• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktor úr!

Az alábbi problémával fordulok önhöz, s remélem tud választ adni kérdésemre, mielőtt személyesen is felkeresem a háziorvosom...

...Feltehetően hosszú lesz az írásom, de igyekszem minél pontosabban leírni a tüneteimet, hátha tud valami táppontot adni, hogy mi lehet a bajom.
Körülbelül három éve kezdődött, s mivel elég ritkán volt (kéthavonta talán egyszer), így nem is foglalkoztam vele. Azonban mostanában igencsak megszaporodtak, az elmúlt egy hónapban szinte naponta kísért ez a fajta rosszullét, amit elneveztem "Deja-Vu - rosszullétnek".
Amikor ez történik velem valamit épp csinálok többnyire olyan dolgot, amit előtte már csináltam. Ilyenkor egy furcsa érzés kerít hatalmába, s ilyenkor azt érzem, mintha ezt már csináltam volna így pontosan ugyanígy, s mikor ez az érzet belém üt, akkor utána pár másodpercig szédülök és úgy érzem rosszul leszek, elájulok. Az igazság az, hogy elég stresszes a magánéletem, s munkahelyem egyaránt, s eddig azzal nyugtattam magam, hogy biztos ettől van. S sokszor érzem azt, hogy na most jön még egy ilyen "érzés", s akkor ismét előjön, s most már a mindennapjaimat is megkeseríti. Ráadásul ugyan ritkán, de előfordul, hogy orrfújás után véres lesz a zsebkendő (halvány színű többnyire).
Hozzátenném nem iszok alkoholt, kávét, nem dohányzom.
Az igazság az, hogy kezdek félni attól, hogy komolyabb problémám van. Korábbi orvosom nem kezelt rendesen, mindenféle gyógyszert felírt nekem (vérnyomáscsökkentő, altató), amit pár hónap után természetesen abbahagytam, majd pedig háziorvost váltottam.
Nem igazán tudom kipihenni magam, s nem is emlékszem mikor voltam utoljára kipihent. Alvásom se tökéletes, s alvás előtt is sokat emésztem magam a problémáim miatt. Mostanában ezek a tünetegyüttesek foglalkoztatnak, s félek attól, hogy esetleg rák, vagy leukémia vagy epilepszia, mivel édesanyám is az utóbbiban szenved.
A teljes igazság az, hogy félek elmenni orvoshoz. Egyrészről a vizsgálatok sorozatától, s annak végeredményétől, másrészről pedig attól, hogy ha valami komolyabb bajom van akkor elvesztem a munkahelyemet, páromat. Ön szerint mi lehet a probléma?
Jelige: Furcsa rosszullétek


VÁLASZ


Az orvosi vizsgálat – ne vegye rossz néven – nem az internetes érdeklődéssel, hanem a beteg megtekintésével, kikérdezésével kezdődik és folytatódik a testi vizsgálattal és így tovább. Nem szívesem előzöm meg a kollégám véleményét, de az Ön sorai alapján nem első sorban valamilyen szervi megbetegedésre kell gondolnom. Azt tanácsolom, keresse fel az orvosát és ha a véleményével, a kezelésével, a vizsgálati eredményeivel kapcsolatban kétségei, kérdései vannak, maradtak, szívesen próbálkozunk meg segíteni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink