• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt doktornő/úr!
5hónapja tartó hàt/vàll fàjdalmammal fordulok önhöz.Túl vagyok a vèrvètelen,hasi ultrahangon,tüdőszûrèsen,illetve a kètirànyú mellkasröntgenen ami a tüdőgondozóban kèszült.ezutàn mentem röntgenre.eredmènyeim:nyaki lordosis megtartott...

... a csigolyatestek magassàga,a rèsek tàgassàgàban rendben, a zàrólemezek peremszèlek èpek,csontos nyaki borda nem làtható. Hàti gerinc illetve lumbális gerinc eredmènyeim szintèn jók.Ennek ellenère háti gerinc mr vizsgàlatra küldtek,ahol szintèn jó eredmènyek születtek.jelenleg fizikoteràpiàs kezelèsre jàrok, persze eredmènytelenül.kèrdèsem az lenne hogy jó úton jàrunk e,vagy ön szerint màshol keressük a bajt....esetleg valamilyen tumor okozza a problèmàkat,vagy valami más?! panaszaim röviden:jobb oldali vàllamat ha megfeszítem, illetve a csuklyàsizmomat, akkor azon a rèszen nyomó fàjdalmat èrzek,illetve a jobboldali mellizomnàl hasonló a helyzet,bàr ott annyira nem vèszes.viszont mikor mozgatom,recsegő hang hallatszik.olyasmi,mint mikor egy tèpőzàrat nyitunk ki.este mikor lefekszek, ès felkelek valamièrt,teljesen merev a hàttam.nèha roppan egy nagyobbat,utàna jobb lesz...a vàllamban a fizikoterápiàk utàn zsibbadàsszerûsèget èrzek,de lehet hogy csak nehèznek érzem,nem tudom megàllapítani.olyan èrzès mintha lenne belül valami.vagy az a rtg felvèteleknèl kiderült volna? rengeteg orvosnàl jàrtam ès rengeteg pènzbe került.... kèrem segítsen.amit kifelejtettem,hogy fàjdalmat okoz a nagy lègvètel előrehajolt testhelyzetben,illetve ha balra akarom dönteni a testem húzódàst èrzek,ami olyan mintha a bordàk alól jönne... jelige:meggyógyulok?


VÁLASZ


A panaszok alapján a sok negatív vizsgálat ellenére is mozgásszervi betegségre kell gondolni. A panaszok okát nem mindig sikerül képalkotó ( röntgen, CT, MR) vizsgálatokkal kideríteni, gyakran többet ér e részéletes kikérdezés és vizsgálat a speciális laboratóriumi vizsgálatok. A fizikoterápia hatása nem várható néhány napon belül, a javulás csak a kezelést követő hetek múlva jelentkezik, a gyógytorna vagy más hasznos testmozgás (pl. úszás) folytatása, gyógyszeres kiegészítő kezelés mellett. Nem gondolom, hogy fel nem ismert daganatos betegség állna a panaszok hátterében.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink