• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Weborvos.hu!

17 éves (175 cm magas és 75 kg súlyú) férfiember vagyok. Egy összetett kérdést szeretnék tisztázni amihez az Önök segítségét (is) kérem!
Nem egészen két évvel ezelőtt elkezdődött egy lassú folyamat melynek következtében a vérnyomásom egyre érzékenyebb lett a mindennapjaim apró terheléseire....

...Vegyünk például egy lépcsőzést, ami azon időszak előtt nem jelentett gondot: a felfelé menet négy méterén a vérnyomásom képes akár (mérések alapján!) 166 / 95-re feltornázódni, elkezdek szédülni és fáradt - gyenge leszek, a fejem több pontja is lüktetni kezd és színes foltokat látok (azt gondolom, hogy ez nem normális). Ugyanez történik, ha leülök vagy lefekszek, bár ekkor inkább a légszomj imponál, mely erejét veszti egy nagy légvétel után. Ülő helyzetben is kellemes téma mellett van, hogy (mérések alapján!) például 144 / 60 az érték.
További érdekesség, hogy (szintén mérések alapján!) nyugalmi állapotomban is AKÁR! a pulzusom egyszer gyorsabb, egyszer pedig nagyon lassú,- ingadozónak mondanám.
Nos: a házi orvosom egyszerű kamaszkori "valaminek " találja, amit viszont (önmagának) EKG-val igazolt, ugyanis semmi sem látszódik az eredményen. Az EKG-t végző a dr. nő megjegyezte mennyire szapora a pulzusom, (mondtam is a hölgynek, hogy a szívem randira készül [ez csak humor], nézze el neki, de a lényeg, hogy nem a nyugtalanság miatt volt a gyors pulzus) ennek ellenére arra lett fogva, hogy izgulok.
Haemoglobin: 150 g/l
Haematocrit 0,46%; ez is körülbelül rendben van. Nem sportolok à2D9(bár a terhelésekhez hozzá kellett volna, hogy szokjak már mivel sokat sétálok és gyorsan is teszem azt). Nem élek drogokkal, nem iszok energia italt, nem dohányzok és nem kávézok vagy jutok hozzá magas koffeinforrású ételhez vagy italhoz .
Ami jelentős lehet, hogy a családi magánéletem romokban és elég tömény feszültségben élek. Előre is köszönöm válaszukat!


VÁLASZ:

Lehetséges, hogy a panaszait pszichés terhelés okozza, ezt azonban csak akkor lehet kijelenteni, ha a megfelelő vizsgálatok ( kardiológia, hormonális vizsgálatok ) egyéb szervi elváltozást kizártak. Javaslatom is ennek megfelelő, első sorban kadiologus vizsgálata, majd endokrinologiai vizsgálat.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink