• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

TiszteltDoktor Úr/Doktornő!

A tanácsát kérem, mert már nem találok kiutat az egészségügyi problémáimra.

Jelenleg Erdélyben tartózkodom, és két hónapja erős bőrviszketéssel kínlódom, mely az egész testemet érinti. A viszketés első két hetében allergiára gyanakodtam, és folyamatosan...

... szedtem a Clarine-t. Csakhogy nem múlt el a viszketés, sőt, egyre kínzóbbá vált, ég, mar, viszket, csípődik a bőröm mindenhol és kiütések (mint a csalánkiütés, pici, piros, pontszerű és viszket) jelentek meg, melyek nem lokalizálhatóak. De zömében a karjaimon, a tarkó alatt és a hát felső részén, melyeket sajnos elmartam, amikor már elviselhetetlenné váltak. Egy orvos és egy természetgyógyász tanácsára megpróbálkoztam a parazitaölő és immunerősítő természetes kivonatokkal, mint csombor, fokhagyma, árvácska, feketekömény+ E vitamin stb. kivonatokkal belsőleg. Nem segítettek, bár néha voltak tűrhetőbb napjaim is. Ezt követően kerestem fel itt Erdélyben egy belgyógyászt, hogy kizárhassuk az esetleges súlyosabb okokat. Fizikai és ultrahangos vizsgálattal nem talált semmit,ami mindezeket indokolná (zsírmájon kívü
l) így elküldött laborvizsgálatra. Vér, vizelet, széklet. A három székletvizsgálat negatív volt, az eozinofil 1 (százalékban). Javasolta az allergiológiai kivizsgálást, a dohányzás elhagyását. Tehát súlyos máj vagy vesekárosodást, megduzzadt nyirokcsomókat nem talált. Lagoza-t (szilimarin) írt fel, mivel a máj kissé elzsírosodott, immunrendszer erősítőt (feketekömény kivonatot tartalmaz) és Nolpaza-t (hatóanyaga a pantoprazol). Határozott kérésemre fölírta a parazitaellenes gyógyszert, Zentel 200 mg-os (albendazol) 2 x naponta, 3 napig. Itt kell megjegyeznem, hogy a nővérem, akivel egy háztartásban élek jelenleg, ugyanilyen kínzó bőrviszketéssel, apróbb kiütésekkel küszködik. Megkezdjük a szedését mind a ketten, szilimarinnal együtt. Erős puffadással, székrekedéssel vagy hasmenéssel is küszködöm, ugyanis a tavaly tavasszal Bp-en a gasztroenterológus gasztritiszt diagnosztizált nálam endoszkópos vizsgálat alapján, negatív citológiával és Heliobacter Pylori kizárásával, után Gelbra-t írt fel. Tüneteim csökkentek de nem szűntek meg. Igaz, a dohányzás elhagyásán kívül semmi más nem javasolt, néha átálltam dietás étrendre is. Idén tavasszal Budapesten ultrahangos kivizsgáláson voltam, ahol semmi kórosat nem találtak a belső szerveknél, viszont a májfunkció vizsgálatnál a GGT nagyon magas volt, 126 U/l. Májusban Erdélyben, Szilágy megyében újra megcsináltattam a GGT vizsgálatot, még mindig nagyon magas volt, 102 U/l. Hepatitis B és C-re a vizsgálat eredménye negatív volt. Most újra megcsináltattam a GGT vizsgálatot, némileg csökkent 89 U/l.
Miután az orvostól nem kaptam több tanácsot, mint az immunrendszer erősítését, allergiológiai kivizsgálást és a szilimarin szedését (nem tudom, mitől magas a GGT, ha nincs gond az epével és alig iszom alkoholt!), a tanácsát kérem, mitől puffadok fel erősen napi két szelet pirítós kenyér és két pohár probiotikus joghurt fogyasztása ellenére, és mitől marom még mindig le a bőrömet a kínzó viszketés miatt.
Tanácsát előre is köszönöm


VÁLASZ


A leírtak alapján sem tudok konkrét betegségre gondolni. Ami felmerül bennem az, hogy valamilyen külső tényezőt kell keresni, ha mindketten hasonló vagy közel azonos panaszokkal bírnak, valamilyen élősködő lehetőségére gondolok. De lehet valami más is, ezt Önök tudják legkönnyebben kideríteni.Javaslom a bőrgyógyászati vizsgálatot is, minden egyéb gyógyszer és készítmény szedése alkalmazása kerülésével. Nem vagyok benne biztos, hogy a hasi panaszai és a bőrtünetek összefüggenek egymással.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink