• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Üdvözlöm!

27 éves férfi vagyok, június 24.-én lesz 3 hónapja hogy herefájdalmakkal küzdök....

... Először eleinte csak bizsergéssel indult, majd mostanság, már kb másfél hónapja átment kellemetlen fájdalomérzetbe is, mostanság meg már egyre rosszabb ha hozzáér valami (pl szűkebb ruha esetleg kicsit nyomja - esténként ezért nem szoktam felvenni semmit alváshoz - vagy fürdés után törölgetésre, amivel lehet kicsit meg is nyomom, de nem annyira, hogy alaphelyzetben - mikor nem fáj - akkor fájjon.)
Az első két hétben levoxát és cataflam v-t szedtem, a szedése után megkaptam a mikrobiológiai vizsgálat eredményét, mindenre negatív lett, amire vizsgáltak(aerob baktérium,gomba,anaerob kórokozó nem tenyészett ki).
Ezek után doxycyclin antibiotikumot szedtem 3 hétig, de semmi hatása nem volt, viszont közbe jött a gyógyszer szedése közben egy kellemetlen húgycsőtájéki marás/csípő érzés, ami nem állandó, de van, hogy egész délután érzem, és kellemetlen. Vizeléskor csak talán kicsit fokozódik.
A doxycyclin szedése után újabb 3 hétig Ciplox-ot és Cataflam V gyulladáscsökkentőt szedtem újfent, ami elfogyott június első hetében. Az utolsó gyógyszer szedése közben jártam reumatológusnál is, hogy az időnként fellépő gáttáji fájdalmakra is találjunk esetlegesen megoldást, a Doktor elküldött röntgenre, de semmi eredménye nem lett, minden negatív, egy kis görbület észlelhető (a lumb. gerincen enyhe jobbra convex scoilosis látszik, minden más jó).
A reumatológus ajánlására rantudil retard 90 mg -os gyógyszert szedek, leálltam az antibiotikumokkal, de emellett pollstimol-t szedek még 100 darabosat, immár 1 hete (legfrissebb ur. vizsgálat ajánlása alapján,lentebb linkeltem a forrásokat).
Sajnos javulás nincs semmire se, csak az elmúlt pár napban vettem észre székrekedéskor, hogy vizeletem először nagy sugárban jön, majd elkezd pangani,csöpögni, majd kis idő múlva pár csepp újra kijön kis nyomásra, eláll, majd újrakezdi, és mondhatni állandóan csinálhatnám ezt, olyan érzés, mint ha sose ürülnék ki a wc-n ülve)
A jelenlegi panaszaim:
- lassan két oldali herefájdalom, esténként erősödik, kibírható, de kellemetlen, eddig csak jobb oldalon észleltem, nyomásra (legyen akár egy törölgetés fürdés után) ilyenkor érzékenyebb, fájdalom jobban jelentkezik - nem egész napos fájdalom, főleg délutántól,estére jobban felerősödik
- május elejétől kezdődő húgycső marás/csípés, kis pirososság a húgycső környékén, szintén inkább este erősödik fel, de nap közben is érzem olykor
- gáttáji fájdalom, enyhe,de majdnem egész napos
- jobb oldali combhajlatba, comb belső oldalára, olykor kicsit térdben érzett fájdalom (esetleg kisugárzik?), szintén nem egész napos
- vizeletürítési panaszok, ami lehet nem panasz, csak észrevétel (először nagy sugarú, majd csöpögésben ér véget, utána kis idő elteltével - pl 1 perc - kis nyomásra újra tudom üríteni picit, majd ezt ismételve még jópárszor)
A leleteim:...
Ön szerint mi lehet a probléma? Antibiotikumok nem hatnak, legalább is a felírt gyógyszerek, viszont úgy érzem, hogy rosszabbodik a probléma (már nem csak a jobb oldali herénél érzem a problémát, hanem időnként a bal oldalon is, húgycsőmarás május közepe tájától lépett fel, azóta is tart, pedig azzal nem volt gond). Prosztatám ép, nem fáj, mérete normális az urológiai lelet szerint is.
Ülő munkát végzek, de sajnos mást nem is tudnék a szakmámból kifolyólag.
Köszönöm előre is válaszát, tanácsát.
Üdvözlettel,


VÁLASZ


Bár a mellékletek nem mutatnak gyulladást – ezért nem értem az antibiotikum-kezelést -, mégiscsak húgycső- vagy még inkább prosztata gyulladás valószínű. Újbóli urológiai vizsgálatot javaslok.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink