• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jelige :36 éves nő
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Kérem segítsen!6 hete nem tudok dolgozni,influenzaszerű megbetegedéssel kezdtem,8 napig tartó magas lázam volt. Mindenem fájt,de különösen a hátam és a fejem...

... zúgott a fülem,a fénytől és a zajoktól a fejtájéki fájdalom még erősebbé vált,a látásom elkenődött.Egy,talán kettő láztalan nap után próbáltam többet tenni itthon mint csak a főzés,de elfáradtam, 1 óránál többet nem tudtam talpon lenni,a fej , szem,fülfájásom sokkal erősebb lett.A fülészeten hallásvizsgálatra küldtek, jelentős halláscsökkenést állapítottak meg a jobb fülemen,külsőleg gyulladást nem találtak,a fülzúgásomra Betagent kapok, ebofortant pedig azért,mert azt mondják a tüneteim oxigénhiányos állapotra utalnak. Május 7_én lesz az MR.A háziorvosom Mezitant irt fel, ugyanebből az okból.A szemészeten a doktornő alapos vizsgálatok után mondta,hogy a szememnek nincs baja a látáscsökkenésemet vérnyomás,vagy cukor okozza.A múlt héten elvégzett laboreredményeim szerint 15 mm/h a süllyedésem,emellett 4,67 a vvtestek száma, a vizeletemben 6/HPF a vörösvérsejt,a cukrom rendben. 10 éve méhnyakrákom volt,a méhemet el kellet távolítani,teljesen gyógyultam.Egy hónap még az MR,és nagyon félek. A fáradtságérzetem,fájdalmaim csökkentek,de a látászavarom,fülzúgásom még mindig fennáll.Jelenleg a vérnyomásomat vizsgálják,magamnak kell mérnem itthon,100/60 és 150/103 között van.Milyen betegség okoz ilyen tüneteket? Bárminek örülnék ami nem daganat.Válaszát előre is köszönöm.


VÁLASZ


A közöltek alapján az a gondolatom, hogy lehetséges, hogy valamilyen koponyaüregi gyulladásos folyamat zajlott vagy zajlik. A leginkább megfelelő vizsgálatokat és hozzáértést a fertőző osztályok idegrendszeri gyulladásokkal foglalkozó részlegén találja meg. Ilyen osztály Budapesten, a Szent László Kórházban is működik. Családorvosa megtalálja a beutalás módját, ha egyet ért a felvetésemmel, hiszen ő többet tud a betegségéről, a leleteiről, mint én.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink