... A neten nem tudok kiigazodni, pro és kontra is bőven találni véleményt.
A fritőzömmel jártam úgy, hogy sajnos csak utólag vettem észre, hogy a hideg zsíroldó, amivel befújtam a belsejét, alumíniumra nem alkalmazható. Kis bemaródások keletkeztek az edény felületén. Nem kivehető tartályos.
Most mit csináljak, lehet ebben még sütni, vagy dobhatom ki az egész fritőzt?
A vegyszert alaposan kimostam, ki is forraltam a tartályt. Ilyenkor keletkezik rajta annyi oxidréteg, ami megvédi a további oldódástól?
Köszönöm a választ.
VÁLASZ
A kérdésére nem tudok választ adni. Általában, az alumínium edények használatával kapcsolatos aggodalmak feleslegesek. De hogy mi történt a hideg zsíroldó és az alumínium edény egymásra hatása során, azt nem tudom, még utána sem tudok nézni, nem ismerve a zsíroldó összetételét. De ismerve sem mernék nyilatkozni.