• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kedves doktorno/doktor ur!

42 eves no vagyok.Egy-par eve nagyon erzekeny vagyok az idojaras-valtozasra(frontokra,legnyomasvaltozasra)-ezt magamon kezdtem "kitapasztalni",miutan szervi problemat nem talaltak...

...Sajnos elegge stresszes volt ez az idoszak(szerintem az is valtotta ki a szedulest),1 jo eve alvaszavaraim is vannak,pedig igyekszem tudatosan odafigyelni a mozgasra(heti min.4 alkalommal szaladok 30-40 percet), taplalkozasra, kerulom az alkoholt(nagyon ritkan iszom egy kis vorosbort),kozel 8 eve nem dohanyzom.
Fulzugasom is van(hallascsokkenessel egyutt,otosclerozist allapitottak meg),szedulok-es ez az ami a leginkabb zavar-,de mivel nem valodi szedules,elegge kizartak azt,hogy ful eredetu szedules lenne.Nyakcsigolya kopast is nezettem,ettol sem lehet allitolag.Vernyomasom inkabb alacsony,mint magas,de az utobbi idoben eleg konstans(107/70),ennel volt sokkal alacsonyabb,akkor azt hittem attol van a szedules...Mostanaban kovetem a humanmeteorologiai elorejelzeseket-van ugy,hogy akkor nezem,mikor nem vagyok jol-,s kisse megnyugszok,hogy ettol van...,de neha azert jo lenne,ha tudnam,hogy mivel tudnek ezen segiteni?Mert mikor dolgozok(tanar vagyok),elegge "lefaradok" ilyenkor...Volt egy-par panik-rohamom (tahikardia, stb.), ezt jogaval elegge sikerult ellensulyoznom(el ne szoljam magam!) Kardiologusnal voltam,a szivbol indulo kis es nagy-erek optimalis-normalis ertekeket mutattak(ekg normalis).Lehet,hogy akkor, amikor elkezdtem szedulni(ennek mar kozel 5 eve,es majdnem biztos hogy stressz valtotta ki),lehetseges,hogy megbomlott valahol az egyensuly,es ezert vagyok ennyire erzekeny?
Kerem,ha tud on ajanlani valami megoldast,konnyitest,barmit kepes vagyok megtenni,hogy enyhitsem ezeket a tuneteket(neha faj a fejem is,de nem gyakori,csak ha front jon,vagy a fulzugassal is tudok egyutt elni,de ha pl.nincs is front,de az ejjeli -10 fokrol nappalra +10 fokig emelkedik a homerseklet,vagy eppen kod van,amig az felszall,az a par ora ugyanugy megvisel...).Egyaltalan van erre gyogyszer?Vagy barmilyen gyogymod? En tudom,hogy milyen voltam"azelott",ugy gondolom ez nem hiszti(sajnos..)
Elore is halasan koszonom a turelmet a vegigolvasashoz,es annal is inkabb a valaszhoz :).
Tisztelettel:Angyal(kerem erre a jeligere legyen szives kuldeni a valaszt-nagyon koszonom!)


VÁLASZ:


Vannak olyan egyének, akik rendkívül érzékenyek az időjárás- és légköri viszonyok változására, rendkívül széles skálán mozognak a panaszok, ennek befolyásolására nemigen van mód. A fülzúgás, halláscsökkenés és szédülés gyakran jár együtt, a kiváltó ok nem mindig mutatható ki. Ilyenkor tüneti kezelésként bizonyos típusú értágítókat szoktak javasolni, megnevezni nincs lehetőségem. Vannak olyan szakrendelések, főleg a klinikákon, ahol kifejezetten otoneurológiai problémákkal foglalkoznak speciálisan képzett szakemberek, speciális műszerekkel. Talán tudnak segíteni. A jógának magam is híve vagyok, sokszor segít.
Gondolom, hogy az elmúlt 5 év alatt számos vizsgálaton átesett, de ezen idő alatt változhatott az ismeretanyag is, amit fülészek, ideggyógyászok ismerhetnek. Célszerű lehet a vizsgálatok megismétlése. A nagyobb erek normális állapota nem jelenti azt, hogy kis erekben egyes helyeken lehet elváltozás. Sajnos érdemi javaslatot nem tudok adni, az interneten található eljárásokban nemigen bízom, de ha nem árt, kipróbálni érdemes, talán van használható ötlet, mivel nagyon sokan szenvednek ezektől a panaszoktól, ha már az orvosi kezelés kudarcot mondott.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink