• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

6 hónappal ezelőtt félreléptem(kifele ment a lábam), de csak 4 hónap után derült ki,hogy törés
a félrelépés után ropogott a bokám ha ráereszkedtem a lábamra, de ez...

... 2 hét alatt elmúlt, és a lábam is a törött csont körül csak nagy megerőltetésre fájt(pl. foci).Aztán vagy 2 hónap alatt mondhatni teljesen elmúlt a fájdalom, de rá vagy 1 hónapra el kezdtem keményebben és gyakrabban erőltetni, igy egyre jobban fájt és végül elmentünk az orvoshoz, ahol kiderült, hogy törés.
Gipszbe nem rakták, de otthon kell pihentetnem 3 hónapig. A jobb lábamnál a 2. lábközépcsontom(metatarsus) van eltörve. A röntgen előtt törött lábbal sportoltam(nem tudtam,hogy törött) és a csontom szerencsére igy sem mozdult el és a lábam nem is dagadt meg. Pár nappal azután, hogy kiderült, hogy eltört egy csont, elmentünk egy másik orvoshoz, készitettek még egy röntgent és azt mondta az orvos, hogy talán van valami gyulladás ott, ezen kivül túl nagy a kivágás a lábamnál, igy adott egy szilikonos talpbetétet, amit egy hét hordása után levettem, mert fájt tőle a lábam. Most,vagy 2 hónap pihentetés után még mindig fáj a lábam egy nagyobb séta után, néha úgy érzem,mintha buborékolna ott a csont.
6 évvel ezelőtt is félreléptem, akkor pihentettem vagy 4 hónapig a lábamat,de röntgen nem készült és azóta többször is megtörtént, hogy egy kisebb félrelépés után vagy ha rosszul rúgtam el a labdát, nagyon megfájdult,mindig ugyanott, DE kb. 4 nap pihentetés után már nem fájt. A 6 hónappal ezelőtti félrelépés is elég hamar múlt, de nagyobb megeröltetésnél még mindig fájt.
A sós viz segit neki?Ezen kivül jobb ha keveset járok rajta vagy inkább többet kéne mosgassam és tornásztassam?Amúgy 16 éves fiú vagyok.
A 2 hónapos röntgen képek a következő linkeken elérhetőek...


VÁLASZ


Ha jól látom, akkor a mellékelt röntgenfelvételek két hónappal korábban készültek. Azokon én olyan durva elváltozást nem látok, amivel a panaszait magyarázni tudnám, de csak a röntgenvizsgálatokban és a baleseti sebészetben (ortopédiában) jártas szakember tudja a testi vizsgálattal együtt megítélni. A rögzítés nélküli törések esetében előfordul álízület kialakulása ( még rögzítés mellett is), ez okozhatja az említett furcsa (buborékol) érzést is. Az minden esetre szokatlan, hogy fél évvel a sérülés után még mindig vannak panaszai, lehetséges, hogy a pontosabb diagnózis érdekében kiegészítő vizsgálatra van szükség. Ebben csak a kezelőorvosai tudnak segítségére lenni.
VÁLASZ

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink