• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

menjek terápiára? Szedjek nyugtatókat?

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
Valószínűleg pszichológusra vagy pszichiáterre lenne szükségem. Elmesélem a kálváriámat, amit sajnos képtelen vagyok megemészteni. Van egy fiatal kolléganőm, aki másfél évvel ezelőtt flörtölt a férjemmel. Miután a férjem leállította a köztük bimbózó kapcsolatot, a hölgy erőszakosabban kezdett közeledni. Bement a férjem irodájába és pénzt ajánlott neki csak létesítsen vele nemi kapcsolatot. Aztán a nyarunk kész rémálom volt az egész település azt leste egy bizonyos internetes fórumon, hogy a kollegina, miket állít rólam, a férjemről és a férjemhez fűződő románcáról. Érdekes módon, mindenki tudta, hogy ő írja a hülyeségeket, pedig soha nem szignálta. Utána jöttek még érdekesebb dolgok. Azt állította, hogy szeretőm van és azért vagyok annyira kiakadva, hogy
leplezzem saját bűnösségemet. Vérlázító módon még levelet is írt alibi biztosításként, mintha egy szerető írta volna. A főnököm el akarta küldeni, de kapott egy utolsó lehetőséget, ami számára nem sokat jelentett, mert továbbra sem hagyta abba a zaklatásait. Email-ben küldött a nemiszervéről képeket a férjemnek. Utánozni kezdte a szokásaimat, öltözék, kiegészítők, hajviselet, étkezés. Majd a napokban újabb szerelmes levél érkezett a nem létező szeretőmtől. Ami már nálam az utolsó cseppet jelentette. Sajnos kiborultam, ezt még megdobta egy kis vádaskodással, hivatalos papírügyek ürügyén, ami szintén nem az én hibám, hanem egy hivatalé, de ez már mindegy. Kiborultam, üvöltöttem a kollégák előtt vele, mindennek lehordtam. Képtelen vagyok így tovább dolgozni. Mindennap látom, az önelégült vigyorát. Szeretem a munkámat, úgy érzem jól is csinálom, nem szeretném otthagyni, főleg ilyen gazdasági helyzetben. Mit tegyek, menjek terápiára? Szedjek nyugtatókat?

Kedves levélíró!
Nem értem miért kellene Önnek terápiába menni. Szerintem még a kiborulása is tökéletesen érthető, nem nagyon lehetett mást tenni. Kolleganője viselkedését minimum morálisan (ha nem jogilag) elitélendőnek tartom, a leveléből pedig valahogy a férje reakciói kimaradtak. Ő mit csinált, miközben ezek a viharok zajlottak körülötte? Nem akarom Önöket "összeugrasztani", de azért ezt is meg kellene beszélniük. Munkaügyi jogásszal kellene beszélnie, mert szerintem a történtek kimerítik az egymás közelségében való dolgozás további lehetőségét is.
Üdvözlettel: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink