• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

17 éves nagylány

Orvos válaszol

"17 éves nagylány"

Mennyire normális dolog az, ha egy 17 éves "nagylányhoz" (kész nő), az apja bemegy wc-re, kezet mosni, fogat mosni, stb. (egy helyiségben van a kád és a wc, de mi többiek is kibírjuk, hogy nem nyitunk rá a másikra, nem megyünk be, amíg valaki bent van), miközben a lány fürdik? De ez fordítva is igaz...

... A "nagylány" is bemegy wc-re, kezet, fogat mosni, miközben az apja fürdik a kádban. A feleség súlyosan elhízott, a lány pedig nagyon csinos. (A mi gyerekkorunkban már 10-12 évesen az édesanyánk sem jött be a fürdőszobába bármit is csináltunk, nem, hogy az édesapánk). A "nagylány" mondta a múltkor, amikor kirándulásnál a párom pisiléshez nem kért papírt, hogy "Apa pisi után is meg szokta törölni", vagyis nézi az apját, látja a nemi szervét, miközben az pisil. Továbbá rengetegszer kézen fogva járnak, mint egy szerelmespár, ölelgetik, puszilgatják egymást, és a lány úgy tekint az apjára, mint egy élő Istenre, csak az a jó, ahogy az, és amit az mond, mint egy szentírás. Úgy viselkedik a lány, mintha szerelmes lenne az apjába. A múltkor is megkérdeztem őt és a húgát, ki kit szeret jobban, anyát vagy apát? Erre a nagylány azt válaszolta csillogó szemekkel: "-Apát! De nagyoooooooon!" Eddig még nem volt egy barátja sem, pedig mindig azt hangoztatja, milyen jó lenne már neki is valaki, mert minden osztálytársnőjének van barátja. De olyan, mintha mindenkit az apjához mérne, és amíg így tekint rá, ki tudja egy magához való fiatalember közeledését észreveszi-e, nem-e utasítja el, mert az nem olyan, mint az apja? Többször volt már olyan is, hogy kettesben mentek kirándulásra, éjszakai kirándulásra is. Ha mindez esetleg túl megy az apa-lánya kapcsolaton, hogyan lehet a lánnyal megértetni sértődés nélkül, és anélkül, hogy az apjához rohanna ezt elmondani vagy, hogy a feleség ne sértődjön meg, ne csak legyintsen az egészre, mint ahogy most teszi, mondván ez természetes dolog, hisz az apja, hogy a lány ne engedje be az apját miközben fürdik, hogy ne az a
pjába legyen szerelmes, hanem próbáljon meg egy magához való fiút keresni, és ne mindenkit az apjához hasonlítson?!


VÁLASZ


Kedves Kérdező!


Lánya abban a korban van, amikor már nagyon fontos az édesanyjával az Ön által leírtakról komolyan beszélni. Ahogy a leveléből értelmezem, ez a beszélgetés nehézségekbe ütközik.
Viszont van olyan módszer, a mediáció, amelynek segítségével az Önök közötti bizonytalanságok, konfliktusok okait tisztázni lehetne.
A mediáció speciális konfliktusmegoldó módszer, ami nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik pártatlan szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.
Legyenek bátrak, vegyenek részt egy ilyen lehetőségen! Mindketten lelkiismeret furdalás nélkül lesznek képesek dönteni helyzetüket illetően.


Üdvözlettel:
Spielbergerné Natonek Gabriella
mediátor
www.kibekitem.hu  

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink