• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

T. Doktornő/Úr!
Pár hete azonos jeligével leírtam a gondomat, de nem kaptam válasz, így most megint megpróbálom.
Nappal mindig van hőemelkedésem, ami azért érdekes, mert 5 évtizeddel vissza meg tudom mondani, hogy mikor, melyik hónapban és mennyi volt a lázam...

... Gyakorlatilag, nem szoktam lázas, hőemelkedéses lenni. Ez már több hete tart. Olyan is volt, hogy 38 fölé ment. Fogytam is hirtelen, 2-3 hét alatt kb. 8 kg-ot. Ez megint nagyon érdekes, mert én már életemben sok fogyókúrát kipróbáltam, pénzt is adtam pirulákért, de semmi sem tudott levinni a súlyomból. Azt szoktam mondani, hogy én a víztól is hízom. Szóval, nagyon-nagyon kellett egész életemben vigyázni a koszttal! Éjszakánként megizzadok. Van, hogy éppen hogy, de van olyan is, hogy többször, s szinte úszom a latyakban. A magas vérnyomásom eltünt. Míre észrevettem, sokat voltam rosszul, mert nem méregettem naponta. Először feleztem, de már az is sok. Reggel éppen megvan 100. Így most jobb, de gyakran szédülök fekve, ha be van hunyva a szemem, s nagyon lassan szabad csak felállnom, hogy ne szédüljek meg. 2,5 évig ettem a csökkentőt. Kb akkor kezdett "helyre" állni, amikor lefogytam. Voltam gyomortükrözésen, az teljesen negatív. A székletben nincs vér, és a TSH is jó. Mi lehet a bajom? Mire gondoljak? Régen túl vagyok már a változó koron, 59. évemben vagyok. Nagyon kérem, hogy ne csak azt válaszolja, hogy "majd a körzeti orvos"! Ő egyedül a székletvizsgálatra adott beutalót. A többit én kértem, szereztem, s nem nagy kedvem van visszamenni. ha megvizsgált volna, meg kérdezett volna, akkor talán már előbbre lennék. Lehet, hogy teljesen hihetetlennek tűnik, de úgy írja fel havonta a vérnyomáscsökkentőt, hogy még soha nem mérte meg a vérnyomásomat, de még meg sem kérdezte, hogy én mérem-e? Olyan eset is volt, hogy megjegyeztem amíg a receptfelírás folyt, hogy "tegnap nagyon rossz napom volt, a fejem is fájt, a vérnyomásom is 170 felett volt" . Semmi reagálás nem volt erre a bejelentésemre. Akkor, hogyan merjek jönni egy kis fogyással, hőemelkedéssel?! Nagyon sokszor el vagyok keseredve emiatt. Már váltottam k.orvost, de nem jött be! Szakorvoshoz meg nem mehetek beutaló nélkül. Aztán itt az ördögi kör! S csoda, hogy egy csomó betegség későn van felfedezve?
Elnézést a kitérőért! Várom nagyon a választ, mert nem tudom, hogy az előző levelem, vagy a válasz rá hol kering?
Üdv: "Izgalom" jelige


VÁLASZ


A kérdésére válaszoltam. A sokféle tünet és panasz hátterében valószínűleg többféle eltérés húzódhat meg, melyek között bizonyára olyan is van, amit nem szervi megbetegedés idéz elő. A láz és izzadás akár gyulladásos, akár daganatos betegségre is utalhat, a láz és fogyás lehet hormonális eredetű. A felkeréskori szédülés oka lehet az alacsony vérnyomás, de a folyadékhiány is. A fogyás bizonyára szerepet játszott a vérnyomásérték javulásában. A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz, aminek az okát a fejfájás ambulanciákon tudják tisztázni. A panaszainak okát belgyógyászati szakrendelésen tudják megállapítani. Azt nem tudom elintézni, hogy az orvosa kikérdezze, megvizsgálja, megfelelő beutalóval ellássa. Azt tudom javasolni, ahogy korábban is tette, kérjen orvosától beutalót a belgyógyászati szakrendelésre. Sajnos, beutalóval ellátni nem tudom.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink