• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kedves Doktor Úr/ Nő !
Túl sok volt a savam és hasi, mellkasi fájdalmaktól szenvedtem, ezért orvoshoz fordultam, hasi ultrahangon és gyomortükrözésen jártam. Ezek negatívak lettek. Kaptam gyógyszert, amit hónapokig szedtem...

... és addig jobban is voltam. A gyógyszer előtt is voltak problémáim a bőrömmel, amik most visszatértek. Szinte folyamatosan viszket a bőröm, főleg a fejem, mellkasom, nyak és váll környéke. Száraz, mégis tele van apró pattanásokkal és száraz foltokkal. Időnként sok a savam is ismét. Bizonyos ételek után különösen érzem. Hála az égnek felpuffadni, már nem puffadok fel. De a viszketés egyre kínosabb. Kb. 2-3 hete tapasztaltam először, hogy a jobb szemhélyam mint ha le akarna ragadni ha erősebben pislogok, tüsszentek, vagy csak fókuszálok. De már tikkel is. Ma például már órákon keresztül csinálta. Nem vagyok stresszes. Azt nem tudom, hogy minden tünetet a sok sav okozza, vagy a savval együtt valami szervi probléma lehet. Próbáltam változtatni az életemen és sportolni is elkezdtem, minden nap 1 órát keményen tornáztam kb 2 hónpig. Csak kb 6 kg felesleg van rajtam, egy-két centi, de zavar is, meg gondoltam jót is tenne. De fogyni sem tudtam. Egy dkg-ot sem. Lehet hozzá köze? Amikor a munkahelyem miatt megszakadt a mindennapi tornám, akkor egyből híztam két kg-ot. A környezetem meg ilyeszteget, hogy lehet hogy epés, vagy pajzsmirigyes vagyok. Kérem adjon tanácsot! Köszönöm!


VÁLASZ


Nem tudom, hogy helyes-e ha a környezetére hallgat és nem az orvosára, aki – úgy látszik – körültekintően foglalkozott eddig is a betegségével, de ha a panaszok nem szűnnek, változnak, ismét fel kell keresnie a kiegészítő vizsgálatok érdekében. Úgy vélem, szüksége lehet részletesebb laborvizsgálatra, bőrgyógyászati véleményre és esetleg más vizsgálatokra is, amelyek eddig nem történtek meg. Azt gondolom, hogy orvosával mindezt meg tudja beszélni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink