• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

  • egynapos sebészet
    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

huanita

Orvos válaszol

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne hogy a kislányom tünetei alapján szervi vagy lelki eredetű dologra kell e gondolnunk.A lányom 7 éves első osztályos.Az utóbbi időben éjszaka illetve hajnalban átjött hozzám hogy nagyon dobog a szíve,remeg a lába,le volt izzadva...

... Azt mondta alig tudott átjönni,rosszul van.Ez 3 alkalommal fordult elő,közöttük hetek teltek el.Ma reggel volt az utolsó.A gyermekorvos szerint a lányom stresszel valamin,beszélgessek vele.Biztos az iskola miatt van.Többször fájt a hasa is,kiderült hogy laktóz érzékeny.Ez az érzékenység összefügghet az előbbi tünetekkel?Mert én úgy érzem hogy ez más miatt van.Természetesen sokat beszélgetünk,a lányom nem szereti a testnevelés órát.(dongalábbal született)Vannak amik gyengébben mennek neki a gyakorlatok közül.Ma reggel gyorsan vérnyomásmérővel megmértem a pulzusát.133 volt,vérnyomása 116/90.Hová forduljunk,mi lehet a baj?Köszönöm a választ!


VÁLASZ


Szívdobogás érzése a kardiológiára tartozik, de az Ön által mért értékek alapján nem valószínű a szívprobléma (160 feletti pulzusszámnál gyanús).
Magam is frusztráltságra, szorongásra, stresszre gondolok leginkább. Ami biztosan nem okoz ilyen panaszokat, az a laktóz intolerancia.
Érdemes lenne pszichológus segítségét kérni, de előtte néhány hétig próbálják ki a Sedativ PC homeopátiás tablettát. Ehhez nincs hozzászokás, nincs mellékhatás, ugyanakkor nagyon jó feszültségoldó. Természetesen a kislánnyal való beszélgetések nélkülözhetetlenek.

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink