• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

spirál?

Orvos válaszol

Tisztelt DopktorÚr,Nő!
2009.10.05.-én születetta kisfiam.A 6 hetes kontrollután a kórházban cerazette fogamzásgátlót írt fel az orvos.A tejem lassan elapad,azt mondták,hogy ekkor vissza kell térnem a terhesség előtt szedetre ami a tri-regol volt.A körzeti nőgyógyász a gyógyszer helyett spirált ajánl,de én ezt nem igazán szeretném.Kórosan elhízott vagyok(160 cm magas és 100 kg),magas vérnyomással 25 évesen.Az orvos azt mondta,hogy tabletta melett sosem adom le a felesleget.Ön szerint is a legjobb megoldás a spirál vagy esetleg más a véleménye?Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom! Jelige:spirál?

Kedves Kérdező!
Az elhízás és magas vérnyomás miatt a fogamzásgátló tabletta nem ajánlott, jobb a spirál.
Tisztelettel:
dr.M.Zs.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink