• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Édescicám

Orvos válaszol

Tisztelt Cím,

egy olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy sajnos az elmúlt időszak változó időjárása miatt eléggé megfáztam ami egész pontosan múlt hét pénteken kezdődött erős torokfájással majd szombaton mellkasi fájdalommal és száraz köhögéssel folytatódott. El is mentem orvoshoz, először gégészhez aki ...

... megvizsgált és mondta hogy valószínüleg felülről az allergia piszkál alulról mega sav ( mondtam hogy refluxbetegségem van) de mondta hogy csúnyán be van gyulladva a torkom. Et követően a köhögés hurutossá vált így elmentem Dr Szondy Klára tüdőgyógyászhoz aki készített 3d rtg( tomoszintézis) és megvizsgált volt légzésfunció is és azt mo dta hogy csúnya hörghurut, azótta szedem az antibiotikumot és köhögög folyamatosa hurutosan. Ami eléggé zavar hogy egy állandó gyengeség áll fenn, és folyamatosan ráz a hideg szédülök és zsibbadnak a végtagjaim egy szóval nagyon gyengén érzem magam. Amikor megmérem a lázam akkor konstatlálom hogy 36,8 de közben meg fázom és libabőrös vagyok....Decemberben volt egy m onukleózis fertőzésem kérdezném hogy ez lehet egyfajta utómaradvány???
Beszéltem immunológussal és mondta hogy ez a szédülés libabőr sokszor azért van mert a szervezet túlreagálja a mononukleózoist és akár még a fertőzést követő egy két évben is fennállhat. Egyébként azóta nagyon könnyen elkapok mindent.... A szédülésel és zsibbadással kapcsolatban mit tegyek?? most voltam márciusban neurológusnál és márciusban készült koponya mri vizsgálat ami teljesen negatív lett, gondolom ezt nem kell 2 havonta ismételni...
Köszönöm válaszukat!


VÁLASZ


Ez a változó időjárás gyakran okoz hűléses betegséget. A száraz köhögés mellkasi fájdalommal jár, köptetőt kell szedni és lassan felszakad. Mivel tüdőgyógyász is megvizsgálta és a hörghurutra adott gyógyszert, nem hiszem, hogy aggódnia kellene. Természetesen az allergia miatt a megfázása elhúzódik.Az is normális, ha gyengének érzi magát.
Azt nem értem, hogy ha a múlt héten fázott meg és lépett fel a zsibbadás és szédülésérzet, akkor ezt hogy vizsgálhatták a tünetek jelentkezése előtt 3 hónappal? Azaz márciusban.
A szédülés és zsibbadás valóban neurológus szakterülete, gyakran függ össze a gerinc rendellenességével.Agykoponya MR-t felesleges ismételni, mivel nincs gyanú térfoglaló folyamatra, azaz a tüneteket nem daganat okozza.

dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink