• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Üdvözlöm!

Korábban KB. 13 évvel ezelőtt varicocele miatt, Ivanissevich műtétet hajtottak végre nálam, melynek igazából az eredményét, és változást nem tapasztaltam. A bal oldalon az ér egy ideig nem volt vastag, aztán eltelt 1-2 év és újra vastagabb lett...

... A műtét után 3-4 évvel, néha előfordult, hogy a műtéti heg környékén éreztem fájdalmat, de csak ilyen apró kis szúrkűálódást, ami el is műlt, és nem okozott nagy fájdalmat. Jelenlegi problémám az, hogy fájdalmat érzek a korábbi műtéti heg felett kb 1-2cmrre, és egyik este sex közben, orgazmuskor hatalmasat belegörcsölt. A fájdalmat úgy tudnám jellemezni, hogy hirtelen jön, van, hogy csak ülök és a semmiből belenyilal, van, hogy sétálok, és akkor nyilal bele, szóval kifejezetten nem lehet egy testhelyzetre, vagy ülő, álló, fekvő pózra leszűkíteni, hogy akkor fáj. A fájdalom napról napra erősebbnek érzem, ha épp nem fáj, akkor a lokalizált területen melegséget, forróságot érzek, vagy néha olyan, mintha valakinek a keze ott lenne, és egy picit nyomná. Ma kezdtem el azt tapasztalni, hogy amikor elkezd fájni, akkor hányinger is rám tör, hirtelen a semmiből, és ahogy a fájdalom elmúlik, akkor a hányinger is megszűnik. Aggaszt, hogy miért sex közben, pontosabban orgazmuskor volt az a nagyon erős fájdalom, és a hányinger sem tetszik. Korábban is végeztem fizikai munkákat, emelgettem is nehezeket, de panasz mentes voltam. Jelenleg arra tippelek, hogy nehezet emeltem, és talán ennek köszönhető, hogy panaszaim vannak?! Mit javasol? Mi lehet az oka? Mi a további teendő? Újabb műtét? Tanácstalan vagyok. Köszönöm a válaszát!


VÁLASZ


A panaszai nem egyértelműen magyarázhatóak a kiújult varicocélével. Bizonyosra vehető, hogy a hányingerrel nincs összefüggésben. A fájdalom oka lehet a kiújulás. A vizsgálatokkal ( fizikális, ultrahangos) lehet kideríteni és felmérni a kiújulás mértékét, súlyosságát és ennek alapján lehet meghatározni a tennivalót. Mivel a panaszok nem egyértelműen utalnak a varicocelére, részletesebb vizsgálatát is indokoltnak tartom. Első sorban az urológust keresse fel.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink