• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktornő/Úr!
December 8-án operálták a páromat (24 éves) perforált vakbélgyulladással. A műtét után a drének viszonylag gyorsan el lettek távolítva; még lázas állapotban hazaengedték az osztályról. A varratszedés alkalmával már nagyon magas láza volt...

...a páromnak, elküldték ultrahangra és vérvételre, amiből megállapították, hogy még mindig van genny a hasában, amit el kell távolítani. Másnap újra megoperálták. A dréneket ezúttal jóval tovább hagyták bent. Azóta folyamatosan járunk vissza kontrollra, volt még egy ultrahang már ebben az évben és vérvétel is, de igazából az aggaszt minket, hogy az eredmények nagyon eltérőek. December 8-án a FVS: 17,9 G/l; We: 4 mm/h; Thrombocyta: 177.0 G/l. A december 12-i vérvételnél látok csak CRP-t, ami ekkor 155.4 mg/l volt. Majd az első műtét után 1 hónappal ezeket az értékeket mutatja a labor...FVS: 10,4 G/l; We: 53 mm/h; Thrombocyta: 479 G/l; CRP: 37,5 mg/l.
Azért ezeket a dolgokat emeltem ki, mert tudom, hogy ezek utalnak gyulladásra. Az lenne ezzel kapcsolatosan a kérdésem, hogy ezek az eredmények valóban "normálisnak" mondhatók-e, így két műtét után?
Illetve lenne még egy kérdésem! Ma voltunk megint kontrollon. Pár napja váladékozott (savós folyadék formájában) a seb, de mivel az orvos azt mondta, hogy az ultrahang mutatott még ki "teljesen normális savós folyadékot, ami természetes úton felszívódhat", ezért nem kell ezzel túlságosan törődnünk. Viszont tegnap este elég érdekesen nézett már ki a seb, mintha nyúlna szét a bőr...Ma szétnyitotta (vágás nélkül) a sebet az orvos, és azt mondta, hogy 24 éves fiatalembernél ritka, hogy ne akarna összeforrni a seb. (géz lett betéve a sebbe, naponta kell járnunk vele kötözésre). Ezeket az információkat tudva, kérem adjon tanácsot, hogy mit tehetnénk, illetve, hogy természetes-e ez, mikor várhatunk gyógyulást. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy perforált vakbélgyulladás után azért jóval hosszadalmasabb a gyógyulás, de mégis...Kérem, hogy írja le, mit gondol ezzel kapcsolatosan!
Válaszát előre is nagyon köszönjük!!!!!


VÁLASZ


A perforált vakbélgyulladást követően nem ritka, hogy ismételt műtétre, sebfeltárásra van szükség, a lefolyás a leírás alapján nem tűnik szokatlannak. A laborleletek javuló tendenciát tükröznek. Az emelkedett süllyedés sokáig megmaradhat, de nem aggasztó mértékű. A megnyitott seb gyakori kötözése a gyógyulás feltétele. Úgy vélem, úgy látták el a beteget, ahogyan az a betegségnek megfelelően elvárható volt.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink