóriumban dolgoztam, ahol mérgező gázok is vannak pl. H2S, SO2. Válaszukat előre is köszönöm.

 • Valaki segítsen!-fejfájás miatt

  2006.02.21

  Valaki segítsen! Végső elkeseredésemben írok. 30 éves nő vagyok, 3 gyermek édesanyja. Az én problémám a következő: Folyamatos fejfájással küszködöm, ami hányingerrel társúl. Kiszárad a szám és folyton innék, de ez is hányingert okoz ilyenkor. Többnyire éjszaka ébredek fel ezekkel a tünetekkel, de napközben is rendszeresen fáj a fejem. Az orvosom egy labor vizsgálatra küldött, mely alapján azt mondta egészséges nő vagyok, de ha az lennék, nem hiszem, hogy így kéne éreznem magamat. 12 éve voltam elötte orvosnál, ebböl is látszik, nem voltam beteges, de mostmár lassan ott tartok, hogy nem tudom ellátni rendesen a gyermekeimet, a folyamatos fejfájásom miatt. Gyógyszerész tanácsára elkezdtem szedni egy hete a myrall nevü kapszulát, mert szerinte ezek a tünetek depresszióra utalnak. 5 napig nem voltam rosszul, de a fejfájásom így is megmaradt, és a hatodik naptol, immár 3 napja újra rosszul vagyok minden éjjel. Felébredek, hogy hányingerem van, száraz a szám, a torkom, szédelgek, légszomjam van és időnként lever a víz. Ez tart több mint egy éve, de sajnos az utobbi időben hogy ez ennyire sokszor fordúl elő, teljesen tönkreteszi a napjaimat! Holnap újra felkeresem az orvosomat, de igazán tartok tőle, hogy most sem lépünk előre, és nem derűl ki mi is az én bajom, hogyan lehetnék újra a régi! Köszönöm előre is a választ!

 • Candida fertőzésem?

  2006.02.21

  Candida fertőzésről szeretnék érdeklődni... megállapították nálam ezt a betegséget, de még nyilván korai szakaszban lehet, mert még nem okoz problémát, egyenlőre gyógyszeres kezelést kapok. Kérdésem a következő: ez a fajta fertőzés terjedhet-e, vagy megkaphattam-e orális úton? Válaszát tisztelettel köszönöm!

 • Baloldalt fáj a hasam

  2006.02.21

  Szeretném megkérdezni hogy mik a vakbélgyóladás jelei. Nagyon érdekelne mert baloldalon fáj a hasam de nyomásra nem érzékeny. Előre is köszönöm

 • 12 napja mestruáló kismama

  2006.02.20

  Panni lányom 15 hónapos és még szoptatok. Az első menzeszem szülés után 11 hónapra volt. A következő rá ötven napra és a legutóbbi pedig 37 napra jött. Szülés előtt sem volt rendszeres a ciklusom. A gondom most az, hogy nagyon hosszas és bőséges a vérzésem a legutóbbi 12 napja tart. Normális-e ez? Megjegyzem , szeretnénk még egy gyereket, de így, ha ennyire rendszertelen a ciklusom tényleg csak a véletrenre bízhatjuk? Mi a teendő?

 • méhnyakrák utáni kérdések

  2006.02.20

  32 éves nő vagyok. Nemrég méhnyakrákot diagnosztizáltak nálam /1a1 std./, méhnyak amputációm volt. Kérdéseim: 1. A rákos sejtek továbbterjedhettek-e a szervezetemben? 2. Elég sok új anyajegyem keletkezett /úgy olvastam, hogy a HP vírus miatt/és egypár elváltozást vettem észre. Pirosodás nincs, csak nagyobb lett, v. deformálódott. Lehet-e ez a betegségem következménye, ill. megnézessem- bőrgyógyásszal? Segítségüket előre is köszönöm.

 • Cervix score normál értéke

  2006.02.20

  Cervix score normál értéke (ha van ilyen) mennyi? Illetve mit
  jelent ha 3000 és mit jelent, ha csak 2000. Egy kicsit aggódó 32 hetes kismama.

 • két lelet jeligére

  2006.02.20

  19 Hetes várandós vagyok. Afp vizsgálat ismétlés miatt két helyen csináltak uh-t. két egymást követő nap. az egyik helyen minden jó lett. mindent megnéztek a köldökzsinortól kezdve a pici lábujjáig. a másik helyen a következőket írták: kpf. mélyre nyomott koponya. placenta zömmel a hátsó falon. kp. fokú hydramnion. szabályos szívakciók, rövid bradyarrithmia. OGTT , TORCH (toxoplasma, rubeola, cytomegalovírus antiteste keresnek)UH konroll poz. esetben gen. uh cons. A kérdésem az lenne: kinek higyjek? Ezek a leírt diagnózisok mit jelentenek? milyen szövődményeket okohatnak a picinél? válaszát megköszönve tisztelettel

 • 24 éves lány. Hüvelyfolyás!

  2006.02.20

  24eves lany.Huvely folyas!kb 3hete a vizeletem nagyon sarga szinu es savanykas szagu.kb ugyanennyi ideje piros is teljesen a kornyeke es> nagyon viszket.nem egesz nap csak idonkent. naponta. mitol lehet. mit tegyek?valaszat elore is koszonom. kulfoldon tartozkodom.

 • Változókorba érő nő

  2006.02.20

  Változókorba érő nő vagyok. ELVISELHETETLENEK a hőhullámaim! Öszrogént az orvos tanácsra,nem tanácsos szednem. Más pl. term gyógy. termékeket mint a szója és társait, homeopátiát, stb. már kipróbáltam, de nem segitenek. Mit tehetnék még? Kérem adjon valamilyen tippet, tanácsot!Hátha van még segitség, legalább a panaszok mérséklésére. Köszönettel.

 • péniszemen kis fehér pontok sokasága van

  2006.02.20

  Kedves Doktor Ur! Mit tegyek ha a péniszemen kis fehér pontok sokasága van. láttam filmen másoknbak is volt de nem iylen sok! Ez betegség? Olyanok mintha kis pattanások lennének, de nem mindegyik nyomhato ki! Mit tehetnék ugy, hogy azt diszkréten meg is lehessen oldani.

 • tisztálkodás jeligére

  2006.02.20

  mi történik,egészségre nézve milyen hatása van,ha valaki nem mossa a ruháit és abban él évek óta. illetve nem fürdik? kaphat ettől valami bajt? vagy a környezetére nézve valami fertőzés esetleg káros e?

 • Székletürítés fáj 3 éves kislánynak

  2006.02.20

  mitől lehet ha 3 éves kislányom székletürítéskor sír és mondja, hogy fáj neki.Ebből eredően,nincs csak 4-5,vagy annál több naponta széklete, aminek állaga kemény. Most elkezdtem neki adni székletlazítót, ami eléggé fellazította székletét, így picit megkönnyebbültünk. Kérdésem, hogy miből adódhat, hogy fáj neki amikor kakák és milyen veszéllyel jár, ha ilyen ritkán van széklete és hová kell fordulni ezzel a problémával?Köszönettel:aggódó Anyuka

 • Lepedékfestő?

  2006.02.20

  Érdeklődnék, hogy lepedékfestő tablettát lehet-e kapni, és ha lehet, akkor hol? Előre is köszönöm válaszát.

 • Vizelet, étel, ital jeligére

  2006.02.20

  Felsorolásomból kimaradt a vér,vizelet,széklet témánál az étel,ital tárolása éveken keresztül. szobában ez jelent valamilyen fertőzést? vagy betegséget az emberekre
  nézve?

 • 3,5 Ferike jeligére

  2006.02.20

  Kisfiamnak (3év,8hó) 2005 oktoberben orrmandula mütéte volt. A mütétre azért volt szükség, mert szinte folyamatos volt a közép-fül gyulladás,és az orrmandulája goccá alakult. Mütét után a doktornö elmondta,hogy nyulványai voltak,ami a hangképzésben is akadályozta. azóta folyamatosan beteg. Jelenleg már a második adag Broncho-Vaxom OM immunerősitöt kapja. Sajnos nem sok eredménnyel. 2005 szeptember óta kb. 25 napot volt közösségben. Szeretném teljeskörü kivizsgálásra elvinni. Ön szerint kihez tudnék ebben az esetben fordulni?

 • Testemen bevérzések külső hatás nélkül

  2006.02.20

  45 éves nő vagyok, 3 hónapig a gyomorpanaszaimra Nexiumot szedtem, most hagytam abba. Nem tudom, van-e összefüggés, de az utóbbi időben a testemen kisebb-nagyobb bevérzések keletkeznek mindenfajta külső behatás nélkül. Ez különösen az arcomon kellemetlen, mert mások azt gondolják, hogy megvertek. Kérem írja meg a véleményét, hogy ezt mi okozhatja! Válaszát köszönöm.

 • Csontsűrűség értékek drámai romlása

  2006.02.20

  Középkorú nő vagyok, s bár még nem érkezett el nálam a menopauza, a csontsűrűség értékeim évről-évre drámai mértékeben romlanak, különösen a deréktáji csigolyáimban. Kérdéseim a következők: 1.) A csonttömeg elvesztésével szükségszerűen együtt jár-e a fogazat állapotának romlása is, vagy a kettő között nincs ilyen szoros kapcsolat? 2.) Ha esetlegesen bekövetkezik valamely csigolyám összeroppanása, akkor milyen kilátásaim vannak? Lehet-e ezt valamilyen műtéttel korrigálni? Vagy púpos leszek, esetleg tolőszékbe kerülök? Válaszát köszönöm!

 • Izotóp-és gk. vezetés jeligére

  2006.02.20

  Radioizotópos CT- vizsgálat után vezethetek-e autót azonnal ?

 • Vakbél szerepe

  2006.02.20

  Milyen szerepet tölt be a szervezetben a vakbél?

 • MRSA-fertőzés

  2006.02.20

  Legyen szíves felvilágosítást adni, mi az MRSA fertőzés, és milyen tünete van. A feleségem zárójelentésében szerepel, hogy az intenzív osztályon ilyen fertőzést kapott. Válaszát köszönöm

 • Vérnyomás jeligére

  2006.02.20

  Üdvözlöm! A tanácsát szeretném kérni! A szemorvosom megmérte a szemem nyomását, aminek az eredménye 2, ami még nem magas, de pont határeset. Lemérte a vérnyomásomat is, ami 150/90 volt.. Mivel ezt az értéket magasnak találta beutalt a körzeti orvosomhoz, aki egyből felírt egy magasvérnyomás elleni gyógyszert, aminek Triassin a neve. Én a gyógyszerszedésnek nem vagyok a híve, 37 évesen nem szeretném a szervezetem hzzászoktatni!Ezzel talán Ön is egyetért!? Reggel este csuklós vérnyomásmérővel mérem azóta a vérnyomásom, a gyógyszert természetesen nem szedem! A mért értékek 120/78 körül vannak, tehát normálisnak mondhatóak!Érdeklődni szeretnék hogy létezik e az a bizonyos monitorozás, ami a nap 24 órájában elenőrzi a vérnyomást és ha igen, ki tudja ezt felírni a részemre? Korházi beutalóval lehet csak igénybe venni? Gyógyszerszedés helyett milyen életmód váltást javasol a magas vérnyomás leszoritására? Közben Rheolsolont is szednem kell, aminek a mellékhatásaként szerepel a magas vérnyomás! Furcsa hogy ezt a körzeti orvosom nem tudja!A csuklós vérnyom,ásmérőt mennyire tartja megbízhatónak? Segítségét előre is nagyon köszönöm!!!

 • Budd-Chiari.sy

  2006.02.20

  Mit lehet tudni a Budd-chiari sy-ról?

 • Derékaljról kérdés

  2006.02.20

  Mágneses gyapju derékalj tájékoztatójában a rákbetegeknek nem ajánlották a terméket. Mi az oka? Mágnes nélküli gyapju derékaljat használhat daganatos beteg?

 • Hormontapaszok?

  2006.02.20

  Mik azok a hormontapaszok? Hol lehet őket kapni? és mennyiért?Előre is köszönöm

 • Koleszterinértékemre kell-e gyógyszert szedni

  2006.02.20

  Tisztelt Doktornő !
  cholesterin értékem 6,2
  HDL koleszterin 1, 9
  LDL koleszterin 3,7
  Szükséges-e erre gyógyszert szednem?

 • Aurorix és Atenolol együttes alkalmazása

  2006.02.20

  39 éves férfi vagyok, magasvérnyomás betegséggel, és pánik zavarral kezelnek évek óta. Most derült ki, hogy két gyógyszerem, az Aurorix 300, és az Athenolol egymással összeférhetetlen. Kérdésem lenne, hogy miért, illetve hosszútávon való együttes alkalmazása milyen káros következményekkel járhat!

 • Izület és időjárásváltozás

  2006.02.20

  Lehet-e, érdemes-e az időjárásváltozásra jelentkező és felerősödő reumás fájdalmakat kezelni? Ha nagyon fájnak az izületek, mit érdemes bevenni?

 • Zsófi / újabb vizsgálatokról

  2006.02.20

  Nagyon köszönöm a részletes véleményét, a mostani ciklusom 3. napján voltam ismét vérvételen, pénteken talán már lesz eredmény. Ha megengedi, átküldeném azt is. Sajnos az eddigi nőgyógyászom nem indikálta a további ellenőrzést, sem a prolaktin sem a tüsző megfigyelésében, a házi orvost kértem meg, kérjen laborvizsgálatot, és adott beutalót az ideggyógyászatra is, hogy ott kapjak beutalót MR-re. (rögös út vezet a boldogító célhoz...:)) Keresgéltem egy nőgyógyász-endokrinológust, péntekre (ami a ciklusom 10. napja lesz) kaptam időpontot egy kollégánál, remélem vele szerencsésebb lesz a találkozás, és bár tudom, hogy kicsi az én problémám másnak, nekem mégis most a legfonotosabb. Ezért is írtam Önnek is, amikor rátaláltam erre az oldalra, mert sajnos egyik nagy hibám a türelmetlenség, azonnal meg akarok érteni mindent, és választ kapni a kérdéseimre. Őszintén hálás vagyok a türelmes és meleg hangú válaszaiért, és ahogy írtam, ha megengedi elküldeném a következő laboreredményem. Választ természetesen erre a levélre nem várok, csak szerettem volna tudatni, hogy jól esett a bíztatása.

 • jelige:33 éves nő

  2006.02.20

  33 éves nő vagyok.Két évvel ezelőtt volt egy loop conisatios
  műtétem. Azóta tünetmentes vagyok. Szeretném megtudni, hogy ez mennyire befolyásolja a teherbeesést? Köszönöm válaszukat

 • Bal bordám fáj / Tietze

  2006.02.17

  A bal bordám pár hónapja fáj, és níg a másik alig látszik, a bal
  oldali jelentősen kidomborodik. Kérdésem, hogy lehet-e ez Titze szindróma, és ezt a betegséget milyen vizsgálattal lehet kimutatni? Jelenleg minden leletem (mellkas, borda felvétel, hasi ultrahang, mell ultrahang) negatív.

 • Syncumaros beteg életmódja

  2006.02.17

  Syncumaros beteg-életmódbeli tanácsok.Mire kell figyelni
  küklönösen?

 • Agylágyulás

  2006.02.17

  Mitől lehet agylágyulást kapni? Mik az első jelei, veszélyei, hány éves kortól alakulhat ki? Lehet-e kezelni? Sok félelmeteset hhallottam róla.

 • Epehólyagom csordultig tele kővel

  2006.02.17

  Éva vagyok, 33éves, 2 gyermekem van. Fél éve derült ki, hogy több nagyméretű epekövem van.Régen is voltak vele problémáim (sugárzó fájdalom a lapocka alat..) de 1 hónapja a tünetek erősödtek. Hirtelen fellépő heves hányás, hasmenés, hidegrázás.Éjfél körül szokott kezdődni és volt amikor egészen hajnal 5-ig tartott,mikoris az ügyeletes orvos infúziót adott. Legutóbbi leletemen ez áll: az epehólyag csordultig tele kővel. Beszéltem már sebésszel, de még mindig keresek más alternatívákat is amelyek nem járnának az epehólyag eltávolításával (zúzás...stb) Önök ismernek a műtéti eljáráson kívül más lehetőséget a köveim eltávolítására? Köszönöm válaszát.

 • 9 éves fiam köhög

  2006.02.17

  9 éves fiamra néha fél órás köhögés is rájön. Egyébként felszakad neki a váladék. Mit adjak neki? Köszönöm a választ.

 • szivet nem terhelő sport

  2006.02.17

  Melyik az a sport, amelyik a legkevésbbé terheli meg a
  szivet?

 • Inhibace és az impotencia

  2006.02.17

  Vérnyomás csökkentő gyógyszer /Inhibace/ okozhat e férfi
  potencia zavart?

 • 4 éves kislány szemészeti vizsgálata

  2006.02.17

  A 4 éves kislányommal augusztusban voltunk egy gyerekszemésznél, aki alaposan kivizsgálta a szemét, szépen olvasott is és számítógépen is. Az eredmény 0.75ös mind a két szeme. Észrevettem, hogy ha mesét néz a tv-ben, elkezd könnyezni a szeme, kevesebbet pislog. Mitől lehet ez a könnyezés? Elromolhatott a szeme azóta vagy csak azért, mert mereven nézi a tv-t? Köszönöm válaszát előre is.

 • virág jeligére / ujjak fehéredése, hajhullás

  2006.02.17

  Szeretném megkérdezni, mi okozza télvíz idején a kéz-,
  illetve lábujjak elfehéredését és későbbi fájdalmas lüktetését? 26 éves nő vagyok és évek óta szenvedek ettől. Továbbá lehet-e valamilyen összefüggés fenti probléma és kb fél éve fennálló hajhullásom között? Köszönöm

 • nemi jeligére

  2006.02.17

  Kapható-e bármilyen nemi betegség ha gumival védekeznek.

 • Epehólyagom csordultig tele kővel / szakorvostól

  2006.02.17

  Éva vagyok, 33éves, 2 gyermekem van. Fél éve derült ki, hogy több nagyméretű epekövem van.Régen is voltak vele problémáim (sugárzó fájdalom a lapocka alat..) de 1 hónapja a tünetek erősödtek. Hirtelen fellépő heves hányás, hasmenés, hidegrázás.Éjfél körül szokott kezdődni és volt amikor egészen hajnal 5-ig tartott,mikoris az ügyeletes orvos infúziót adott. Legutóbbi leletemen ez áll: az epehólyag csordultig tele kővel. Beszéltem már sebésszel, de még mindig keresek más alternatívákat is amelyek nem járnának az epehólyag eltávolításával (zúzás...stb) Önök ismernek a műtéti eljáráson kívül más lehetőséget a köveim eltávolítására? Köszönöm válaszát.

 • együttlét utáni vérzés

  2006.02.16

  Már kb két hónapja kezdődött a problémám. Férjemmel való szexuális együttlét után azt tapasztaltam, hogy kicsit véres lett a hímvesszője mikor kihúzta és én is megtöröltem magam, nekem is kicsit véres volt a hüvelyem. Nem annyira, mint amikor menstruálok, kicsit és barnásabb is. Vártam 2-3 napot, aztán megint együtt voltunk, és megint ezt tapasztaltam. Nem volt egyáltalán durva.. Elmentem nőgyógyászhoz felírt Gynoflort kúpot, azt mondta nem lát semmit. Elhasználtam a 6 kúpot, ez után megint együtt voltunk, nem nagyon de kicsit megint pecsétes lett a bugyim. Nagyon félek és idegesít, már félek az együttléttől is. Mi lehet ez? Először azt hittem túl nagy a nemi szerve és sérti a méhnyakat, de biztos nem.

 • kisbabát szeretnénk jeligére ismét

  2006.02.16

  Február 10-én válaszolt a "kisbabát szeretnénk jeligére" írt levelemre, melyben meglehetősen hiányos információkat adtam meg a hormon leletemet illetően. Pár nappal később kaptam kézhez a leletet, és írtam is egy másik, részletesebb levelet, azért most mégis megadnám a pontos redményeket:...

 • gátsebciszta után

  2006.02.16

  Pár napja volt egy gátsebcisztám amit kiműtöttek, és mivel szültem már három gyermeket, középtág hüvelyem volt megbeszéltük az orvossal korrigálja a hüvelyemet is egy kicsit. Azt mondta a mütét végén 1,5-2cm-rel korrigált.most egy kicsit kétsébe vgyok esve. Attól félek ez egy kcsit sokra sikerült. Nemi élet során visszatud tágulni a férjem méreteihez? Nem lesz fájdalmas a szeretkezés ha már lehet majd?

 • ásványi anyagok és vitaminok együtt

  2006.02.16

  Érdeklődöm arról, hogy hol találok olyanról tájékoztatást, hogy egyes ásványi anyagok ill. vitaminok mellé minek a szedését javasolják. Pld. magnézium mellé kálcium, fogamzásgátló mellé c-vitamin kell, ...

 • Szúró érzés jeligére

  2006.02.16

  26 éves vagyok,egy éve jelentkezett először szúró érzés lenn jobb oldalt a méhemnél.Voltam nőgyógyásznál, még akkor és nem mondott semmi érdemlegeset amikor megvizsgált.Nem is jelentkezett a szúró érzés, csak nagyon ritkán. De tegnap óta megint érzem, és most már nagyon. Lehet, hogy egyszerűen csak fölvagyok fázva?

 • szoptató kismama babát szeretne

  2006.02.16

  14 hónappal ezelőtt szültem, a szülés utáni 5. hónapban rendesen megjött a menstruációm,pedig a mai napig, naponta többször szoptatok. A ciklusom hossza 23-30 nap között változik azóta, a terhesség előtt pedig 27 naponta jött meg. A legutolsó menstruációm az átlagosnál jóval erősebben vérzett, 5 nap után viszont rendesen elmúlt, de most 4 napra rá, halvány rózsaszínes folyásom van. Szeretnénk még egy kisbabát és próbálkozunk is egy hónapja megint. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyiben befolyásolja a terherbe esést, és mitől lehetett a legutóbbi menstruációm ilyen erős, és a szoptatás mennyiben befolyásolja a termékenységemet és mi lehet ez a rózsaszín folyás?

 • köhögés jeligére

  2006.02.16

  Páromnál reggelente,ébredés után szinte rögtön görcsös köhögési roham jelentkezik. Nem mindig, viszont dohányzik. Régen volt egy strumma műtétje, esetleg ez kihatna? Keressünk fel egy fül-orr-gégészt? Várom válaszát, köszönettel

 • mindennapos fejfájás

  2006.02.16

  Nagyon gyakran fájt a fejem eddig is, de újabban minden áldott délután megfájdul. Főleg a fejem teteje. A neurológus már széttárta a karját és nem tud gyógyszert adni. Különben egészséges vagyok, sok vizsgálaton keresztül mentem, gyógyszert sem szedek, de ez a szenvedés már a munkavégzésemt is befolyásolja. Most hová forduljak vagy mire lehet gyanakodni? Nagyon köszönöm előre is válaszát.

 • zsírcsomók

  2006.02.16

  Nővérem testében zsírcsomok jelentek meg több évvel ezelőtt. Elküldték több vér- és szövetminta vizsgálatra, mely megállapította hogy azok "csak" zsírcsomók! Esztétikailag viszon nagyon csúnyák némelyik szivla és borsó nagyságúra nőtt! Kérdésem lenne, hogy milyen gyógymóddal lehetne ezt kezelni vagy hova érdemes fordulni a problémájával! Mostanra kb. 50 kisebb-nagyobb csomója van. Orvosa válasza, hogy nem rosszindulatúak - viszont szemmel látható és nagyon zavaró. Válaszát előre is megköszönve, és várava

 • se ggt 71 ez nagyon magas

  2006.02.16

  Az lenne a kérdésem,hogy a se ggt 71 ez nagyon magas.A páciens nem alkoholita. Gyógyszerei: stimulation, dicatel, vérnyomáscsökkentő, lopedium, Mit lehet ezzel a rossz értékkel kezdeni?

 • elhalt terhesség jelei

  2006.02.16

  Az elhalt terhességet a szervezet mennyi idő alatt löki ki? Van-e valami előjele a dolognak?

 • Cervix score normál értéke mennyi?

  2006.02.16

  Cervix score normál értéke (ha van ilyen) mennyi? Illetve mit jelent ha 3000 és mit jelent, ha csak 2000. Egy kicsit aggódó 32 hetes kismama.

 • Elevit jeligére

  2006.02.16

  Szeretnénk kisbabát a férjemmel, és ezért elkezdtem szedni napi egy szem Elevitet. Azóta csak minden második vagy harmadik nap van székletem, akkor is meglehetősen kevés. Előtte minden reggel volt rendesen, és nem eszek sem kevesebbet sem többet azóta sem. A hasam nagy és kemény, de nincs semmi ingerem a székelésre. Tud javasolni valamit? Gondolom, ha hashajtót szednék, nem lenne értelme a drága vitaminnak... Válaszát a megkönnyebbülés reményében előre is köszönöm!

 • Mellrák jeligére

  2006.02.16

  Mellrákkal műtöttek meg, s a kemoterápia után hormonvizsgálatot végeztek nálam. Az eredmény : PR negat, Er=90%, Herceptin 0, PCNA 20%. Megkérhetném, hogy leírná, mit is jelent ez? Kell még további kezelés ezek után? A hasamat ultrahanggal vizsgálták, az negatív a tumor szempontjából, csak olyan van írva a leleten, hogy: holecystolithiasis, lipomatosis pancreatis. Ezek mit jelentenek?

 • LUFI jeligére

  2006.02.16

  Az a problémám hogy kb két hete fel van puffadva az alhasam és néha feszít is, jobb oldalon medencecsonttal egyvonalban ill kicsit feljebb elég gyakran (napi 2-3 alkalommal) begörcsöl az oldalam pár percekre (szintén 1-2hete) és hasmenlsem is van! Azt szeretném megtudni hogy mitől lehet illetve, hogy van-e ien jellegű betegség. Nemtudom hogy elég információt adtam e a probléma felismerésére! Hogyan tudnám házilag kezelni a problémámat? Segítségét előre is köszönöm!

 • Pofon jeligére

  2006.02.16

  hétfőn tehát két napja,egy közeli ismerősömtől kaptam egy pofont, fejemet lehajtva voltam, ültem, ő állt.., így az ütés, jobb oldalról a fül mögötti férfi tenyérnyi területen érte. ez a terület nekem,vagyis a fejem innentől kezdve, nehézkes, fáj, nyomást érzek onnan jobboldalról..mit jelent ez? lehet valami bajom az ütéstől?

 • Vizelet, széklet, menstruáció jeligére

  2006.02.16

  A széklettel szennyezett ruha . valamint vizelettel szenyezett ruha, illetve menstruációs vérrel szennyezett ruha, illetve maga a vizelet és a széklet és a menstruációs vizelet szobában tartva okoz e valami problémát egészségügyileg? Ezek tartósan pár évig is jelen vannak a szobában, okozhat valami kárt a szervezetben? Nagyon köszönöm válaszukat.

 • Nyaki UH jelige

  2006.02.15

  Érdeklődnék hogy mi a nyaki Ultrahang lényege (hogy működik?) és mennyire hatásos meszesedésre?

 • Külföldön tanuló lebetegedett

  2006.02.15

  Kulfoldon tanulok, es egyik pillanatrol a masikra lebetegedtem, nagyon faj a torkom,beszelni kellemetlen -mandulam nincs-, zoldes valadek jon fel, szinte a fulem is faj es a mellkasom is, valamint lazam is van. Hoztam otthonrol par gyogyszert, de 3 papirja eltunt, es nem tudom mire valok, Nolicin -azt hiszem hugyuti fertozesek-, Rulid es Paspertin. Melyiket tudnam ezek kozul szedni?Valamint a jovoben, ha leirast szeretnek orvossagokrol, hol talalom meg oket a neten?Koszonom szepen!

 • Non Hodgkin limfóma

  2006.02.15

  2001ben Non Hodgkin limfómát diagnoztizáltak nálam (I/a stádium, diffúz, nagy B sejtes) Az ingvinális nyirokcsomók voltak érintve. A dagantos nycs-t eltávolították, majd 6 CHOP-t kaptam, sugarat nem. A kemo elött spermafagyasztást végeztek nálam a Semmelweis Kilinikán. Azóta komplett remisszióban vagyok, 5éve. Az idén nősülök (most 28 éves vagyok) szeretnénk majd babát is hamarosan. Károsodohatott e a megtermékenyítő képességem? Kell e ezt vizsgálni? Ha igen, hol kell ezt kérni? Kell e érte fizetni? Vidéki vagyok Győr környékén lakom, csak annak idején a László Korházban kezeltek.

 • böjtnap

  2006.02.15

  Van-e haszna a heti egyszeri böjtnapnak? Ilyenkor csak gyógyteákat fogyasztok.

 • éjszakai leizzadás

  2006.02.15

  Kolléganőm hosszú hónapok óta éjszakánként többször is teljesen leizzad, tiszta víz lesz a hálóruhája. Nem tudja hogy miért! Lehet esetleg stressz az oka? Még nem fordult orvoshoz mert nem tudja mit tegyen. Még ezzel kapcsolatban annyit szeretnék írni, hogy minden nap szűz teát iszik esténként. Nem tudom va- e köze hozzá? Előre is köszönöm a választ

 • férj diétája epehólyag műtét után

  2006.02.15

  Férjemnek most távolították el az epehólyagját mert egy polipot találtak rajta az orvosok. Szeretném a segítségét kérni diéta ügyben , hogy most közvetlen műtét után és az elkövetkezendő ídőkben hogyan kell újra felépíteni a táplálkozását. Mit szabad ennie és mit nem? Van -e olyan étel amit pl.soha többé nem ehet?

 • mitől alakul ki a vakbélgyuladás?

  2006.02.15

  mitől alakul ki a vakbélgyuladás

 • Kinő-e a szempilla?

  2006.02.15

  Kinő-e a szempilla?

 • 16 éves fiú fogszabályozási problémájáról

  2006.02.15

  Teljesen el vagyok keseredve 16 éves fiam fogszabályzási kezelése miatt. 8 éve kezdtük el a kezelést a Zoltán utcában, több mit két éve átmentünk a Mária utcában, de ugyan ott tartunk, mint amikor elkezdtük. A fiam pcszichésen teljesen ki van már borulva, hogy nincs elől foga. Az általános iskola első osztályát fejezte be, amikor elől két fogát kihúztak, ha lehet húzásnak mondani, mivel több mint 20 percet szórakozott a tejfogával az orvos. Gyanítom, hogy a fogcsírát megsérthette. Azóta az egyik foga vizszintesen van bent a szájpadlásában. A mellette lévő két fog egymáson nő. A Zoltán utcában először kapott egy kivehető fogszabályzót, ami semmit nem használt, utaná beépítettek a szájába 6 hétre egy magasítót, ami miatt enni nem tudott 6 hétig, de a fogaival semmi nem történt. Fogorvosunk tanácsára átmentünk a Mária utcai Klinikára, de itt hol azért küldenek el, mert nincs röntgen, hol azért mert van egy fogkő a gyerek fogán, és menjen el fogorvoshoz, vagy épp tavaszi szünet van, mint az iskolában. Az a lényeg, hogy a pénzt 2 és fél éve befizettették velem, hogy azonnal fizessem be, mert csak így tudják a gyerek fogát szabályozni, de a gyerek fogain 8 éve semmi változás nincs. Nem tudok már hova fordulni, kitől kérjek segítséget. Most már ott tart a gyerek, hogy legegyszerűbb lenne, ha kipótoltatnánk a hiányzó fogait. Kérem segítsen, hova fordulhatok, mivel a gyerek már teljesen kikészült az őt ért csúfolódások miatt. EGy 16 éves kamasznak ez egy nagyon nagy megpróbáltatás, idáig türelemmel tűrte, de mivel nem látja a kiutat, teljesen el van keseredve, nem tudom már, hogy mit mondjak neki, mi lesz a fogaival- ha már az orvos sem tudja-. Várom válaszát Köszönettel egy kétségbeesett anya

 • nyugalmi állapotban 90-es pulzus

  2006.02.15

  Mitől lehet nyugalmi állapotban is magas, 90-es a pulzusszám? Nem is érzem magam jól. Ha fekszem szinte érzem, hogy pulzál a vérem és egyébként is nagyon fáradékony vagyok.Köszönettel egy érdeklődő. /170 cm, 70 kg, 50 év/

 • agyvérzés jeligére

  2006.02.15

  mi okozhat agyvérzést!milyen magas vérnyomás kell ahhoz
  hogy bekövetkezzen?miért olyan gyakori?

 • Candida albicans

  2006.02.15

  Azt szeretném kérdezni először is h Candida albicans okozta fertőzés befolyásolhatja-e a menstruációs ciklust? Már régebb óta észleltem h a vizeletemben apró fehér darabkák voltak és a hüvelyváladékból ki is mutatták a candidát. Az orvosom felírt egy darab Mytcosin (v vmi ilyesmi nem emlékszem pontosan) nevű tablettát és Canestent. Azóta nem igazán javult a hüvelyfolyásom sem, és a dologhoz tudni kell
  még, h 18 évesen még nem menstruálok. (pontosabban csak 2x) A petefészkemben apró ciszták vannak (pco), elkezdtem szedni Norcolutot, de még csak a 3. napon vagyok. Ezért kérdezem h esetleg nem lett volna-e célszerűbb először a gombás fertőzést megoldani és aztán elkezdeni a hormonkúrát? A laboreredményeimben (vér) semmi komolyabb eltérés nincsen, pedig abból biztosan kimutatható lenne a candidiosis, ugye? A választ előre köszönöm!

 • Hipochonder jeligére

  2006.02.14

  Az Amazonas térségében,Braziliában, az Őserdőben töltöttem két napot! Nem oltattam be magam az utazás előtt! Hogy nyugodhatok meg hogy nem kaptam maláriát? Köszönettel:

 • Hepatitisz jeligére

  2006.02.14

  Kedves Doktornő! 37 éves vagyok , kb. 7 éve oltattam be magam Hepatitisz ellen! Pontosan nem emlékszem mikor! Mivel sokat utazom, ismét szeretnék kapni a védőoltásból! Jelent e valami problémát ha ismét beoltatom magam? Emlékeztető oltást hány hét múlva kell kérnem?

 • Zöld színű köpet felkelés után

  2006.02.14

  Minden reggel, felkeles utan par oraval zold szinu valadekot kohogok fel. Egyebkent nem kohogok, ez csak 1-2 kohintes es kint van a valadek. Ez csak reggel van egyszer utana egesz nap semmi. Beteg nem vagyok, lazas sem, nem faj semmim, csak ez az egy dolog ami mar azert zavar, mert kb. 3 honapja tart, minden nap ugyanaz. Mi a velemenye?

 • Pszichológushoz megyek, mi a bajom

  2006.02.14

  A pszichiáterem javaslatára pszichologushoz megyek, viszont nem tudom hogy mia bajom. Nem értem a diagnozist és érdekelne: Dg. gilles de ha tourette, Anancosumok, Szocigholia, Autotietes. Kézzel írták és remélem azt írtam le ami a bajom.

 • Csípőprothezissel kapcsolatos kérdés

  2006.02.14

  Édesanyám novemberben esett át csipőprotézis-beültetésen. A műtét óta a lába nem fáj ugyan,de annál inkább a dereka. Azt állapitották meg a röntgenen,hogy a csontritkulása miatt a protézis benyomja a medencecsontot s ez okozza a fájdalmat. 3 hónapot adtak neki,ha addig nem javul, műteni kéne. Mi erről a véleményük,érdemes-e ismét belevágni a műtétbe, s egyáltalán, egy csipőprotézises betegnek mire kell vigyáznia, s élhet-e még valaha is teljes életet?

 • INR és epegörcs/Reklamáció Giszka

  2006.02.14

  Múlt hét pénteken írtam egy - számomra igen fontos kérdésben - levlet, amire a mai napig nem kaptam választ. Pedig nem arra voltam kíváncsi, hogy spermát nyeltem, lehetek-e terhes... hanem egy igen komoly belgyógyászati kérdésben. Most már okafogyott, de utóbb kiderült, közvetlen életveszélyben voltam de sajnos az okokat nem mondta el az orvosom. A kérdésem az volt, hogy epegörcs és extrém INR illetve protrombin érték között lehet-e összefüggés. Syncumart szedek, napi 10 mg-ot (5 db 2mg-os tablettát). Ettől a mennyiségtől stabilan beállt az INR érték 2,8-3,1 közé, a protrombin szint pedig 26-28% körüli értékre. Mígnem múlt hét péntek reggel vérvételen voltam, de egy akut görcsös állapot miatt amiről utóbb kiderült, hogy epegörcs volt. Akkor az INR felszaladt 12,09-re, a protrombin szint pedig 0,07%-ra csökkent. Ekkor írtam Önöknek, hogy mi lehet az összefüggés a két dolog között, egyáltalán van-e összefüggés. 2000-ben a Hematológiai Intézetben kivizsgáltak, ahol határtéken APC rezisztenciát mutattak ki, ezért vagy valami más ok miatt nagy a kumarin igényem is. Ezért kell napi 4, de inkább 5 syncumart szedni. Az extrém értéket mutató vizsgálati lelet úgy jött vissza, hogy ráírták a megjegyzést: a vizsgálat megismételve. Tehát a laborhibát kizárnám. Vagy nincs igazam? Már aznap pénteken, majd szombaton és vasárnap nem vettem be a gógyszert, hétfőn 1 tablettát, kedden, szerdán, csütörtökön és tegnap, pénteken pedig 2-2 szemet. Péntek este kaptam az értesítést az orvosomtól, hogy az újabb
  vérévétel eredménye: INR: 1,24, protrombin: 75%. Most napi 4 szem syncumart kell szednem, és jövő hét csütörtökön kell újabb vérvételre mennem. A lábam meg újra elkezdett fájni és bedagadt. Azt észrevettem, ha valami oknál fogva nem kielégítő a vérhigítottság, a lábam fájdalom és duzzanat formájában azonnal regál. Tudok tenni valamit? Most a háziorvosom kezel. Van trombózis ambulancia Budapesten? Egyáltalán tudna mondani valamit az egészről? A kezdet 1999-ben mélkyvénás trombózis volt, amit akkor vettek észre amikor tüdőembóliát kaptam. Pedig kórházban feküdtem! Utána 2002-ben újabb trombózisom volt.

 • virág jeligére

  2006.02.14

  T.doktornő! Szeretném megkérdezni, mi okozza télvíz idején a kéz-, illetve lábujjak elfehéredését és későbbi fájdalmas lüktetését? 26 éves nő vagyok és évek óta szenvedek ettől. Továbbá lehet-e valamilyen összefüggés fenti probléma és kb fél éve fennálló hajhullásom között? Köszönöm

 • Migrén, oxigén-terápia?

  2006.02.14

  Fejfájásra,migrénkezelésre lehet-e Magyarországon valamilyen formában oxigén-terápiát igénybe venni? S hogyan, mi a módja?

 • Krónikus fáradtság szindróma

  2006.02.14

  krónikus fáradtságot hogy és hol lehet kezeltetni? Sok orvos nem hisz benne. Pl. az én háziorvosom sem.

 • Zsófia / laboreredménye

  2006.02.14

  Köszönöm előző válaszát, ha megengedi lenne még egy kérdésem: Tegnap kaptam meg a laboreredményt, mely a következő:...

 • Mellkas röntgen lelet

  2006.02.14

  Mellkas röntgen leletemre a következőket írták: Ép konturú rekesz, sinusok szabadok. Bal oldalon a rekesz felett finoman fokozott rajzolat van, de consolidativ árnyék nem látszik. Tiszta tüdők. Nem nagyobb cor. Szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent. 35 éves vagyok, és hetek óta köhögcsélek.

 • Apósom kemoterápia óta fáradt és alszik

  2006.02.14

  Apósomat 1 hete kezelték kemoterápiával, 3 kezelése volt. Nemrég diagnosztizáltak nála tüdődaganatot, ami nem áttétes és időben el lett kapva. A kezelés óta itthon van , de sokat alszik és fáradt. Ez ilyenkor természetes dolog?

 • Lichen ruben plamus betegségem van I.

  2006.02.14

  Lichen ruben plamus betegségem van a szájnyálkahártyán. Azt tudom róla, (szájsebészem szerint)hogy nem gyógyítható szó szerint "tudtával ember ebből még nem gyógyult ki." És gyógyszert sem kaptam rá igazán csak A vit. olajat.Szeretnék minnél többet megtudni a betegségről, pl mit csinál a nyálkahártyával? Mi a magyar legjellemzőbb neve? És ha egyszer egyik napról a másikra jelentkezik a betegség- akkor mért nem múlik el soha többé? Válaszát köszönöm szépen.

 • Lichen ruben plamus betegségem van II.

  2006.02.14

  A lichenre adott válaszát köszönöm.Nekem szövet minta alapján állapították meg ezt a diagnózist,de ha a viszketés a legjellegzetesebb tünete akkor nekem nem lehet az a bajom ,mert nekem soha nem viszketett. Fehér lepedékes lett a nyelvem a pofa részem, és égő érzésem volt a szám egész területén. Úgy éreztem hogy ráncosodik a bőr belűl. Olyan mint amikor sok savanyút eszik az ember és ráncos lesz a bőre. Mivel én 5 évig hígított krómsav és 67 fok meleg zsírtalanító folyadék mellett dolgoztam lehet hogy ezek az anyagok tették tönkre a nyálkahártyám? És ha igen akkor mivel lehetne gyógyítani? És az alumínium és horgany ártalmas lehet a nyálkahártyára? Tehát nekem nem viszkető hanem égő, ráncosodó, érzékeny tüneteim van ami nagyon kellemetlen. Már teljesen el vagyok keseredve hogy nem javul semmit 4 hónapja. Válaszát várom és nagyon köszönöm.

 • Norvasc-kérdés jelige nélkül

  2006.02.14

  norvasc nevű gyógyszert szedek nem magas vérnyomásra, más betegségre írták fel! 2 hónap szedés után,mostanában kezdetem érezni egyfajta tompa érzést a fejemben, álmosságot és valahogy amemóriám se az igazi. Azt írták a Norvasc-ra hogy magas vérnyomás kezelésére van!mégis a vérnyomásom ingadozó lett, hol 160/105 de van amikor 118/85!mi az oka ennek és elmúlik-e?

 • rettenetesen viszkető fejbőr

  2006.02.14

  Egy ideje rettenetesen viszket a fejem. Ez főként éjszaka kellemetlen, mivel akkor még erősebben érzem. A hajam is hullik, és nem értem mi lehet az oka. Voltam pajzsmirigy-vizsgálaton, rendben van, a laborvizsgálatraim is kielégítőek az orvos szerint.

 • lézeres szőrtelenítésről

  2006.02.14

  Erdeklodni szeretnek a lezeres szortelenitesrol (pl labszaron es bikinivonalon), hol vegeznek ilyen szolgaltatast, mennyire hatasos es mennyibe kerul korulbelul.Valaszukat koszonom.

 • glaukomás betegség

  2006.02.14

  Szeretnék tanácsot kérni glaukomás betedségemmel kapcsolatban. 46 éves nő vagyok, sokféle allergiám kialakult az utóbbi 10-12 évben sokszor kellett szteroidokat használnom. A gondom az, hogy szinte mindegyik szemcseppre amit kipróbáltam allergiás lettem, bedagad a szemem. Most voltam kivizsgáláson, annyit elmondtak, hogy nincs eldugulva a "csarnok nyílás" tehát a csarnokvíz el tud folyni. Rámijesztettek, hogy miután a Xalatan és Betoptik-s-t már kipróbáltam már csak a Lumigál és Azetrop nevű gyógyszerek léteznek számomra, különben műtét. Szeretném megtudni, valamilyen modernebb kombinált csepp létezik-e esetleg más megoldást tudnának javasolni. A szemnyomásom még nem olyan magas,17-20 között ingadozik, bár két éve még 16-17 volt. Válaszukat előre is köszönöm

 • édesanyja halálának oka

  2006.02.14

  Édesanyám, a közelmultban bekövetkezett halálának oka a boncjegyzőkönyv szerint: generalisalt fibrinosopurulens
  acut peritonitis, melynek forrása perforált idült pepticus epésbél fekély. Kérdésem az, hogy a nyombélfekély perforációját követően mennyi az a minimális idő, ami alatt a hashártyadulladás generalizálódik és a szervezet teljes mérgezéséhez, halálhoz vezet.

 • Szemüveg nem használata és fejfájás

  2006.02.13

  Lehet-e valóban valakinek (migrénes jellegű) fejfájása a szemüveg nem használatától?

 • elektomágneses sugárzás jeligére

  2006.02.13

  Úgy 20 éve, amikor kezdett elterjedni a számítógép használata mindig felhívták figyelmünket, hogy gyakran szellőztessünk és ne tartózkodjunk 6 óránál többet számítógép előtt. Ma már semmi ilyesmit nem hallani, s
  valahányszor klimatizált nagyterű irodát tervezek fix ablakokkal, ahol csak úgy hemzsegnek a számítógépek és mobilok, és rákérdezek szakági tervezőkre mi is van a tér elektromágneses terhelésével, mindig kitérő választ adnak, ők csak azzal foglalkoznak amit nekik előírnak. Készülnek egyáltalán vizsgálatok milyen fiziológiai hatás éri az embereket ezekben a terekben, vagy akár a plazákban? Civil lev.listákon is feltettem már ezt a kérdést és soha sem kaptam választ. Lehet, hogy ez egy sötét ügy?

 • dilemma jeligére

  2006.02.13

  Panaszaim a következők: fülzúgás, fejtetői fejfájás. Elmentem
  fül-orr-gégész szakorvoshoz (SZTK), aki nagyon lelkiismerets módon csináltatott MR vizsgálatot (negatív), utána CT-t. Ez kimutatta, hogy a jobb oldali sinus maxillaris kb. 2/3-át elfoglaló polypoid jellegű képletem van, valamint a jobb orromban polip(ok). Elküldött ezzel a lelettel a kórházba, ahol a vizsgáló főorvos beutalt 24-re egy benntfekvős infúziós kezelésre és egy későbbi orrsövény műtétet (enyhén balra) javasolt. Visszavittem a véleményt az SZTK-ba, ahol az orvos felhívta és megkérdzte, hogy látta-e a CT-t és miért nem FESS műtétet javasolt, szerinte ezeknek a melléküreg elváltozásoknak köze van a fülzúgáshoz. A beszélgetés további részét nem hallottam, a vége az lett, hogy jó az úgy, menjek be 24-én erre az infúziós kúrára. Nem értem miért nem a melléküregek krónikus gyulladását kezelik. Lehet, hogy nekem nem is kellene, kérem ne szúrjon le nagyon, de kíváncsi vagyok a véleményére és a tanácsára. Keressek másik orvost is?

 • Plavix, fejfájás stb.,

  2006.02.13

  Én egy veleszületett szívbetegségben szenvedek. Az orvosom a Plavix 75mg írta fel. A mellékhatásai: fejfájás, nehézlégzés, levertség /állandóan csak aludnék/ Kérdésem, hogy ez az állapot meddig tart? Elfelejtettem leírni, hogy vér alvadási problémáim vannak! Várom válaszát!

 • 360-as AST

  2006.02.13

  Mi a teendő ha az AST értéke 360 E/ml

 • 62 évesen térdeim kopottak, függőség?

  2006.02.13

  62-éves vagyok térdeim crepit kopottak viszérgyulladáso is van komoly fájdalmaim vannak éjjel fent vagyok két tüz között vagyok az orvosom ir nyugtatót altatót feleségem gyógyszer függöségre hivatkozva nem engedi de éjjel nappal nem lehetek fent ebböl a betegségből mi a kiut tudtommal
  fájdalom enyhités és a pihenés nyugdijas vagyok sajnos itthon is bottal járok ilyenkor kit zavar a függőség kérem doktor úr véleményét

 • Négyhónapos baba hasfájós

  2006.02.13

  negyhonapos kisbabam szuletese ota hanyik mar egy honapja tapszert eszik most is loccsant vissza es gorcsol is mikor szokott kimaradni mi lehet az oka a gyerekorvos szerint nincs komoly baja es jol gyarapszik

 • Gyomorproblémára erős vérnyomáscsökkentő...

  2006.02.13

  ismét kérdésekkel fordulok a fórumhoz,mert egy pár dolog nem hagy nyugodni!ugyebár a gyomorproblémámra egy erős vérnyomásscökkentőt írtak fel,ami úgy néz ki lassan használ csak azt nem tudom hogy a vérnyomásomra milyen hatással lesz?nem lesz tartósan túl alacsony vagy ingadozó?kérdésem még az lenne hogy amikor az eddzőteremben nagyot erőlködöm és nagy súllyal dolgozom teljesen kivörösödik a fejem!de a nagy erőlködésnél ez mindig előfordul!mi az ok?

 • Colon hydroterápia utáni panaszok

  2006.02.13

  MÁSFÉL ÉVE VOLT EGY CANDIDA FERTŐZÉSEM,AMIT NYSTATINNAL KEZELTEK ÉS COLON-HYDROTERÁPIÁRA JÁRTAM.AZÓTA NAGYON FÁJ A HASAM. LEHET E HOGY ATTÓL LETT BAJOM, MERT NAGYON SOKSZOR VISSZARENDELTEK RÁ, ÖSSZESEN 14-SZER.

 • Csecsemőmirigy nem sorvadt el

  2006.02.13

  Egy barátnőm meghalt a közelmúltban. A boncolás kimutatta, hogy cseppszívvel született, valamint a csecsemőmirigye sem sorvadt(?) el. Szeretnék tisztában lenni ezekkel a fogalmakkal, tünetekkel, gyakoriságukkal, felismerési lehetőségükkel. Szeretnék választ kapni a kérdéseimre, mert sajnos az interneten nem találtam információt. Szükségem van a tudásra, ahhoz, hogy fel tudjam dolgozni a történteket. A racionalitás talán segít...

 • Nincsenek emlékeim

  2006.02.13

  Az én problémám az, hogy gyakorlatilag nincsenek emlékeim. Gyermekkoromról, pár emlékképen kívül nem emlékszem semmire, nem tudnék egy élményről sem beszámolni. De nem túl régi események is egyre halványodnak. Például a házasságomról sem tudnék sokmindent mondani, bár már hét éve elváltam. Nem tudom, hogy ez mennyire általános dolog. Nem tudom másnál ez hogy van. De olyan rossz, hogy más történeteket mesél a gyermekkoráról, az ifjúságáról, addig én nem tudok semmit mondani. Még a koromra sem fogható, 30 éves vagyok.

 • 16 éves fiú Anyukájának a laboreltérésekről és A vitaminról

  2006.02.13

  Tisztelt Gerencsér Emőke!Köszönöm válaszát, amelyet egy 16 éves fiú aggódó anyukájának küldött.Szerettem volna előre tájékozódni egy kicsit,mielőtt visszamegyek a beutaló orvoshoz. Sajnos nem elégséges információt küldtem Önnek úgy látom: (.Fiamat a bőrgyógyász küldte vérvételre, mert a pattanásaira A vitamin felírása előtt szükség van (a májfunkció miatt, mert az A vitamin hatással van rá, mint elmondta) vérvételre. Sajnos a bőrgyógyászaton nagyon hosszú a várakozási idő, ezért szerettem volna kicsit több információhoz jutni a hosszú várakozás miatt.Maradok Tisztelettel

 • Fogínyem csúnyán feladagadt

  2006.02.13

  kb 2 hete problemam van az innyemmel hiszen nagyon csunyan fel van dagadva. probaltam gyenge sorteju fogkefet es szajvizet is hasznalni.egyik sem hasznalt. mit tegyek?