• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Megújul az országos pulmonológiai intézet

      Megújul az országos pulmonológiai intézet

    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

gyogyszer

Orvos válaszol 2014.04.04 12:37

Tiaztelt Dr. Úr!

Egy átlagos kerdessel fordulnek Önhöz. .Kb négy étvvel ezelőtt pánik beteg lettem. Ez idő alatt kétszerszedtem gyógyszert sajnos elsö alkmal olyan gyorsanraktam le hogy az elvonasi tünek...

... áa zudult grám és kinzó fajdalmak gyötötrek. De pszihésen nem lett em függő. Már két éve nem szedtem be semmit és nem is érzem szükségét. De sajnos ennek ellenére pár hete egy kicsit rosszul érzem magam ugyanazokkal a tünetekkel amik akkor jelentkeztek amikor leraktam a gyógyszereket. Az lenne a kerdesem hogy ennyi időutan esetleg előjöhet e megvonási tünet. Tudom nehez kerdes ez mert nem igazan van különbseg a pánik és a megvonás között de egesz jól megismertem es a gondolatim erzeseim. Persze nem mondom hogy nincsenek problémáim de mégis egy kicsit most elbizonytalanodtam. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel


VÁLASZ


Kedves levélíró!

Az elvonási tünetek ennyi idő után már nem jelentkeznek.
Szerintem inkább a pánikot előidéző félelem, szorongás tört fel ismét.
A kérdés, hogy akar-e mélyebbre menni és megismerni az érzéseit, vagy ismét gyógyszert szed.
Csak vigyázzon, mert lehet, hogy egyre sűrűbben lesz rá szükség és sajnos a gyógyszerek hatékonysága egy idő után csökken.

Üdvözlettel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink