• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktor úr!
20 éves lány vagyok, gyomor és béltáji panaszaim valamikor augusztus közepén kezdődtek, amikor egy nehezebb időszak következett be az életembe. (új helyzet, külföldi munka, minden ami a stresszre okot adhat...) 3-4 napon keresztül komoly gyomorgörcseim voltak és enyhe...

... szúró fájdalmat éreztem a májam környékén, Nurophent vettem be, de nem használt, 2 éjszakán keresztül heves szivdobogásom volt másnapra még rosszabbul lettem. (nincsen semmilyen gyógyszerallergiám. legalábbis eddig nem derült ki hogy lenne...), Nagyon megijedtem igy mindent feladva hazajöttem külföldről hogy itthon kikúráljam magamat. A 4. napon elmentem a háziorvosomhoz, aki beutalt vérvételre, vizeletvizsgálatra/hasi ultrahangra de a leletek alapján egy teljesen egészséges ember képét kaptam magamról akinek egy kis eltérés sem mutatkozott a vizsgálati dokumentumokon. Kicsit megkönnyebültem és mivel valamilyen csoda folytán elmúlt a fájdalmam az orvosommal együtt a tüneteket betudtam a sok stressznek és idegeskedésnek.
Mostanában azonban úgy egy 2 hete ismételten szúrást kezdtem érezni a gyomrom különböző szakaszain,, legtöbbször bal oldalt érzem a bordáim mellett a szúrást, de van mikor a májam környékén jobb oldalt..nem elviselhető a fájdalom de azért kellemetlen hogy napközben bizonyos időszakonként érzem hogy szúr a gyomrom és van mikor 30-40 percig nem múlik el..
Székletem egyénként úgy itéltem meg, hogy teljesen rendben van, hányingerem, hasmenésem nincsen, étvágyam is megfelelő..
Ön mit javasolna mit tegyek


VÁLASZ


A bizonytalan, rövid ideig tartó, spontán műló fájdalmak, panaszok hátterében rendszerint nem állnak szervi elváltozások. Sokkal gyakoribb, hogy az ülő életmód, mozgáshiány, kényszertesttartás, a táplálkozási szokások vezetnek a panaszokhoz. Próbálja megfigyelni magán, hogy talál-e összefüggést valamelyik külső tényezővel, hátha sikerül valamit kideríteni, ugyanis a vizsgálatok nem mindig vezetnek eredményre, ha nem szervi elváltozásról van szó.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink