• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Doktor úr/nő!
2013.május közepén műtöttek vakbélgyulladással, laparoszkóppal. 2013 januárjában kezdődtek az alhasi problémák, melyek néha szúró nyilaló erős fájdalommal jártak. Állandó égő érzés volt az alhasamban,...

... mely járásra egyre erősödött, annyira, hogy április elején orvoshoz fordultam. Nőgyógyászati problémára gondoltam. A nőgyógyász azt mondta, hogy ahogy idősödök ( 42 éves vagyok ) egyre rosszabb lesz, mert hátra felé hajlik a méhem és a szalagok meg vannak nyúlva, jobb ha hozzászokok. A fájdalom egyre erősebb lett így az ambulancián kötöttem ki ahol kizárták a vakbél gyulladás lehetőségét és tovább irányítottak nőgyógyászhoz, hasi, hüvelyi ultrahangra. Minden negatív lett, még a labor leletem is makk egészségesnek mutatott. A fájdalom maradt és erősödött mikor a háziorvos elküldött egy újabb hasi ultrahangra, ahol a dr-nő látott valami megvastagodott valamit ezért sebészhez küldött. 2 sebész azt mondta hogy nem vakbél. Ezek után a háziorvos elküldött ct-re, amely egyértelműen kimutatta, hogy a vakbél gyulladt, megvastagodott, hosszabb az átlagnál és ráhajlik a méhemre. A kész ct eredménnyel visszamentem a kórházba ahonnan kétszer elküldtek, és már ki sem engedtek, Még aznap kivették a vakbelem. Az engem műtő orvos a műtét után azt mondta, hogy erős antibiotikumos kúrán kell túlesnem és vissza kell mennem a nőgyógyászhoz, mert a vakbél miatt a méhem is gyulladásban volt. a kórházban 3 napig, majd otthon további 10 napig szedtem az antibiotikumot. A fájdalom csökkent, szinte elmúlt csak a műtét utáni fájdalmat éreztem. kb. 1 hónappal a műtét után ismét érezni kezdtem az égő érzést a jobb alhasban,és a méhem környékén és az érzés mára állandósult.. A háziorvos ismét antibiotikumot írt fel, de úgy gondolom nem ez a megoldás. A kérdésem a leírtak alapján a következő lenne: Lehetséges, hogy nem is a vakbél okozta- okozza a fájdalmat, hanem tényleg nőgyógyászati eredetű lehet? Kihez forduljak? 5 nőgyógyász vizsgált, kb. ugyanennyi ultrahangos vizsgálaton túl vagyok már.
Mivel a ct is csak a vakbél gyulladására utal nagyon tanácstalan vagyok.


VÁLASZ


Az első kérdés, amit tisztázni kellene: a vakbél szövettani vizsgálata igazolta-e a heveny gyulladását vagy sem. Mert ha nem, akkor már korábban sem ez, hanem valami más volt a panaszok oka. Ezt megalapozza az is, hogy a heveny féregnyúlvány gyulladás lefolyása néhány napos lehet, de több hónapos semmi esetre sem. Tehát a januárban kezdődött panaszok oka máshol keresendő. A megfelelő kivizsgálást a családorvosa vagy a belgyógyászati szakrendelés tervezheti meg.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink