• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Doktor úr!
20 éves lány vagyok, gyomor és béltáji panaszaim valamikor augusztus közepén kezdődtek, amikor egy nehezebb időszak következett be az életembe. (új helyzet, külföldi munka, minden ami a stresszre okot adhat...) 3-4 napon keresztül komoly gyomorgörcseim voltak és enyhe...

... szúró fájdalmat éreztem a májam környékén, Nurophent vettem be, de nem használt, 2 éjszakán keresztül heves szivdobogásom volt másnapra még rosszabbul lettem. (nincsen semmilyen gyógyszerallergiám. legalábbis eddig nem derült ki hogy lenne...), Nagyon megijedtem igy mindent feladva hazajöttem külföldről hogy itthon kikúráljam magamat. A 4. napon elmentem a háziorvosomhoz, aki beutalt vérvételre, vizeletvizsgálatra/hasi ultrahangra de a leletek alapján egy teljesen egészséges ember képét kaptam magamról akinek egy kis eltérés sem mutatkozott a vizsgálati dokumentumokon. Kicsit megkönnyebültem és mivel valamilyen csoda folytán elmúlt a fájdalmam az orvosommal együtt a tüneteket betudtam a sok stressznek és idegeskedésnek.
Mostanában azonban úgy egy 2 hete ismételten szúrást kezdtem érezni a gyomrom különböző szakaszain,, legtöbbször bal oldalt érzem a bordáim mellett a szúrást, de van mikor a májam környékén jobb oldalt..nem elviselhető a fájdalom de azért kellemetlen hogy napközben bizonyos időszakonként érzem hogy szúr a gyomrom és van mikor 30-40 percig nem múlik el..
Székletem egyénként úgy itéltem meg, hogy teljesen rendben van, hányingerem, hasmenésem nincsen, étvágyam is megfelelő..
Ön mit javasolna mit tegyek


VÁLASZ


A bizonytalan, rövid ideig tartó, spontán műló fájdalmak, panaszok hátterében rendszerint nem állnak szervi elváltozások. Sokkal gyakoribb, hogy az ülő életmód, mozgáshiány, kényszertesttartás, a táplálkozási szokások vezetnek a panaszokhoz. Próbálja megfigyelni magán, hogy talál-e összefüggést valamelyik külső tényezővel, hátha sikerül valamit kideríteni, ugyanis a vizsgálatok nem mindig vezetnek eredményre, ha nem szervi elváltozásról van szó.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink