• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Idegen bél jeligére Alföldy-nek

tisztelt Doktor úr!A problémám a következő!kb-14 éves korom óta állítólag sok a savam erre kaptam annak idején almagel A-t!(lehet nem pontosan írom!)Jelenleg 37 éves vagyok és annyira súlyosbodott az állapotom,hogy...

... ha eszek ebédet vagy éppen vacsorát akkor felpuffadok és valamikor középen gyomorszáj tájékán vagy jobb oldalt fáj,de kegyetlenül!most már ott tartok,hogy annyira felpuffadok,hogy levegőt alig kapok és csak akkor szűnik meg ha meghánytatom magam! Rengeteg orvosnál jártam az ultrahang nem mutat semmit a szonda sem!már szinte nem merek enni 23 éve élek ezzel és már nem bírom,hiszen nem merek egy étterembe elmenni,mert ez lesz a vége!Próbáltam sav lekötőt de az sem segített,már nem tudom mi tévő legyek!nem igazán pontosan tudom mikor jelentkezik a fájdalom,mert valamikor reggeli után is kijön!először nehéz ételekre gondoltam,de a reggeli párizsis kifli volt,tehát nem nehéz étel! Annak idején a nagymamámnak volt hasonló problémája neki sem tudták mi a baja és a végén kiderült, hogy születési rendellenesége volt ami gyakorlatilag abból állt,hogy a gyomor hátsó részén egy idegen bél volt!Nem tudom örököltem-e de ezt is mondtam az orvosoknak akiknél voltam de bot fülekre találtam, mégis kihez forduljak aki véget vetne a szenvedéseimnek? Mi lehet a bajom? Elnézést, hogy ide írtam de valamiért nem tudtam regisztrálni!


VÁLASZ


A kérdésre már válaszoltam, de röviden megismétlem. A panaszai alapján első sorban az étkezéssel kapcsolatos probléma lehet, az étel mennyisége, minősége (mint írja többnyire nehéz ételek fogyasztása után), az étkezés gyakorisága, gyorsasága, a levegő nyelése is oka lehet. Nem derül ki soraiból, hogy milyen vizsgálatok történtek. Tejcukor, liszt vagy a csak utóbbi években vizsgált ételallergia is szóba jön. A fiatal korban (pubertás) kezdődő panaszok miatt a külső körülményeket is vizsgálni kell (család, munkahely stb.). Az említett idegen bél a gyomor mögött orvosilag nem értékelhető, nem értelmezhető.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink