• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jó napot kívánok!
16 éves korom óta félévente egyszer-kétszer aztán egyre gyakrabban jelentkezett gombás fertőzés, tejsavas irrigálás, vagy canesten hatására elmúlt....

... 2006-ban mononucleosisom volt, nem ismerték fel, és nagy dózisban kaptam augmentint, máj irritációm lett, illetve erősebben előjött a gomba,de aztán elmúlt és kisebb-nagyobb szünetekkel előjött.
2012. májusa óta viszont szünet nélküli(!) gombás folyásom van. Ez azt jelenti - és sajnos eléggé rálátok mára, természetesen laikus keretek között - , hogy minden áldott nap egy éve erős folyásom van,és hosszú fehér fonalak, (3-4 cm) távoznak belőlem. A 2012. júniusi genoidos teszt szerint negatív lettem gombákra, szeptemberben pozitív:candida albicans. Saját utánajárás és megérzés alapján 2012. júliusában elkezdtem diétázni, de a vitaminok szükségessége miatt, gyümölcsöket fogyasztottam. 2012. szeptemberében újra elkezdtem a diétát, egy homeopátiás (mai napig szkeptikus vagyok) doktor "segítségével". Novemberben, a 3 fázisú diéta végén prolaboros eredményem alapján nem volt candidám, ellenben a folyás (korábban túrós fehér, mára már hosszú fehér fonalak) maradt.
2013. Márciusában elmentem egy sokak által javasolt homeopátiás orvoshoz, egy hónap kezelés után, volt 2 tünetmentes hetem. Hihetetlen volt :-) Aztán visszaestem. Az állapotom tulajdonképpen azóta stagnál. Az kísérőtünetek:ekcéma, verejtékezés, folytonos hőemelkedés, ízületi fájdalmak, hajhullás elmúltak. Maradt a változóan erős húgyhólyagfájdalom és persze a már jól ismert folyás és a fehér "medúzák". Valamint a diéta.
Aztán elmentem egy sokadik nőgyógyászhoz, újabb megérzés és utánaolvasás miatt olyanhoz, akiről a kollégái mondták, hogy hormon vizsgálattal is foglalkozik. Csináltatott egy inzulinrezisztencia vizsgálatot, ami alapján inzulinrezisztenciám van, ám azt nem igazán vette figyelembe, hogy 2012. szept. óta nem fogyasztok csak nyírfacukrot. Tehát a 75gr glükóz effektíve kiütött. Végül azt mondta, erre problémára nincs gyógyszer, hanem a stressz miatt van, és menjek jógázni.
Most(több mint 8 hónapja): alapvetően a diéta 2.fázisa szerint étkezem. Nincs cukor, élesztő, édes gyümölcsök, kukorica, alkohol, és a 3 listából - amit relevánsnak találtam - összeollózott tilalmak sem. Szedem a homeopátiás cseppeket (ki tudja...) C vitamint, és vasat mindennap, valamint Omega 3-6 kapszulát, 2 hete pedig protexin-candid plust is. Sokat teázom, és igyekszem sok vizet inni. Mostanra elfogadtam, hogy valóban nem múlik ez a dolog és próbálom a hozzáállásomat is ehhez igazítani, nem vádolni magam, nem panaszkodni, csak szeretném azt hinni,hogy van rá megoldás. Ami aggasztó,hogy pontosan egy éve minden nap fehér fonalak jönnek belőlem. Az étkezési szabályokat közel nem olyan nehéz betartani, mint elviselni a tüneteket. Néha a fehérnemű (Kizárólag pamut) viselése is őrjítő.
És hát 26 éves szexuálisan aktív, párkapcsolatban élő nőként mit is mondhatnék a nemi életem minőségének változásairól. Az ügyet nehezíti, hogy a férjem szklerózis multiplexes, így a gumi óvszer használata mellett, kizárt számára az ejakuláció, gondolom érhető miért. Mostanra azt választottuk, hogy együttlét után ő azonnal tisztálkodik és keni magát canestennel, így nem kapja el rögtön, mint korábban már annyiszor.
A dolog anyagi vonzatát, pedig inkább nem említem.
Kaptam már szájon át nagy dózisban(4 hónap): mycosist, dermyc, diflucan, - ezekre mára rezisztenssé váltam ami azt jelenti, hogy a négyes csomagból az első még használ valamit a második és a többi már semmit, cifrox
Helyileg: canesten, dalacin,gynazol,klion-d 100, betadine, aloe vera gél, teafaolaj, cikatridina, gynoxin,protexin gynophillus, lactofeel, vagilact, multi-gyn.
Amint lactobacillus készítményt használok, még durvább lesz az ügy.
26 éves vagyok ('87.03.23) Magasságom 165 cm. Testsúly 54 kg. A menstruációm rendszeres és problémamentes. Az életmódom a hivatásomból eredően (színházrendező) hektikus, de igyekszem kezelni a stressz és eleget pihenni, mozogni.
Kérdés?Mit tehetek még? Létezik-e, hogy a szűnni nem akaró probléma, ami más nőkével ellentétben egy éve nem eltűnik majd előjön, hanem konkrétan non-stop jelen van valami más egyensúly felborulásának, vagy gyulladásnak, vagy akárminek a kísérője? Hová forduljak?


VÁLASZ


Valahogy az az érzésem, hogy a legjobb lenne felhagynia mindenféle extrákkal és próbáljon meg úgy élni és táplálkozni, mint egy hétköznapi ember. Ugyanis normális táplálkozás mellett nincs szükség az Ön által felsorolt vashoz, vitaminokhoz, 3 fázisú diétához, az egyéb öndiagnosztizált, öngyógyító tevékenységhez, miegyébhez. A candida testünk természetes lakója, igaz, hogy bizonyos esetekben okozhat tüneteket, panaszokat, betegséget, amit az említett antibiotikus kezelések kiválthatnak vagy ronthatnak. Vannak esetek, amikor a nők a menses befejeződéséig szenvednek az időnként fellépő, főleg a menses időpontjához köthető, visszatérő panaszoktól. A candida nem fonalképző gomba, így biztosra vehető, hogy valami másról lehet szó. A fonalak mikroszkópos vizsgálata adhat támpontot (kenet). Nem derül ki, hogy milyen szakma, milyen mértékben vizsgálta, lehetséges, hogy a korábbi vizsgálatok - ha voltak - nem voltak kellően körültekintőek. Azt hiszem, legtöbbet a nemibeteg gondozóban lehetne tenni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink