• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Segitségét kérném!! 29-éves nö vagyok.16 évesen jött meg az elsö menszesz,és utánna rendszertelen,vagy inkább nem volt tovább.elkezdödöt a sulyproblémám is ami után csak híztam.a nöyógyász fogamzásgátlót adot hogy legyen rendszeres menszeszem...

... 22 évesen babát akkartunk,de nem estem teherbe,csak gyógyszerek segitségével sikerült 24 évesen.szülés után ismét nem volt menszesz,ismét fogamzásgátlót kaptam.28 évesen kis testvért akartunk a nagy fiamnak,de ismét nem sikerült,egy magán ultrahangra mentem,és ott kiderült pajzsmirigy alulmüködésem van,autoimmun thyreoditis,akkori pajzsmirigy vér eredményem: sTSH:3.870 MU/L, FT4:13.7 PMOL/L, FT3:4.8 PMOL/L, anti TPO:3000.0 IU/ML, anti TG AAT:76.4 IU/ML, gyógyszert kaptam L-Thiroxin-t 50mg-napi 1-szem.7-kilót fogytam aztán 2.5hónap után meg jöt a menszesz magátol,és teherbe estem.a gyógyszert azóta is szedem folyamatosan napi 50mg-ot. 6hónapja szültem,de szoptatni nem tudtam :-( ..Azóta a menszeszem napra pontosan megjön.de a hizás, megint visszatért,pedig alig hiztam terhesség alatt,szülés után,a kezdö sulyom volt.most hizok,pedig alig eszek,vizesedek,depreszios vagyok,ekcéma jött az egyik ujamon ki,sokat van herpesz az orromon-számon,száraz a böröm,fáj,nagyon hulik a hajam,fáj a fejem tetején a bőr, foginnyem vérzik-fáj,DE LEGJOBBAN A HÍZÁS AMI NAGYON BÁNT!! :-( . LEGFRISEBB VÉR EREDMÉNYEM: sTSH:0.380 mu/l, ft4:14.6 pmol/l, ft3:3.7 pmol/l, anti TG AAT:120.7 IU/ML, anti TPO AAT:3000.0 IU/ML, változatlanul napi 1 szem gyógyszert eszek,kérem segitsen mit csináljak, hogy a problémám megoldodjon.. várom válaszát, köszönöm..


VÁLASZ


Az autoimmun betegség nem csak a pajzsmirigyet érintheti, több szerv is megbetegedhet. A tünetei alapján szükségesnek látszik egy részletesebb kivizsgálása. Annak ellenére, hogy a pajzsmirigy hormonális állapota a pótlással egyensúlyban van, más eltérések lehetségesek. A hízással és vizesedéssel kapcsolatban nem tudok mit mondani. A testsúlynövekedést eredményezheti a „vizesedés", de ezt közelebbről nem határozta meg, hogy mit jelent. A fogamzásgátló tabletták mellékhatásaiként is leírják a testsúlynövekedést, a pszichés eltéréseket, hangulatváltozásokat(depresszió), bőrelváltozásokat, egyes esetekben lábszár vizenyőt.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink