• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

jelige:még normális?2.

T. Alföldy Professzor Úr!
Köszönöm válaszát,ha kicsit furcsa modorban is,de ezek szerint normális voltmindkettő!
Bár egészségügyben dolgozom,nem én találtam ki se a gumiharisnyát,se az LMWHkezelést a hosszú autóbusz úton,hanem szintén belgyógyász főorvos szüleim!...

... Második dolog a laktózintolerancia sem az én találmányom,hanem a megyei kórházgastroenterológiáján kiadott zárójelentésen szereplő diagnózis,egy kivizsgáláseredménye,nem antibiotikum utáni átmeneti jelenség!
Az ember segítséget vár és nem azt,hogy ön megcáfolja a valósleleteket,eredményeket!nem kellene mindenkit kapásból dilettánsnak vagyszakbarbárnak nézni!
Tisztelettel egy volt kérdezője

 

VÁLASZ


Korábban az indokait nem értettem egészen pontosan, most pedig a szemrehányását. Azt sem értem, hogy miért fordult énhozzám kérdéseivel hiszen a korábbi kérdésében sem részletezte a vizsgálati eredményeit. Őszintén szólva, nem tudom most sem, hogy a vizsgálatok negatív volta igazolta-e az IBS-t vagy pedig csak felvetés volt. Az sem volt előttem világos, mivel nem közölte, milyen vizsgálattal igazolták a laktózintolarenciát. Egyébként az ezzel kapcsolatos kétséget Ön vetette fel, amikor leírta, hogy két hét alatt rendszeresen fogyasztott tejet és semmi panasza nem volt. Pedig, ha a laktoz intolarencia igaz, akkor panaszainak kellett volna lennie (amennyire én, mint ugyancsak erdélyi származék, az erdélyi tejet ismerem). A valós leleteket nem tudtam megcáfolni, mert ezeket Ön nem közölte kérdésében: diagnózisokat közölt és nem leleteket. Egy kivizsgálást követő diagnózis is lehet téves, nemcsak az én véleményem. Senkit nem tekintettem szakbarbárnak, sem dilettánsnak, a kétségeimet és véleményemet fogalmaztam meg, amihez jogom van és amit az Ön kérésére tettem meg a közöltek alapján. Nyilván elkerülte a figyelmét, hogy az LMWH-val kapcsolatban azt írtam, ezt „meg tudom érteni", vagyis elfogadom, helyesnek tartom. Egy 12 (tizenkét) évvel korábban végzett vizsgálatok eredményeire hivatkozni, amit Ön említett, nem kellően megalapozott. Azt sem értem egészen pontosan a szemrehányása után, hogy kérdéseivel miért nem kereste meg a korábbi operáló orvosát, a kivizsgálástvégző gastroenterológiai osztályt vagy a szüleit (távol áll tőlem, hogy kollégáimat, kedves szüleit ismerten vagy ismeretlenül megbántsam). Természetesen soraiból az sem derült ki, hogy szülei orvosok és az ő javaslatukat követte, amivel én teljesen egyet tudok érteni. (A gyermekeim problémájukkal első sorban hozzám fordulnak és az én tanácsomat követik.) Nagyon örülök, hogy a patella apexsy-ra vonatkozó válaszommal senkit nem bántottam meg és nem tekintettem dilettánsnak, szakbarbárnak az ortopéd orvos kollégámat és a válasszal Ön iselégedett volt.
Végezetül nem értem pontosan, mit is jelent az „ezek szerint normális volt mindkettő" kezdősora, hálás lennék, ha közelebbről is elmagyarázná. Még annyit tennék hozzá, hogy nem róttam fel sem Önnek sem másnak a kompressziós harisnya viselését, mindössze a szokatlan vizenyő okát próbáltam magyarázni, és tőlem telhetően a távolból, a közöltek alapján segítséget nyújtani, ahogyan Ön ezt elvárta, de mint utolsó sorából kiderült, sikertelenül. Ezt végtelenül sajnálom.
Elnézést a hosszú válaszért, remélem nem fogja untatni.

Előzmény: még normális?

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink