• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt WebORVOS!

24 éves fiatal srác vagyok. A mellkasom alatt fájdalmat érzek. Annyira fáj, hogy szinte elviselhetetlen. Ha nyomást gyakorlok rá, tehát ha ráfekszem a hasamra, vagy ha kézzel nyomom, tenyérrel...

... akkor enyhíthető a fájdalom és el is múlik. Az utóbbi ilyen eset tegnap este történt. Negyed óráig tartott. A legelső eset tavaly novemberben történt, viszont az majd egy óráig tartott az ágyon. A fájdalom olyan nyomás szerű, mint ha szét akarna valami feszíteni vagyis inkább belül érzem, mint ha valami szervem feszülne szét, gondolok én itt a májra. Csak találgatok. Az érdekes az egészben, hogy a tavalyi esetnél 4 sört ittam meg és pattogatott kukoricát ettem, utána rögtön jött a fájás. Az elmúlt éjjel pedig két pohár sört ittam csak meg és utána rögtön jött a fájdalom. Leírom, de nem tudom, hogy ennek köze lehet e a problémámhoz. Más folyadékot, Colát, vizet ha iszom nagyobb mennyiségben is akkor sem jön elő a fájdalom. A két incidens között is buliztam hétvégente, alkoholt is fogyasztottam és akkor nem jött elő. Úgyhogy most már tényleg nem tudom mi van velem. Haverokkal 2-3 hetente mozdulunk ki igazán és akkor megy is az alkohol rendesen. Tehát alkoholistának sem mondanám magam, mivel csak alkalmanként iszom. Az ön véleménye? Mi lehet a probléma? Nem szeretném ha vezetés közben jönne a fájdalom, mert akkor nem tudnék koncentrálni és ki tudja mi történne. Várom a véleményét. Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel:
kamasz


VÁLASZ


Önmaga a furcsa fájdalom nem enged egy adott betegségre következtetni. Mivel a panasz csak ritkán és rendszertelenül jelentkezik, nincs arra lehetőség, hogy a panaszos állapotban orvos meg tudja vizsgálni, ezért azt javaslom, hogy nagyon alaposan figyelje meg, milyen napszakban, milyen előzmények után jelentkezik, mennyi ideig tart, mitől múlik el. Sokszor a beteg saját megfigyelése vezet a diagnózishoz. A panasza alapján nem gondolok valamely szerv betegségére, inkább a táplálkozás mennyiségére vagy minőségére lehet gyanakodni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink