• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

menjek terápiára? Szedjek nyugtatókat?

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
Valószínűleg pszichológusra vagy pszichiáterre lenne szükségem. Elmesélem a kálváriámat, amit sajnos képtelen vagyok megemészteni. Van egy fiatal kolléganőm, aki másfél évvel ezelőtt flörtölt a férjemmel. Miután a férjem leállította a köztük bimbózó kapcsolatot, a hölgy erőszakosabban kezdett közeledni. Bement a férjem irodájába és pénzt ajánlott neki csak létesítsen vele nemi kapcsolatot. Aztán a nyarunk kész rémálom volt az egész település azt leste egy bizonyos internetes fórumon, hogy a kollegina, miket állít rólam, a férjemről és a férjemhez fűződő románcáról. Érdekes módon, mindenki tudta, hogy ő írja a hülyeségeket, pedig soha nem szignálta. Utána jöttek még érdekesebb dolgok. Azt állította, hogy szeretőm van és azért vagyok annyira kiakadva, hogy
leplezzem saját bűnösségemet. Vérlázító módon még levelet is írt alibi biztosításként, mintha egy szerető írta volna. A főnököm el akarta küldeni, de kapott egy utolsó lehetőséget, ami számára nem sokat jelentett, mert továbbra sem hagyta abba a zaklatásait. Email-ben küldött a nemiszervéről képeket a férjemnek. Utánozni kezdte a szokásaimat, öltözék, kiegészítők, hajviselet, étkezés. Majd a napokban újabb szerelmes levél érkezett a nem létező szeretőmtől. Ami már nálam az utolsó cseppet jelentette. Sajnos kiborultam, ezt még megdobta egy kis vádaskodással, hivatalos papírügyek ürügyén, ami szintén nem az én hibám, hanem egy hivatalé, de ez már mindegy. Kiborultam, üvöltöttem a kollégák előtt vele, mindennek lehordtam. Képtelen vagyok így tovább dolgozni. Mindennap látom, az önelégült vigyorát. Szeretem a munkámat, úgy érzem jól is csinálom, nem szeretném otthagyni, főleg ilyen gazdasági helyzetben. Mit tegyek, menjek terápiára? Szedjek nyugtatókat?

Kedves levélíró!
Nem értem miért kellene Önnek terápiába menni. Szerintem még a kiborulása is tökéletesen érthető, nem nagyon lehetett mást tenni. Kolleganője viselkedését minimum morálisan (ha nem jogilag) elitélendőnek tartom, a leveléből pedig valahogy a férje reakciói kimaradtak. Ő mit csinált, miközben ezek a viharok zajlottak körülötte? Nem akarom Önöket "összeugrasztani", de azért ezt is meg kellene beszélniük. Munkaügyi jogásszal kellene beszélnie, mert szerintem a történtek kimerítik az egymás közelségében való dolgozás további lehetőségét is.
Üdvözlettel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink