• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Orvos válaszol

 • Eszter jeligére / nőgyógyásztól

  2006.02.03

  Állandó vizelési ingerem van. A vizeletvizsgálat alkalmával megállapították hogy a vesémnek nincs baja. Kérem segítsenek hova forduljak. Nőgyógyászhoz, vagy urológushoz? Bal oldalt alul elég gyakran fáj a hasam. Lehet hogy esetleg cisztám van?

 • 26 évesen depresszió

  2006.02.03

  26 éves nö vagyok,éveken keresztül kezeltek (vagy félrekezeltek?) depresszióval és jelenleg rosszabbul vagyok mint valaha. 11 évesen megeröszakoltak és a szüleim feleslegesnek tartották hogy szakorvoshoz vigyenek. A kamaszkoromat átvészeltem...5 éve pedig kislányom született. Azóta egyre erösebb pánikrohamok törnek rám, féltem a lányomat..és mellette önbizalom hiány alakult ki,ami sokszor olyn mértékü hogy képtelen vagyok emberek közé menni.Képtelen vagyok ezekröl a dolgokról beszélni,ha pszihiáterhez kerültem pár alkalommal vidáman elcsevegtem, de ha gyerekoromról kérdezett pánikszerüen menekültem. Jelenleg egy elég erös antidepresszánst szedek,és még igy sem vagyok jól.Mi ilyenkor a teendö?Sokszor úgy érzem hogy bármennyire küzdök,nem fogom megérni amíg a gyerekem felnö.

 • Repülés terhesség alatt jeligére

  2006.02.03

  Nagyon rendszertelen menszeszem miatt, a terhességem időpontja csak tág intervallumon belül meghatározható (ha az utolsó vérzéshez számítjuk, akkor 23. hetes, ha az ultrahangot vesszük figyelembe, akkor 30 hetes vagyok). Repülőutam lenne 3 hét múlva. A kezelőorvosom nem ajánlotta (legszívesebben megtiltotta volna), hogy repülővel utazzam ebben a korban. Az út fontos lenne, de természetesen nem akarok semmit kockáztatni. Önnek mi a véleménye? (Eddigi eredményeim jók.) Előre is nagyon köszönöm válaszát. Egy aggógó kismama.

 • Hasi műtét utáni fájdalmak-újra..

  2006.02.03

  Ön azt írta, hogy kb 1 év mulva szünnek a fájdalmak. Nekem 1 év mulva jelentkeztek, amikor egy fel nem szívódott felszívódó varrat miatt egy újabb, hüvelyen keresztüli néhány perces-kis altatásban végzett beavatkozás történt. Esetleg vándorol bennem egy ilyen varrat? A hüvelyben minden rendben van, peteérésem még van, ultrahang semmit nem mutatott, ami rossz lenne?

 • felborult a menzesz időpontja

  2006.02.03

  az utobbi idoben az egyebkent normalis menzeszem teljesen felborult,mostanra mar 2 hetente jelentkezik, sokkal erosebben, mint szokott. Fajdalom, vagy gorcs nincs, sem most, sem egyebkent. Mindez kb 2-3 honap alatt alakult at. Mi lehet a problema, az segitene, ha elkezdenem a fog.gatlo tablettat?

 • lombik bébi program

  2006.02.03

  Milyen feltételekkel lehet a lombik bébi programmban részt venni? (milyen megelőző vizsgálatokon kell résztvenni stb.) És ezzel kapcsolatban mit térít az OEP?

 • görcsös szűkület van a gyomorszájamnál

  2006.02.03

  elnézést hogy ismét írok csak a múltkor túl későn léptem fel a fórumra és már lekerült a válasz!a nyelési röntgenem megálapította hogy görcsös szűkület van a gyomorszájamnál és ezért van az hogy az ételt csak bőséges vímennyiséggel tudom elfogyasztani!felírták a norvasc nevű vérnyomáscsökkentőt amely levitte a vérnyomásomat,napi egyet szedek belőle már 2 hónapja!lassú javulást érzek!a kérdésem az lenne hogy lehetséges-e hogy ez a betegség valaha is elmúlik!lehetséges-e hogy a kiváltó ok összefüg a reflux betegségemmel?az orvos azt mondta hogy stressztől van,de abszolút nem érzem magam annak!Mitől alakulhat ki ez a betegség?a kezelés után a vérnyomásom nem marad alacsony?

 • feljfájás

  2006.02.03

  nagyon sokat fáj a fejem már bejártam minden fórumot hova menjek még 26 éves vagyok és nagyon megkeseríti az életem. Nem találtak semmilyen elváltozást rajtam.Rengeteg gyógyszert beszedek emiatt.

 • cigiző kismama

  2006.02.03

  8 hetes terhes vagyok. Eddig naponta 1-2 szál cigarettát elszívtam, sajnos. Nem tudom teljesen letenni. Kérdésem az lenne, hogy ártok e a picinek, ha hetente 2-3 szál cigit elszívok.

 • sarokcsont kinövés

  2006.02.03

  25 éves vagyok és bedagad a lában rendszeresen. Megállapították, hogy sarokcsont kinövésem van. Szerintük nem gyógyítható a dolog. Igaz ez?

 • szájszag

  2006.02.03

  23 éves fiatalember vagyok, és az a problémám, hogy
  rettenetesen kellemetlen szagú a lehelletem! Pedig rendszeresen mosom a fogaimat. Hiába eszem akár egy csomag rágót,akkor is. Voltam már gasztroenterológusnál is,és azt mondta, hogy nem lehet ezzel semmit csinálni. A háziorvosom is azt mondta, hogy ez nagyon kellemetlen, de nem lehet vele mit csinálni! Igaz ez? Nem tudok elmenni moziba sem, semmilyen zárt helyen nem lehetek, mert a környezetem egyből köhécselni kezd a bűztől. Nincs megoldás?

 • Barátomért nagyon aggódom

  2006.02.03

  Néha szúró fájdalomról panaszkodik, melyet a mellkas bal oldalán, a szív felett érez. Ilyenkor mindig félelemérzet van benne. Lehet-e összefüggésben a munkájával? Kézi csiszológéppel dolgozik napi 10 órát, a szabadban.

 • Hajhullás

  2006.02.02

  A kórtörténetem elég hosszú. Röviden: kétszer kaptam kemoterápiát(10 év eltéréssel) túlműködő pajzsmirigy. Fiam rosszindulatú betegségben szenved. Állandó stresszben élek. A hajam kétségbeejtően megfogyott. Látványosan nem hullik, de nem nő, nem vastagszálú. Egy nőnek nem mellékes ennyi rossz után hogy hogy néz ki. Milyen szert szedhetnék amit lehet de egy kicsit sűrűbbé tenné a hajam. Válaszát várom. Köszönettel!

 • zsírcsomók / bőrgyógyásztól válasz

  2006.02.02

  36 éves vagyok, nincs káros szenvedélyem, testalkatom sovány, mindenféle ételt fogyasztok, de egyiket sem mértéktelenül. Az volna a kérdésem, hogy a műtéti beavatkozáson kívül van-e más megoldás a jelenlegi zsírcsomók (17 db különböző nagyságú) megszüntetésére, ill. növekedésük és újabbak kialakulásának megakadályozására.

 • Fogorvos jeligére

  2006.02.02

  Aziránt érdeklődnék, hogy a körzeti fogorvosnál mely kezelések térítésmentesek? Az amalgán-fogtömés és a fogkő-eltávolítás is ingyenes?Köszönettel

 • Hasi UH / paraaorticus nycs

  2006.02.02

  Üdvözlöm ! Fiatal hölgy vagyok és most voltam hasi ultrahangon és azt szeretném megkérdezni öntől , hogy mit jelent , hogy hasban kismedencében ,paraaorticusan megnagyobbodott nycs. nem diff.

 • folyadékfogyasztás utáni izzadásról ismét

  2006.02.02

  Kérem türelmét! Még egyszer a folyadékfogyasztás utáni izzadásról: Ha nincs pajzsmirigyprobléma,akkor még mi állhat elvileg a háttérben?

 • Veseköves jeligére

  2006.02.02

  Azt szeretném megkérdezni hogy mi is pontosan és részletesen mit jelent a PCNL.Azt tudom hogy ha a vesekövem nem távozik magától akkor megműtenek de az orvos csak ennyit írt a papíromra hogy PCNL-re előjegyezve.Válaszukat köszönöm

 • Mimi / vesekő

  2006.02.02

  Már kb. három éve van a jobb vesémben vesekő, amit többször törtek sikertelenül.2005 augusztusban belázasodtam, vesetáji fájdalmaim voltak. Ismét diagnosztizáltak ujjbegynyi 6-7 követ. Azóta 4 alkalommal voltam ultrahangos törésen eredménytelenül. Mi lehet az oka hogy nem távoznak el a kövek? Most újból mennem kellene, de már belefáradtam. Válaszát megköszönöm!

 • Hasi UH/cholecystafolyadékkal telt

  2006.02.02

  Fiatal hölgy vagyok voltam hasi ultrahangon és meg szeretném kérdezni, hogy mit jelentenek ezek a kifejezések!cholecysta folyadékkal telt, és a másik: hasban kismedencében, paraaorticusan megnagyobbodott nycs. nem diff. Ezek mit jelentenek?

 • 3,5 éves kislány / vörösvérsejt a vizeletben

  2006.02.02

  3,5 éves kislányomnak tavaly novemberben regisztrálták, hogy gyulladásos megbetegedések után jelentős mennyiségű (20-60) vörösvérsejt van a vizeletében. Kivizsgálás, és rendszeres laborvizsgálatok után azt mondták, hogy ilyen előfordul, de folyamatos odafigyelésre van szükség. Kérem, amennyiben lehet, írjanak már nekem további információókat erről a "betegségről", mert sehol nem találom, és ha az orvosnál rákérdezek, csak ingatja a fejét, hogy ez bármi lehet, de valószínűleg nem veszélyes. Akkor mi ez? Meg lehet szüntetni? Segítségüket előre is köszönöm,

 • Neurodermitis jeligére

  2006.02.02

  13 eves länyomnak sajnos evek ota minden telen nagyon szäraz a szäjaszele, esetenkent gyulladt a bör körülötte, fäjdalmasan berepedezett. Kiskoräban neurodermitisze volt, ami jelenleg tünetmentes. Lehet hogy ez a gyulladt bör is neurodermitiszes tünet? Rendszeresen äpoljuk a szäjät, mär többfele kremet kiprobältunk, de sajnos csak a kortizonos krem segitett. Köszönöm välaszät!

 • mosogatás után viszkető kéz

  2006.02.02

  Szeretném megkérdezni,hogy milyen speciális kézkrém lenne jó a kezeimre, ui. miután mosogatok mindig viszketegség keletkezik a bőrömön, még ha gumikesztyüben teszem is, se nem akar elmúlni. A bőrgyógyász amiket adott nem segitenek.

 • Gyermeket szeretnénk

  2006.02.02

  Kisbabát szeretnénk, de a férjemnek a Condorsulf tablettát kell szednie, szünetmentes időkben Proenzi3-at szed/ne. Ezen gyógyszerek vannak valamilyen befolyással a nemzőképességre? Válaszát előre is köszönöm!

 • enyhe hyperplasia simplex endometri, atipia nélkül

  2006.02.02

  Zárójelentésben az alábbi diagnózist irták:Enyhe hyperplasia simplex endometri, atipia nélkül Hyperplasia glandularis endome Szeretném tudni ennek jelentését Köszönettel

 • Változókor jeligére

  2006.02.02

  54 éves vagyok, egészen tavaly tavaszig pontosan menzeszeltem 28 naponként és normál 4-5 napos. Tavasszal egyik napról a másikra elmult a vérzés, hála az égnek semmiféle hőhullám, semmi olyan kisérő amit olvasunk a változókorral kapcs.ban , tavaly 6 hónapos kihagyás után megint vissztért egy alkalommal normál 4-5 napos lefolyással. Egyszeri alkalommal. 3 hónapra rá most kb. két napja pici pecsételő vérzés jelent meg, ami fehérnemün alig hagy nyomot, van hogy egyáltalán nem is látszik, pár óra mulvla megint kis nyom. Kérdésem, hogy ez velejárója a változókornak és normális /semmi nem fáj, nem feszül mell, nincsgörcs, semmi problémám hála./ugy tudom, hogy onnan számitják a menop.-t hogy egy évig kimarad a vérzés, vagy talán másfél év./Persze egyértelmü hogy el kell menni szürésre, csak kérdezem, hogy ez előfordul? és hogy mitől függ az hogy a barátnőm 45-éves és elmaradt neki egy éve, és megőrül a kisérő tünetektől és persze engem irigyel hogy én nem szenvedek. ettől függetlenül hogy nincs hőhullám, stb. a hormonpótlás ugyanugy elkélne nálam is?

 • méhnyakgyulladás

  2006.02.02

  Orvosom méhnyakgyulladást állapított meg.Kenet eredményéig megkérdőjelezte, hogy nem chlamydiás eredetű-e? Milyen gyógykezelés van rá? Lehet hogy a páromtól fertőződtem meg, ő Zalakarosra jár fürdőbe minden évben ugyanakkor, és utána mindig valami gyulladás lép fel nálam, tavaly nála is. Őt is kezelni kell? HOgyan állapítják meg a férfinél a chlamydiát? Mellékhatás, szövődmény mi lehet?

 • 3 hónapos ki9smama vérömlennyel

  2006.02.02

  Három hónapos terhes vagyok és a hasam bal oldalán a köldök magasságában mindig ugyanazon a helyen furcsa zsibadós, görcsölős fájdalmat éreztem. Az orvosom a hasi ultrahang után azt mondta van ott egy vérömleny féleség és az miatt görcsöl az a terület hogy oda kell rá figyelni. Azt szeretném kérdezniű hogy milyen problémát okozhat esetleg ez? Veszélyezteti az eselyt a természetes szülésre? Vagy egyéb komplikációt okozhat? Válaszukat köszönöm.

 • Véres néha a széklet/Syncumar szedő

  2006.02.01

  Véres volt néha a székletem és fáj a végbélnyílásom mert be van repedve. Lehet, hogy belső aranyér vagy daganat esetleg sincumar miatt gyomorvérzés? A gyomorszájam is fáj. Köszönöm a gyors választ

 • Cs.Misi arckoponya törése

  2006.02.01

  2005 áprilisában volt egy balesetem, amikor kerékpárral neki mentem egy autónak. Akkor mentővel bevittek a baleseti sebészetre, mert nagyon vérzett az orrom. Azt elláták és készítettek röntgen felvételt is ami negatív volt. Mivel nem mult el az arcom fájdalma és érzékenysége 2hónap mulva CT-vizsgálat történt, ami az arc jobb oldalán a sinus maximallaris
  többszörös törését és 3-4mm-es dislocatióját mutatta ki, a sinus maxillarisban csontfregmentum ábrázolodott, valamint az orbita törését. A konzervatív kezelést alkalmaztak. Jelenleg még mindig fáj, zsibbad és túl érzékeny a jobb arcom, a látásom kicsit romlott és néha homályos. Szeretném megtudni, hogy ennyi idő után lehet-e még valamit csinálni a fájdalommal és az érzékenységgel kapcsolatban.

 • Jázmin jeligére

  2006.02.01

  49 éves nő vagyok. A múlt héten egyik délután nagyon rosszul éreztem magam szédültem rossz volt a közérzetem hidegrázásom volt, lila lett a testem. Megmértem a vérnyomásom kétszer egymás után 106/55 a pulzusom 44 érték volt. Ittam egy pohár forró teát majd hamarosan sok vizelet távozott belőlem és teljesen legyengültem. Másnap elmentem a háziorvoshoz a panaszommal, Ő szerinte tökéletes ez a vérnyomás és még azt sem tette meg, hogy lekontrollálja. Javasolta szedjek nyugtatót. Azóta sem érzem magam jól időnként fulladok nem bírom a nagyobb fizikai megterhelést gyengeség és remegés jön rám. Három napig erős baloldali fejfájásom volt, időnként átnyilalt a jobb halántékomba. Szeretném a véleményét kérni helyesen járt-e el az orvos, hogy ilyen bizonytalanságban hagyott. Előre is köszönöm válaszát.

 • Egybeíró anyukának/ észrevételeire

  2006.02.01

  Köszönöm válaszát, utólagosan is. Egy picinyke megjegyzésem lenne, vagy észrevétel, mindegy hogyan nevezzük. Olvasgatva a kérdéseket és a rájuk adott válaszokat (mégha sok kérdés tényleg butácska, illetve levélen keresztüli diagnózis, kielégitő válasz nem adható)nagyon megütötte a fülemet a válaszaiból kicsendülő "kioktatás",némely esetben lenézés. Nem hinném ,hogy egyszerű helyzetben lenne,de egy picit emberibb hangnemet találhatna ezekkel az emberekkel szemben, ne feledje, őkbizalommal és aggályukban használják az orvos-beteg tanácsadás eme anonym fajtáját,képzettségük, társadalmi hovatartozásuktól függetlenül.Köszönettel.

 • Nővérem depressziós

  2006.02.01

  .Doktor úr!Nővérem depressziós betegségben szenved. Gyógyszereket szed,emelett napi 4-5 instant kávét megiszik. Befolyásolja a koffein a gyógyszerek hatását?Emelett mégis napközben aluszékony és hajnalban már nem alszik.Nem túlzottan érdekli semmi,mit tegyünk,hogy napközben is aktívabb legyen,a házimunkába is részt vegyen?köszönettel!

 • Gyűrű jeligére

  2006.01.31

  Sokat hallotam már arról a lehetőségről, hogy a gyomorra egy
  úgymond gyűrűt tesznek és ez hatásos a kkórosan elhízott embereknél. Csak éppen azt nem tudom, hogy hol lehet ezt megcsináltatni, és hogy meddig tart egy ilyen beavatkozás. Válaszát előre is köszönöm

 • 3,5 éves kislányom vizeletében vörösvértest

  2006.01.31

  3,5 éves kislányomnak tavaly novemberben regisztrálták, hogy gyulladásos megbetegedések után jelentős mennyiségű (20-60) vörösvérsejt van a vizeletében. Kivizsgálás, és rendszeres laborvizsgálatok után azt mondták, hogy ilyen előfordul, de folyamatos odafigyelésre van szükség. Kérem, amennyiben lehet, írjanak már nekem további információókat erről a "betegségről", mert sehol nem találom, és ha az orvosnál rákérdezek, csak ingatja a fejét, hogy ez bármi lehet, de valószínűleg nem veszélyes. Akkor mi ez? Meg lehet szüntetni? Segítségüket előre is köszönöm,

 • Feszülés kezekben?

  2006.01.31

  Vizesedés, vagy legalábbis feszülés kezekben,mitől lehet? Mert nekem időnként nem lábaimban,hanem kezemben érzem ezt a szétfeszitő fura érzést..mozdulatlanság okozhat ilyet? pl órákig gép előtt tartva kezeket..vagy mi okozhatja ezt az érzést? Köszönöm válaszát.

 • DIA jeligére

  2006.01.31

  Azt szeretném megtudni, hogy milyen oltások, gyógyszerek kellenek egy kenyai, tanzániai, vagy mautritiusi utazáshoz. Hol és mennyi idővel kell ezeket megkapni az utazás időpontja előtt. Köszönettel:

 • Henoch-Schönlein purpura

  2006.01.31

  4 éves kisfiunknak Henoch Schonlein Purpura betegsége volt októberben. Korházi kezelésben részesűltünk, 4 hétig. Ez idő alatt betegsége hullámzóan alakult. Gyermekünk most jól van, de még decemberben is nagy volt a vörösvérsejtek száma a vizeletében. Kérdésem többek között az lenne, mennyire káros a szervezetére a sok vörösvérsejt? És igaz e az, hogy még 1 év után is lehetnek vörösvérsejtek a vizeletében?? Ugyanakkor érdekelne, milyen hosszú lefolyású betegség, mikor tekinthető gyermeket teljesen gyógyúltnak? Várom szakmai válaszát

 • Tüdőműtét elkerülhetetlen?/49 éves fekvő nőbetegnek

  2006.01.31

  Szeretném véleményüket kérni a alábbi dokumentumkivonatok alapján, lehetséges -e más kezelési mód, vagy a műtét elkerülhertelen?...

 • Szemészet és magas cukor

  2006.01.31

  52 éves ffi vagyok 8 évvel ezelőtt átestem egy hátsófali infarktuson. Több fajta gyógyszert is szedek, nincsenek panaszaim. A promlémám az, hogy a cukrom már évek óta 8-9 értéket mutatott. Az utóbbi laboreredmény viszont már 15,5 volt. A háziosvos beutalt a diabétesz központba ahol csak egy hónap múlva tudtak fogadni. Közben semmilyen gyógyszert sem írt fel.Mire letelt az egy hónap a feleségem és a könyvek segítségével betartott diéta eredménye 7,7 és 10 közötti értéket mutat. Az a kérdésem mennyire káros ez a vércukorszint hosszu távon? Diétával már nem tudom mérsékelni. Kell-e és lehet gyógyszert szednem a többi mellé?

  A másik kérdésem: az egyik szemem már gyerekkorom óta nagyon rossz. Mostani állapotom minusz 10-es. A másik szemmel jól látok. Szemüveg nélkül vezetek A szemész kontakt lencsét javasolt, amit csak egy héten egyszer kell cserélni. Régebben már volt lencsém egy-két napig mert nem tudtam elviselni. Tanácsát szeretném kérni az én esetemben mi a legjobb megoldás? Olvastam a lézeres szemmütétről is. A szemüveg is szóba jőhet? Előre is köszönöm

 • 4 éves kislány bőrkiütései

  2006.01.31

  4 éves kislányom ha jól emlékszem 2 éve kapott utoljára oltást, ha jól emlőkszem, hepatitis A ellen. Nme sokkal azután az a bal combján - ahová az oltást kapta-, bőrszínű kiütések jöttek ki, egy csoportban. Később a kiütések megjelentek ugyanazon a combján más helyeken is. Az eltelt idő alatt voltunk háromszor bőrorvosnál, 3féle kenőcsöt kaptunk, amik közül az egyik hat is Pimafucort, el is mulasztja a kiütéseket, de mihelyt aztán abbahagyom, kijönnek máshol. Mi lehet a baj? A kiütések nem viszketnek.

 • 27 éves nő / segítő diéta?

  2006.01.31

  27 éves nő vagyok, magas a koleszterinem és a cukrom. A fejemen kevés, és férfias a haj, és csak 3-4 havonta menstruálok. Hallottam valami diétáról, amivel ezeken a problémákon segíteni lehet. Hol-és milyen ez?

 • nem tudok semminek sem igazán örülni

  2006.01.31

  Észrevettem,hogy nem tudok semminek sem igazán örülni. Most jelenleg koleszban tanulok és sok haverom van mégis úgy érzem, hogy teljesen egyedül vagyok. Ha már azt hallom, hogy valaki beszél arra gondolok, hogy megint miről maradok le,engem miért nem hívnak oda és megint itt az érzés! Nagyon utálom ezt az érzést.Néha persze jobb, és felderülök, de aztán megint itt a mélypont. Mit tehetnék ellene!

 • Fiatal hölgy fájdalmas a székletürítése

  2006.01.31

  Néhány napja (pontosan 3) fájdalmas a székletürítésem, sőt nagyon enyhe vérzést is észleltem. Igaz, erős székrekedésem van, esetleg ettől lehet? Mit tegyek? Soha nem volt még ilyen panaszom! Fiatal hölgy várja válaszát

 • Amputálás.

  2006.01.31

  Az apukám 60 éves, egy héttel ezelött begyulladt a lábujja, és elgennyesedett, az orvosa azt tanácsolta azonnali amputáció. Mivel 30 éve cukros, és tisztában vagyunk a betegsége következményeivel, tudtuk hogy elöbb utóbb bekövetkezik. Amiröl kérdezni szeretnék, hogy mik a kilátásai, tovább terjedhet-e? és folytatódik-e a csonkolás?

 • Hajas téma

  2006.01.31

  Kaptam már kemoterápiát többször, van egy túlműködő pajzsmirigyem, és állandó stressz az életem egy éve diagnosztizáltak fiamnál rosszindulatú betegséget. A hajam nagyon megritkult. Látványosan nem hullik de nem sürűsödik. Mit lehetne tenni. Kérem segítsen. Előre is köszönöm

 • elsavasodás

  2006.01.31

  Mivel lehet megakadályozni vagy megváltoztatni a szervezet elsavasodását? Sokat olvastam ilyesmiről újságokban, miszerint ez a tény betegségekhez vezethet.

 • 11 hónapos kislány foga

  2006.01.30

  11 hónapos lesz a kislányom és rettentően felvan dagadva a foginnye. Gondolom jön a rágófoga, de aggaszt, hogy a duzzanat kék sötétkék színű. Ez normális? Köszönöm a válaszát,

 • 26 éves refluxosnak

  2006.01.30

  26 éves vagyok 2 éve refluxom van nexiumot szedek! Lenne egy gondom már 2 hete nagyon fáj a gyomrom és hányingerem van a hányinger ellen cerucalt veszek be de másnap úgyan úgy szenvedek !! de néha székletem sincs valamikor meg hasmenésem van ! Mi lehet a baj hátha tudna tanácsot adni!

 • édesítőszerekről

  2006.01.30

  Cukorbeteg vagyok, édesítőszereket használok. Több helyről is hallottam, hogy az Aspatram daganatot okozhat. A Na-Ciklamát alapú édesitőszert már nem használok, ugyanemiatt. Akkor most mit lehet használni?

 • zsírcsomók

  2006.01.30

  Kérem tanácsát a problémámra, mely zsírcsomókkal kapcsolatos. 36 éves vagyok, nincs káros szenvedélyem, testalkatom sovány, mindenféle ételt fogyasztok, de egyiket sem mértéktelenül. Az volna a kérdésem, hogy a műtéti beavatkozáson kívül van-e más megoldás a jelenlegi zsírcsomók (17 db különböző nagyságú) megszüntetésére, ill. növekedésük és újabbak kialakulásának megakadályozására. Válaszát előre is köszönöm

 • hasi műtét utáni fájdalmak

  2006.01.30

  Varratok miatt, műtét után egy évvel /méh kivétel hasfalon át mióma miatt, 48 évesen/lehet-e, hogy közösülés után egy órával az egész hasfalam görcsösen bekeményedik, a szelek bennrekednek, és szúró, vakbélgyulladáshoz hasonló helyen és módon fáj a hasam, és émelygek. Kolonoszkópiás vizsgálattal eljutottak a vakbélig, ép nyálkahártya, posztoperatív szindróma és spastikus bél volt a vélemény. Ez gondolom azt jelenti, hogy fogalmuk sincs, mi okozza a panaszaimat. Hova menjek, milyen vizsgálatra, mi a bajom?

 • orrváladék jeligére

  2006.01.30

  Reggel és néha napközben is orrfújáskor kis vérdarabkák vannak a váladékban. Ez mitől lehet?

 • Nootropil és fejfájás

  2006.01.30

  Nootropil bevétele után fejfájásom egy időre elmúlik. Ez a szer hatásosságát mutatja vagy fájdalomcsillapítóként is működik? Egyébként is csak akkor fáj a fejem ha mozgatom.

 • babócs jeligére

  2006.01.30

  Bal karomban felül,test felé néző oldalán egy ponton, olyan, mintha az ér fájna esetleg,ugyértve hogy vér áramlásával függ talán össze, fáj egy darabig, aztán elmulik, ilyen érzés van bal bokámnál oldalt belső felén is. ezek mik? Nyugalomban érzem ezeket. Karomnál néha olyan zsiborgáshoz is hasonlit, mintha elakadna ott valami. Nem dohányzom,mostanában mozgásszegény életmódot folytatok.

 • Após jeligére /orbáncos ápolása

  2006.01.30

  Após jeligére köszönöm válaszát. Apósom három hete a Mávkorház bőrgyógyászati osztályán fekszik ott kezelik a fekélyes lábát. Most alakult ki az orbánc, magas a láza. Azt szeretném tudni ez a betegség fertőz e mert mi látogatjuk a párommal én mosom a ruháit ami sokszor véres is volt, mert a lába levedzett. Erre kérném még megtisztelő válaszát. Köszönettel.

 • Cs Misi

  2006.01.30

  2005 áprilisban volt egy balesetem, amikor kerékpárral neki mentem egy álló autónak, és az Ìtközés során beÌtöttem az arcomat az autó hátsó ablakába

 • limfocitaszám és arcüreggyulladás

  2006.01.30

  A kérdésem az lenne hogy mennyiben kóros ha a vérképemben a lympocyta 41% az arányos kimutatásban pedig 2,800 10e9/L. Az eredmény függhet attol hogy jó ideje folyamatos hőemelkedésem van, elhúzódó arcüreggyulladásra gyanakszanak, ct-re most megyek!

 • 3 éves félig szobatiszta kisfiú bepisil

  2006.01.30

  A kisfiam három éves, három hónapos éppen. Félig szobatiszta, ez azt jelenti, hogy nappal egyáltalán nem pisil/kakil be, mindig szól, sőt a nappali alváskor sem vizel be az ágyba. Az utóbbi időben már éjszaka sem adtam rá pelenkát, mert reggelre tiszta száraz volt alatta. Ez kb. 1 hétig ment így, nem pisilt be,volt úgy, hogy kibírta reggelig, volt úgy, hogy szólt éjszaka. Azonban most már minden éjjel tiszta pisi, nem szól és nem is ébred fel, ezért már két napja újra van pelenka rajta éjszaka. Mit tegyek? vegyem le róla és majd csak szól? vagy hagyjam? várjak még? Ismerőseim szerint rossz ötlet volt újra pelenkát adni rá, de ha nem adom,
  akkor átázik az ágya és felfázik. Ön mit tanácsol mit tegyek?

 • Algopyrint szedek fejfájásra

  2006.01.30

  Az Algopyrin tájékoztató papirján a vérképző rendszerre ható
  mellékhatásról irnak. Valóban annyira ártalmas gyógyszer pl. havi 5-8 tabletta ?(Fájdalomcsillapitás céljából szedem, szinte csak ez az egy használ,igaz ez is csak kicsit a fejfájásom ellen.)

 • Édesapa hasnyálmirigyműtét után ismét kórházban/Kriszta

  2006.01.30

  Édesapámnak 11 évvel ezelőtt hasnyálmirigy-gyulladása volt, amivel műtötték. Behelyeztek neki egy draincsövet, amit tavaly kivettek. A behelyezés után egészen a cső kivételéig nem volt panasza, azonban most folyamatosan beteg, fáj a hasa, sokat hányt, újra begyulladt a hasnyálmirigye, 2-szer volt már kórházban. Jelenleg is kórházban van, amikor 3 napja befeküdt az amiláz értéke 131 volt, ma 310 volt. Egyik
  kérdésem, hogy hogy lehet, hogy felment az amiláz értéke, pedig kap gyógyszereket, infúziót? A másik pedig, hogy nem lehet újra berakni egy draincsövet? Az előző kivételét a doktor azzal indokolta, hogy már túl sok éve volt bent neki. A harmadik kérdésem pedig, hogy ha továbbra is magas marad az amiláz értéke, akkor járhat-e ez valamiféle idegrendszeri vagy bármilyen más károsodással? Válaszukat előre is köszönöm.

 • Cassey jeligére

  2006.01.30

  Egy kérdésre szeretnék választ kapni, amit előre is köszönök. A minap egy tetováló szalonban voltam, és bámészkodás közben, kíváncsiskodásom kielégítésére, belenyúltam egy rázó szerkezetbe, amiben használt tűk voltak. Az ujjamon volt egy gyógyulásnak indult seb, ami azonnal csípett. Lefertőtlenítettük, de most félek, nem lehet-e valami bajom ettől... Bármilyen fertőzés (hepatitis stb.)... Nagyon aggódom, kérem segítsen, menjek azonnal orvoshoz? Előre is köszönöm

 • Székletben boholyszerű valami

  2006.01.27

  székletemben kb 15-20 cm-es, 1mm vastag szürkés-áttetsző fonálszerű kocsonyás bolyhosnak tűnő valamit észleltem. Lehetett-e valamilyen bélféreg elpusztult teteme, ill. csak az lehetett-e? Hová fordulhatok, belgyógyászetra?

 • Fülkürt és képalkotó eljárás

  2006.01.27

  Létezik azért képalkotó eljárás, amivel megbizonyosodnának a fülkürt allergiás reakciójáról?

 • Napi 5X fültisztítás

  2006.01.27

  Van ugy hogy 1 nap 5X is ki kell tisztitani a fülem mert nagyon zsíros pedig mosom miért van ez? és hogyan tudnék ez ellen vmit tenni?

 • Barátom álmatlan, rázza a hideg

  2006.01.27

  Barátomat az utóbbi hetekben álmatlanság gyötri, felébred pár óra alvás után és nem tud visszaaludni. Esetenként arra ébred hogy rázza a hideg. A vérnyomása az utóbbi időkben kicsit magasabb az átlagosnál. Három hónapja pedig leszokott a dohányzásról is. Aggódom, nem e valami komoly betegség ál a háttérben amit kikellene vizsgáltatni. Kérem segítsenek hova forduljak?

 • terhesség jelei

  2006.01.27

  Tisztelt Doktor Úr! Lehetnek a terhesség tünetei feszes fajó mellek? Már egy hete folyamatosan fáj, de más tünetem nincs.

 • Após jeligére

  2006.01.27

  Szeretném megkérdezni mi az az orbánc nevű betegség? Apósomnak fekélyes a lába jelenleg korházban van és ott kapta. Mitől alakult ki, a lábát kezelik a korházban már három hete és most még ezt a betegséget is megkapta. Jelenleg infúziót kap, fertőz e az orbánc nekünk mire kell vigyázni ha bemegyünk hozzá látogatni. Válaszát előre is köszönöm.

 • gyermeket szeretnénk jeligére

  2006.01.27

  Én egy 24 éves, 165 cm magas, 50 kg-os nő vagyok. Világ életemben ilyen vékony voltam, pedig sokat eszem. A menstruációm mindig is rendszertelen volt, soha nem szedtem fogamzásgátlót, mindig más módon védekeztünk a párommal. A rendszertelen menstruációt betudtuk a soványságomnak. Elmentem azért nőgyógyászhoz, hogy nézzen utána mi lehet még az ok, hogy esetleg azt kiküszöböljük. Voltam hüvelyi ultrahangon, és ott apró pisztikus képleteket találtak mindkét petefészkemben. A hormoneredményeim, nem mutattak jelentős különbséget a normálistól, csak apróbb eltérést, amire az orvos azt mondta nem kell miatta gyógyszert szednem, mert nem jelentős. A cisztákra is azt mondta, hogy valószínű, hogy hajlam, és magától is elmúlik. Úgy döntöttünk, hogy gyereket szeretnénk. Három hónapja próbálkozunk, de azóta még egyszer sem menstruáltam. Nem vagyok terhes. Régebben is előfordult, hogy hosszabb ideig nem jött meg. Használom a sáfránylevél tesztet, hogy kimutassam a peteérésemet, és az rendszeresnek tűnik, de akkor hogyan lehet, hogy közben nem jön meg? Az orvos azt mondja várjunk. Így is van esélyem a teherbeesésre? Én utánanéztem, és azt olvastam, hogy a menstruációnál az a felület (nyákahártya) válik le, ahol előtte megtapadhat, beágyazódhat a megtermékenyült pete. Ha nekem nem jön meg, az nem azt jelenti, hogy nincs ilyen felület a méhemben? Köszönöm válaszát.

 • Mellbimbó viszketés

  2006.01.27

  Lehet-e a menopausa egyik jele a viszketés. Milyen más ok lehet?

 • Normális?! jeligére

  2006.01.27

  Novemberben abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését.(Többek között gyorsan növekvő mióma miatt)Decemberben normálisan napra pontosan megjött a menzeszem, több vérzéssel és fájdalmasabban, de nekem a tabletta szedése előtt is így volt. Azt gondoltam minden rendben, de januárban 19 helyett 11-n jött meg. Ez nem is lenne gond - normális lefolyású menzesz volt ahogy kell- de most tegnap óta megint pecsételő vérzésem van, és tele lettem pattanással, vagyis úgy viselkedik a szervezetem, mintha megint meg akarna jönni...Hozzátartozik az igazsághoz, hogy előtte két három nappal egy kicsit olyan érzésem volt, mintha valami fertőzést összeszedtem volna és emiatt rózsaszínes váladékom is volt. Tegnap felhelyeztem egy Gyno-Paveril kúpot, ezt követően a mai reggelre kissé erősebb lett a vérzés és élénk színű...kérdésem az lenne, hogy ez így a tabletta abbahagyása után normális jelenség-e, illetve hogy összefügghet-e ez a miómámmal? Lehet, hogy a mióma újbóli növekedése lehet az oka a közti vérzésnek?

 • kisvirág jeligére

  2006.01.27

  Szeretném megkérdezni, hogy ha még nem szedek tablettát és egyhéttel előrébb szeretném tolni a menzeszemet akkor hogyan kezdjem el szedni a tablettát? Esetleg kiszámolva a huszonegy napot pontosan ahhoz képest kezdjem el szedni ahogy szeretném a menzeszt?

 • Livial jeligére

  2006.01.27

  A Livial nevű gyógyszert szedem a menopausás tünetek enyhítésére és állítólag a csontritkulásom romlásának a megelőzésére.Szeretném tudni hogy okozhat-e vesekövet ez a gyógyszer mivel azután alakult ki nálam a vesekövesség amióta ezt szedem.Válaszukat köszönöm

 • Babát szeretnénk, már egy éve próbálkozunk.

  2006.01.27

  Babát szeretnénk, már egy éve próbálkozunk. A ciklusom 30-35 napos, az ovulációm a 17-18. napon következik be (használom az ovulációs tesztet és a PG minimikroszkópot). Az a furcsa, hogy a peteérés után jelentősen nem emelkedik a hőmérsékletem (ma a 21. napban vagyok és a reggeli hőmérsékletem 36,7 fok volt-a hüvelyben mérem-). Mi lehet a gond?

 • Ikerfiúk etetése miatt aggódó Anyuka

  2006.01.27

  Múlt év márciusában 28.hétre ikerbabákat szültem, 1060 illetve 1370 gramm súllyal. A kezdeti nehézségek után (lélegeztető, légzéstámogatások, bakteriális fertőzés, ROP miatti lézeres műtétek stb.) szépen fejlődtek, december elejére elérték a 8,5 és 7,5 kg-okat. Szinte a kezdetek óta tápot kapnak, bár az első 4 hónapban anyatejet is kaptak természetesen. A nehézségek a nagyobbik babánál már augusztusban elkezdődtek. Eleinte csak néha tagadta meg az evést, illetve csak bizonyos pozíciókban volt hajlandó elfogadni a cumisüveget (babakocsiban mentében, karon járkálás közben, állva stb.)...

 • Édesanyám depressziós

  2006.01.27

  Édesanyám depressziós. Szeretném neki a lehető legjobb segítséget felkutatni, de nem tudom hogy induljak el, kihez forduljak. Nekem csak néhány telefonszám, vagy cím kellene...

 • Monomackés DPD-ről kérdés / jelige nélkül

  2006.01.27

  1. A Monomack depot kb. miféle szívgyógyszer ? A neten nem szerepel - nekem.
  2. A DPD myocardium scintigraphia vizsgálat kb. mennyi ideig tart?

 • pancitopénia myelodysplasiában

  2006.01.27

  myelodisplazia jellemzői a qualitativ vérképben és a csontvelőben jellemző- e rá a pancitopénia

 • 2 kisfiú anyukájának

  2006.01.26

  Kétgyermekes fiatal házaspár vagyunk.A teljes családi összeomlás határán. Férjem két évvel ezelőtt számomra sajnos ismeretlen okból elvesztette munkahelyét, attól kezdve, mintha 180 C-ot fordult volna. Nem érdekelték a számlák, hónapokkal elúsztunk minden csekkel, nem érdekelte, hogy nincs étel a hűtőben és én ha megmertem kérdezni, hogy miért nem keres már munkát, rámüvöltött és nagyon agresszívvá vált. (közben már a második kisfiunkkal voltam terhes). A nagyobbik fiunk nagyon sok vitánkat látott.
  Fél év otthon ülés után daccosan, de egy isdmerősnél elhelyezkedett fele annyi pénzért. Sajnos ott nagyon kihasználják és emiatt minden nap úgy jön haza, mint egy időzített bomba. Hozzá kell tennem, hogy aaz utóbbi fél évben minden hétvégén dolgozott másodállásban csak, hogy megéljünk. Sajnos a gyedem a minimálbérből jön így nagyon kevés.Szörnyű estéket okoz nekünk mert egy pillanat alatt begerjed bármin és üvölt csapkod káromkodik a gyerekek előtt. Nem tudom mi tévő legyek, a gyerekek szempontjából mi lenne jó? Ő is feismeri magán, hogy beteg és iratott fel a háziorvosával nyugtatót, de nem hiszem, hogy ez megoldja a
  problémánkat.Utánaolvastam az interneten és nekem a tünetek alapján az az érzésem, hogy mániás depresszióban szenved. De nem hiszem, hogy rátudom venni, hogy menjen el pszihiáterhez, ahhoz túl büszke. Minden másnap beakarja adni a válópert, azt mondja, hogy én üldözöm el. Én kértem, hogy tartson ki szept.-től én is visszamegyek dolgozni akkor sokkal könnyebb lesz. Sajnos sorolhatnám a tetteit, mondatait, de hosszú lenne a lényeg, hogy kifordult önmagából. Kérném, hogy valami támpontot kaphassak mi tévő legyek? Köszönettel

 • seborrea jeligére

  2006.01.26

  Mivel lehet a seborreat kezelni és megszüntetni? A stressz váltja ki nálam.

 • hajfesték allergia

  2006.01.26

  Kedves Doktor Úr / Nő ! A hajamat évek óta feketére festem és soha nem volt ezzel problémám sajnos nagyon el vagyok keseredve mert nagyon úgy néz ki,hogy hajfesték allergiám alakult ki.A fejbőröm nagyon erősen viszket pattanás szerű piros foltok jelennek meg rajta amik később váladékozni kezdenek ,és ami a legrosszabb,hogy többször előjött már olyan esetben is amikor hosszabb ideig nem festettem a hajam . Sajnos a bőrgyógyászom nem mond semmit ,csak írja krémeket és ecsetelőket halom számra de nem segítenek . Ha ez tényleg hajfesték allergia akkor van mód gyógyszeres kezelésre vagy végleg elfelejthetem a festést, vagy esetleg valami más betegség is lehet?Kérem ha bármilyen információval tud szolgálni,legyen szíves válaszoljon mert sajnos nem találtam erre vonatkozóan semmit,sem a szakkönyvekben sem az interneten !

 • hajzselé

  2006.01.26

  Megszeretném kérdezni,hogy a hajzselé káros a hajnak vagy a
  fejbörnek?

 • Szteroido jeligére

  2006.01.26

  20 éve van pikkelysömöröm. 15 évig kezeltem szteroid tartalmú készítményekkel. Flucinar, Elocom A hajas fejbőrön a legkiterjedtebb, de könyökön és más helyeken is megjelent. Az a kérdésem, hogy ezek a készítmények ilyen hosszú időn át okozhattak-e idegrendszeri problémát, illetve izomfájdalmakat. Illetve a gyakoran előforduló mellékhatásairól szeretnék tudni.

 • Középkorú hölgy jeligére

  2006.01.26

  Köszönöm válaszukat az izzadással kapcsolatban. Az lenne még a kérdésem hogy a Botox kezelés mivel jár hol végzik mennyi ideig tart kell-e háziorvostól beutaló és hogy kb.mennyibe kerül? Válaszukat előre is köszönöm

 • Eleven újjbegy és sarok

  2006.01.26

  A férjemnek több éve egy titokzatos betegsége alakul ki minden télen. Az újjbegyei és a sarka szétreped, olyan mintha késsel vágta volna el. A sarkán nem olyan veszélyes, ott nem vérzik és nem eleven, de egész nap cipőben lenni és álló munkát végezni nem kellemes így. Ami aggasztóbb, hogy az újjai végén ezek a repedések egész mélyek, erősebb igénybe vétel után még a vérzés is elindul. Orvos által felírt stearinos hidratáló krémmel keni esténként, melyre pamutkesztyűt húz, de ez sem nyújt gyógyulást, mert mire az egyik begyógyul, már másik két helyen kirepedt. A férjem autószerelő vállalkozó másodállásban, illetve a munkahelyén autók vizsgáztatásával, zöldkártya kiadásával foglalkozik, így erősen ki van tévea szennyezett levegőnek. Bioptron lámpával is kezeljük, de még így is kereped. Okozhat-e vitamin vagy nyomelem hiánya ilyen jellegű tüneteket, vagy egyszerűen ez egy téli betegség? A hideggel nincs kapcsolatban?, ugyanis mindegy, hogy -10 fok van, vagy +10, ha eljön a tél megjelenik e betegség is. Erre szeretnék Öntől választ kapni, előre is köszönöm.

 • bőrgyógyászati kérdések

  2006.01.26

  Tisztelt Weborvos!
  Ez év januárjában dermatitis papulosa-t állapítottak meg, az egyébként vékony alkatú, 3 éves kislányunknál. Kérem Önt, ha lehetséges válaszolni szíveskedjen az alábbi kérdéseinkre:
  - Ha ez valóban egy nem fertőző vírusos fertőzés, akkor hogyan keletkezett? (családunkban nincs bőrbeteg);
  - Nem téveszthető-e össze más betegséggel? (pl. melegkiütés)
  - Azon kívül, hogy 4-6 hétig elhúzódhat, visszatérővé válhat-e?
  - Ha igen, súlyosbodhat a végkimenetele?
  - Kimondottan külső megjelenésű, vagy belső szerveket is érinthet?
  - Befolyásolható a lefolyása az étrend, illetve az életkörülmények megváltoztatásával, s ha igen, mi ajánlott?
  Ha más, szükséges adatot is kellene tudnunk róla, kérem szíves tájékoztatását. Előre is hálás köszönettel

 • spontán vetélés után veszélyeztetett terhes

  2006.01.26

  Ha egyszer volt spontán vetélésem legközelebb veszélyeztetett terhes leszek, vagy ez függ a vetélés okától? nem fejlődött a magzat és a 9. héten volt a vetélés.

 • PANDAMACI jeligére

  2006.01.26

  Kislányom 15 hónapos. Nemi szervénél a kisajkak a gát felőli
  részen kb, fél cm hosszon nem nyiltak még szét. Gyerekorvos tanácsára A vitaminnal kennem. Kérdésem: Hány hónapos korig kell a kisajkaknak szétnyilni, mikortól kell próblámaként kezelni, ha problémás esetről van szó, akkor ez javulhat-e az A vitaminos kenegetéstől és mennyi idő mulva, vagy szükséges gyermeknőgyógyászi beavatkozás? Ha beavatkozás szükséges, akkor azt hány hónapos korban célszerű elvégeztetni, hogy történik, várhatóan hogy reagál rá a gyerek, korházi benttartozkodás szükséges vagy ambulánsan végzik?

 • magzat+kisemlős jeligére ismét

  2006.01.26

  még ehhez kapcsolódón szeretném kérdezni, hogy általában a rágcsálók veszélytelenek a babára? Bevallom, még van csincsilla és degu is...de más már tényleg nincs.

 • myelodisplazia tünete

  2006.01.26

  myelodisplazia tünete

 • Nem fog az agyam jeligére

  2006.01.26

  Két éve jeleztem a körzeti orvosnak, hogy "nem fog az agyam". Elfelejtek dolgokat, nem tudok sokszor egy mondatot megjegyezni, fel kell írnom. Ha újságcikket vagy könyvet olvasok, sokszor nem érti az agyam a szöveget, s szájbarágósan ismét és ismét el kell olvasnom. Azt mondta az orvos, hogy kimerült vagyok. Azóta is fennáll ez a dolog. A tegnap megbeszélt dologra sokszor nem emlékszem magamtól, csak ha emlékeztetnek rá. Mi lehet ennek az oka, elég ennyivel elintézni? Apukámnak agykéregsorvadása van már 6 éve. Ezt is mondtam. Nem lehet örökletes?

  Másik kérdésem, hogy férjem mosakodáskor a végbelén érzett egy borsnyi csomót, ami nem fáj. A körzeti orvos meg sem nézte, megmondta, hogy milyen kenőcsöt, kúpot vegyen, vagy két hét múlva menjen a végbélsebészetre. Látatlanul meg lehet állapítani, hogy aranyér vagy más probléma?

 • Reflux kezelt rendszeres lábfájdalma

  2006.01.25

  39 éves nő vagyok. Reflux betegségemre Controloc 20 mg tablettát kaptam, amivel jól is vagyok (kb. két hete szedem) Viszont azóta rendszeresen fájnak a lábaim. Lehet ez a gyógyszer mellékhatása?

 • 9 éves kisfiú hasfájása

  2006.01.25

  9 éves kisfiamnak este fájt nagyon a hasa. Bal oldalon szúró
  fájdalmat érzett, Nospa-t adtam neki,attól elmúlt a fájdalma. Tegnap fokozott izgalmi állapotban volt. (Focizik és egy népszerű focicsapatban először szerepelt.) Kérdésem az lenne, hogy ezt a fájdalmat a stressz okozta, vagy szervi baja lehet? Vigyem el most orvoshoz, vagy várjam meg a következő hasfájást? Előfordult nála az utóbbi időben, hogy evés után is fájt a hasa, de elmúlt.

 • HV 50 éves debreceni férfi beteg

  2006.01.25

  Évek óta Crohn beteg vagyok, szerencsére gyógyszerekkel, és megfelelő étrenddel nagyrészt tünetmentes vagyok. Csak néha vannak köldöktáji vagy alhasi görcseim. Az állapotom ellenőrzése végett évente vékonybél röntgenre kell menjek, kétévente pedig vastagbél tükrözésre járok. Mostanában olvastam a InterNet-en, hogy az létezik 3D-s ultrahang ami segítségével a vékonybél vizsgálható, úgyhogy az emberrel sok vizet itatnak, és nem kell előtte hashajtás, elég csak reggel üres hassal menni. Bevallom engem nem a röngteg illetve a béltükrözés visel meg, hanem az előtte lévő hashajtás. Teljesen erőtlen leszek tőlle, és utánna mindig jobban fájnank a beleim. Az előbbi eljárás számomra sokkal kíméletesebbnek tűnik a szokásosnál. Kérdésem van-e Magyarországon valahol a InterNet-ről általam megismert un.
  hidroszonográfiás 3D vékonybél vizsgálat?

 • Ellenanyagaim mennyisége

  2006.01.25

  Néhány hónapja derült ki, hogy véremben megnövekedett az
  ellenanyagok mennyisége. Jelentheti ez autoimmun megbetegedés kialakulását?

 • Dagi jeligére/ dagadt fejjel ébredt

  2006.01.25

  Tisztelt Doktornő!Segitségét és véleményét kérem.Két reggel is előfordult,nem egymásután,hanem 3 hét elteltével,hogy dagadt fejjel ébredek, talán kissé az ujjaim is.De a fejem az szörnyü!Délutánra, estére elmulik. Semmi egyéb tünet. Idegesit,hogy mi lehet? Nagyon sok orrcsöppet használok az orrsövényferdülésemre,talán azért?Vagy pajzsmirigy, talán vese?Kérem mondja meg véleményét.Köszönettel

 • Kényszeres hazudozásról

  2006.01.25

  Nem is tudom mivel kezdjem, hogy érthető legyen a probléma. Ex páromnak szerenték segíteni aki hogy úgy mondjam "kényszeres hazudozásban" szenved.Idegileg nagyon labilis az biztos, gyerekkora nem egyszerű volt, gyermekpszichiátrián is eltöltött 1,5 évet iskolakerülés, csavargás miatt. Szülei elváltak, gyakorlatilag kisgyerekként magára maradt, egyáltalán nem foglalkoztak vele, mindkét szülő új párt talált. A lényeg, hogy végre szeretném rábeszélni, hogy keressen fel egy szakembert aki ebben neki segíteni tudna valahogy. Nem akar hazudni, de az jön ki száján egyszerűen azt mondja. Nyáron voltunk egy pszichológusnál, aki anonim alkoholista clubot ajánlott neki, ezt nem szeretnénk, nem is mentünk el, nem hiszem, hogy alkoholisták jó hatással lennének rál. Komolyabb segítség kell szerintem. Ebben kérném a segítségüket, hova forduljunk. álaszukat megköszönve

 • 52 éves édesanya megváltozott férje halála után

  2006.01.25

  Anyám 52 éves . Alapbet.II-es DM., hyperton.Két műtét C. és L.
  gerincszakaszon. Végzettsége 8 oszt. 2 házasság, 3 gyerek(1.:33,33, 2.:31 éves) Háztartásbeli volt.Személyisége mindíg is labilis volt, de egyensúlyba tartható orvosi segítség nélkül.( histeria, önsajnálat, lelki zsarolások) 2004 januárjában férje váratlanul tüdőrákban meghalt. (A gyermekei már évek óta külön élnek tartva a kapcsolatot.) Anyámat már hetekkel ezen tragikus esemény után csak 1 cél vezérelte:" Nem Egyedül" Mi gyerekek nem hagyva magára mindenben segítettük. (mindennapok, hivatalos ügyek, pszichiáter a gyász feldolgozásában, de már nem jár). De sajnos erőfeszítésünk ellenére ellenséget lát bennünk azért, amiért nem értünk egyet a mostani életvitelével...

 • kátrány tartalmú krémről a bőrgyógyász

  2006.01.25

  Bőrgyógyászom egy krémet írt fel a pattanásaimra. De kátrány tartalmú, amire azt mondta, hogy amilyen mennyiségben használom, ne káros. Nem annyira megnyugtató......mi van akkor, ha nagyobb felületen kell használnom? A kátrány tartalmú kenőcsök milyen kárt okozhatnak?

 • problémás fejbőr

  2006.01.25

  A problémám valamikor tizenegynéhány éve kezdődött. Akkoriban hajgyógyászhoz jártam vékony szálu, nehezen növő hajam miatt. Egyszer megjelent egy 10 forintos nagyságú viszkető, hámló folt a fejemen, ami "vándorolt", hol itt, hol ott bukkant fel, néha elmúlt, néha előjött. kezelték mindenfélékkel, míg végül a Betadine sampon hozott megoldást. Hosszú ideig nem volt semmiféle panaszom, ám jó egy évvel ezelőtt előbb a fejem egyik oldalán, majd mindenütt megjelent egy erősen hámló réteg. Természetesen felkerestem a bőrgyógyászt, aki különböző samponokat javasolt, valamint Elocom és Diprosalic oldatot írt fel, sőt kaptam gombaölő gyógyszert is. A fejbőröm gyakorlatilag semmire nem reagál. Mostmár szinte fizikai fájdalmat okoz, annyira viszket, a ruhám tele van a vakarás miatt lehullott korparéteggel, fodrászhoz járni nem tudok, szóval megkeseríti az életem. Az egyetlen átmeneti segítség egy zsíros kence, amit a bőrgyógyász írt fel, ezt pakolásként kell éjszakára használni, Bőrpuhító hatása révén másnap szinte tisztára tudom mosni a fejbőrömet. A probléma az, hogy a hajam annyira zsíros lesz, hogy vagy tízszer meg kell mosnom a hajam, hogy "emberi" külsőm legyen, de 2-3 nap kell, míg a hajam normál állapotba kerül. 2-3 nap elteltével viszont szinte az összes korpa visszajön, ha lehet még intenzívebben mint korábban. Nem tudom, hova forduljak, mi lenne a megoldás számomra?

 • kórházi dolgozó fertőzése

  2006.01.25

  Kórházban dolgozok (intenzív) osztályon. Gyakran van olyan
  betegünk, akinek van valamilyen bakteriális-gombás-vírusos betegsége és erre itt derül fény. Jelenleg van egy beteg, akinél sarjadzó gombát mutattak ki. Mostanában már 2-szer fordult elő, hogy a megfelelő kézfertőtlenítés stb. ellenére nemi szervi viszketés jelentkezett nálam. Használtam Canesten hüvelytablettát és kenőcsöt, amire elmúlt. Most ismét előjött. Félek is és idegesít is, hogy annyira vigyázok, hogy ne szedjek semmilyen betegséget össze és mégis ennek ellenére előfordul ilyesmi. Tervezem hogy elmegyek a bőr-és nemi beteg gondozóba talán ott javasolnak valamit. Önök mit tudnának nekem mondani. Normális ez, hogy ilyen "körülmények" között néha előfordul ilyesmi, (de csak olyankor ha ilyen jellegű betegünk van).

 • Középkorú hölgy jeligére

  2006.01.25

  Szeretnék segítséget kérni! Nemrégiben írtam Önöknek az állandó izzadásomról amikor stresszes állapotba kerülök annyira elviselhetetlen a szagom hogy már szégyellem magam. Ez csak akkor fordul elő ha izgulok/pl.orvosnál vagy egyéb olyan helyen amikor szorongok/ Már nem is tudom hányféle izzadásgátló készítményt kipróbáltam de abban a bizonyos szituációban egyik sem segít.Naponta többször is mosdok cserélem többször a ruhát magamon. Ha nem szorongok és úgy izzad meg a hónom alja akkor nincs rossz szaga.Kérem adjanak valami tanácsot mert már nem szeretek emberek közé menni.Sebészi beavatkozás nem jöhet szóba mert arra nincs sajnos pénzem. Válaszukat előre is köszönöm

 • Pár éve tartó tompa vesetáji panaszok után...

  2006.01.25

  Pár éve tartó tompa vesetáji panaszaim voltak,az urológus
  urographiára küldött ahol mérsékelt pyelectasiat állapítottak meg, melynek oka a pu. szájadék mérsékelt stenosisa. Mit jelent ez, illetve lehetnek-e ennek komolyabb szövődményei? Mire kell figyelnem, hogy ne legyen rosszabodás? Köszönettel

 • Ismét a vérfetőzés!

  2006.01.25

  Először is köszönöm a válaszát! Van egy kis próblémám! Lehet h az én tudatlanságomból ered de nem igazán tudom h mit jelent a felmenő ill. lemenő ági rokon! Az unokanővér hova sorolandó? Mivel a barátom és én közöttünk kialakult vitának a végére szeretnék pontot tenni! Köszönöm!

 • öcsém májbeteg, kórházba jár

  2006.01.25

  Mivel testvérem nem sokat akar elmondani a betegségéröl, gondoltam megprobálom magam kideríteni. A jelenlegi adatok alapján, amit barátnöjétöl tudtam meg, tisztában vagyok vele, hogy komoly bajról van szó. Az öcsém hetek óta rosszul érezte magát (mindene fájt-görcsölt, szédülése volt és hányingere),bement a kórházba ahol kiderült, hogy nagy baj van a májával. Most minden héten kórházba jár kivizsgálásra, mindig ujabb gyógyszereket kap és egyre rosszabb leleteket. Szó eset májenzimekröl, diétáról....Kérem segítsen!Mi ez az egész?!Gyógyítható?Fertözö? Én Hollandiában lakom három gyermekemmel és férjemmel, sajnos nem tudok azonnal hazautazni. Elöre is köszönöm segítséget ami remélem megnyugtató választ hoz.

 • állatok véralvadása

  2006.01.25

  Mely állatoknak van véralvadás gátló anyaguk?

 • magaslat-vérkép

  2006.01.25

  Hogyan változik meg egy hosszú ideig magas hegyen élő ember vérképe? Miért?

 • röntgenfelvételen csípőarthrosis

  2006.01.25

  Rontgenfelvetel kimutatta,hogy csipoartrozisom van (49eves no) Nagyon sokszor fajnak a csontvegzodeseim (csipocsont, konyok, mutatouj,) Kerdesem az lenne mi az osszefugges a megallapitott diagnozis es ezek az egofajdalmak kozott, es milyen fajdalomcsillapitot hasznalhatok.

 • Hasnyálmirigygyulladás oka

  2006.01.25

  Minek a kovetkezteben kaphat valaki hasnyalmirigy gyuladast?

 • fülkürt jeligére

  2006.01.25

  Fülészeti problémám van (23éves, férfi). 6-7 éve többnyire a jobb oldali fülemben pattogást, dugulást érzek. Nem okoz betegséget, csak zavar a rendes beszédben. Sokszor "visszahallom" a saját hangomat és emiatt tagolatlan olyankor a beszédem. Kórképek: Allergiás vagyok pollenre, és háziatkára. Negatív nyomást mérnek mindkét fülemben. Valamiért az orrom befogása nélkül enyhe szippantásra is teljesen bedugul a fülem. Csak a jobbik. Megkértem a doktornőt, hogy "enyhe orrszippantás után" is mérje meg: -192 dB értéket kapott a jobb oldali fülemre.
  Hallásvizsgálaton a sípoló hangokat tökéletesen hallottam. TEOAE hallásvizsgálatnál az 1 kHz-es hangoknál nem felelt meg az eredmény. Duzzadtak az alsó orrkagylóim, allergia miatt és állítólag anatómiailag is nagyok. Javasolták a kisebbítését már 2 éve. (Mostani mandulaműtétem előtti osztályos felvételnél egy másik doktornő is rácsodálkozott, hogy milyen nagy a jobboldali orrkagylóm. Pedig ő előtte nem vizsgált, és nem is panaszoltam neki). Azt mondják, a rossz fülkürtműködés okozza a panaszokat. Szedtem Zyrtec tablettát fél évig, orrsprayt is használtam, nem lett jobb. Talán sportolás után és fekvő helyzetben megváltozik, de nem vagyok benne biztos. Az érthető beszéd fontos lenne a jövőben a munkámban és a magánéletben is. De nem akarom bonyolítani a dolgot és terhelni Önt. Mielőtt elvégeznék a műtétet, kettő dolgot szeretnék megtudni:
  1. Mi okozza az eltérő nyomást a két fülemben és miért negatív az a nyomás? Lehet, hogy csak a behúzódott dobhártya okoz kellemetlenséget…
  2. A rossz orrszellőzés vagy a fülkürt allergiája az oka a füldugulásomnak? Ha a fülkürt elzáródása a fülkürt allergiája miatt van, akkor hiába lesz jobb az orrszellőzésem. Hogy ki lehessen zárni és nehogy fennmaradjon a probléma műtét után is: Ön milyen képalkotó vagy más eljárással vizsgálná meg, hogy a fülkürt környékén van e allergiás elváltozás? Mit javasol?

 • Szemészet és magas cukor

  2006.01.25

  52 éves ffi vagyok 8 évvel ezelőtt átestem egy hátsófali infarktuson. Több fajta gyógyszert is szedek, nincsenek panaszaim. A promlémám az, hogy a cukrom már évek óta 8-9 értéket mutatott. Az utóbbi laboreredmény viszont már 15,5 volt. A háziosvos beutalt a diabétesz központba ahol csak egy hónap múlva tudtak fogadni. Közben semmilyen gyógyszert sem írt fel. Mire letelt az egy hónap a feleségem és a könyvek segítségével betartott diéta eredménye 7,7 és 10 közötti értéket mutat. Az a kérdésem mennyire káros ez a vércukorszint hosszu távon? Diétával már nem tudom mérsékelni. Kell-e és lehet gyógyszert szednem a többi mellé?

 • ciki 23 jeligére

  2006.01.25

  A végbél nyílástól felfelé 4-5cm-re kb. 2 hónapja keletkezett egy lyuk amiből néha véres,néha színtelen de rendkívül bűzös váladék jön. Szeretném tudni,hogy mi lehet ez, és hova forduljak vele. Előre is köszönöm

 • epekő laporoskópiás eltüntetése

  2006.01.25

  Jó napot! Hugomat (22 éves,54kg)3 napja műtötték, laporoskópiával eltávolították az epekövét,ami szén fekete színű volt. Szeretném megtudni mitől volt fekete színű? Köszönöm válaszát.

 • Egy leendő Anya????

  2006.01.25

  Én 28 éves vagyok. 2 éve próbálok teherbe esni eredménytelenül. A páromnál minden rendben van. Voltam ultrahangon, ahol a peteérésemet figyelték, és ott az utolsó (15. napon) készült felvételen az volt írva, hogy lépesméz szerű képlet látható. Ez mit jelenthet? A nőgyógyászom azt mondta, hogy nem tudja miért ír ilyeneket az ultrahangos. Lehet hogy ez valai olyan, amit azért írnak így, hogy csak ők értsék? Miért siklott át efelett az orvosom? Köszönettel

 • 45 éves jeligére

  2006.01.25

  45 éves nő vagyok 3 évvel ezelőtt eltávolították a petefészkeimet és a méhemet endometriosis miatt. Arra lennék kíváncsi hogy kell-e nőgyógyászati rákszűrésre járnom mert a méhszájamat és a méhnyakból kb. 2cm-t a műtétet végző orvos meghagyott állítólag azért hogy aránylag fiatalon került sor erre a műtétre és hogy a hüvelyem ne sérüljön és a szexuális életem is jobb legyen. Köszönöm válaszukat

 • spirál után vállalható terhesség

  2006.01.25

  Annyi lenne a kérdésem,hogy spirál levétel után vállalhatok-e gyermeket akár 1 hét múlva?Vagy van egy bizonyos várakozási idő? Válaszát köszönöm.

 • fájdalom együttlétkor

  2006.01.25

  Szeretném megkérdezni, hogy miért fáj ha a barátom beteszi az ujját? a furcsa az h nem belül fáj hanem egészen kint! Pedig nem vagyok előtte ideges és mégis fáj.

 • Dohányzás terhesség alatt

  2006.01.25

  16 hetes terhes vagyok. Eddig napi 5 szál cigarettát szívtam el. 3 napja nem gyújtottam rá. Kérdésem az lenne, hogy milyen negatív hatások történhettek a picire nézve az eddigi cigaretták elszívása miatt?

 • megállapított terhesség

  2006.01.25

  Ma voltam orvosnál megállapította a terhességet. Ez írta a papírra: Státusz: Tyuktojásnyi méh af.ban szab. körny.ben. Grav s 6 Uhl cm Gs iu. Diagnózis: N9120 Amenorrhoea, k.m.n Z3210 Terhesség, bizonyított Kérdésem az lenne, ogy ez mit jelent?

 • fehér csomók jeligére

  2006.01.25

  Feleségem 15 hetes terhes. Már 6-8 hete szinte folyamatosan kevés, fehér színű, apró-csomós, valószínűleg gomba eredetű váladék távozik a hüvelyéből. Nőgyógyászunk szerint ezzel nem nagyon kell foglalkozni. Minket mégis nyugtalanít, nem okozhat-e problémát a babának. Vagy az esetleges gyógyszer nagyobb rizikót jelentene számára? Válaszát köszönöm!