• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

    • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

      Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

    • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

      Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

terhesség nyugtató mellett

Orvos válaszol

Jelige: terhesség nyugtató mellett

Tisztelt Cím!

Nagy problémával fordulok Önhöz. Nyugtatót szedek pánikbetegségemre kb. 2 éve. ( Frontin, napi 1X0,25 mg ). Először az orvos napi 3X1-et írt fel, de szerencsére a napi 1 tablettával elvagyok. A reggeli időszak a nehéz. Férjemmel szeretnénk kisbabát a közeljövőben. Nyugtató szedése mellett mennyire biztonságos a terhesség? Sok fórumon olvastam, hogy mások szedtek többet is belőle, és genetikus ellenőrzése mellett egészséges lett a kisbaba. Háziorvosom azt mondta, hogy teljesen hagyjam el a nyugtatót. (Mintha ez annyira könnyű lenne. Ma reggel pl. nyugtató mellett is rosszul voltam. ) Attól félek, hogy ha még babát is várnék, még jobban izgulnék, hogy nem lesz-e valami baja, és még jobban bepánikolnék gyógyszer nélkül. Hangulatjavítót is javasolt az orvos, de nem érzem szükségesnek, mert nem vagyok depressziós, és szomorú sem. Vidám hangulatú lány vagyok, mindig is az voltam. Remélem megnyugtató választ tud majd adni nekem.

Előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Kedves levélíró!
Igen, alapvetően csak jót tudok írni. Maga a terhesség végő hatású, csökkennek a szorongásos panaszok.
Ilyen ennyiségü szorongáscsökkentő nem okoz károsodást a magzatnak, de a szülés elött és a szoptatási időszakban majd sokkal jobban kell vigyázni.
Nem lesz semmi baj.
Üdvözletterl: dr.Lajtavári László

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink