• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Orvos válaszol

 • 55 évesen mit sprotoljak?

  2006.02.13

  Melyik az a sport ami a legkevesebb megterhelés okozza a
  szívnek? 55 éves vagyok de szeretném egy kicsit erősíteni magam.

 • szemüveg nem használata / szemésztől

  2006.02.13

  Lehet-e valóban valakinek (migrénes jellegű) fejfájása a szemüveg nem használatától?

 • 22 évesen enyhén magas a vérnyomásom

  2006.02.13

  22 évesen enyhén magas a vérnyomásom, Betaloc ZOK-ot szedek, 25 mg-osat. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy glomerulonephritis nevű betegségem van? Úgy tudom, a fiatalkori magas vérnyomásnak lehet ez az oka, a kialakulása pedig lehet steptococcus baktérium miatt, nekem pedig már volt ilyen fertőzésem. Másik kérdésem, hogy a péniszemen az erek mintha jobban látszanának, lilának tűnnek, mintha visszeres lenne. Ez normális, vagy már túlságosan hipochonder vagyok? Válaszát előre is köszönöm.

 • vesehám

  2006.02.13

  kedves doktor úr mit jelent az hogy sok a vizeletemben a vesehám és a c.vit.++,mert hetek óta erős baloldali derékfájdalom gyötör?

 • táplálékallergia / krónikus prosztatatagyulladás

  2006.02.13

  Egy kimutatott táplálékallergia (tojás, hús, tejtermék) okozhat krónikus prosztatatagyulladást, vagy a vizelet-kiválasztó szervrendszerben (hólyag) produkálhat ahhoz hasonló tüneteket?

 • mici jelige

  2006.02.13

  Azt szeretném megtudni,ha valakinek a sperma eredménye "oligozoosperma" és ezen kívől csak ivf-re javasolták, van e esély később javulásra,esetleg ez már születése óta lehet?

 • Vándorvese jeligére

  2006.02.13

  1990-ben derült ki,hogy vándor vesém van. Hánytam, görcsöltem elvitt a mentő.Kétszer voltam vese feltöltésen, leválasztása jó. A héten megint nagyon begörcsöltem, de ha nem csinálnak vele semmit megéri elmenni orvoshoz vagy elég a nospa és az algopyrin. Így szünt a fájdalom. Mit tehetek?

 • Prosteridet és Alfetim Uno

  2006.02.13

  BPH miatt napi 1-1 db Prosteridet és Alfetim Uno-t (10 mg ) szedek a kezelőorvos utasításásra. Eddig nem is nagyon figyeltem, a két, csak recepttel megvásárolható szerre semmi TB-támogatás nincs... A kérdésem az lenne, van-e hasonló hatású, de támogatott gyógyszer, ui. a kettő együtt így 5700 Ft havonta.

 • papillomatosis corona glandison / urológustól

  2006.02.13

  20 éves fiú vagyok.urológiai szakrendelésen papillomatosis corona glandison-t állapitottak meg.azt mondták ezt nem kell és nem is lehet kezelni, de engem nagyom zavar. hogyan tudnék megszabadulni ettől, és van -e valami kockázat köszönöm válaszát

 • visszatérő vizelési panasz jeligére

  2006.02.13

  (23 éves ffi) 5 hónapja kezelnek krónikus prosztatagyulladás miatt. Folyamatosan szedtem az antibiotikumot, szedem a Prostamol Unot, megvolt a gócként szóba jövő mandulaműtét decemberben, és voltam Thermoterápiás kezelésen is 1 hónapja. Az urológus tanácsára szedem a Poolstimol nevű készítményt. A hőkezelés után 1 hétig tökéletesen ment a vizelés és utána állítólag egyre csak javulni kellene az állapotomnak. Azonban 2 hete ismét vizelési ingerem van, kissé csöpög. Visszamegyek urológushoz, de kérném az Ön meglátását is. Minden szóba jöhető kezelést alkalmaztak. Miért térnek vissza és reálisan milyen időn belül múlhatnak el végleg a panaszok. 1-2 hét, hónap, év? 50 napig szedtem antibiotikumokat, már híg a székletem és puffad a hasam (lehet mástól). Legutóbb a hőkezelés után már nem írt fel, de ha most újra panaszkodom, biztosan kapok ismét. Nem bakteriális eredetű gyulladásnál Ön szerint szükséges újra az antibiotikum?

 • spermavizsgálat eredménye

  2006.02.13

  A páromnál a spermavizsgálat eredménye a következő: ologozoosperma, csak ivf-re alkalmas. Azt már tudom mit jelent, csak azt szeretném tudni változhat e ez az eredmény az idők folyamán magától vagy esetleg ez már így is marad? Ez szerzett "betegség" vagy veleszületett?Sajnos teljesen elzárkózik a lombiktól és szeretném tudni mik az esélyeim. Köszönettel

 • Afp jeligére

  2006.02.13

  18 Hetes terhes vagyok. Elvileg pont azon a napon töltöttem a 16. hetet, amikor levették az afp vizsgálatához szükséges vért. Az átlagnál jóval alacsonyabb lett az eredmény. Az átlag 37, míg nekem 23,80 lett. Elküldtek B-hcg vizsgálatra. A kérdésem, hogy miből áll ez a vizsgálat, illetve, hogy az alacsony afp mit jelezhet? Mindenképpen azt, hogy baj van? mielőbbi válaszát megköszönve üdvözlettel

 • candida albicans után...

  2006.02.13

  A terhességem kb.34. hetében egy hüvelyi törletből megállapították, hogy candida albicans-om van. Olvastam, hogy ez terhesség alatt gyakran előfordul. Kaptam gyógyszert - hövelykúpot, ha jól emlékszem, Fluarix a neve. A tüneteim el is múltak. Szeretném megkérdezni, hogy ha már
  nincsenek tüneteim - viszketés, duzzadás, pirosság -, akkor már moshatom együtt a fehérneműimet a család tobbi tagjáéival?

 • Eg aggódó 36 éves nő

  2006.02.13

  Ha jól tudom, egy nő a fertilis korszakában kb 400 petesejtet "érlel" abból a sok százezer csírasejtből, ami még a születésénél a petefészkeiben meglelhető. Mi szerint ez azt is jelentheti, hogy ha én 11 éves korom óta, 25 éve menstruálok évi 14 ciklusban, és feltételezve, hogy minden
  ciklusban megérett legalább egy petesejt, akkor én már "elpazaroltam" 350 petesejtet, azaz a maradék 50-et évi 14 ciklusra elosztva kicsit több, mint 3 évem maradt a gyerekvállalásra? 40 évesen már klimaxolok? Igaz, az édesanyámnak is 42-43 évesen kezdődött a menopausa, de eddig azt gondoltam ez édesapám korai halálával lehet összefüggésben valamilyen közvetett módon. Én nem húztam volna eddig, de mit tehet az, akinek nincs párja, és a spermabankba se mehet, mert egyedülálló...?? (Ez utóbbi csak költői kérdés, nyílván a doktor úr sem képes társadalmi problémákat megoldani egy orvos válaszol rovatban főleg) Mégis, helyes a fenti levezetés, vagy azért ez a kérdés nem matematika?

 • Hashártya jeligére

  2006.02.13

  Az alábbi kérdésemet 3 napja tettem fel, mások már megkapták a választ, én még nem. Legyen szives válaszolni - "hashártya" Édesanyám, a közelmultban bekövetkezett halálának oka a boncjegyzőkönyv szerint: generalisalt fibrinosopurulens acut peritonitis, melynek forrása perforált idült pepticus epésbél fekély. Kérdésem az, hogy a nyombélfekély perforációját követően mennyi az a minimális idő, ami alatt a hashártyadulladás generalizálódik és a szervezet teljes mérgezéséhez, halálhoz vezet

 • köhögés jeligére

  2006.02.13

  Páromnál reggelente,ébredés után szinte rögtön görcsös köhögési roham jelentkezik. Nem mindig, viszont dohányzik. Régen volt egy strumma műtétje, esetleg ez kihatna? Keressünk fel egy fül-orr-gégészt? Várom válaszát, köszönettel

 • Kisbabát szeretnénk jeligére

  2006.02.10

  Ciklusom 13. napján a prolaktin szint 1100 mlU/L amiből 19% az actív. Ez mit jelent pontosan? Ilyen magas prolaktin melett azért lehetséges peteérés? vagy teljességgel kizárt? A ciklusom szabályos, 25 napos, bár a vérzés előtt pár nappal kevés barna folyást tapasztalok.

 • toxoplasmosisa betegség szűrése

  2006.02.10

  Az után érdeklődnék, hogy toxoplasmosisa betegséget szürnek-e automatikusan a terheseknél? ill. ha nem, lehet-e kérni? és hol kell a vizsgálatot kérni?

 • védekeznék jeligére

  2006.02.10

  Cerazette tablettát szedtem fogamzásgátlónak a szoptatás alatt. a most felírt Tri-regolt hogyan kezdjem el?Folytatólagosan?

 • Katica jeligére

  2006.02.10

  Babát szeretnénk hamarosan. Az elmúlt hónapban minden reggel mértem az ébredési hőmérsékletet ébredés/felkelés után kb 5-10 perccel. Az értékek 35 és 35,7 között mozogtak. Azt szeretném kérdezni, hogy az ovuláció időpontjában mennyivel kell eltérni az előző napok adataitól a hőmérsékletnek, hogy megállapítható legyen a peteérés?

 • mestruáció közben szúr a jobb petefészke

  2006.02.10

  Mi az oka annak, ha menstruálok és rálépek a jobb lábamra, akkor iszonyatosan szür a jobb petefészkem körül? És előőtte 5 napot késett, de nem vagyok felfázbva és begyulladva sem.

 • Menstruáció kimaradása

  2006.02.10

  28 éves nő vagyok a problámám az, hogy a menstruációm 2 hónap óta kimarad. Kb. 1 éve nem élek nemi életet,ezért nem szedek fogamzás gátló tablettát. Sajnos nőgyógyászhoz nem tudok fordulni, mert külföldön tartózkodom hosszabb ideig(2 hónapja hagytam el Mo.-ot) . Mi lehet a havi vérzésem elmaradásának az oka, illetve hogyan tudnám orvosi segítség és gyógyszeres kezelés nélkül a problémámat kezelni. Segítségét és válaszát előre is köszönöm üdvözlettel egy bízakodó hölgy.

 • Betadine jeligére

  2006.02.10

  17 hetes terhes vagyok. Kezdettől fogva van fehéres hüvelyi folyásom, elég sok. Az orvos Betadine hüvelykúpot írt fel, amelynek betegtájékoztatóján az van, hogy pajzsmirigy betegséget okozhat a babánál. Szednem úgy kell, hogy 5 napig használom aztán 2 hétig nem, majd újra 5 napig. Kérdésem, hogy elkezdhetem-e biztonsággal? Vagy esetleg van más hüvelykúp, amelynek nincs káros mellékhatása?

 • MAGZATI AGYER TAGULAT

  2006.02.10

  MAGZATI AGYER TAGULAT

 • AIDS szájra adott puszitól?

  2006.02.10

  Egy olyan kérdésen lenne, hogy semmilyen esetben sem lehet aids-et kapni egy egyszerű szájra adott puszitól? És mik a hiv
  első jelei, pl. fél éven belül? Válaszát előre is köszönöm.

 • kopaszodás

  2006.02.10

  Én egy 18 éves fiú vagyok és az a problémám, hogy kopaszodok. Mindig is magas volt a homlokom, de szeretnék tenni valamit ellene, hogy tovább ne kopaszodjak, csak nem tudom milyen orvoshoz kéne fordulnom és mit kéne tennem a kopaszodás ellen. És az lehetséges, hogy a mostani állapotomhoz képest, több hajam legyen ahol már nincs? Előre is köszönöm válaszát.

 • melegfront terheli szervezetünket

  2006.02.10

  Az újságban a következőt olvasom:" Ma melegfront terheli szervezetünket, Ez különösen a szív- és érrendszeri betegeket viseli meg." Hogy kell ezt pontosan érteni??? Ui. megfigyeltem magamon én is egy idő óta kimondottan rosszul vagyok ilyenkor! Nem fáj semmim esetleg a fejem de végtelenül rossz a közérzetem. A vérnyomásom normális. A panaszaim az évek folyamán súlyosbodtak. Milyen szervi probléma állhat a háttérben? A sziv ultrahang vizsgálat, ha jól tudom azt mutatta ki, hogy a szivbillentyű (balo.) nem zár rendesen, Az orvos szerint több ilyen korú 52 éves nőnek van ilyen lelete. Gyógyszert kaptam (Betaloc) de nagyon leviszi a vérnyomásom igy még rosszabbul vagyok, Ezt már nem kezeli az orvos! Mitévő lehetnék? Félek mi lehet ennek a következménye? Köszönöm,

 • gerincsérv

  2006.02.10

  Lehet-e kezelni a gerincsérvet akkupunktúrával?

 • migrén kezelés akkupunktúrával

  2006.02.10

  Akkupunktúra és migrén-kezelés! Mi a véleménye? Lehetséges a fájdalom enyhítése?

 • megharapta a nyelvét

  2006.02.10

  Körülbelül két hónapja megharaptam a nyelvem, bekékült és kisebb borsónyi duzzanat let ott. A kékület azóta sem múlt el, a duzzanat kisebb lett ugyan, de nem múlt el. Forduljak orvoshoz?

 • sarcoidosis

  2006.02.10

  Két évvel ezelőtt sarcodiosissal kezeltek, szteroidokat szedtem. Most kiújult a betegség, és újra szteroidot akarnak szedetni velem. Mi lehet a betegség következménye, ha nem szedek több szteoridot?

 • Ginko Biloba hatása

  2006.02.10

  A Ginko Biloba hogyan hat az agyi erekre? Tágítja vagy szűkíti őket?

 • 55 évesen sportolni szeretne

  2006.02.10

  Melyik az a sport ami a legkevesebb megterhelés okozza a szívnek? 55 éves vagyok de szeretném egy kicsit erősíteni magam.

 • liche ruber planus

  2006.02.10

  Lichen ruben plamus betegségem van a szájnyálkahártyán. Azt tudom róla, (szájsebészem szerint) hogy nem gyógyítható szó szerint "tudtával ember ebből még nem gyógyult ki." És gyógyszert sem kaptam rá igazán csak A vit. olajat.Szeretnék minnél többet megtudni a betegségről, pl mit csinál a nyálkahártyával? Mi a magyar legjellemzőbb neve? És ha egyszer egyik napról a másikra jelentkezik a betegség- akkor mért nem múlik el soha többé? Válaszát köszönöm szépen.

 • Body builder jeligére

  2006.02.10

  Erős reumatikus eredetű gerinc,borda fájdalmaim vannak + izomgörcsök. Szakorvos KETO-sprayt írt fel, izomlazításhoz. Jól láttam, hogy ezt a testépítők használják ? Én már 70 vagyok, és nem kezdeném el. De azért használhatom a bajaimra?

 • reumás fejfájás

  2006.02.10

  Létezik-e ilyen, hogy reumás fejfájás? S ha igen, mivel lehet gyógyitani vagy legalább a fájdalmat enyhiteni, ha a leggyakoribb fájdalom csillapitók nem hatnak rá?

 • begyulladt hörgőkre kapott gyógyszerről

  2006.02.10

  Virusfertözés miatt begyulladtak a hörgöim és kaptam rá curam duo 1000 miligrammos gyogyszert amit naponta kétszer kell szednem az orvos szerint. Kérdésem, hogy mit okoz ha naponta csak egyszer veszem be, ugyanis nagyon legyengít.

 • megfordult a szervezete?

  2006.02.10

  Mostánában úőgy érzem mintha "megfordult" voln a szervezetem. Állandóan fáradt vagyok,akármennyit alszom álmos maradok.Azeleőtt sosem éreztem szomjuságot, most állandóan szomjas vagyok,sokkal többet eszem,és mégis néha olyan éség lesz rajtam úrrá,hogy érzem minta ha "űr" lenne a gyomromba. Rendszeresen szédülök,fáj a fejem, sokszor hányingerem van. Néhe előfordul látás zavar (homályosan látok, bagy olyan érzésem támad mintha "el sötétedne előttem minden). Nem tudom,hogy lehet e attól, hogy most 3-4 hete drasztikusan lecsökkentettem a cigerretták számát (20-25 ről 10-re) a napi 5-6 kávémat 3 ra. várjak méh egy kicsit hátha rendeződik a "probléma",vagy menjek a háziorvoshoz? válaszát előre is köszönöm.

 • HIV-pozitív laboreredményei

  2006.02.10

  HA VALAKI HIV-POZITÍV A LABOREREDMÉNYEKEN LEHET E AZT LÁTNI? ALACSONY FEHÉRVÉRSEJTSZÁM STB.

 • édesanyja halálának oka

  2006.02.10

  Tisztelt Weborvos! Édesanyám, a közelmultban bekövetkezett halálának oka a boncjegyzőkönyv szerint: generalisalt fibrinosopurulens acut peritonitis, melynek forrása perforált idült pepticus epésbél fekély. Kérdésem az, hogy a nyombélfekély perforációját követően mennyi az a minimális idő, ami alatt a hashártyadulladás generalizálódik és a szervezet teljes mérgezéséhez, halálhoz vezet.

 • átlagéletkor változása

  2006.02.10

  Átlagéletkort mennyivel és melyik betegségek rövidítik meg? Tudna erről valamilyen felvilágositást adni? Ugyértem pl sziv és érrendszeri betegségek mennyivel?

 • adjuváns szót nem értem

  2006.02.10

  Isoprinosine tablettával kapcsolatban azt olvastam, hogy ez a condyloma accuminatum adjuváns terépiája.Mit jelent ez (az adjuváns szót nem értem)

 • SM betegség 18 évesen

  2006.02.10

  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mennyi az esélye annak, hogy egy sm beteg kerekesszékbe kerül? 18 évesen jelentkeztek először a tüneteim (1 éve).

 • Édesanyja immunológia vizsgálata

  2006.02.09

  Édesanyámat immunológia vizsgálatra küldték, ahol az ENA elleni antitest (29), az SS-A elleni antitest (71,2) és a SS-B elleni antitest (12,1) - igen magas - értéket mutatott. Kérem szíveskedjék tájékoztatni, hogy ezek a magas értékek mire utalnak és hogy lehet őket gyógykezelni.

 • Tachikardia

  2006.02.09

  Kérem írják meg,hogy mi válthassa ki a tachikardiát fiatal lányoknál akik nem szívbetegek!Nagyon rémísztő dolog.Mért mondják azt, ha ez valakinél előfordul nem múlik el soha többé.Nekem egy év alatt 3x volt.

 • átlagosnál magasabb pulzusszám

  2006.02.09

  Mi többnyire az állandóan az átlagosnál magasabb
  pulzuszám oka?

 • édesanyja MR vizsgálata / kísérleti kontrasztanyag

  2006.02.09

  A tegnapi napon az anyukám egy MR vizsgálaton járt a
  Szív és Érsebészeti Klinikán.A portán aláirattak vele egy papirt, hogy beleegyezik a kontrasztanyag beadásába. Aláírta, súlyos beteg, és szükséges a részletes felvétel. Hosszas várakozás után behívták, kapott a kontrasztanyag elött egy vénás injekciót, majd egy hosszas vizsgálat következet. Flöltözés után az asszisztens megkérte maradjon az öltözőben, mert a dr.úr beszélni szeretne vele. Dr.úr elmondta, hogy ez egy kisérleti kontrasztanyag volt, amit kapott és utólag írjon alá erről szóló papírokat.Szerette volna elolvasni, de azt mondta a dr.úr, hogy nem sokban különbözik a másiktól, abba is, meg ebbe is bele lehet halni, de az
  utcán is. Ezután aláírta, egy dossziényi ember is már elötte megtette. Valószínő ők is utólag lettek erre kérve.Engem nagyon felháborított az eset, mert ahol én élek ezért súlyos büntetést kapnak az orvosok. Én is egy kutatóorvos vagyok. Hogyan lehetséges ez Magyarországon ?? Ha utólag most történik emiatt vele valami, mi a családja hova fordulhatunk ?

 • művi terhességmegszakítás utáni vérzés

  2006.02.09

  Sajnos január 18-án művi terhességmegszakításom volt, azóta is vérezgetek. A napi "vérzés-átlag" nagyon kicsi,épphogy csak van, és inkább barnás színű. A kérdésem az, hogy normális-e hogy ennyi idővel a beavatkozás után még mindig folydogál valami (17 nap telt el), vagy valami fertőzést szedtem össze? Válaszát köszönöm.

 • mosogatás után kézvizsketésre

  2006.02.09

  Szeretném megkérdezni,hogy milyen speciális kézkrém lenne jó a kezeimre, ui. miután mosogatok mindig viszketegség keletkezik a bőrömön, még ha gumikesztyüben teszem is, se nem akar elmúlni. A bőrgyógyász amiket adott nem segitenek.

 • Prolaktin jeligére bőrgyógyásztól

  2006.02.09

  35 éves nő vagyok, hajhullásom már 10 éve tart, a fejtetőn már egy 20 forintos nagyságú kopaszodás látható, de nagyon megritkult mindenhol a hajam. Mindenféle vizsgálaton voltam már, kicseréltettem a fogtöméseimet, kivették a mandulámat, de nem hozott eredményt. Viszont a prolaktin szint enyhén magasabb a normál értéknél, többször voltam MRI-n, de miután nem találtak soha mycroadenomeat, kezelést sem kaptam a prolaktinra,..

 • Herpes Genitális

  2006.02.09

  A Herpes Genitális-ról olvastam az interneten, hogy rákot is
  okozhat. Igaz-e ez valóban? És milyent?

 • pattanások a háton

  2006.02.09

  A hátomon pattanások jönnek ki főleg november, amik nem
  akarnak eltűnni. Nyáron viszont egy hét alatt elmúlnak. Nem lehetne ezek ellen a pattanások ellen tenni vmit? Előre is köszönöm.

 • Anikónak válasz a nőgyógyásztól

  2006.02.09

  Anikó vagyok, 26 éves.2005 július 28-án meghallt az alig 1 hónapos kisfiam.NEUROBLASTOM volt a diagnózis.A terhességem alatt semmi problémám nem volt, majd minden hónapban rendszeresen jártam nőgyógyászhoz, s mégsem vettek észre semmit...

 • egy aggódó kismama

  2006.02.09

  10 hetes kismama vagyok. 2 nappal ezelőtt majdnem 24 órán
  keresztül menzesz szerű görcsöm volt, eléggé erős. Vérzés nem kísérte a fájdalmat, így nem mentem el orvoshoz. Kérdésem: Ha az embrió elhalt volna, azt mindenképpen észrevettem volna? Létezik, hogy nem löki ki a szervezetből?Menjek el egy rendkívüli UH-ra? A rendes 12 hetes UH csak február 20-án lesz esedékes.

 • jobb mellben ismét csomót érez

  2006.02.09

  Tavaly novemberben jóindulatu daganatot operáltak ki a jobb
  mellemből,ami utána sokáig érzékeny volt és még most is az. Sajnos megint ugy érzem van csomó ugyan ugy a jobb mellemben csak kicsit feljebb.az lenne a kérdésem hogy ez állandóan kiujjulhat e és ha igen akkor érdemes e ismét kioperáltatni.félek hogy nem -e pont attól lett e csomóm,hogy kivették legelőször is.nagyon aggodom,mág csak 27 éves vagyok.

 • Sürgős jeligére

  2006.02.09

  15 hetes terhes vagyok, és vagy 2 hete visszatérő enyhe, de most két napja erősebb fejfájásom van. Gyógyszert nem merek bevenni, az Algopyrinre allergiás vagyok. Mit tudok
  tenni, (Lassan már émelygek is a fejfájás miatt.)

 • Betadin hüvelykúp

  2006.02.09

  17 hetes várandós vagyok. Már kezdettől fogva van hüvelyi váladékozásom. Fehéres színe van. Az orvos Betadine hüvelykúpot írt fel. A tájékoztaton az szerepel, hogy terhesség alatt a pajzsmirigyben okozhat károkat. A kérdésem: Ön szerint elkezdjem ezt a kúpot, ha nem melyiket ajánlja?

 • papillomatosis corona glandison

  2006.02.09

  20 éves fiú vagyok.urológiai szakrendelésen papillomatosis corona glandison-t állapitottak meg.azt mondták ezt nem kell és nem is lehet kezelni, de engem nagyom zavar. hogyan tudnék megszabadulni ettől, és van -e valami kockázat köszönöm válaszát

 • Prolaktin jeligére

  2006.02.08

  35 éves nő vagyok, hajhullásom már 10 éve tart, a fejtetőn már egy 20 forintos nagyságú kopaszodás látható, de nagyon megritkult mindenhol a hajam. Mindenféle vizsgálaton voltam már, kicseréltettem a fogtöméseimet, kivették a mandulámat, de nem hozott eredményt. Viszont a prolaktin szint enyhén magasabb a normál értéknél, többször voltam MRI-n, de miután nem találtak soha mycroadenomeat, kezelést sem kaptam a prolaktinra, mondván, hogy semmilyen más tünetem nincs (a mestruációm rendszeres, pontos, nem szédülök, soha nem fáj semmim, nincs látászavarom stb) és valószínűleg funkcionális működésről lehet szó, legfeljebb több tejem lesz, ha kisbabám lesz. Kérdésem: lehet-e az enyhén magasabb prolaktinnak "csak" a hajhullás a tünete?

 • leendő kismama peteérés vizsgálati eredménye

  2006.02.08

  Férjemmel kisbabát szeretnénk, és miután elmúltunk már 20 évesek (36 leszek májusban, a férjem 45), elmentem egy ultrahangos vizsgálatra, hogy megnézzük, van-e peteérésem. A ciklusom (25 napos) 13. napján a bal ovarium 28x25 mm felszínén 15 mm-es foll volt ábrázolható. A 17. napon ugyanez az ovarium már 35x29 mm volt és állományában szétszórt belső echokat tartalmazó 21mm-es foll. volt. Mennyire lehet az bizonyos, hogy a tüsző megrepedt, és abból egy érett petesejt "útnak indult"? Lehetséges ovuláció a 16-17. napon egy 25 napos ciklusnál? Mértem a reggeli hőmérsékletemet is, de állandóan 37 °C, ma reggel is, a 18. napon.... Az ultrahangon megtudtam, hogy az uterus hátsó falában egy 9x9 mm-es myomagóc látható, mely az endometriumot kidomborítja. Az uterus mellett jobb oldalon pedig egy 35x37 mm-es inhomogén szerkezetű képlet látható mely kikocsányosodott myomagócnak felelhet meg. Mind emellett az elülső hüvelyfalon egy diónyi cysta is van, bár ezt az ultrahang nem látta, de tapintással azonnal és jól érzékelhető. Erről a cystáról tudok már vagy 6-8 éve, de az orvos mindig azt mondta, nem kell vele csinálni semmit. Tudom, hogy látatlanban nem lehet egyértelmű álláspontot, diagnózist felállítani. Mégis megkérdezhetném a tapasztalati véleményét, vajon befolyásolhatja-e a teherbeesést, a magzat fejlődését, a szülést és az én egészségemet ez a sok "plusz szövet' a méhem körül? Hogyan lehet kizárni, rosszindulatú daganatokról van-e szó? Kell-e, lehet-e műteni? Mit jelenthet a műtét? Csonkolást? Esetleg teljes méheltávolítást? Ha "csak" csonkolást, abban az esetben még lehet gyerekünk? Egyáltalán a kocsányos myoma honnan nőhetett ki? a méh külső falából? vagy csak úgy a hasüregben nőtt egy szövet, és az ott lóg? Az inhomogén szerkezet többféle szövet együttes jelenlétét jelenti? Lehet, hogy nem is méhizomszövetről van szó?

 • Mi okozhatjaférjem fóbiáját?

  2006.02.08

  Szeretném kérdezni mi okozhatja férjem fóbiáját ugyan is egy éve már nem lehet egyedül hagyni a lakásna mert halál félelme van. Háziorvosnál volt vérnyomása korának megfelelő más panasza nincs. Tísztelett kérem javaslatát.

 • Nőrokonom vérszegénysége és magas süllyedése

  2006.02.08

  Én egy nőrokonom nevében szeretnék tanácsot kérni. 76 éves és a háziorvosa javaslatára kórházba kellene vonulnia, mivel nagyon vérszegény és nagyon magas a vérsüllyedése. Első kérdésem az lenne a két adatnak van e valamilyen összefüggése? A második pedig az, hogy kórházi körülmények között milyen lehetőségek jöhetnek szóba, hogy a vérszegénységén javítsanak?

 • M.M.koponyáján nőtt dudor

  2006.02.08

  Érdeklődnék, hogy mitől lehet az, hogy a koponyámon hátul egy dudor nőtt ki. Nem puha hanem mintha csontkinövés lenne, ami nem fáj de határozottan kitapintható. Előre is köszönöm a válaszát.

 • Anikó 1 hónapos kisfia neuroblastomában halt meg

  2006.02.08

  Anikó vagyok,27 éves, már írtam önöknek azt hiszem szombaton, de még nem érkezett válasz, így megpróbálok még egyszer írni! Erdélyben élek. A tavaly júliusban meghalt az alig 1 hónapos kisfiam. A boncoláskor neuroblastom volt a diagnózis...

 • Diverticulosis sigmae

  2006.02.08

  Kórházi zárójelentésemen ez áll:Diverticulozis sigmae. A sigmabél nyálkahártyáján békés környezetü divertculum szájadékok láthatók. Diétás táplálkozást,több folyadék bevitelt, korpa fogyasztást javasoltak. Előzmény: több órán át tartó hasi görcsök. Kérdésem: Bármikor visszajöhetnek a görcsök, nem egy rosszindulatu tumor kezdetei ezek?

 • Mit tegyek? jeligére

  2006.02.08

  Több hónapja gyötrődöm amiatt ha egyedül maradok a lakásban különböző testi tünetek törnek rám,pl heves sziv verés gyakori vizelés. Úgyan ilyen tünetek jelentkeznek ha el kell hagynom a lakást. Voltam kivízsgáláson EkG labor eredmények negativak. Diagnosztizált betegségem nincs.

 • Foggyökér ciszta, mitévő legyek?

  2006.02.08

  A fogam gyökerémél cisztát találtak a röntgennél.ezt műteni
  kell-e,vgy mi a megoldás?Fogorvosom kórházi beutalást javasolt a ferén fekvő egyéb fogaim kiműtésére is.De nekem jelenleg nem fáj afogam,sőt 43 éves létemre mindegyik meg van,soha semmi gondom nem volt idáig velük. Mitévő legyek?

 • Szeretném kivizsgáltatni magam,ahogy lesz kis időm

  2006.02.08

  Szeretném kivizsgáltatni magamat, ahogy lesz egy kis időm
  utánajárni a valószínűleg kicsit elhanyagolt egészségi állapotomnak. Kérdésem milyen sorrendben javasoltak a vizsgálatok, milyen orvoshoz menjek először, ha egyáltalán kell orvoshoz mennem. Napi 9-10 órákat dolgozom számítógépes tervezőgrafikusként, 28 éves vagyok és rendszeresen mozgok. Kisgyermekkoromtól allergiás asztmám van és kicsit mindig húsosabb (nem hájasabb) voltam az átlagnál. Napi 1200-1500 kalóriákat eszem, kondizok, úszok és mégis 90 kg fölött vagyok a 170 cm magasságomhoz és a 29%-os tesztzsíromhoz. Jelenleg legfőbb tüneteim: a fejfájás, folyamatos izomgörcsök, izomrángások, szédülés, erős szívdobogás, szívritmuszavar, vashiány, emésztési zavarok, gyomor-bél görcsök, csípőcsont vagy izület szúró fájdalma, száraz, repedező bőr, 4-5 havonta jelentkező menstruáció, kilégzéskor szúró fájdalom a szívtájékon stb. Ezek a mindennapok során különböző erősséggel előfordulnak, néha órákra munkaképtelenné tesznek. Tehát, mivel érdemes orvoshoz fordulni és milyen sorrendben végeztessek magamon vizsgálatokat. Válaszát, szíves felvilágosítását előre is köszönöm!

 • Édesanyám rákos volt, reggel eszméletlenül leesett

  2006.02.08

  Édesanyám rákos volt, nem voltak fájdalmai, bár stomás volt és a vesjéből vzették ki a vizelete is.Saját magát el tudta látni, nagyon sovány lett. Egy reggel az asztalnál az oldalához kapott, eszméleteleül leesettés valamilye nagyon vérzett. Nem tudták újraélszeteni. Azóta sem tudom mi történhetett?!Méhrákja volt, amit kezeltek és műtét is volt.

 • Hasonló problémával küszködök...

  2006.02.08

  hasonló problémával küszködök én is mint a fiatalember akinek görcsös szűkület van a gyomorszájánál!a kérdésem az lenne hogy mitől alakul ki ez a betegség?

 • Táplálékkiegészítőről kérdés

  2006.02.08

  SZERETNÉK A KREATIN,ÉS A ARGININ ÁPLÁLÉKKIEGÉSZITŐKRŐL KÉRDEZNI.A KREATINT HOGYAN,ÉS MENNYI IDEIG SZABAD SZEDNI?AZ ARGININ AMIKOR NITROGÉN-OXIDDÁ ALAKUL A TESTBEN EGÉSZSÉGES,VAGY KÁROS?HOGYAN HASZNÁLHATÓ?ÁLLITÓLAG NAGYON EGÉSZSÉGES,MERT KIPUCOLJA,ÉS TÁGITJA AZ EREKET.IGAZ EZ?

 • Aggódó Anyuka/72/ milyen irányba menjünk?

  2006.02.08

  3.5 éves kislányom leletei közül a következő értékek csillagosak. Szeretném megkérdezni mire utalhaz ez? Milyen iráynba menjük tovább, milyen további kivizsgálásokat kérjük...

 • Édesapám SM beteg

  2006.02.08

  Az édesapám 13. éve sclerosis multiplexben szenved. Tudom, hogy nincs gyógymód a betegségre és most már a helyzete elég kilátástalan. Szeretném megkérdezni, hogy Ön tud-e esetleg valamilyen új kutatási eredményről? Másik kérdésem, hogy a sclerosis multiplex örökölhető-e?

 • Schönlein Henoch purpuráról második levél

  2006.02.08

  Tisztelt doktornő' Köszönöm szakmai válaszát, a henoch Schonlein purpura betegségre. a kisfiamnál a betegség allergiából alakult ki, ezért is szigorú diétát kellett és kell tartanunk. Eleinte csak vizben főtt krumplit, rizset és főtt tésztát ehetett, még a kenyeret is külön vettük, olyat, amiben só nincs. Baromfi húst csak néhány hete eszik, ugyanigy a tej terméket is csak januárban vezettem be. Újabb kérdésem az lenne, lehet e étkezésével meggátolni az újabb purpurák megjelenését?? Sokáig semmit nem adtunk neki,semmi olyat ami esetleg esetleg allergiára késztetné.Allergia tesztet nem tudtunk végezni, orvosai szerint majd csak 1 év múlva. Még olyat sem kapott, olyan élelmiszert amiben tojás van. Szinezék, illetve tartósitószerrel előálitott táplálék, ki van zárva. Mikor lehet már adni neki sósan az ételeket?? Illetve csak úgy sózni, mint ahogy mi fogyasszuk? vagyis meddig kell még tekintettel lenni a vesékre? Ha a vizelete mondjuk 2 keresztes )vörösvértestet illetően), akkor továbbra iis fenn áll még a betgség jelentléte a szervezetében, még ha nincsenek is purpurák megjelenve?? Illetve kérdésem még az lenne, hogy reggel fgelkelés után sokszor mondja, hogy fájnak a térd izületei, de aztán 2-3 percmúlva már szaladgál...Ez is mutathatja, hogy még mindig benne van a betegség? még mindig nem múlt volna el?? Decemberben azt észrevettem, hogy 2-3 apro pici bevérzés még megjelent a karján, az már mostanra bebarnult, de még ott van. Ez is arra vall, hogy talan még mindig nem múlt el teljesen a betegség?? Kezelő orvosunk ugyanakkor azt is emlitette, hogy idén nem ajánlja a nyaralást, nem tehetjük ki nagyobb fáradságnak a gyereket, ugyanakkor a napfény sem ajánlott.Mi erről az Ön véleménye?? Sajnos kisfiunk még most sem jár ovodába, éppen azért mert óvjuk a megfázástól, a visszaeséstől. Oviba és közösségbe akkor vihetjük, ha a vizeletében sincsenek egyáltalán vörösvérsejtek, és más tünete sincs?? Mert orvosunk szerint, ha meghűl, megfázik, nagyobb a szövődmény kialalkulása )pld. veséket illetően) Már volt olyan
  vizelet vizsgálat, hogy egyik héten egyáltalán nem volt vörösvérsejt a vizeletében, következő héten pedig már újból 3 keresztes... Ugyanakkor az is érdekelne, hogy mennyire hat ki esetleg az idegrendszerre a betegsége, mivel elég sokszor türelmetlen, mindent abban a pilanatban szeretne, hamar sir. Habár tudom, hogy 4 évesen ez sajátos, de vajon nem függ ez össze esetleg jobban a betegségével. Köszönöm, szakmai válaszát várom.

 • Cerasette abbahagyása után Tri-Regol

  2006.02.08

  A Cerazett tabletta után Tri-Regolt kaptam fogamzásgátlónak. Hogy kezdjem el? Várjak a menzeszemre? (Peteérésem nem nagyon volt eddig, így menzeszem se magától? Gyógyszerrel lettem terhes.) Vagy folytatólagosan vegyem be?

 • Terhesség? jeligére

  2006.02.08

  December 22-én jött meg és ezt követően 5 napig tartott a mensesem. Úgy gondolva, hogy a menses 5-dik napján való szeretkezésből nem lehet terhesség, dec. 27-én meggondolatlanul, védekezés nélkül szeretkeztem a barátommal. 2 nappal később elmentem az orvoshoz és felírt sűrgösségi fogamzásgátló tablettát, amit be is vettem 48 órán belül. Néhány napra rá ismét megjött (jan. 2.). Az mondta az orvos, hogy valószínűleg ezek után már nem lehetek terhes, de ezt egy teszt tudja igazán kimutatni. Illetve mostantól az utolsó alapján számítsam a várható menses időpontját. Most febr. 4-e van és kezdek aggódni. Ez már több mint 30 napos ciklus lenne, soha nem jött meg ilyen későn. Ezenkívül nem jelentkeztek azok a tünetek, amik a menses előtt szoktak nálam lenni. Kérdéseim: Lehetséges hogy terhes vagyok?Mikor végezzek egy tesztelést (mikortól mutatja biztosan)?Kérem, hogy gyorsan válaszoljon, mert kezdek ideges lenni!Nagyon szépen köszönöm!

 • petefészek cysta / pajzsmirigyműködés

  2006.02.08

  A menyasszonyom petefészkéből operációval távolítottak el egy 6 cm-es cisztát. A kérdésem a következő: ez a képződmény hatással lehetett-e a pajzsmirigyműködésre, a túlzott fáradékonyságra és a pattanásképződésre?

 • Olvasó páciensnek köszönetem

  2006.02.08

  Tisztelt Doktornő! Nemegyszer válaszolt már leveleimre, és mindig megnyugtatott, illetve megerősített a gondjaim megoldásában. Emiatt nem értem az "Egybeíró anyukát", akinek az Ön hangneme nem tetszik, legalábbis időnként - így írta ő. Szerintem tiszteletre méltó az Önök segítőkészsége és bátorítása, hogy a kezelő-, ill. háziorvosunknál próbáljuk megoldani problámáinkat, illetve bátran kérdezzünk rá leleteink értelmezésére, ne menjünk haza kétségek között, mert szerintem az orvosok válaszolnak, ha kérdezik őket. Üdvözlettel

 • elalvás jeligére

  2006.02.08

  Egy közeli ismerősöm az alábbi gonddal küzd: Ha leül egy előadást végighallgatni, az első pár perc után leragad a szeme, és elalszik. Mindegy, hogy mennyire kipihent, evett, vagy sem előtte, szinte mindig elalszik. Ez azért zavaró, mert rendszeresen jár oktató jelleggű előadásokra, ahol fontos lenne figyelni, de bármennyire is akar, nem tud fennmaradni. Sőt, emiatt már balesete is volt, mert vezetés közben is elaludt. Amúgy 2-3 éve depresszió és gerincsérv miatt is kezelték, jelenleg azonban nem szed semmilyen gyógyszert, gyógyultnak érzi magát. Mi lehet a betegsége, van-e rá gyógymód?

 • Fáj a nyelvem

  2006.02.08

  Fáj a nyelvem , az izlelőbimbóim se nagyn érzem, furcsa érzés a számban, kb. mennyi idő alatt fog megszűnni, már egy hete kinoz. Mit tegyek?

 • gyógyszerek jeligére

  2006.02.08

  Parom (32 eves ferfi, epilepszias), külföldön tartozkodik, es a kinti orvos a következö gyogyszereket irta fel neki.
  -Sezoguel,
  -Rivotril,
  -Trazolon,
  -Depakine.
  Kerdesem az lenne,pontosan mire valok ezek a gyogyszerek?Köszönöm.

 • DMP/ milyen orvoshoz forduljak?

  2006.02.08

  10 hónapos koromban az alábbi betegséget állapitották meg.
  Dystrophia Muscolorum Progressiva (DMP). A gerincem balra el van ferdürve. Nagyon régen (kb 20 éve voltam utoljára orvosnál). Most 32 éves vagyok. Szeretném, ha segítene, hogy egyáltalán milyen orvoshoz forduljak aki az állapotomon tudna javítani.

 • Feltettem egykérdést védőoltásokról/jeligétlen reklamálónak

  2006.02.07

  Feltettem egy kérdést a régi és az új védőoltások kombinálhatóságával kapcsolatban.Tudom, hogy ez nagyobb utánajárást igényel mint "a büdös a szám mit tegyek" vagy "cigizzek-e terhesen" de mégis kérem, ha módjában áll nézzen utána. Tudom, hogy nehéz minden kérdésre válaszolni, de sajnos ez olyan kérdés amit én mint laikus nem tudok megítélni.

 • nikkel jeligére

  2006.02.07

  Amalgán tömésben található-e nikkel?Coilákiás vagyok és nikkel érzékeny.AST-311,góc.Ez mit jelent és nagyon magas?Már 3*írtam és válasz nem kaptam.Mit csináltam rosszul?

 • Terhesség és füstölt kolbász Lindának

  2006.02.07

  Tisztelt doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy szabad-e terhesség alatt házi füstölt kolbászt fogyasztani - csak úgy klasszikusan, nem főzve, nem sütve. Válaszát előre is köszönöm.

 • Coeliakia, nikkel, hurokékszerek / 3. befejező levél

  2006.02.07

  Azt szeretném öntöl kérdezni, hogy coilakiás vagyok 2 éve és most kiderült, hogy nikkel érzékeny vagyok. Álandóan begyulladt a torkom, elment a hangom,hónapok óta köhögök.AST311 az értékem, most voltam a gasztroszakrendelésen. Dietetikussal beszéltem és azt mondta, hogy vétessem le elsősorban a hurkot, szedessem ki az amalgám töméseimet. Ne hordjak ékszert, étrend változás, vigyázzak a vegyi anyagokkal. Nőgyogyászom szerint nem kell levétetni a hurkot. MIt csináljak és a fogaimmal?Lassan meg fogok bolondulni.

 • 16 éves fiam vérvétel lelete mire utalhat

  2006.02.07

  Üdvözlöm.Egy kérdésem lenne.16 éves fiam vérvétel eredménye a következő lett. Hemoglobin 173g/l, MCHC 366 g/l, monocyta:8,5%, össz bilirubin:45,4 umol/l, és direkt bilirubin:19,0 umol/l. Ezek az értékek mire utalhatnak?Köszönöm válaszát!

 • spirál melletti terhessség

  2006.02.07

  2honapja lecsuzsot a spiralom most megalapitotak hogy terhes vagyok mik az esejejim egeseges lesz e a baba?nyugotan valalhatjuk e vagy inkabb ne kockasztasunk?mi a velemenye errol mert mar tobb orvost kerdeztunk es nem ugyanaszt a valaszt kaptuk

 • terhesen a fejfájás ellen

  2006.02.07

  Terhesg alat milyen gyogyszer szedheto fejfajasra ami nem artalmas a babara?

 • drog után gyermekvállalás

  2006.02.07

  24 éves nő vagyok. Az elmúlt két évben napi rendszerességgel
  fogyasztottam könnyűdrogot (marihuana). Pár napja abba hagytam a fogyasztást és nem is tervezem többet ennek folytatását. Kérdésem az volna, ha gyereket szeretnék vállalni, hány év múlva tegyem meg, hogy a picinek semmi baja ne legyen, valamint ha esetlegesen teherbe esnék az elkövetkezendő időben, milyen kihatással lehet ez a dolog a picire?

 • mammográfiáról két kérdés

  2006.02.07

  Kb 2 hete mindkét mellem külső oldalán a nyomásra érzékenyen reagál. 25-éves vagyok gyermekem még nincs, és hallottam a mamográfia vizsgálatról:
  1) bármelyik kórházban elvégzik ezt a vizsgálatot kortól függetlenül, vagy csak 40 felett?
  2) beutaló kell-e hozzá a háziorvostól?
  A menstruációm 1 hete késik, terhességi tesztet még nem vettem, ez a két dolog összefüggésben lehet ha terhes vagyok, vagy csak izomláz ez, mert olyan mintha az izmok fájnának , de nem erőltettem meg magamat sport közben. Kérném mielőbb válaszoljon levelemre!

 • szorongásos tünetek / csoportot keresőnek

  2006.02.07

  Magánember vagyok olyan pszihikai klubot keresek ahol pszihikai problémával (konkrétan:szorongásos tünetek)küzdő emberek (csoport) találkoznak vagy leveleznek. A hasonló problémával küzdő emberek keresik a hasonló problémával küzdő emberek társaságát mivel így könnyebb elviselni a problémát, és esetleg tapasztalatot is cserélnek (persze ha jó!) Ha ebben segítene azt nagyon megköszönném.

 • szegycsont körüli fájdalom

  2006.02.07

  Pár hete megfáztam a náthám nem múlt el és a szegycsontom mögött "nyomást" éreztem,-zek,ami este erősebb.Mellkas felvétel készült.Leirása:Éles kontúrú rekesz,a sinusok szabadok. Norm nagyságú szív és aorta.A jobb bázison kissé kötegesebb rajzolat.Azt mondták hogy tüdőgyulladás antibiotikumot kaptam,majd 2hét múlva készült egy másik felvétel.: Jobb o-n a szív rekesz szögletben áttünö szerkezetü 2ujjnyi széles köteges tüdörajzolat látható.Összefüggö consolidátio nem mutatható ki. Egyebekben az elöző felv.-el megegyező rad. status. Erre a felvételre azt mondták hogy ér ad árnyékot.A szegycsontom mögött még mindig érzem idönként ezt a furcsa érzést.Ön szerint mi lehet ez?Akkor nem is volt tüdőgyulladásom?A felvételek leírásai mit mutatnak,ha ér akkor az elöző felvételen miért nem adot árnyékot?Tudom hogy a filmek nélkül nehéz véleményt mondania én mégis erre kérném önt!

 • túlzsúfolt szemészeten

  2006.02.07

  Sajnos szenészeti vizsgálatom után némi információhiányom támadt. Kontrollra 1 hónap múlva mehetek, addig tanácstalan vagyok, mit tehetek vagy ne tegyek a kapott gyógyszerek mellett: DG: Opac.corp.vitr od - Ablatio corp.vitr.od. - Conj. sicca ou ill. ami leírásban "nem normális"(azaz nem ép, tiszta, szabad jelzővel leírt): "üvegtest od. néhány mozgó homály, hátsó üt.hh.levált" Kaptam: Voltaren Ophta, Ca Sandoz Cvit 1000 mg. Mi lehetett az oka az elváltozásnak? Mit kell esetleg kerülnöm? (TV, monitor, olvasás, torna, emelés, stb?) Nagyon sok türelmetlen beteg várakozott, emiatt nem nagyon tudtam kérdezősködni, már bánom..

 • mennyit várjon a kérdező?

  2006.02.07

  Igazán nem türelmetlenségből kérdezem, csak hogy mire lehet számítani, elképzelhető, hogy nem minden kérdést válaszolnak meg, talán idő hiányában vagy mert érdemben nem tudnak segíteni? (kevés, hiányos információ miatt vagy mert látatlanban lehetetlen bármit is mondani). Gondolom rengeteg kérdés érkezik, átlagosan mennyi időbe telik egy kérdés megválaszolása? Tényleg csak azért kérdezem, hogy meddig figyeljem a rovatot, egyébként várok türelemmel a soromra.:)

 • 52 éves nő hasi fájdalamai / görcsök

  2006.02.06

  Nekem 5.éve fáj a hasam a jobb oldalon.Mára görcsök is kisérik, és állandó levertség, már -már félelem is... Nem találok olyan orvost aki diagnózist tudna felállitani,hogy végre megtaláljuk a megoldást. Most van 1 C.Tvizsgálati eredményem, némely érték nem jó, de én nem értem. Szeretnék segitséget kérni, és én elmegyek kivizsgálásra is, csak legyen ennek már vége... Továbbá kérdezném, hogy colon hydro terápia melyik kórházban van, ami esetleg tb. kötles csupán. Ez talán megoldaná a hasi görcsös fájdalmaimat.

 • Vendégek...influenzaszerű megbetegedéssel

  2006.02.06

  Vendégek voltak nálunk akik betegek voltak, infulenzaszerű
  megbetegedéssel. Rá 2 napra én is rosszul vagyok állandó szédülés. Voltam belgyógyászaton, fülészeten, ideggyógyászaton,de nem találtak semmit. Most MR-re kell mennem, mert közel 1 éve volt egy agytrombózisom az egyensúlyközpontban, azóta sincumart szedek.A szédülés fekvésre javul, de felkelés után egyből rosszabb, ma már hányingerem is volt. Állandó hidegrázásom is van, a hőm azonban csak 36! fok volt, ma már reggel 37. Nem tudom hogy ez vírus lehet-e vagy valami strokhoz hasonló dolog. Rengeteg gyógyszert írtak fel, de nem használ semmi. Szedek: B6, microser, cataflam, syncumar, xanax, wellbutrin, quamatel. Hogy lehetne megtudni, hogy ez milyen vírus lehet esetegm ha az? A vérképem csak hétfőre lesz meg.Kérem szíves gyors válaszát. Köszönöm

 • Ismét mono Mack

  2006.02.06

  A szer többek között izomlazító hatású, így bizonyos záróizmokat is ellazít. Ez azt jelenti-e, hogy kúraszrű szedése mellett a lakás bizonyos kis helyiségéhez vangyunk kötve?

 • CLL és öröklődése

  2006.02.06

  Középkorú nő vagyok. Édesanyám szegény nemrég 76 évesen leukémiában (CLL betegsében, ahogy Ön ismeri) halt meg sok szenvedés után. Mennyire öröklődik ez a betegség a tudomány szerint?

 • Orrpolip jeligére

  2006.02.06

  Édesanyámnak tavalyi évben rövid időn belül két orrpolip műtétje is volt. (az egyik júliusban, a másik kb szeptemberben). Most ismét kezdődik nála egy náthásos tünet, az orrpolip megállapítása előtt is így kezdődött. Félek
  hogy megint esetleg kiújulhatott az orrpolip. A műtétek után rendesen szedte a gyógyszereket. Nem értem hogy ennyi idő alatt és két műtét után is kiújulhat a polip ilyen gyorsan? Mit tanácsol, mit tegyünk? Válaszát, segítségét megköszönve

 • Hüvelykujjon két kis köröm

  2006.02.06

  Szeretném megkérdezni, hogy a 19 hónapos kisfiam jobb hüvelykujján két kis köröm van, vagyis radialis szélén szám feletti végperc kezdemény (igy irták hivatalosan), hogy Ön mikor javasolná a korrekció elvégzését? Én rettentően félek az egésztől, de nem tudom mikor teszek jót a gyerekemnek, van aki azt mondja minél előbb,az ortopédián iskolakezdés
  előtt javasolták.Tudom, hogy látatlanban nehéz véleményt mondani, de kérem segitsen egy aggódó anyának!Előre is köszönöm!

 • Vérnyomok a lepedőn

  2006.02.06

  Egyik reggel vérnyomokat találtam a lepedőmön. Az orvosi
  ultrahang-vizsgálat eredmény papirján ilyen szavakt olvasok, mint: "infiltráció, hepatomegalia diff. majlaesio". Kérem, megmagyarázná ezek jelentését? Most béltükrözésre jegyeztek elő.

 • Gyuszi jeligére/ tüdőgyulladás témakör

  2006.02.06

  Pár hete megfáztam a náthám nem múlt el és a szegycsontom mögött "nyomást" éreztem,-zek,ami este erősebb.Mellkas felvétel készült. Leirása: Éles kontúrú rekesz, a sinusok szabadok. Norm nagyságú szív és aorta. A jobb bázison kissé kötegesebb rajzolat. Azt mondták hogy tüdőgyulladás antibiotikumot kaptam,majd 2hét múlva készült egy másik
  felvétel.: Jobb o-n a szív rekesz szögletben áttünö szerkezetü 2ujjnyi széles köteges tüdörajzolat látható.Összefüggö consolidátio nem mutatható ki. Egyebekben az elöző felv.-el megegyező rad. status. Erre a felvételre azt mondták hogy ér ad árnyékot. A szegycsontom mögött még mindig érzem idönként ezt a furcsa érzést.Ön szerint mi lehet ez? Akkor nem is volt tüdőgyulladásom? A felvételek leírásai mit mutatnak, ha ér akkor az elöző felvételen miért nem adot árnyékot? Tudom hogy a filmek nélkül nehéz véleményt mondania én mégis erre kérném önt!

 • Eszter jeligére / urológustól

  2006.02.06

  Állandó vizelési ingerem van. A vizeletvizsgálat alkalmával megállapították hogy a vesémnek nincs baja. Kérem segítsenek hova forduljak. Nőgyógyászhoz, vagy urológushoz? Bal oldalt alul elég gyakran fáj a hasam. Lehet hogy esetleg cisztám van?

 • Gigi jeligére

  2006.02.06

  Kedves Doktornő! A vizelet vizsgálatnál minden negatív csak a hemoglobinnál van két kereszt. Ez mit jelent?

 • Debreceni PET eredmény

  2006.02.06

  2004 márciuságban fiamnál M.Hodgkin B IV-V. diagnózis, kemoterápia és sugár után PET CT eredmény. A koponyaalaptól a combok proximalis harmadáig készült transversalis leképezés. A nyakon, supraclavicularisan, axillarisan és mediastinalisan kóros nem látható. A tüdőkben magas FDG-felvételű góc nem azonosítható. A szív radiofarmakon-felvétele intenzív, homogén. A máj és a lép
  radiofarmakon-akkumulációja egyenletes, góc nem differenciálható. A pancreas és a mellékvesék régiója eltérés nélkül. A kissé pangásosnak tűnő vesékben és a hólyagban élettani kiválasztásnak megfelelő aktivitás detektálható. Az infradiaphragmaticus nyirokrégiókban pathológiás FDG-felvétel nem figyelhető meg. A belek fiziológiás FDG- felvétellel ábrázolódnak. A leképezett csontokban FDG-felvételi eltérés nem látszik. Vélemény: Residualis betegségre utaló FDG-halmozás nem ábrázolódott. Komplett metabolicus remisszió valószínű. Fiam folyamatosan szedi a Culavitot, Flavint. Van rá esély, hogy teljesen meggyógyul.

 • nikkel jeligére

  2006.02.06

  Azt szeretném megkérdezni,hogy az amalgán tömésbe
  van-e nikkel.Most derült ki , hogy nikkel alergiám van. Vérképem AST-311 az értéke.Nagyon sokat köhögök,begyullad a torkom,többször voltam a fül-orr gégészeten.Igaz már írtam egy levelet csak nem tudom , hogy
  elment-e.Coilakiás,tej érzékeny vagyok ráadásul.

 • 7 hónapos kislányom laborja

  2006.02.06

  7 hónapos kislányom laboreredményén a következő értékek határérték fölött vannak: "lymphocyta szám": 5,95, "eosinofil szám": 0,52, illetve "FE": 20,70 umol/l. Mit jelentenek ezek az értékek? Milyen betegségre lehet ezekből következtetni?Válaszát előre is köszönöm!

 • ct lelet jeligére

  2006.02.06

  Van egy ctlelet, amiről szeretném ha véleményt mondana. A máj kis fokban nagyobb, állományában körülírt elváltozás nem látható. Átlagosan telt, vékony falú epehólyag, az epeutak nem tágabbak. A lép nem nagyobb, szerkezete homogén. Alsó polusa alatt 12 mm-es éles szélű járulékos lép látszik. Pancreas, mellékvesék és bal vese morf. eltérés nélkül. A jobb vese alsó harmadában egy 9*6 mm-es kőre utaló meszes képlet látszik. A kp. harmadában ventralisan a parenchymában egy 10 mm-es cysta is észlelhető. A vesék norm. nagyságúak, mko. jó kiválasztás. A retropetitoneumban pathologias nagyságú lgl. nem ábrázolódik. A húgyhólyag ép kontúrú. A kismedencében kóros terime nem látható. vélemény: hepatomegalia min. grad...

 • oltási rendszer változása

  2006.02.06

  Kisbabám 4 hónapos lesz.A 3 hónapos oltást még a régi rendszer szerint kapta, de a 4 és 5 hónaposból szeretném megvenni neki az újat. Van-e akadálya, kombinálható-e így a két rendszer?

 • hiszti vagy betegség jeligére

  2006.02.06

  gyermekem 3és fél éves. 2 éves korától előfordul nála, hogy annyira sír, hogy nem vesz levegőt elkékül a feje és elájul. Ilyenkor fújjuk az arcát hidegvíz, hogy vegyen levegőt. Persze gondolom előbb-utóbb úgyis venne hisz az egy reflex. Nem csak akkor csinálja ezt ha hisztizik, hanem pl.: ha elesik és megüti magát a fájdalaomtól is így sír, tehát nem kimondottan csak hisztériás rohamokban. Kérdésem, hogy vigyem el valamilyen orvoshoz vagy ezt majd idővel kinövi? (de mikor)

 • éjszakai bepisilés 6 évesen

  2006.02.06

  Húgomnak van egy kisfia aki 6 éves és hetente 1-2-szer éjszaka bepisil. Napközben semmi probléma nincs vele ill. mindig szól ha megy wc-re. Probléma-e ebben a korban az éjszakai bepisilés vagy forduljanak orvoshoz? Előre is köszönöm válaszukat.

 • herpes terhesség alatt

  2006.02.06

  8 hetes terhes vagyok és herpeszem lett. Veszélyes ez a magzatra nézve?

 • Hnoch Schönlein allergiából

  2006.02.06

  Tisztelt doktornő' Köszönöm szakmai válaszát, a henoch Schonlein purpura betegségre. a kisfiamnál a betegség allergiából alakult ki, ezért is szigorú diétát kellett és kell tartanunk. Eleinte csak vizben főtt krumplit, rizset és főtt tésztát ehetett, még a kenyeret is külön vettük, olyat, amiben só nincs. Baromfi húst csak néhány hete eszik, ugyanigy a tej
  terméket is csak januárban vezettem be. Újabb kérdésem az lenne, lehet e étkezésével meggátolni az újabb purpurák megjelenését?? ...

 • 45 évesen újabb miómák

  2006.02.03

  Májusban operaltak jobb oldali petefészek cystaval, egyidejuleg myoma kiagyazás is történt. Azota Triaklimot szedek. Legutobb mikor iratni voltam a conroll soran ujabb myomákat találtak, azt mondták barátkozzak a méheltávolitás godolatával utána részesulhetek hormonkezelésben 45 éves vagyok nagyon félek a mutéti elökészitéstöl és a beavatkozástol is. Vállaljam?

 • 30 éves hölgy mellfájdalma

  2006.02.03

  Két napja nagyon fáj az egyik mellem, illetve nagyon érzékeny, nehéznek érzem, kivül kicsit piros. A menstruációm 9 nap múlva esedékes. Kérdésem: mitől lehet, kell-e nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki? Lehet-e daganat? Tapintásra egybefüggő, nagy kiterjedésű csomót érzek, ami nyomásra fáj. Várom válaszát: 30 éves hölgy

 • Kakaska

  2006.02.03

  19 hetes terhes vagyok, 1 hete az orvosom gombás fertőzést diagnosztizált Gyno Pevaryl 150 kúpot használtam 2*1 adagban. Befejeztem szombaton. Most, hétfön, fura, egyáltalán nem folyásnak minősülő mondjuk "vizelet" szivárog folyamatosan kisebb mennyiségben. Kérdésem: esetleg vizelet visszatartási probléma, amit nem érzek, vagy esetleg a magzatvíz szivárog? Honnan tudom, amikor a magzatvíz szivárog? Válaszát várva tisztelettel

 • Mit jelent?

  2006.02.03

  Mit jelent?!Az ultrahang eredményemen azt írják :48mm-es
  echoszegény göb az uterusban és 18mm-es a fundusban.Ezek miómák?Az uterus, az a méh?És mi a fundus?Mi a teendő vele?Az én orvosom szerint semmi és sajnos felvilágosítást sem kaptam rá, hogy mi ez?

 • Sáfránylevél

  2006.02.03

  Tisztelt Cím! Mi az a sáfránylevél teszt?Valóban kimutatható vele, hogy mikor van peteérés, ill. hogy egyátalán van-e még peteérés? Hol kapható?

 • Gyermeket szeretnénk, tíz hónapja próbálkozunk

  2006.02.03

  A férjemnél sacroileitis-t diagnosztizáltak 2002-ben, a Salazopyrin gyógyszert kell szednie. Egy évvel ezelőtt megkértem, szüneteltesse a gyógyszer szedését, mivel a mellékhatásai között szerepel a nemzőképesség kiesése. Most újra fájdalmai vannak, kértük az orvost hogy irjon fel más gyógyszert, de a válasz az volt: csak ez létezik. Ez tényleg igaz? Az országban hol foglalkoznak e betegség gyógyításával, kihez lehetne fordulni?