• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Dr. Úr/Nő!

Az én betegségemet még nem diagnosztizálták!
Már nem először jelentkeznek ezek a tünetek legutóbb 5 hónappal ezelőtt tapasztaltam ugyanezt a jelenséget, bár már több éve visszatér...jártam már több orvosnál is de igazi diagnózis még nem született.
A tünetek a következők: hasi fájdalommal indul...ami egyre jobban fokozódik és olyannyira erős, hogy begörnyedve tudok járni ,mert úgy elviselhetőbb A laboreredményeimben ilyenkor a C-reaktív protein erősen emelkedett értékeket mutat..ami szinte az egyetlen komolyabb eltérés benne. Általában 100 felett van a CRP-m, ami egy erős gyulladást mutat, általában hőemelkedés is kíséri. A fájdalom nem egy területen lokalizálható..minden nap máshol fáj szinte...ahogy észre vettem általában a vastagbél azon szakaszán fáj amerre a széklet halad,de ez sem mindig van így ,mert már előfordult, hogy gyomorszáji vagy alhasi részen fájt. A hátulsó nyaki nyirokcsomóim is szoktak fájni, esetenként lüktetni is, amit lapockám felsőrésze és a vállam környékén érzek. Van még egy különös tünet, ami nem más, mint a böfögés, ami inkább csak levegő..de nagyon sűrűn kell...szinte a gyomrom telítődik levegővel, amit nem tudom honnan termelődik. Ezek a tünetek mellett a székletem teljesen normális..vagyi
s nem véres nem nyálkás sőt még hasmenésem sincs. Igaz kevesebbszer van mint kéne ,de nem is eszem annyit mint szoktam.
Már szinte minden irányban vizsgáltak. 3x volt vastagbéltükrözésem, 1x gyomortükrözésem, volt CT-m MR vizsgálatom és még rengetek gasztroenterológiai irányban végzett vizsgálat.
De minden ellentmondásos mert az eredmények negatívak. Egyedül azt lehet tudni hogy gyulladást okoz valami...ami a hasi területemen fáj. De a beleimen nem látszik semmi komolyabb szöveti elváltozás..és a szövettan is negatív. Múlthét hétfőn kezdődtek a tüneteim ismét...szedtem rá egy gyógynövényekből készült tablettát..ami gomba, vírus, parazitaellenes tabletta..kizárólag gyógynövényekből... talán ennek hatására körülbelül 3 nap múlva a tüneteim megszűntek.. viszont vasárnap ebédre tojásos galuskát ettem és délutánra kezdődött a fájdalom...és azóta megint előröl kezdődtek a tüneteim..lehet nincs összefüggésbe a betegségemmel, de gondoltam leírom. Szedem továbbra is a kapszulát, de most nem hat akkora mértékben..
Nem feltétlenül diagnózist várok Öntől,de jó lenne egy olyan orvos aki tényleg foglalkozna velem és nem csupán abban az időszakban gondolkodna a diagnózison amíg velem beszél..és nem adná fel a sikertelen vizsgálatok után. Rengeteg vizsgálatot elvégeztek és jó pár gyógyszert is beszedtem amik nem feltétlenül voltak kellemesek...de mindet azért vállaltam mert a gyógyulás vagy legalább a diagnózis reményét vártam tőle.
Tanácsot szeretnék legfőképpen kérni, hogy mit tegyek,kihez és hova forduljak!
Köszönöm válaszát!

Ha valóban úgy van, hogy az egyetlen kóros érték a jelentősen emelkedett CRP, ami első sorban gyulladásos folyamatra utal, akkor célszerű lenne infectológust felkeresni. Ezek az orvosok a fertőzés felkutatására szakosodott orvosok. Nem bizonyos, hogy az elvégzett vizsgálatok bizonyos gyulladásos folyamatokat ki tudnak mutatni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink