• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jelige: biborvoros...kernem szepen tanacsukat.. Kb. 15 evvel ezelott eloszor diagnosztikaltak ortopedus{RTG] , kezdodo jobboldali Coxarthrozist. Az akkor jelentkezo fajdalomra jarasnal,...

...Aulint kaptam. [ reumatikus hasogatasokat mindket labamban , derekfajdalmak, mar kora serdulokorban voltak , produktiv eveimben a szurovizsgalatoknal az ASLO-LATEX testek a legmagasabb erteket mutattak.] Most atmenetileg Chicagoban elek es mert erosodtek a fajdalmak ,foleg felallasnal, akupressurai kezelesre vitt a lanyom, itt is RTG, ami szerint az orvosno azzal magyarazott, h. a hatgerinc allapota egyenlo egy 85 eves ,stb stb. [lehet egy kis tulzas a penz miatt] Az 5-ik kezeles utan zsibbadast ereztem a labszar kulso reszen , kozelebb a bokahoz , hasonlitanam egy korulhatarolt 7x7cm atmeroju kor alakhoz. Mivel nem ereztem javulast ,pedig a fajdalom teljes kiiktatasarol beszeltek, abba hagytam a tovabbi kiserletezest.
Most 65 evesen oda jutottam, hogy 5-6 oras konyhai munka utan , esetleg egy kis seta, de a legjellemzobb felallasnal 20 perces ules utan , nem tudok elindulni , egyenesitgetem a derekam a labam mozgatasaval nagy fajdalmak aran elindulok es mostanaban mar erzek zsibbadast a boka korul a kulso labszaron, de nagyobb megterhelesnel eros gorcsberandulo fajdalom a labszarban. Ami segit a pihenes es a meleg. Idojaras valtozasnal
a fajdalom korbe a csipotajjekon [agyekban] kisugarzo fajdalom a jobboldali ulocsontba. Varom valaszat , amit elore is koszonok!


VÁLASZ


Számomra úgy tűnik, hogy inkább a gerinc betegsége lehet a panasz oka, erre utal a meglehetősen jellegzetes kisugárzó fájdalom. Az amerikaiak azt írják, hogy a mozgást kell fokozni, kevesebbet pihenni. A nehezen történő elindulás, majd a bemozgatás után szűnő fájdalom degeneratív, kopásos elváltozásokra utal, ez minden ízületben bekövetkezhet. A zsibbadás is lehet a gerincbetegség következménye, de esetleg érszűkület sem zárható ki. A fokozott fizikai aktivitás erre is jót tesz. A konyhában való több órás álldogálás viszont ellenkezőleg.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink